ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.9.10

Η αντικειμενική αξία του Αιγαίου...


του Νίκου Λυγερού
Όταν προσπαθούμε να πείσουμε μερικούς δικούς μας για την αξία του Αιγαίου, αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες για διάφορους λόγους, οι οποίοι είναι μεταξύ άλλων, η επιφύλαξη, ο φόβος, η φοβία, ο ενδοτισμός κι ο ραγιαδισμός. Άλλοι έχουν προβλήματα με τα διαγράμματα Voronoi και την τριγωνοποίηση Delaunay, λόγω του γνωστικού αντικειμένου. Κι άλλοι δεν μπορούν να συλλάβουν την εφαρμογή της τοποστρατηγικής στην περιοχή. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι ακόμα κι η απλοϊκή ανάγνωση του βιβλίου του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικότερα όλους αυτούς τους δικούς μας.

«Το Αιγαίο, που βρίσκεται σε μία κοντινή απόσταση κι από τις τρεις ηπείρους και παρέχει τη δυνατότητα του ανοίγματος και στις τρεις χωρίς κάποιο χερσαίο εμπόδιο, έχει από αυτήν την άποψη μία πρώτης τάξης στρατηγική σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Τουρκία.»
Σε αυτό το επίπεδο, αναγνωρίζουμε μία ολική προσέγγιση που αναδεικνύει την κομβική και συνεκτική ιδιότητα του Αιγαίου ως ολότητα, δίχως να δοθεί έμφαση στα νησιά. Συνεχίζουμε λοιπόν το απόσπασμα.
« Αυτή η θάλασσα – πέρασμα, που κατέχει μία προσδιοριστική θέση στη γεωπολιτική, γεωστρατηγική, γεωοικονομική και γεωπολιτισμική αλληλεπίδραση της Βαλκανικής χερσονήσου με την χερσόνησο της Μικράς Ασίας και την Μέση Ανατολή, παρουσιάζει μία πολύπλοκη δομή στο εσωτερικό της αποτελούμενη από χιλιάδες νησιά, νησίδες και βραχονήσια».
Εδώ βλέπουμε μία παράξενη εφαρμογή της τοπολογικής έννοιας του τριπλού σημείου επαφής και της τοποστρατηγικής έννοιας της βαλκανοποίησης (βλ. Opus), δίχως να δοθεί έμφαση στη δομή. Υπάρχει όμως και συνέχεια με περισσότερες λεπτομέρειες.
«Τα νησιά του Αιγαίου, που ταξινομούνται σε έξι βασικές ομάδες – νησιά του βορείου Αιγαίου, των βόρειων Σποράδων, των Κυκλάδων, του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και του νότιου Αιγαίου – σχηματίζοντας μεταξύ τους στρατηγικά περάσματα, δημιουργούν στρατηγικούς υποάξονες που αυξάνουν την συνολική σημασία του Αιγαίου.».
Σε αυτό το επίπεδο βρίσκουμε επιφαινόμενα των διαγραμμάτων Voronoi και της τριγωνοποίησης Delaunay που καθορίζουν όχι μόνο τη δομή, αλλά και τις σχέσεις των ομάδων. Ας εξετάσουμε, όμως, και το συμπέρασμα για να κλείσουμε.
Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των νησιών του Αιγαίου βρίσκεται υπό ελληνική κυριαρχία, αποτελεί το σημαντικότερο αδιέξοδο της πολιτικής της εγγύς θαλάσσιας περιοχής της Τουρκίας
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έρχονται οι κάρτες του διαβόλου. Διαβάζουμε σε όλες τις εφημερίδες και ακούμε στη τηλεόραση τα ωραία νεα του ξενοφερτου απο το 81 ΠΑΣΟΚ.
Θυμηθειτε εοκ και νατο, βασεις θανατου και τι κανει σημερα;
Πριν πολλα χρονια αλλα και σημερα δεν σταματησαν να φωναζουν γεροντες της εκκλησιας ότι ο σιωνισμος και η παγκοσμια κυβερνηση του αντιχριστου ερχονται σιγα σιγα.
Τους λοιδωρουσαν οι προοδευτικοι πολυπολυτισμικοι και οι ορθολογιστες της ψευτοκουλτούρας σαν οπισθοδρομικους φασιστες.
Απο το 2011 κανενας δεν θα αγοραζει χωρις καρτα, δεν θα πηγαινει γιατρο ψωρις καρτα δεν θα συναλλασεται χωρις ΑΜΚΑ ΑΡ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ κλπ. ολα σε ον λαιν με υπολογιστη. που πηγαινουμε που τρωμε που ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ ΚΑΙ @ΑΜΑΜΕ.
Σε λιγα χρονια εχουν προγραμματισει να μας φυτεψουν τσιπ στα χερια ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ . ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΛΑΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Περαίωση….δηλώσεις των σημερινών Υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ απο το 2008 :

Σεπτεμβρίου 28, 2010 από Astakos.wordpress

Α). (Γ. Παπακωσταντίνου 29/8/2008 στο δημοσιογράφο κ. Φ. Καρζή)
«Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι, που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο… και είναι μία πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας».

Β).(Λ.Κατσέλη 2/9/2008 σε συνέντευξη τύπου) «Η κυβέρνηση με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την περαίωση φορολογικών υποθέσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ουσιαστικά τι κάνει; Επιβραβεύει και εξισώνει ελεγκτικά τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μικρές. Τους ασυνεπείς φορολογούμενους με όσους δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους. Και μεταφέρει, επομένως, πόρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στους έχοντες και κατέχοντες».

Γ).(Γ. Πεταλωτής 16/12/2008 σε ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών)
«Επανέρχονται, λοιπόν, τα κρινόμενα ως ατελέσφορα εισπρακτικά και άγονα μέτρα τύπου “περαίωσης”».

Δεκάδες παρόμοιες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορούν να αναφερθούν, δηλώσεις που έγιναν την περίοδο που η ΝΔ έφερε το νόμο για την περαίωση της περιόδου 2000-2006.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ
του Άρη Μπιτσώρη

Του Καλλικράτη οι εκλογές
στην τελική ευθεία
κι οι υποψήφιοι μετρούν
τις μέρες μία μία.

Καιρός δε είναι κι ο λαός
την κούτρα του να ξύσει
να το σκεφτεί πολύ καλά
και να αποφασίσει;

Γιατί αν ψηφίσει αυτούς ξανά
που τα ’χουν κάνει ρόιδο
αδικαιολόγητος αν πει:
«με πιάσανε κορόιδο».

Αν πάλι εκλέξει αμνών προβιές
που κρύβουνε ζουλάπια
θα φταίει γιατί δεν έπλυνε
τις τσίμπλες απ’ τα μάτια.

Πριν απ’ την κάλπη το λοιπόν,
το φάκελο πριν κλείσει
σε μερικά διλήμματα
πρέπει να δώσει λύση.

Ψηφίζει όσους πορεύτηκαν
με μπάρμπα απ’ την Κορώνη
ή αν σφυρηλατήθηκαν
στου βίου το αμόνι;

Όσους γλύφουν τα κόκαλα
που ρίχνει η εξουσία
ή όσους δείχνουν στη ζωή
σθένος και παρρησία;

Όσους ξέρουν να γράφουνε
σωστά το όνομά τους
ή εκείνους που ανορθόδοξα
πήραν το δίπλωμά τους;

Αυτούς κι αυτές που έτυχε
να ’ναι απ’ το ίδιο σόι
ή όσους δίχως όφελος
φορτώνονται τ’ αγώι;

Ως Διογένης ο λαός
ν’ ανάψει το λυχνάρι
στα ψηφοδέλτια να βρεί
την ήρα και το στάρι.

Απ’ τις φακές τα τσάχαλα
θα πρέπει να πετάξει
προτού μπούνε στον τέντζερη
και εκ των υστέρων κλάψει.

Η πινακίδα άλλωστε
το γράφει και στον τοίχο:
«ουδέν αναγνωρίζεται
λάθος, μετά την ψήφο».

28-9-2010 Άρης Μπιτσώρης
http://arisbitsoris.blogspot.com/