ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.9.10

H αμαρτωλή συμμετοχή ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ στο σχέδιο απελευθέρωσης των τυχερών παιχνιδιών επιβεβαιώνεται


Α-ΠΑΡΑ-ΔΕΚΤΟ! ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΥΠ.ΟΙΚ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΙΑΣ Α.Ε…

====================================================================

Χ.Ν.Κωνστας

Banksnews

Προχθές το βράδυ, οι δημοσιογράφοι του οικονομικού ρεπορτάζ δέχθηκαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, μια ομιλία-παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων Γιώργου Χριστοδουλάκη. Η έκπληξη των συντακτών ήταν τεράστια όταν ανακάλυψαν πως την ομιλία αυτή ΔΕΝ την είχε γράψει ο κ. Γενικός ούτε κάποιο στέλεχος του Υπουργείου αλλά ένας εργαζόμενος μιας ανώνυμης εταιρείας!

Ανοίγοντας τον φάκελο «properties» του κειμένου -που έστειλε ο ίδιος ο κ. Γενικός στους Δημοσιογράφους- αναφέρεται ως συγγραφέας ο κύριος Κ.Φ. στέλεχος του ΟΠΑΠ!

Με λίγα λόγια, σε μια «ανοικτή διαβούλευση» με στόχο την «απελευθέρωση της αγοράς» των τυχερών παιχνιδιών, η κυβέρνηση ανέθεσε τη συγγραφή της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα, σε ένα στέλεχος μιας από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες!

Είναι σαν να καλούσαν τον κ. Τζωρτζάτο ή τον κ. Τσάμο να γράψουν την τροπολογία για την απελευθέρωση της αγοράς των οδικών μεταφορών….

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που -κατά τα φαινόμενα- το Δημόσιο αντί να πουλήσει μόνο του τις άδειες για τον νόμιμο τζόγο εισπράττοντας το αντίστοιχο τίμημα, θα αναθέσει στον ΟΠΑΠ τον ρόλο του «διαμεσολαβητή» για την διάθεση των αδειών… Ο τζίρος των παράνομων παιχνιδιών ανέρχεται σε 4 δις € αλλά η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν θέλει να εμπλακεί σ’ αυτό το προσοδοφόρο πεδίο φορολογίας…

Η στήλη δεν έχει διάθεση να κρίνει το ορθόν ή μη της επιλογής αυτής. Αλλά το ερώτημα παραμένει: Τι εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, της κατάθεσης προτάσεων από φορείς και επαγγελματίες, όταν τελικά η κυβέρνηση έχει από καιρό όπως φαίνεται αποφασίσει να αναθέσει στον ΟΠΑΠ τον ρόλο του «διαμεσολαβητή»; Σημειώνεται πάντως πως αυτό είναι ένα μοντέλο που ακολούθησε η Γαλλία η οποία τώρα υποχρεώνεται να το αλλάξει αφού δεν εξυπηρετεί τη βασική αρχή της «απελευθέρωσης των αγορών»…

Προφανώς η κυβέρνηση αποφάσισε να αγνοήσει την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη διαβούλευση που ενώ συμφωνεί με τη δημιουργία μίας ισχυρής Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, δίνοντας έμφαση στην ακεραιότητα, την κατάρτιση και την εμπειρία των ανθρώπων που θα την στελεχώσουν, τονίζουν ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η δημιουργία ή η ενίσχυση μονοπωλίων και επιλέγουν τη χορήγηση πολλών αδειών.

Η Ελλάδα πληρώνει καθημερινά πρόστιμο 32.000 €, δηλαδή 1 εκατομμύριο € το μήνα ή 11 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο επειδή από το 2002 είχε «την έμπνευση» να απαγορεύσει συλλήβδην όλα τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια μετά τις αποκαλύψεις ενός δημοσιογράφου, του κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Η απελευθέρωση της αγοράς επείγει εδώ και πολλά χρόνια και φυσικά κάθε μέρα καθυστέρησης κοστίζει ακριβά…

Στην εκδήλωση-παρουσίαση των αποτελεσμάτων της «διαβούλευσης» για τον νόμο περί «τυχερών παιγνίων», ο Γενικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων Γιώργος Χριστοδουλάκης ρωτήθηκε: «Μήπως ο ΟΠΑΠ έχει αναλάβει κάποιον ρόλο στην συγγραφή του σχετικού νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς;»

Η απάντηση ήταν κατηγορηματική: «Σε καμιά περίπτωση».

Κατόπιν ο κύριος Γενικός διένειμε στους δημοσιογράφους την ομιλία του, την οποία εντελώς συμπτωματικά είχε γράψει ένα στέλεχος του ΟΠΑΠ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: