ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.10.10

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ............



 ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ!
  Φουντώνει μέρα με τη μέρα ο αναβρασμός στο χώρο των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, ενάντια στην αντι-μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας. Μια μεταρρύθμιση η οποία, σχεδιάζει να συγχωνεύσει τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να γλυτώσει πόρους (Πανεπιστημιακός Καλλικράτης) και παράλληλα να εφαρμόσει τη χρηματοδότηση τους από εξωπανεπιστημιακά συμβούλια τεχνοκρατών και μάνατζερ. Το νέο πανεπιστήμιο που οραματίζεται η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, δεν φτάνει όμως μόνο μέχρι εκεί, δηλαδή μέχρι τη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
   Κύριος στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου προτύπου φοιτητή – αυριανού εργαζόμενου. Ενός φοιτητή, ο οποίος δεν θα σπουδάζει κάποιο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο (αφού δεν θα εισάγεται πλέον σε τμήμα αλλά σε σχολή), με άμεση συνέπεια την απουσία κατοχύρωσης οποιονδήποτε επαγγελματικών δικαιωμάτων. Το νέο πανεπιστήμιο θα προσφέρει στο φοιτητή απλά έναν «εξατομικευμένο φάκελο» δεξιοτήτων, δηλαδή τις απολύτως απαραίτητες γνώσεις για τη μετατροπή του σε εξάρτημα της παραγωγικής διαδικασίας. Ο απόφοιτος αυτός, δεν θα μπορεί να επικαιροποιεί τις δεξιότητές του παρακολουθώντας, όπως συμβαίνει σήμερα, τις εξελίξεις στο επιστημονικό του αντικείμενο, γιατί πολύ απλά δεν θα έχει τα επιστημονικά εφόδια για να το πράξει. Έτσι θα βρίσκεται σε έναν αέναο κύκλο, επισφαλούς εργασίας – ανεργίας – κατάρτισης (με δίδακτρα φυσικά στα Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης) και τούμπαλιν.     Ευτυχώς όμως το φοιτητικό κίνημα, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Με μαζικές και από τα κάτω διαδικασίες, οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, έχουν λάβει αγωνιστικές αποφάσεις για 2ήμερες καταλήψεις (Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Οκτωβρίου).

   Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κατάληψη οι εξής σχολές, στα εξής εκπαιδευτικά ιδρύματα: Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Νομική, Φυσικό, Παιδαγωγικό), Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ηλεκτρολόγοι – Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μεταλλειολόγοι, ΣΕΜΦΕ), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Μουσικό, Φιλολογικό, Φυσικό), Πάτρα (Αρχιτεκτονική, Επιστήμης Υλικών), Ιωάννινα (ΒΕΤ, Ιατρική), Βόλος (Αρχιτεκτονική, Πολιτικοί Μηχανικοί, ΙΑΚΑ, Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής) καθώς και όλο το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου!

   Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, συμπεριελάμβανε πορεία σήμερα το μεσημέρι από τα Προπύλαια (ολοκληρώθηκε με, συμμετοχή 1500 ατόμων) καθώς και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο των Πρυτάνεων, στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου! Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, αποτελεί μη-εκλεγμένο «όργανο» το οποίο παραδοσιακά στηρίζει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για αυτό και οι σχετικές σύνοδοι καλύπτονται εκτενέστατα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Για αυτό άλλωστε και η κα Διαμαντοπούλου θα παραστεί, όπως αναμενόταν άλλωστε και σε αυτή τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Οι κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο περιλαμβάνουν:

1. Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, 18:00: Πορεία στο Ρέθυμνο και ανοιχτή Γενική Συνέλευση στην Πλατεία Μικρασιατών με θέμα την ανάλυση των νέων μέτρων και τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου κινήματος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
2. Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 11:30: Πανελλαδική πορεία προς το ξενοδοχείο Creta Palace όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων με την παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: