ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.12.10

1980 - Ο πρόεδρος Σπύρος Κυπριανού δεν δεχόταν την τουρκική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Πετρέλαιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου;

Πετρέλαιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου;

Το Βρετανικό Εθνικό Αρχείο κάθε χρόνο (στη βάση απόφασης αποδέσμευσης μετά από 30 χρόνια, 50 χρόνια και 100 χρόνια)  αποδεσμεύει αρκετά επίσημα έγγραφα του Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας και άλλων κυβερνητικών τμημάτων. Έτσι και φέτος στις 25 Νοεμβρίου 2010 το Εθνικό Αρχείο αποδέσμευσε έγγραφα του Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας σε σχέση με την Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία και ορισμένες άλλες χώρες, που καλύπτουν το έτος 1980 δίδοντας μας έτσι την συνέχεια των πραγμάτων. Πέρσι είχαμε τα έγγραφα για το 1979. Τα έγγραφα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα για το κοινό  ανα την αποδέσμευσή τους στις 25 Νοεμβρίου 2010 δίχως κανένα εμπάργκο για την δημοσιοποίησή τους.
Τα έγγραφα αυτά είναι τεραστίας σημασίας για μας γιατί μας δίνουν μια εικόνα των παρασκηνιακών γεγονότων για το Κυπριακό μας θέμα. Μας αποκαλύπτουν αρκετά, από όλες εκείνες τις μηχανορραφίες, σχέδια, μυστικές διαπραγματεύσεις που γίνονται για μας δίχως εμάς. Και βέβαια τα έγγραφα αυτά περιλαμβάνουν και επαφές και συζητήσεις Ελληνοκυπρίων πολιτικών και ιδιωτών που έχουν με την βρετανική κυβέρνηση και άλλους αξιωματούχους ειδικά με την Βρετ. Υπ. Αρμοστεία στην Λευκωσία κάθε χρόνο, τι υπόσχονται στους Βρετανούς, τι τους λένε, τι τους εισηγούνται. Ορισμένες αναφορές είναι άκρως αποκαλυπτικές και οι οποίες δεν τους τιμούν καθόλου με εθνική περηφάνια.
Η δημοσιογράφος Φανούλα Αργυρού από το Λονδίνο έχει δει και μελετήσει και αυτά τα  έγγραφα ( κάνει αυτή τη μελέτη από το 1985) και τα δημοσιεύει σε μια σειρά παρουσιάσεων στην Ελληνοκυπριακή εφημερίδα Σημερινή από τις 7 Δεκεμβρίου 2010. Το πρώτο μέρος δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου και το δεύτερο μέρος στις 8 Δεκεμβρίου 2010. Τα υπόλοιπα μέρη θα ακολουθήσουν. ( Η κα Αργυρού δημοσιεύει κάθε χρόνο τα αποδεσμευθέντα αυτά βρετανικά έγγραφα κυρίως στην εφημερίδα Σημερινή από το 1989).  

Παρακαλούμε διαβάστε προσεχτικά το άκρως διαφωτιστικό περιεχόμενο των Βρετανικών αποδεσμευθέντων εγγράφων για το έτος 1980.
http://www.sigmalive.com/files/filefield/8/7/1/simerini 07122010.pdf  (PDF edition with photocopy of British document)

Πολύ προνοητικοί οι Βρετανοί

ΚΥΠΡΟΣ.....ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΤΑ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: