ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.12.10

Τέτοιο μαγείρεμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχει ξαναγίνει


Όποιος παρακολούθησε την Τρίτη το βράδυ τον τελικό το Master Chef σίγουρα έμεινε με την ιδέα ότι ο πρώτος σεφ της Ελλάδας είναι αυτό το 25χρονο παιδί από τη Βόρεια Ελλάδα. Λάθος, γελάστηκε καθώς πριν από τον τελικό τον τίτλο τον είχε ήδη κερδίσει την ίδια μέρα η κυβέρνηση. Τέτοιο σερβίρισμα μετά από μαγείρεμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχουμε ξαναδεί. Και το επιδόρπιο δε ήταν οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομίας οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ βγήκαν και είπαν ότι έχουν πατάξει τα κυκλώματα στα καύσιμα και στο εξής θα απολαμβάνουμε φθηνότερες τιμές.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της… σούπας που μας σερβίρισαν αρκεί να δείτε την ανακοίνωση της επιχείρησης η οποία μας λέει ότι γίνονται δραστικές μειώσεις στις τιμές του ρεύματος για εκατομμύρια καταναλωτές. Και καταλήγει στο εξής απίστευτο συμπέρασμα: «συνολικά, οι Έλληνες καταναλωτές (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) για το 2011 θα καταβάλουν 37.000.000 ευρώ λιγότερα για αγορά της ίδιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, σε σύγκριση με το 2010 (χωρίς τις επιβαρύνεις ΕΡΤ και Δημοτικών Τελών). Αν δεν ίσχυε η αύξηση του ΦΠΑ, από 11 σε 13 %, η μείωση θα ήταν 140.000.000 ευρώ». Με λίγα λόγια θα βγουν από την τσέπη του Έλληνα 140 εκατ. ευρώ λιγότερα! Θαύμα – θαύμα αναφωνήσαμε όλοι.

Αν φυσικά από τον Ιανουάριο πάρετε το λογαριασμό σας και πάθετε ηλεκτροσόκ θα είναι από την… μείωση κι όχι από τις αυξήσεις. Διότι η κυβέρνηση βάζει στο ίδιο καλάθι τους φτωχούς με τις χαμηλές καταναλώσεις, τους πλούσιους με τις μεγάλες σπατάλες στα προάστια και τις βιομηχανίες. Αφού λοιπόν κάνει μειώσεις στις επιχειρήσεις ακόμη και 30% σου λέει τι είναι η αύξηση 11% στις καταναλώσεις μέχρι 800 kWh; Αμα γίνει η σούμα το αποτέλεσμα δείχνει μείωση. Τι Master Chef και πράσινα άλογα δηλαδή στο Mega, εδώ υπάρχουν οι μάγειροι της ΔΕΗ που φτιάχνουν… γκουρμέ για τους πολίτες.

Για να δείξουν και πόσο φιλολαϊκοί είναι λένε ότι 1,2 εκατ. ευπαθείς ομάδες ωφελούνται από 20% έως 30% μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ). Δε λένε όμως ότι δεν πάει κανείς να κάνει αίτηση διότι η γραφειοκρατία είναι και δεν αξίζει τον κόπο για 50-60 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, πάντως, προβλέπεται από 1ης Ιανουαρίου:
  • Αύξηση 11% στις καταναλώσεις μέχρι 800 kWh, που σε μέση επιβάρυνση 5,5 ευρώ το τετράμηνο. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 1.600.000 πελάτες (χωρίς τους δυνάμει καταναλωτές του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου), από τους οποίους περίπου το 50% περιλαμβάνει όσους έχουν κλειστές κατοικίες, δεύτερες κατοικίες, εξοχικά κλπ.
  • Αύξηση μεταξύ 1,5% και 3% για καταναλώσεις μεταξύ 800 και 2.000 kWh, κατηγορίες στις οποίες εμπίπτουν περίπου 2.500.000 νοικοκυριά. Η ΔΕΗ σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως η προβλεπόμενη είναι μικρότερη από τον τρέχοντα πληθωρισμό.
  • Μείωση μεταξύ 3% και 17% της μέσης τιμής ηλεκτρικού ρεύματος για 1.500.000 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εμπορικές και βιοτεχνικές). Η κατηγορία αυτή, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, θα καταβάλλει για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 97 εκατ. λιγότερα το 2011, σε σχέση με το 2010.
  • Αύξηση 6% για το αγροτικό τιμολόγιο, το οποίο, τονίζει η ΔΕΗ, παραμένει αρκετά φθηνότερα από τα υπόλοιπα τιμολόγια (περίπου 60% φθηνότερο από αυτό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 40% φθηνότερο από τα οικιακά χαμηλής κατανάλωσης).

Όσο για τα καύσιμα, αφού έπιασαν τα μηχανάκια που έκλεβαν βενζίνη βγήκαν και είπαν ότι κάποια στιγμή θα μπορούν και οι Έλληνες να αγοράζουν φθηνότερα καύσιμα μόλις παταχθεί η φοροδιαφυγή. Το γεγονός ότι είμαστε ως χώρα πρώτοι στην Ευρώπη σε φόρους στα καύσιμα δεν παίζει κανένα ρόλο.

Τα μαθήματα μαγειρικής αλά ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται και θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα. Άλλωστε μέσα στη χρονιά έρχεται νέο γύρος αυξήσεων στο ρεύμα.

Επίσης, τις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, σχολεία, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, κ.λπ. τα βαφτίζουν εξορθολογισμόΌλα σε ένα τσουκάλι για το μεγάλο μαγείρεμα.
από το antinews

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Αναγκαια" η αυξηση καθως και αυτες που θα ακολουθησουν.
Απο το 2007 ο καταναλωτης ειναι ελευθερος να επιλεξη παροχο ηλεκτρικης ενεργεις.
Η ενεργεια του νεου παροχου ομως κοστιζει το διπλασιο απ`οτι της ΔΕΗ η οποια χρησιμοποιει πετρελειο,υδροηλεκτρικα και λιγνιτη. Και εκτος αυτου τρεχει εστω και με τους εργολαβους να εχει ενα δικτυο ικανο να ανταποκριθει στις αναγκες των καταναλωτων. Οι ιδιωτες παραγουν με φυσικο αεριο κυριως και κατι λιγα απο ΑΠΕ.Ολες δε οι αναγκες των καταναλωτων τους καλυπτονται απο τους υπαλληλους της ΔΕΗ, βαση καποιας συμβασης που εχει μ`αυτους.
Απο την στιγμη λοιπον που η ενεργεια των ανεξαρτητων παροχων - εισαγωγεων μεγαβατ - αεριτζηδων - λαμογιων κοστιζει το διπλασιο, επομενο ηταν να μην κανει συμβολαια με αυτους ο καταναλωτης. Ετσι το κρατος και κυριως με μια αλλαγη στην νομοθεσια περι απελευθερωσης της ενεργειας επι προηγουμενης κυβερνησης, αναγκασε την ΔΕΗ να αγοραζει την ενεργεια που παραγουν οι ανεξαρτητοι και να το πουλα βαση του δικου της τιμολογιου. Με ζημια δηλαδη. Βαλτε τωρα ΡΑΕ και ΔΕΣΜΗΕ και τον ρολο που παιζουν και θα βγει το ρεζουμε.Να μην πουμε και για τις πιεσεις των Ευρωπαιων για τετοια θεματα που μονο σκοπο εχουν την πληρη απαξιωση της ΔΕΗ για ευκολοτερο ξεπουλημα. Αλλωστε ουτε η κοστολογηση του Στ.Μανου επι κυβερνησης Μητσοτακη , ουτε η ......αναλογιστηκη μελετη που δηθεν εγινε προσφατα ειναι τυχαιες. Την κοστολογουν σε πενταροδεκαρες την στιγμη που μονο τα ορυχεια λιγνιτη μαζι με τα μηχανηματα κοστιζουν δεκαδες δισεκατομυρια ευρω. Χωρια οι σταθμοι παραγωγης, τα υδροηλεκτρικα και το δικτυο μεταφορας - διανομης.
Γκρινιαζει ο κοσμος για την ταλαιπωρια που υπαρχη στα ταμεια η την εκυπηρετηση πελατων, αλλα δεν βλεπει οτι μειωθηκε το προσωπικο. Η δουλεια βεβαια βγαινει με τους εργολαβους και τις 8μηνες συμβασεις που ολοι αυτοι παλι φθανουν σε εναν αριθμο προσωπικο στα επιπεδα του 1990.
Ηδη απο τον Οκτωβριο η διανομη και η μεταφορα (2 απο τους 4 κλαδους της ΔΕΗ) εγιναν θυγατρικες. Δηλαδη ειναι ετοιμες για πουλημα.
Οσο απαξιωνουν την ΔΕΗ τοσο πιο ευκολα καποιοι δικοι μας και ξενοι κηφινες θα την αρπαξουν.
Μετα θελω να δω ολοι αυτοι που ξερουν μονο να παρακολουθουν τις ξανθιες και τους ντιντιδες στην TV τι θα λενε, ποσο θα γκρινιαζουν για υποβαθμιση υπηρεσιων και αυξηση τιμων. Το κοστολογιο του κιλοβατ μαζι με τις νεες αυξησεις δεν θα ειναι τιποτε σε σχεση με το υψος που θα φθασουν.
Δουλευει καλα απο τις κυβερνησεις η σαλαμοποιηση επιθεσης στα εργασιακα και ασφαλιστικα καθως και στις υποχρεωσεις του κρατους για ασφαλεις παροχες στους πολιτες του.
Καλο κουραγιο (οχι σαν του ευρωπαιου τοκογλυφου).

Ανώνυμος είπε...

GEIA SOU RE ELLHNA DEN YPOLOGIZEIS TO XRIMA
ELLHNA GALANTONOME KAI MPEGKETH KAI MAGKA KAI SEVTALH =
KATSE STON KANAPE TORA KAI PLHRONE DEH .

P.S.
TELIKA TO FIDI EINAI AKOMH MESA STHN TRYPA .
RE GAMOTO DEN TO EBGALE KANENAS .

HEIL GAP (or mind the GAP)

Ανώνυμος είπε...

"Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το χαράτσι του ΟΑΣΘ"

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/12/10 ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ,

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ.
Μπαίνουμε μαζικά μέσα στα αστικά λεωφορεία (αφετηρία-τέρμα και παλι πίσω) κάνοντας...
γνωστή στον κόσμο την απόφαση του ΟΑΣΘ για αύξηση του εισητηρίου και απαιτούμε να μην περάσει! Όσο βρισκόμαστε μεσα στα λεωφορεία, κανείς δεν ακυρώνει το εισητήριό του!
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 180%.
ΝΤΡΟΠΗ! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΑΣΘ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ο ΟΑΣΘ, με τη συνυπογραφή της κυβέρνησης και των Θεσσαλονικέων κκ, Υφυπουργού Μεταφορών Σπ. Βούγια, Υφυπουργού Μεταφορών Γ.Μαγκριώτη και ΓΓ Μεταφορών Χ. Τσιόκα, επιχειρεί την 3η επίθεση κατά των πολιτών της Θεσσαλονίκης μέσα στους τελευταίους μήνες. Το Μάιο τους νικήσαμε και πήραν πίσω την 100% αύξηση του εισιτηρίου. Το Σεπτέμβριο τους αναγκάσαμε να πάρουν πίσω την κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων.
Τώρα επιχειρούν να:
· καταργήσουν το δικαίωμα μετεπιβιβάσεων με το βασικό εισιτήριο!
· Να αυξήσουν το βασικό εισιτήριο από 0.60 € σε 0.80 € χωρίς δικαίωμα μετεπιβίβασης!
· Να αυξήσουν για μια μόνο μετεπιβίβαση και μάλιστα προς την ίδια κατεύθυνση το εισιτήριο από 0.60 € σε 0.90 €!.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ οτι το εισιτήριο αυξήθηκε κατά 33%, ! Αυξήθηκε έως και 180%!!!

Πχ για μια μετακίνηση από το Ωραιόκαστρο στην Καλαμαριά απαιτούνται τα εξής εισιτήρια: Ωραιόκαστρο-Σταθμός-Εγνατία εισιτήριο με μετεπιβίβαση αξίας 0.90 € και μετά πλατεία Ελευθερίας –Καλαμαριά βασικό ειστήριο αξίας 0.80 € . Σύνολο 1.70 € αντί για 0.60 €, άρα αύξηση σε σχέση με πριν 180%! Για μετακίνηση Συκιές-κέντρο-Συκιές 1.60€ αντί για 0.60€ ,άρα αύξηση 160%.

Οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ που παχυλά χρηματοδοτούνται με 120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το ελληνικό δημόσιο , θέλουν να διατηρήσουν και να αβγατίσουν τα ετήσια κέρδη τους που ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ.
ΑΙΣΧΟΣ! Ο ΟΑΣΘ σε καιρούς μνημονίου και ενώ ο ελληνικός λαός <> καθημερινά συμπεριφέρεται όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα.

ΩΣ ΕΔΩ! Δεν αντέχουμε άλλο ξεζούμισμα! Ξεσηκωνόμαστε, οργανωνόμαστε για να νικήσουμε:

· Να μην περάσει το νέο χαράτσι του ΟΑΣΘ!
· Οχι στα εξοντωτικά πρόστιμα – Δωρεάν μετακινήσεις για τους άνεργους και τους φτωχούς καθώς και για τους εργαζόμενους που πηγαίνουν και έρχονται στην εργασία τους!
· Να δημοσιευτεί το μετοχολόγιο και οι ισολογισμοί του ΟΑΣΘ.
· Δημόσιες συγκοινωνίες, φτηνές για το λαό!
Ακρίβεια-stop Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας

Πρωτοβουλία αγώνα Δυτικών Συνοικιών

Πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιοκάστρου

Free Βus

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ!!!!