ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.12.10

Όταν ο Γιώργος Προφητεύει...

                 "Εάν δεν πετύχει η πορεία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα βρεθούμε σε μία Ευρώπη ισχνή και με προβλήματα και εμείς αλλά και άλλοι, όλοι θα έλεγα. Θα χρειαστεί τότε να αναδείξουμε τις δικές μας δυνάμεις, να κινηθούμε στην περιφέρεια μας, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική για να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες με την Κίνα, την Ρωσία, την Ιαπωνία, να επενδύσουμε στη νέα γενιά, στα δικά μας πλεονεκτήματα χωρίς δάνειες δυνάμεις."
                                                                                                            Γ.Α. Παπανδρέου, 22 Δεκεμβρίου 2010 Βουλή των Ελλήνων               
                  "Αν οι Εταίροι μας δεν κάνουν δεκτό το αίτημά μας, τότε θα διευρύνουμε άμεσα τον κύκλο επαφών μας με άλλες χώρες  όπως η Ρωσία ή η Κίνα ή ακόμη και η Σαουδική Αραβία, παρέχοντάς τους ειδικές διευκολύνσεις σε αντάλλαγμα χαμηλότοκων δανείων."
Ιστολόγιο TYXAIOS, 1 Μαΐου 2010 εδώ http://tyxaios.blogspot.com/2010/05/blog-post.html


     Το απόσπασμα που παραθέτουμε από την ομιλία του κ. Παπανδρέου στη Βουλή, κατά την πρόσφατη συζήτηση για την ψήφιση του Προϋπολογισμού, αποτελεί - κατά την άποψή μας - την πιο σημαντική τοποθέτηση Πρωθυπουργού της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια. Την εξέλιξη των πραγμάτων βεβαίως την είχαμε περιγράψει απ' αυτό το ιστολόγιο ήδη από το Μάιο, δυστυχώς. Γι΄ αυτό και παραθέτουμε και το κομμάτι από το δικό μας άρθρο.

   Πράγματι - και παρά την έκπληξη του γράφοντος - ο κ. Πρωθυπουργός ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές περιγράφει σε λίγες γραμμές τις προθέσεις του για την πορεία της χώρας, στην περίπτωση που η Ευρωζώνη και ουσιαστικά η Γερμανία, εμμείνει στην δική της στρατηγική. Το συγκεκριμένο κομμάτι - που μπορεί ο καθένας να βρει στα πρακτικά του Κοινοβουλίου - δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ, μολονότι η σημασία του είναι εξαιρετικά και αυτονόητα τεράστια για το μέλλον της χώρας.

    Τι εννοεί ο Πρωθυπουργός; Εμείς συμπεραίνουμε τρία ζητήματα:

  • Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία για Ευρωομόλογο. Έχουμε ξαναγράψει ότι μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί σε μια κατ' αρχήν de facto  δημιουργία δύο - τουλάχιστον - νομισμάτων στη ζώνη του ευρώ. Ο Πρωθυπουργός προδιαγράφει ένα εναλλακτικό σενάριο και μεταφέρει το μήνυμα σε φίλους και συμμάχους ότι διαθέτει μια τέτοια εναλλακτική στρατηγική. Δεν την προτιμά, αφού ήδη έχει εξηγήσει ότι πρόθεση της χώρας είναι να παραμείνει σε μια ισχυρή Ευρώπη, αλλά πολύ ορθά υπογραμμίζει ότι δεν έχει νόημα ο περιορισμός σε μια "ισχνή" Ευρωζώνη.
  • Προειδοποιεί την Τρόικα για το εξής απλό θέμα: Αν το "κόστος" παραμονής στο μηχανισμό στήριξης για τη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερο από το "κόστος" εξόδου από αυτόν τότε η χώρα θα ακολουθήσει μια διαφορετική στρατηγική. "Χωρίς δάνειες δυνάμεις"! Το βρίσκω εξαιρετικό!
  • Το σημαντικότερο: Επιτέλους ο κ. Παπανδρέου "παίζει" το γεωπολιτικό χαρτί της Ελλάδας.
  Εδώ θα επαναλάβουμε τον ίδιο επίλογο που είχαμε γράψει σε εκείνο το άρθρο της 1ης Μαΐου:
  "Ας το καταλάβουν λοιπόν οι πιστωτές μας, οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας αλλά και οι κερδοσκόποι: Αν οδηγηθούμε στο ΔΝΤ είμαστε αποφασισμένοι να κοστίσουμε πολύ πιο ακριβά από όσο μας κοστολογούν, προκαλώντας πολύ μεγαλύτερες απώλειες από εκείνες που έχουν ήδη ασφαλίσει. Αποτελούμε όχι μόνο οικονομική αλλά και γεωπολιτική και γεωγραφική και ιστορική αξία. Η πιστοληπτική μας ικανότητα δεν ορίζεται μόνο από την οικονομική μας συνιστώσα αλλά και αθροίζεται με την πολιτική μας βαρύτητα στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι χώρες δεν είναι επιχειρήσεις ή μαγαζιά. Δανείζονται και δανείζουν όχι μόνο χρήμα αλλά και ισχύ και συμμαχίες και σχέσεις. Ας μας επαναξιολογήσουν λοιπόν με ευρύτερους και πληρέστερους όρους, συμπεριλαμβάνοντας στο μοντέλο αξιολόγησης που χρησιμοποιούν -πέραν του οικονομικού κινδύνου - και εκείνον να επαναπροσδιορίσουμε, με τη συνολική μεταβολή της στάσης μας, την αρχιτεκτονική του ευρωπαϊκού χάρτη και ιδιαίτερα στο μαλακό ευρωπαϊκό υπογάστριο..."

   Το βέβαιον είναι ένα: Τα "ωραία" έρχονται...!
tyxaios

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ, ΛΕΩ, ΜΗΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΣΑΣ.