ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.6.10

O "Συνταγματολόγος" Ανδρέας Λοβέρδος: «Ο κ. Καρατζαφέρης ορθότατα έχει δηλώσει ότι...


...δεν πρέπει να εμπλέκεται από τα πολιτικά κόμματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αυτή είναι μία πραγματικά υπεύθυνη στάση»
Ανδρέας Λοβέρδος
(Ολομέλεια Βουλής, 22/6/2010)
"ΙΟΣ", Ελευθεροτυπία, 26 Ιούνη 2010

* Ώρες είναι να γίνει καθηγητής Πανεπιστημίου και ο Καρατζαφέρης. Βέβαια, αν αναλογιστούμε πως έγιναν καθηγητές Πανεπιστημίου οι σημερινοί καθηγητές, θα ήταν αδικία να...

μην ανακηρυχτεί -έστω επίτιμος-, ο Καρατζαφέρης από τον Λοβέρδο…

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 27-06-10 σε βίντεο...

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση…

<span class=

Τους... αναστενάρηδες παριστάνουν αυτές τις μέρες οι κυβερνώντες, αφού οι φωτιές που άναψε το εργασιακό και το ασφαλιστικό έχει αφήσει αναμμένα κάρβουνα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Παρά το γεγονός ότι είδαμε «μία από τα ίδια» τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή να φουσκώνει το… ποτάμι της οργής των βουλευτών και με το… κατάλληλο μασάζ να ξεφουσκώνει σε χείμαρρο, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι βουλευτές που δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν έχουν να χάσουν τίποτε άλλο και έτσι είναι λυτρωμένοι…

Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό έχουν ανασυρθεί όλα τα βέλη από τη φαρέτρα του πρωθυπουργού. Δηλαδή η επιβολή κομματικής πειθαρχίας κρέμεται ως απειλή πάνω από τους βουλευτές στην ψήφιση του ασφαλιστικού - εργασιακού και βέβαια η διαγραφή από την Κ.Ο. όποιου καταψηφίσει.

Αυτή οδηγεί στη μεγαλύτερη απειλή όλων, σε εκλογές δηλαδή μαζί με τις περιφερειακές - δημοτικές.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του ότι δεν πρόκειται να γίνει Καραμανλής και να κυβερνά με 151 βουλευτές, όπου μια μικρή ομάδα βουλευτών κατά το δοκούν θα μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση. Επισήμως όλα αυτά διαψεύδονται, αφού η κυβέρνηση έσπευσε, όταν καλλιεργήθηκε αυτή η φημολογία και ο Αντώνης Σαμαράς κήρυξε το κόμμα του σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας, να διαψεύσει μετά βδελυγμίας ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πολλοί κυβερνητικοί εκτιμούν ότι δεν είναι το απλούστερο πράγμα για μια χώρα που κινδυνεύει με πτώχευση να μπει στην εκλογική δίνη, με απρόβλεπτα αποτελέσματα και τη σοβαρή πιθανότητα να υπάρξει ακυβερνησία.

Αν βρεθεί, όπως λένε, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με 153 ή 152 βουλευτές πώς μπορεί να πείσει ο Γιώργος Παπανδρέου την κοινωνία ότι στις επόμενες εκλογές θα έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία;

Κι αυτός είναι ένας σοβαρός αντίλογος, ενώ πολλοί επισημαίνουν ότι η τρόικα δεν πρόκειται να επιτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά με την εικόνα των δημοσκοπήσεων να δείχνουν το ένα τρίτο της κοινωνίας να είναι έτοιμο να κινηθεί προς απρόβλεπτες κατευθύνσεις και συνεπώς να μην ξέρει κανείς πώς θα κινηθεί.

Οι θιασώτες όμως μιας εκλογικής κίνησης επισημαίνουν και κάποια θετικά: ότι δηλαδή ο Παπανδρέου με τη σκληρή ατζέντα επιβεβαιώνει την πολιτική του κυριαρχία και είναι ελεύθερος να κάνει τολμηρές διορθωτικές αλλαγές, διαμορφώνει κατά το δοκούν την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αφού με τη λίστα μπορούν να… εξοστρακιστούν διαφωνούντες, και τελειώνει μια και καλή με τον παρόντα εκλογικό νόμο, ποντάροντας σε μια ακόμα θητεία, αν κατορθώσει να βγει η χώρα από την κρίση το 2014 ή το 2015, με το νέο εκλογικό σύστημα.

Οι επόμενες μέρες και κυρίως με την κατάθεση του ασφαλιστικού - εργασιακού, που φαίνεται να έχει κολλήσει από εμμονές της τρόικας, θα δείξουν αν πηγαίνουμε σε ένα ΠΑΣΟΚικά καυτό καλοκαίρι και ακόμα πιο… τροπικό πράσινο φθινόπωρο…

Καταστροφικοί χειρισμοί…

Τα διασταυρούμενα πυρά που δέχεται μέρες τώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος έχουν φθείρει τόσο πολύ την εικόνα του, που πολλοί πιστεύουν ότι ακόμα κι αν διασωθεί πολιτικά από τη λαίλαπα που εξαπέλυσε εναντίον των εργασιακών και των ασφαλιστικών ρυθμίσεων, φέρνοντας στην Ελλάδα τον… μεσαίωνα, θα την πληρώσει πολύ ακριβά.

Ο ίδιος μπορεί να διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Δείχνει όμως να επιχειρεί να διασωθεί πολιτικά μέσα από την… οδό της «νεοφιλελεύθερης» πολιτικής πτέρυγας, που την περασμένη δεκαετία ήταν εξαιρετικά ελκυστική στα μεσοστρώματα, δεν υπολογίζει όμως την εκλογική του περιφέρεια που μοιάζει να βράζει το ίδιο όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη σε πολλές εκδηλώσεις σε δήμους της Β’ Αθήνας οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν δημόσια χωρίς τον κίνδυνο να εισπράξουν «γιούχα», ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη εκτιμούν ότι ο υπουργός Εργασίας έσπειρε ανέμους για να θερίσει θύελλες με μια σειρά χειρισμών που έχουν αποβεί επικοινωνιακά απόλυτα καταστροφικοί. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βρεθεί μόνος, με το επιτελείο του να επιχειρεί να πείσει ακόμα και τους βουλευτές του κόμματός του για την ορθότητα των επιλογών και να τα ακούει από παντού.

Έχοντας κόψει (μάλλον) διά παντός κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος του κόμματός του (Γ. Παναγόπουλο της ΓΣΣΕ και Σπ. Παπασπύρο της ΑΔΕΔΥ), τις τελευταίες μέρες δείχνει να μην έχει πουθενά αλλού συμμάχους και να υπολογίζει μόνο στην επαμφοτερίζουσα και ενίοτε αναιμική στήριξη των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου, που από την Κυριακή και μετά αποφάσισαν να… ανοίξουν «ομπρέλα» προστασίας στον Ανδρέα Λοβέρδο αντιλαμβανόμενοι ότι οι εξελίξεις μπορούν να γίνουν χιονοστιβάδα.

Έτσι άρχισαν οι διαρροές και εκτιμήσεις συνεργατών του πρωθυπουργού για προσφυγή σε κάλπη αν οι βουλευτές «σηκώσουν μπαϊράκι», όπως και η επίκληση κομματικής πειθαρχίας προκειμένου να μην εκδηλωθεί η… ανταρσία στο ασφαλιστικό. Αφού εκεί περιμένουν πολλοί να εκτονώσουν οι βουλευτές την πίεση της απαξίωσης και κατακραυγής που βιώνουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Επιχειρώντας λοιπόν να διασωθεί πολιτικά ο υπουργός Εργασίας δέχτηκε να καταθέσει τελικά στη Βουλή, ως άρθρο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα, αφού παρά το γεγονός ότι η έκδοση ήταν νόμιμη, πρώτα εξόργισε τους πάντες επειδή για ένα τόσο σοβαρό θέμα θέλησε να παρακάμψει την επεξεργασία του νομοθετικού σώματος.

Ας δούμε λοιπόν ποιες γκάφες τού καταμαρτυρούν:

Έδωσε στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς καμία εκ των προτέρων διαβούλευση με τους βουλευτές του κόμματος και ενημέρωση τόσο για την ουσία όσο και για τη διαδικασία.

Απέφυγε να περάσει τόσο θεμελιακές και επώδυνες αλλαγές από το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να πείσει ακόμα και τους συναδέλφους του να τον στηρίξουν και βέβαια να πουν την άποψή τους και να συνδράμουν στην τελική διαμόρφωση των προτάσεων…

Κινήθηκε έξω και πάνω από τις προβλέψεις του μνημονίου σε αρκετές περιπτώσεις (όπως η κατάργηση ουσιαστικά της διαιτησίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις), παρουσιάζοντας ένα μονομερές και ταυτισμένο με την εργοδοτική πλευρά κείμενο…

Δεν υπήρξε ούτε ένα ενημερωτικό σημείωμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις διαβουλεύσεις με την τρόικα, τις συζητήσεις αλλά και το σκεπτικό των ρυθμίσεων, γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση γιατί το Π.Δ. είναι τόσο ετεροβαρές…

Δεν φρόντισε να ανακοινώσει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις μαζί με ένα μίνιμουμ δίχτυ μέτρων προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων, με αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας, διάρθρωσης και στελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας, κίνητρα για την παραμονή στην εργασία ή την πρόσληψη ευπαθών ομάδων και άλλα σχετικά.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο Λοβέρδος ξεπέρασε τον εαυτό του και εμφανίστηκε «βασιλικότερος του βασιλέως», αλλά δεν ήταν μόνος του, αφού πιέστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό να φέρει τώρα μαζί με το ασφαλιστικό τις αλλαγές στην αγορά εργασίας για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους:

Για να ληφθούν όλα τα «σκληρά μέτρα» τώρα, ώστε μετά τον Σεπτέμβριο να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να αλλάξει την εικόνα της στην κοινή γνώμη χωρίς τις σημερινές τριβές και κυρίως

Nα υπάρξει προσέλκυση ξένων επενδυτών μέσα από μια ευέλικτη αγορά εργασίας.

Να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγική στόχευση στην ανταγωνιστικότητά τους.

Και επισημαίνουν ότι το υπουργείο Εργασίας με βάση το μνημόνιο είχε τη δυνατότητα να κάνει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μην πάει πακέτο με το εργασιακό, αλλά η πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν αιτία να γίνουν όλες οι «χοντρές» διαρθρωτικές αλλαγές τώρα, που υπάρχει γενική αναστάτωση, και το φθινόπωρο να μείνει ουσιαστικά μόνο το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που μοιάζει να αντιμετωπίζεται θετικά από την ελληνική κοινωνία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν όμως ότι, παρότι το προέβλεπε το μνημόνιο, κανείς δεν πίεσε τον υπουργό να φέρει τις αλλαγές ως Προεδρικό Διάταγμα και κανείς δεν αφαίρεσε τη δυνατότητα ενημέρωσης των βουλευτών για το θέμα και την εξαντλητική συζήτηση.

Αυτό που ενόχλησε τους βουλευτές και ξεσηκώθηκαν είτε με δημόσιες δηλώσεις τους, είτε με μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου, είτε με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι ότι ενώ ο υπουργός επιχείρησε να χειριστεί μόνος του και επικοινωνιακά την κατάσταση, δεν έστερξε να τους ενημερώσει. Και επίσης ότι δεν σήκωσε το ανάστημά του στις πιέσεις της τρόικας.

«Υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης ή της απειλής παραίτησης, αν νιώθεις ότι σε σπρώχνουν να κάνεις επιλογές που δεν πιστεύεις», λένε στις συζητήσεις τους πολλοί βουλευτές, απαντώντας στις αιτιάσεις Λοβέρδου για το ότι έγινε σάντουιτς μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης.

«Το εργασιακό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού σε πολλές συναντήσεις με τον υπουργό είχαμε νύξεις και γενικόλογες αναφορές, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι ουσιαστικά θα καταργηθεί η διαιτησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για τις ατομικές συμβάσεις σε όλο τον ιδιωτικό τομέα ή ότι θα κόβονταν οι αποδοχές στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας», λέει παλιός κοινοβουλευτικός του ΠΑΣΟΚ.

Και η πραγματική αγωνία για την πολιτική επιβίωση των ίδιων αλλά και της παράταξης είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές που εναντιώθηκαν δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά προέρχονται από διαφορετικές «υποομάδες». Οι Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Κουτσούκος, Χρήστος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Κουσελάς είναι απ’ αυτούς που στήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ οι Δημήτρης Καρύδης και Σοφία Γιαννακά τάχθηκαν υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Το θέμα είναι όμως ότι λόγω της μέχρι πρότινος πολύ υψηλής δημοτικότητάς του, αλλά και της εκλογής του με άνεση ως πρώτου βουλευτή στη Β’ Αθήνας, πολλοί βουλευτές τον έβλεπαν ως φυσικό διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου και ενδεχομένως τον μοναδικό δελφίνο του ΠΑΣΟΚ, αφού αρκετοί από τους βουλευτές που στήριζαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχουν απογοητευθεί από τη στάση του και έβλεπαν στον Λοβέρδο μια νέα δυναμική προσωπικότητα.

Ο ίδιος άλλωστε ακόμα και τώρα φροντίζει να διαφοροποιεί συχνά τη θέση του αλλά και την πολιτική του ατζέντα σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ότι ουδέποτε ο ίδιος υιοθέτησε ή χρησιμοποίησε λογικές του τύπου «λεφτά υπάρχουν» και πάντα χτυπούσε το καμπανάκι των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ωστόσο με τον χειρισμό που έκανε στο ασφαλιστικό και τις συνεχείς προσπάθειες να εξωραΐσει την κατάσταση πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι «έκαψε τα… αρχηγικά του καράβια».

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι στα πρόσωπα του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βλέπουν τη λογική της πλήρους υποτέλειας στην τρόικα, μιας απολίτικης δηλαδή πλήρους αποδοχής των όποιων κελευσμάτων των δανειστών, που καταλογίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση και κινδυνεύει να μείνει ανεξίτηλη ρετσινιά στο ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό που ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο υπουργός Εργασίας επιχειρεί το τελευταίο εξάμηνο συστηματικά να δώσει την εικόνα του σκληρού διαπραγματευτή που «βασανίζεται» από την τρόικα και που από τη δική του οπισθοχώρηση ή συμβιβασμό κρίνεται ο δανεισμός και συνεπώς η οικονομική σωτηρία της χώρας μας.

Αυτό το τελευταίο όμως το αμφισβήτησαν έντονα τόσο οι απεσταλμένοι της τρόικας όσο και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μελέτησαν το μνημόνιο, αλλά και τις προτάσεις των δανειστών, και εκτιμούν ότι ο Λοβέρδος ξεπέρασε τον εαυτό του. Ιδιαίτερα όταν ο ίδιος ομολογεί δημοσίως – από κανάλι σε κανάλι – και με τρόπο θα λέγαμε κυνικό, ότι «αυτή η ρύθμιση δεν είναι δική μου. Μου την έχουν επιβάλει»!!!

Κάποιοι επισημαίνουν ότι ενδεχομένως ο υπουργός Εργασίας να είχε υπολογίσει τις αντιδράσεις και να έριξε στην… πιάτσα ένα σχέδιο του Π.Δ. τόσο σκληρό, προκειμένου οι όποιες υποχωρήσεις να θεωρηθούν βελτιώσεις, ώστε να περάσουν τα υπόλοιπα.

Μόνο που πολλοί στο ΠΑΣΟΚ με μελαγχολία διαπιστώνουν ότι αυτή η κίνηση ενδεχομένως να στοίχισε περισσότερο στην κυβέρνηση απ’ ό,τι η άδικη και χονδροειδής περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.

Μάλιστα η ένταση της κοινωνικής και πολιτικής δόνησης είναι τέτοια που… «ένωσε» στην αντίδραση τους δύο πιο διαφορετικούς πόλους μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τον Σωκράτη Ξυνίδη και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Και πού ’σαι ακόμα...

Η αντισυνταγματικότητα και η… κωλοτούμπα

Πολύ παρασκήνιο υπάρχει με την… «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα και να προσαρτήσει τις αλλαγές στο εργασιακό στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο από τη Βουλή και μετά τις αναπάντεχες διαρροές τριών βουλευτών (Σακοράφα, Δημαράς, Οικονόμου), σε απανωτές συνεννοήσεις του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου με το επιτελείο του πρωθυπουργού προτιμήθηκε να κατατεθούν οι ρυθμίσεις με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές και προβλήματα. Όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το προσχέδιο του Π.Δ. άρχισαν οι φωνές και οι γκρίνιες στη Βουλή και οι δημόσιες διαφωνίες. Ταυτόχρονα υπήρξαν και κάποιοι, όπως ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, που μίλησαν δημόσια για αντισυνταγματικές προβλέψεις που θα πέσουν από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Στον χορό μπήκε και η ΓΣΕΕ με πολυσέλιδο υπόμνημά της προς το Συμβούλιο Επικρατείας, όπου ζητούσε να ακυρωθεί το διάταγμα ως αντισυνταγματικό. Ως εδώ αυτά μπορούσε να τα αντέξει η κυβέρνηση, με τη ελπίδα να μαζέψει τους βουλευτές επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία. Το απόγευμα της Δευτέρας όμως έπεσαν τα… τέλια από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με εμπιστευτικές πληροφορίες ότι οι ρυθμίσεις για τη διαμεσολάβηση και όσα αγγίζουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (μισθοί πρωτοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας) είναι αντισυνταγματικά και ενδεχομένως υπάρξουν «προβλήματα» στην επεξεργασία του. Έτσι η κυβέρνηση, και αφού ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη από τον Χάρη Παμπούκη, αποφάσισε να το περάσει από τη Βουλή. Κι αυτό γιατί, όπως υπολογίζουν, η ενδεχόμενη αντισυνταγματικότητα πλευρών των ρυθμίσεων αναμένεται να κριθεί έπειτα από 3 χρόνια… Ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι…

Το Ποντικι

ΕΛΛΑΣ 2010 : ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ

Ασφαλώς ο καθένας μας αναρωτιέται " Αυτή η αγανάκτηση μέσα στην κοινωνία , θα οδηγήσει τελικά σε εξέγερση ή θα ατονήσει ; " . Νομίζω πώς γνωρίζω την απάντηση που θα πρέπει να δώσει ο καθένας μας : "Αν ΕΓΩ καθήσω ήσυχος στο σπιτάκι μου , η εξέγερση δεν θα γίνει και η Νέα Τάξη θα νικήσει " .

Επιχειρώ να γράψω το χρονικό της ( επερχόμενης ) λαϊκής έκρηξης για να βοηθήσω τον ιστορικό του μέλλοντος . Τα καθεστωτικά βοθροκάναλα παραποιούν ή αποκρύπτουν τα γεγονότα . Αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ και πηγές του διαδικτύου ή πληροφορίες που ταξιδεύουν απο στόμα σε στόμα . Εάν βρείτε λάθη σε όσα γράφω υποδείξτε τα . Εάν γνωρίζετε γεγονότα που αγνοώ , γνωστοποιήστε τα .

Μετά την εγκατάσταση της δήθεν δημοκρατίας ( το 1974 ) αρχίζει η τελευταία φάση παρακμής του νεοελληνικού κρατιδίου . Αργή και δυσδιάκριτη στην αρχή , επιταχυνόμενη με την πάροδο του χρόνου . Παραθέτω έναν κατάλογο των πράξεων των κηφήνων που έχουν προσβάλλει βάναυσα την νοημοσύνη μας . Ακόμη και για ένα απο αυτά θα είχαν κρεμαστεί .....
σε μία ευνομούμενη χώρα :

1) Σκάνδαλο Κοσκωτά ( γύρω στο 1989 )
2) Φιάσκο στα Ίμια
3) Φιάσκο Οτσαλάν
4) Παράλυση της χώρας απο κλείσιμο της Εθνικής Οδού απο τα τρακτέρ ( κινητοποιήσεις αγροτών )
5) Παράλυση της χώρας απο κλείσιμο της Εθνικής απο τις νταλίκες ( κινητοποιήσεις φορτηγατζήδων )
6) Μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις όταν ήταν υπουργός παιδείας ο Αρσένης
7) Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου ( 1999 )
8) Σκάνδαλο Ζαχόπουλου
9) Σκάνδαλο SIEMENS
10 ) Κάψιμο ( κάθε χρόνο ! ) του Πολυτεχνείου απο "άγνωστους" κουκουλοφόρους .
11) Το βιβλίο της Ρεπούση
12) Η κατάργηση του αυτοδιοίκητου της Δικαιοσύνης ( Ιούλιος 2008 )
13) Σκάνδαλο ύποπτου πλουτισμού Βουλγαράκη
14) Σκάνδαλο Βατοπαιδίου ( Φθινόπωρο 2008 )
15) Διεθνής οικονομική κρίση ( Φθινόπωρο 2008 )
16) Κάψιμο των μεγάλων πόλεων απο κουκουλοφόρους ( έπειτα απο φόνο 15 χρονου απο αστυνομικό τον Δεκέμβριο του 2008 )
17 ) Κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις αρχές του 2009
18 ) Αμερικανικά φαινόμενα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα : ένοπλος μαθητής εκ Ρωσίας πυροβόλησε συμμαθητές του και μετά αυτοκτόνησε ( Απρίλιος 2009 )
19 ) Έξαρση εγκληματικότητας και εισβολής μεταναστών την άνοιξη του 2009 .

20) Χρεωμένος στραγγάλισε τη γυναίκα του , προσπάθησε να κάνει το ίδιο με τα παιδιά του και μετά αυτοκτόνησε . Αδελφός , εγγυητής δανείου , πυροβόλησε την αδελφή του και μετά αυτοκτόνησε . ( ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ESPRESSO 29-4-2009 ) . Άνεργος σκότωσε τη γυναίκα του και πήδηξε μαζί με τα παιδιά του απο το παράθυρο ( ALPHA 19-5-2009 ) .

21 ) Στις ευρωεκλογές Ιουνίου 2009 η αποχή μαζί με άκυρα - λευκά , έφθασε το 48,7 % . Τα δύο πρώτα κόμματα μαζί πήραν 36,27 % των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων .


Στο τέλος του 2009 ο Καραμανλής λιποτακτεί έντρομος απο την εξουσία και αφήνει τον Παπανδρέου να βγάλει το φίδι απο την τρύπα . Η λαϊκή αντίδραση ενάντια στα τρωκτικά διογκώνεται μέρα με τη μέρα .
Ένα είναι σίγουρο : Αν ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ τους τη χαρίσουμε , θα είμαστε ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ !


Τέλος 2009 - αρχές 2010 : Στην Σπάρτη Έλληνες έκαψαν κτίριο που στέγαζε μετανάστες διότι κάποιοι ένοικοι αποπειράθηκαν να βιάσουν μια Ελληνίδα

Μάρτιος 2010 : Όταν συζητιόταν το νομοσχέδιο για τα πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες , 3000 άτομα έξω απο τη Βουλή κρέμασαν θηλιές σε ένα δένδρο και γιουχάϊσαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο .

25-3-2010 : Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου εκφωνεί ο ίδιος έναν πύρινο λόγο ( σαν πανηγυρικό της ημέρας ) κατά των διεφθαρμένων πολιτικών .


25-3-2010 : Στους δρόμους της Καβάλας εμφανίζονται φυλλάδια με χλευαστικό περιεχόμενο κατά του Πάγκαλου που επισκέπτεται την πόλη σαν αντιπρόσωπος της κυβέρνησης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου .


25-3-2010 : Άγημα πεζοναυτών που παρελαύνει στην Αθήνα φωνάζει συνθήματα κατά των μεταναστών . Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής .

Τέλος Μαρτίου 2010 : Η εγκληματικότητα εκτοξεύεται στα ύψη . Οι ληστές πυροβολούν άνευ δισταγμού . Βόμβα κοντά σε κάδο απορριμάτων σκοτώνει 15χρονο Αφγανό ( προβοκάτσια της κυβέρνησης ; ) . Φιλομεταναστευτική υστερία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ . Η σύζυγος του πρωθυπουργού επισκέπτεται την μητέρα του 15χρονου . Ο ταταρομογγόλος πατέρας του 15χρονου εμφανίζεται στα κανάλια φωνάζοντας " Τάνατος στις τρομοκράτις" . Περιέργως ξεχνά να ζητήσει θανατική ποινή για όσους τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν .

Τέλος Μαρτίου 2010 : Παιδάκι πεθαίνει επειδή σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία δεν υπάρχει ένας παιδίατρος σε κρατικό νοσοκομείο .

Αρχές Απριλίου 2010 : Γελοίος υπουργίσκος δεσμεύει ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ασθενοφόρο της Βέροιας για να τον μεταφέρει στην Αθήνα . Προφανώς δεν τόλμησε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο κοινών θνητών . Στα κανάλια λένε οτι ο υπουργίσκος ΟΔΗΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ το αυτοκίνητό του έως την Αθήνα !

Τέλη Απριλίου 2010 : Με άνωθεν ( πόσο άνωθεν ; ) εντολή , η Αστυνομία κατάσχει τα μηχανήματα του ραδιοσταθμού ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΡΑΔΙΟ της Καβάλας δήθεν μετά απο "ανώνυμη" καταγγελία πολίτη !!! . Το ΡΑΔΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ είναι ο μόνος σταθμός της Καβάλας που κάνει "καυτές" εκπομπές περί πολιτικής. Οι πολιτικάντηδες αρχίζουν να πανικοβάλλονται .


Τέλη Απριλίου 2010 : Ο Παπανδρέου δεν τολμά να ανακοινώσει την είσοδο του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ στην Ελλάδα . Το ανακοινώνει απο το Καστελλόριζο ( για να μπορεί να διαφύγει στην Τουρκία εάν συμβεί κάποια εξέγερση ! ) .


1-5-2010 : Ο Κακλαμάνης ( του ΠΑΣΟΚ ) καταδιώκεται απο οργισμένους πολίτες και κρύβεται σε τουαλέτ τα καφενείου για να γλυτώσει !
Απο τις εφημερίδες μαθαίνουμε οτι λεφτά για τον λαό δεν υπάρχουν αλλά υπάρχουν για να χτιστεί τζαμί στην Αθήνα και για να αντικατασταθούν τα laptop των βουλευτών ( όλα με έξοδα του Δημοσίου ) ! Οι ρουσφετολογικές προσλήψεις υπαλλήλων στη Βουλή συνεχίζονται .

2-5-2010 : Εμφανίζεται δημοσκόπηση σε εφημερίδα που λέει :
Το 51% του λαού λέει "ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !"
Φυσικά έχουμε κάθε δικαίωμα να υποψιαζόμαστε οτι το γκάλοπ είναι παραποιημένο και το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο .

3-5-2010 : Αξιωματικοί μαζεύονται το απόγευμα ( φορώντας τις στολές τους ) στον σταθμό Μοναστηρακίου σε μια βουβή εκδήλωση διαμαρτυρίας . Μόλις κάποιος δημοσιογράφος αρχίζει να εκφωνεί λόγο κατά της φαύλης κυβέρνησης , διαλύονται αξιοπρεπώς .

Γύρω στις 3-5-2010 : Η υπουργός Παιδείας Mrs Diamantopoulou πολιορκείται μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ ( όπου μαγνητοσκοπεί συνέντευξη ) . Φυγαδεύεται ντυμένη ΜΑΤ ( ! )

3-5-2010 : Κυκλοφορεί η πρώτη έκκληση ( απο απλό πολίτη ) για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας απο αδιάφθορα πρόσωπα .

5-5-2010 : Ταραχές στην Αθήνα επ΄ ευκαιρία πορείας και απεργίας κατά των μέτρων που επιβάλλει το ΔΝΤ . Αναρχικοί ( ; ) βάζουν φωτιά στην Marfin (τράπεζα ) και πεθαίνουν τρείς υπάλληλοι . Φήμες κυκλοφορούν οτι ταραχές έγιναν σε 11 πόλεις .

12-5-2010 Κάνουν την εμφάνισή τους καταγγελίες οτι ιστολόγια που διαδίδουν την αλήθεια , εξαφανίζονται μυστηριωδώς . Ο γράφων γνωρίζει τουλάχιστον δύο τέτοια εξαφανισμένα ιστολόγια .

πηγες Α)
Β)

Τέλος στα greeklish... ήγγικεν η ώρα για τα engreek


Φορ ράιτινγκ νιου μέσατζες...

Ιτ ιζ μπικόμινγκ ινκρίσινγκλι ντίφικουλτ φορ μι το ριντ γκρίκλις.

Άι δέρεφορ ντισάιντεντ το αντόπτ πρόπερ γκρικ ιν ολ μάι ιμέιλ εξτσέιντζες εντ γουίδ δις μεσατζ αϊ αμ τραϊνγκ το μέικ άδερς φόλοου δις πρακτις.

Πλιζ τράι του αβόιντ γκρίκλις ιν δε φιούτσρ αζ δε τεκνόλοτζι χαζ μούβντ ον εντ... γιου καν ίζιλι σεντ εντ ρισίβ ιμέιλ ρίτεν ιν πρόπερ γκρικ.

Κάιντ ριγκάρντζ...

Πηγή: ClopYPastE.gr

Αντισυνταγματικη διάκριση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών.

Ο τρόπος αμοιβής των νέων που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματικός όπως προκύπτει από το παρακάτω άρθρο.

Άρθρο 22 του συντάγματος
  1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

==============

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου : Βάση του ανώτερου άρθρου του συντάγματος απαγορεύεται ρητά η κάθε είδους διάκριση μεταξύ των εργαζόμενων είτε αυτοί είναι νέοι ηλικιακά είτε όχι. Η κυβέρνηση σχεδιάζει και νομοθετεί για τους υπαμειβόμενους νέους έως 24 ετών οποίοι θα προσλαμβάνοντα με μισθό στο 80% του κατώτατου μισθού μονο και μόνο γιατι είναι νέοι ηλικιακά.

Tag: Διάκριση

Συνέδριο.αμετανόητων

Η ΔΕΞΙΑ έχει τα κέφια της. Συνεδριάζουν τα παλικάρια της έχοντας σβήσει μονάχοι το παρελθόν της. Ως πρόσωπα, παράταξη και «ιδεολογία». Από εκείνες που γεννήθηκαν για ζημιά στο κόσμο και για μεγαλύτερη ζημιά στην Ελλάδα της «εθνικοφροσύνης» και της «Ελλάδας των Ελλήνων κ.λπ.».

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ κραυγές σαν να' ταν προεκλογικές και, για την ώρα ξεχάστηκαν παλιές και νεώτερες αμαρτίες. Σαν να μην υπήρξε ποτέ Βατοπαίδι και «πλουτήσαντες» απ' τη.δημοσιογραφία, λες και οι διαγραφές υπήρξαν χωρίς λόγο και αιτία. Κι αν ρωτήσεις τον αρχηγό για ενόχους και εγκλήματα, θα σου δείξει τους διαγραμμένους. Αμέσως μετά, θα σου ρίξει την κορώνα πως «δεν(;) αποδείχτηκε κάτι απ' την Εξεταστική και άρα, πάλι «αγώνας» και ξανά κραυγές για τη Ν.Δ., επιμονή για την.ηθική ανθρώπων της.

ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να του «μιλήσει». Αν ο κ. Σαμαράς δεν πήρε μυρουδιά σε ποιον χώρο κινείται κι αν οι «αυλικοί» του ονειρεύονται και πάλι δόξες και μεγαλεία, σύντομα θα' χει (και θα ΄χουμε) μια από τα ίδια. Το ΠΑΣΟΚ με τα κενά και τις ατέλειές του στην εξουσία και την δεξιά σε τρία(!), να χτυπιέται για τον απολεσθέντα παράδεισο. Και τα παλικάρια (και οι νιες) της; Να ονειρεύονται αναπολώντας δόξες και μεγαλεία. Δυο υπουργούς παιδείας είχε ο Καραμανλής, περίπτωση ο καθένας τους. Ο εκ Κομοτηνής ορμώμενος, μαθημένος στα μεγαλεία να ρημάζει τα ταμεία επικαλούμενος το «πρωτόκολλο» κι ο άλλος (Σπηλιωτόπουλος) να βγαίνει στο «γυαλί» με θράσος. Μιλάει για όλα, επιχειρηματολογεί και άχνα δεν βγάζει για τη δημόσια δαπάνη της κραιπάλης του με φίλους και ημετέρους σε πολυτελή ξενοδοχεία της αλλοδαπής «δημοσία δαπάνη».

ΔΕΝ τον περιμέναμε «ηρωικότερο» τον κ. Σαμαρά. Κι αν μιλάει για κάθαρση και ταυτόχρονα συγκαλύπτει τους φαύλους, κακό του κεφαλιού του. Ούτε κάτι καινούριο πρεσβεύει, ούτε την αλλαγή θα φέρει στην παράταξη των αμαρτωλών. Μια συνέχεια είναι κι ας το σκεφθεί. Να κάνει τις επιλογές του. Τα βαρίδια ζουν, πολλαπλασιάζονται και τον πάνε στον πάτο. Με τη δικιά του υπογραφή.

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

thanikolaidi@hotmail.com

Έφυγε σε Διακοπές ο Γιώργος.

enet.gr,

Στην πρώτη του καλοκαιρινή εξόρμηση προχώρησε ο Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου του ασφαλιστικού και λίγο πριν ξεκινήσει η εβδομάδα των κοινωνικών αντιδράσεων, με προεξάρχουσα τη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 29 του μήνα. Ο πρωθυπουργός, με τη συζυγό του και τον αδερφό του Αντρίκο βρίσκεται στις Κυκλάδες.

Ο Γ. Παπανδρέου, πάντως, αναζήτησε λίγες στιγμές χαλάρωσης στις παραλίες και τα χωριά της Μήλου και της Κιμώλου.

===============

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου : Όχι θα κάστει να σκάσει… στην χλιδή με τα λεφτά μας ρε….!

Δώσε πίσω στο κοσμάκη τα λεφτά του ρε απατεώνα.

tag: Έλλειψη ήθους

Τι κάνετε μωρέ;

brando250px

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. *

Δεν το κρύβω, για πρώτη φορά μετά την χούντα νοιώθω να ανησυχώ σοβαρά, όχι πλέον για την διάσταση του εκδημοκρατισμού στην χώρα μας, αλλά για την προοπτική αυτής καθεαυτής της στοιχειώδους δημοκρατικής τάξης. Όπως επανειλημμένα έχω σημειώσει, το καθεστώς στην Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο και πλέον προκαλεί την μία κρίση μετά την άλλη, έτσι ώστε μέσω αυτών να διατηρήσει την ηγεμονία του με όποιο τρόπο και με ότι μέσα μπορεί. Μοχλός αυτής της επιχείρησης διάσωσης του καθεστώτος είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Το λέω και ανατριχιάζω καθώς ποτέ δεν περίμενα ότι ο Γιώργος θα μπορούσε να καταστεί ο πλέον επικίνδυνος πολιτικός για τα συμφέροντα των Ελλήνων και για την δημοκρατική εξέλιξη της χώρας. Η μυστηριώδης περίπτωση με την βόμβα που έσκασε στην καρδιά του «μηχανισμού της δημόσιας τάξης», έρχεται να προστεθεί στην μυστηριώδη περίπτωση της λανθάνουσας πτώχευσης του ελληνικού κράτους και της έκδηλης επιχείρησης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Απέναντι σε αυτές τις κυριολεκτικά μυστηριώδεις περιπτώσεις βίας, το μόνο αδιαμφισβήτητο είναι ότι θυματοποιείται ο ελληνικός λαός. Όλα τα άλλα που αφορούν στους δράστες της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, είναι συζητήσιμα, αμφιλεγόμενα και τόσο περίεργα που προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στον ελληνικό πληθυσμό και στην διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με τις εξελίξεις στην χώρα μας.

Στην Ελλάδα, τουλάχιστον μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Siemens, εμφανίζεται να υπάρχει δραματική κρίση νομιμοποίησης. Μετά μάλιστα τις τραγελαφικές κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου σε όλα τα επίπεδα των δημόσιων οικονομικών και της εξωτερικής μας πολιτικής – τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι αλληλένδετα – θα ήμουν απόλυτα ακριβής αν μιλούσα για σοβαρή κρίση πολιτικής νομιμοποίησης στην χώρα. Σύμφωνα με την θεωρία, σε τέτοιες περιπτώσεις οι κυβερνήσεις προσπαθούν....

να μεταστρέψουν αρχικά το πολιτικό κίνητρο της κοινωνικής δράσης σε οικονομικό και αργότερα, όταν πια η κρίση έχει κορυφωθεί, το τελευταίο σε ζωτικό κίνητρο που αγγίζει τα όρια της επιβίωσης. Δηλαδή τα μέτρα εξαθλίωσης των δύο τρίτων της κοινωνίας εμφανίζονται ως αναγκαία μέτρα επιβίωσης και όχι ως πολιτικές αποφάσεις που ρυθμίζουν το σύστημα ανταλλαγής και διάρθρωσης της εξουσίας στην χώρα.

Ο μηχανισμός που συνδέει τις δύο αυτές μεταβλητές δεν είναι άλλος από την απειλή. Μέσω αυτού του μηχανισμού πορεύεται πλέον η κυβέρνηση, θέτοντας διαρκώς ζωτικού χαρακτήρα διλήμματα στους Έλληνες, τα οποία προφανώς κατασκευάζει η ίδια με τους πολιτικούς και κοινωνικούς συμμάχους της - έστω και κακότεχνα. Η κυβέρνηση που ανήλθε στην εξουσία με το σλόγκαν της «διαβουλευτικής δημοκρατίας», προσφέρει πλέον για διαβούλευση μονίμως την … απειλή. Είναι πλέον επικίνδυνη. Την δική της ανασφάλεια μεταφέρει στην ελληνική κοινωνία και νομίζω ότι βρίσκεται στην φάση που αναζητεί το κατάλληλο μίγμα καταστολής, το οποίο θα εμφανισθεί ως μηχανισμός διασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης και της δημόσιας τάξης.

Αν οι βάσιμες υποψίες μου ευσταθούν, τότε μιλάμε για μία άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση, όχι μόνον για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και για το δημοκρατικό φαινόμενο στην χώρα. Τι πάτε να κάνετε, μωρέ; Αφού πρώτα δυναμιτίσατε την κοινωνική συνοχή και καταστήσατε την χώρα διεθνές πειραματόζωο του μεταμοντέρνου καπιταλισμού, τώρα ετοιμάζεστε να κατατρομοκρατήσετε τους Έλληνες πολίτες, κρατώντας τους δεμένους και αγχωμένους μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες;

Ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2009. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο συνέχισε την προεκλογική ρητορική του, αλλά δεν φρόντισε να εκπονήσει σχέδιο άμεσης εφαρμογής για να αποτρέψει την επερχόμενη έκρηξη. Αλλά και όταν κέρδισε τις εκλογές συμπεριφέρθηκε απολύτως ανεύθυνα, προκαλώντας με την στάση του στο εσωτερικό της χώρας και αργότερα με τις εγκληματικές δηλώσεις του στο εξωτερικό, κρίση δανεισμού, η οποία με τα αντικειμενικά στοιχεία των δημοσιονομικών της χώρας σε σχέση πάντα με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, παραμένει ανεξήγητη. Επισήμανε τότε ο γράφων με όση ένταση μπορούσε, ότι η στρατηγική αυτή του Γιώργου θα επιφέρει δεινά στην χώρα και θα έχει ως αποτέλεσμα την χρεοκοπία. Δυστυχώς, όμως, ελάχιστοι ήταν αυτοί που αντιλαμβάνονταν την αγωνία μου. Οι περισσότεροι έψαχναν ανήθικα κίνητρα πίσω από αυτήν ή θεωρούσαν ότι είναι εκδήλωση … μιζέριας.

Σήμερα όμως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε με το ζόρι κρίση δανεισμού για να εξυπηρετήσει άδηλες πολιτικές, οι οποίες σιγά-σιγά προδίδονται από τα γεγονότα. Μετά τα ναυάγια και τα παγόβουνα η επικίνδυνη αυτή ομάδα που κυβερνά τυπικά την χώρα, έπαιξε με τα … πιστόλια και τώρα παρατηρώ να παίζει με τις … βόμβες. Όταν, αγαπητοί φίλοι, καθιστάς στοιχείο της διαλεκτικής σου πιστόλια, βόμβες κλπ δολοφονικά εξαρτήματα, είναι απολύτως βέβαιο ότι αντιλαμβάνεσαι την πολιτική ως βία. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνδέεται με δημοκρατικές μορφές διακυβέρνησης.

Τώρα το καθεστώς κατασκευάζει παντού εχθρούς για να υπάρξει στοιχειωδώς και να ακουστεί από την ελληνική κοινωνία. Ως εχθροί εμφανίζονται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα - το οποίο όμως παρόλα αυτά υπηρετεί πιστά η ελληνική κυβέρνηση - τα όργανα της ΕΕ και μεγαλύτερος απ’ όλους το … ΠΑΜΕ. Από σήμερα ως εχθρός θα εμφανίζεται και μια φανταστική «διεθνής τρομοκρατία», που ταχυδρομεί βόμβες. Μόνο που οι δημοκρατικές κυβερνήσεις με υψηλή πολιτική νομιμοποίηση δεν κατασκευάζουν ποτέ και πουθενά τέτοιου είδους εχθρούς. Αυτό έκαναν πάντα ολιγαρχικά καθεστώτα και αυταρχικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι πορεύονται χούντες και συγκεκαλυμμένες χούντες.

Η κρίση που έχει προκαλέσει το καθεστώς μέσα στο αδιέξοδό του, είτε θα επιλυθεί με αυταρχικά μέσα, οδηγώντας σε μορφές κυριαρχίας οι οποίες εν τέλει θα καταστήσουν κουρελόχαρτο τον συντακτικό χάρτη της χώρας, είτε θα επιφέρουν την άμεση κινητοποίηση του λαού για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, που έστω και στιγμιαία θα δώσουν ανακούφιση στην δημοκρατική ασφυξία και ίσως δρομολογήσουν διαφορετικές πολιτικές εξελίξεις με κριτήριο τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις καθεστωτικές επιλογές.

Η οργανωμένη αριστερά φαίνεται ανίκανη να αντιληφθεί αυτό το διακύβευμα. Πράττει ακριβώς ότι η αριστερά και η κεντροαριστερά πριν από την χούντα. Με αυτό το σημείωμα κάνω έκκληση στους προοδευτικούς πολίτες να ξεπεράσουμε τις κομματικές αγκυλώσεις και να οργανωθούμε σε ένα μέτωπο πολύ ευρύτερο απ’ αυτό που επιπόλαια βιάστηκε να αναγγείλει ο Αλέκος Αλαβάνος. Το κίνητρο και η ιδέα είναι απολύτως ορθά, ο τρόπος, όμως, είναι απολύτως εσφαλμένος. Το Μέτωπο εναντίον του καθεστώτος δεν μπορεί παρά να αναπτυχθεί από την κοινωνία των πολιτών και να στηριχθεί από όλες τις οργανωμένες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Μόνον έτσι θα μπορέσει να προσφέρει αξιόπιστη απάντηση στην κρίση.

Θέλω, τέλος, να απευθύνω έκκληση στον Νονό του καθεστώτος να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν προοδευτικά και το καθεστώς στην τύχη του. Ας δείξει τώρα στα στερνά του, ότι εμπνέεται από εθνικά ιδανικά και όχι από αρρωστημένη δίψα για απόλυτη εξουσία. Ας καταλάβει επιτέλους και ο Νονός ότι το οικοδόμημά του έχει ραγίσει και δεν μπορεί πλέον να αναστηλωθεί. Ας συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός νέου δημοκρατικού συστήματος καθαρής πολιτικής. Είναι ίσως, αν το σκεφτεί καλύτερα, η καλύτερη λύση για τα συμφέροντα της οικογένειάς του στο μέλλον. Οι εποχές άλλαξαν και η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Οι νταβάδες - όπως τους όρισαν πολιτικοί απ’ όλο το κομματικό φάσμα - ή θα μεταβληθούν σε επιχειρηματίες Δυτικού τύπου, ή θα καταστούν αυτοί στο τέλος το επίκεντρο της λαϊκής οργής. Και αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν.

*Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πολιτικός αναλυτής, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ενώ άσκησε επί είκοσι χρόνια δημοσιογραφία στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δέκα ως παρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών.

Ακτιβιατης

ΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΚΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ????

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ???


Μέχρι τώρα έχετε παρατηρήσει ότι εδώ στο UDemand δεν ενδιαφερόμαστε για πρόσωπα, παρατάξεις και μικροκομματικά συμφέροντα αλλά για την πραγματική ανόρθωση της Ελλάδας και την έξοδό της από τη δίνη στην οποία έχει πέσει εδώ και πολλά χρόνια.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία είναι η διαπλοκή και η άγρια και άνευ όρων συναλλαγή στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Και το χειρότερο, οι φοιτητές που θα έπρεπε να αποτελούν την ελπίδα αυτής της χώρας, μόνο ελπίδα για την αναγέννηση της Ελλάδας δεν δίνουν.

Για να είμαστε δίκαιοι, όχι όλοι οι φοιτητές, μία μικρή μερίδα αυτών που κρατούν όμως ομήρους όλους τους υπόλοιπους, τους καθηγητές, τους διοικητικούς, το υπουργείο κλπ.

Αλήθεια σε ποιο μέρος του κόσμου οι φοιτητικές παρατάξεις μοιράζουν με το "έτσι θέλω" τις σημειώσεις των καθηγητών??

Και όταν γράφω με το "έτσι θέλω" το εννοώ.

Οι σημειώσεις δεν είναι εγκεκριμένες από τον καθηγητή αλλά η φοιτητική νεολαία έχει πάρει κάποιες γραπτές σημειώσεις ενός φοιτητή, έχει βγάλει αντίγραφα, έχει βάλει σε κάθε σελίδα το έμβλημά της π.χ. ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ και τις μοιράζει στον φοιτητή.

Αλοίμονο στον καθηγητή που θα τολμήσει να πει ότι δεν τις εγκρίνει. Θα τον τσακίσουν... Ο πόλεμος θα είναι ανελέητος.

Το ξέρετε ότι κάθε εξάμηνο οι φοιτητικές νεολαίες πηγαίνουν λίστες σε ορισμένους καθηγητές με τα ονόματα των εκλεκτών τους οι οποίοι θα περάσουν το μάθημα χωρίς να έχουν γράψει ούτε μία λέξη στο γραπτό τους???

Το ξέρετε ότι οι καθηγητές δεν τολμούν να πάρουν γραπτό φοιτητή που αντιγράφει στο αμφιθέατρο γιατί μετά θα έχουν συνέπειες όταν βγουν έξω??

Το ξέρετε ότι καθηγητές μοιράζουν αφειδώς τα ερευνητικά προγράμματα στους φοιτητοπατέρες οι οποίοι φυσικά δεν κάνουν έρευνα αλλά με τις ψήφους τους στηρίζουν τον καθηγητή π.χ. να γίνει πρόεδρος του τμήματος ή πρύτανης??

Το ξέρετε ότι τα παιδιά που στηρίζουν άλλο υποψήφιο πρύτανη ή πρόεδρο τμήματος σε εκλογές είναι κομμένα από τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά γιατί έτσι ...γουστάρουν οι φοιτητοπατέρες?? Αφού πήγαν αντίθετα στην κομματική γραμμή πρέπει .... να τιμωρηθούν....

Το ξέρετε ότι αυτοί οι φοιτητοπατέρες χωρίς να έχουν μπει ούτε μία μέρα στο αμφιθέατρο, επιλέγονται για τα μεταπτυχιακά ή ακόμη εκπονούν .... άκουσον, άκουσον!!!!.... διδακτορικές διατριβές και αύριο θα διεκδικήσουν και θέσεις μελών ΔΕΠ???

Το ξέρετε πως όταν γουστάρουν τα ΕΑΚ (Εξωκοινοβουλευτική Αριστερή Κίνηση) θα μπουν στη συνέλευση του τμήματος ή της συγκλήτου και θα τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά γιατί .... τα παιδιά δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν....

Το ξέρετε πως όταν καθηγητής που έχει δημιουργήσει τέτοια κλίκα στο πανεπιστήμιο καταλάβει ότι δεν συμφωνεί με ένα επικείμενο εκλογικό αποτέλεσμα και επειδή είναι και ο ίδιος υποψήφιος και ίσως χάσει, θα στείλει τα παλικάρια του να πάρουν τις κάλπες και να φύγουν???

Το αντάλλαγμα??? Αυτά τα παλικάρια θα συμμετέχουν στα ερευνητικά προγράμματα άρα θα πάρουν χρήμα και θα πάρουν και διδακτορικό....

Είναι μεγάλος ο κατάλογος... Δεν έχει τέλος... Μπορώ να σας γράψω ατελείωτες σειρές περιστατικών από την πανεπιστημιακή ζωή... ή καλύτερα από την πανεπιστημιακή διαπλοκή.

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο ΝΟΣΕΙ. ΝΟΣΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ. Η μόλυνση είναι βαθιά και έχει επεκταθεί σε όλα τα σημεία του σώματος.

Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση και τα κόμματα.

Η κυβέρνηση να περιορίσει στο μηδέν τη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη πρύτανη, προέδρου τμήματος κλπ.

Έτσι κι αλλιώς αποδείχθηκε από τις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές ότι οι μη οργανωμένοι φοιτητές δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν. Τα πράγματα καθορίζουν μόνο οι οργανωμένοι.

Να απαγορευθεί η ύπαρξη φοιτητικών κομματικών νεολαιών στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των πανεπιστημίων όλου του κόσμου.

Οι πρόεδροι των κομμάτων να αποφασίσουν τη διάλυση των φοιτητικών νεολαιών τους.

Μπορούν να έχουν κομματικές νεολαίες που θα δραστηριοποιούνται για τα κόμματά τους όχι όμως μέσα στα πανεπιστήμια.

Κύριε Παπανδρέου και κύριε Σαμαρά ήρθε η ώρα να πάρετε αποφάσεις.

Διαφορετικά θα καταγραφείτε κι εσείς από τον ιστορικό του μέλλοντος ως δύο ακόμη θλιβερές πολιτικές μετριότητες που συνέδραμαν στην καταβαράθρωση αυτής της δύστυχης χώρας...
undemand

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε.


Κάθε μέρα ακούμε από τα κανάλια τους «έγκριτους», «έγκυρους», και ότι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους σε κοροϊδία, δημοσιογράφους να λένε ότι «κλείδωσαν» τα μέτρα για το ασφαλιστικό, για το εργασιακό κλπ. Κάθε μέρα κάτι κλειδώνει στην φαντασία τους, και ποτέ δεν λένε την αλήθεια. Κάθε μέρα παρουσιάζουν πίνακες με συντάξεις, μισθούς, δώρα, επιδόματα κλπ. Την επομένη παρουσιάζουν άλλους πίνακες με διαφορετικούς αριθμούς. Κάθε μέρα ο κ. Λοβέρδος παίρνει σβάρνα τα κανάλια για να μας πείσει ότι διαπραγματεύεται σκληρά για το καλό μας. Κάθε μέρα ο πρωθυπουργός δίνει συνεντεύξεις σε ξένους δημοσιογράφους ευτελίζοντας την χώρα, τον θεσμικό του ρόλο, αλλά και αυτόν τον ίδιον, όταν δηλώνει πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στις οποίες ο ίδιος ήταν στέλεχος, κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδος. Επειδή πιστεύω ότι οι συμπολίτες μου πρέπει να μάθουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ όπως αυτή «κλείδωσε» στις 8 Ιουνίου 2010, σας παραθέτω την επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΔΩ (L 145/6, 11.6.2010) στην οποία υπάρχει η μόνη και αυθεντική αλήθεια για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα μέχρι το 2014. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς ἤ του Λοβέρδου, ἤ των Μ.Μ.Ε. ἤ ότι εσείς προτιμάτε. Πάντως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Εκτός αν βρεθεί κάποιος Έλληνας πολιτικός που θα τιμά τα παντελόνια που φοράει. Τότε…..
Ζ.Η.Κ.
Φ

«φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες»...αλλά και πόσο σύνηθες είναι η αποδοχή δώρων στα υπουργεία; (ΜΜΕδες τι λέτε εσείς;)

Μια λεπτομέρεια σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη!!!
Κι' αυτή τη λεπτομέρεια φαίνεται πως αγνοούσαν οι αποστολείς του δέματος - δώρου προς τον κ. Χρυσοχοϊδη.
Ο ίδιος ο υπουργός λόγω των απειλών που δεχόταν τον τελευταίο καιρό, είχε δώσει σαφείς εντολές προς πάσα κατεύθυνση, ότι ..."δεν θα μπει ποτέ κλειστός φάκελος στο γραφείο μου..."
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του άδικου χαμού του Αστυνομικού υποδιευθυντή - υπασπιστή του κ. Χρυσοχοϊδη Γιώργου Βασιλάκη, θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα ακριβώς με το όνομά τους.
Κατ’ αρχάς για να είμαστε ρεαλιστές και απολύτως αντικειμενικοί, θα πρέπει να πούμε πως ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν πρέπει να μείνει στη θέση του ούτε μία ώρα παραπάνω. Δεν είμαστε εμείς βεβαίως που θα του παραδώσουμε μαθήματα ... ευθυξίας, αλλά κάποιοι στοιχειώδεις ηθικοί κανόνες θα πρέπει να επιβάλλουν προς όλους μας, τα αυτονόητα.
Κι΄αυτά τα αυτονόητα έχουν την δική τους εξήγηση.
Όταν ο ίδιος ο Υπουργός προ καιρού χαρακτήριζε με μεγάλη άνεση Καμπούλ την Αθήνα επειδή έσκαγε μια ...στράκα - στρούκα σε κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίριο, πως θα πρέπει να χαρακτηρίσει την έκρηξη του ισχυρότατου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο ...άντρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνοδευόμενη μάλιστα και με τον ακαριαίο θάνατο του άτυχου υπασπιστή του;
Ο ίδιος ο Υπουργός δεχόταν καθημερινά στο γραφείο του πάρα πολλές ευχετήριες κάρτες, επιστολές, δέματα, αλλά και πολλά άλλα γαμήλια δώρα, ιδίως τον τελευταίο καιρό, λόγω του πρόσφατου γάμου του.
Ο ίδιος ο Υπουργός, προφανώς για να αποσυμφορήσει τις διαδικασίες ελέγχου της προσωπικής του αλληλογραφίας αλλά και των δώρων, έδωσε εντολή να περνάνε χωρίς κανέναν έλεγχο και από την ..."πίσω πόρτα" οτιδήποτε αφορούσε τον ίδιο.
Σύμφωνα με ασφαλείς και απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το συγκεκριμένο δώρο - βόμβα που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργου Βασιλάκη και εξευτέλισε στην κυριολεξία τον κορμό ασφαλείας του Ελληνικού κράτους, ήταν σε επιμελή και πολυτελή συσκευασία δώρου διαστάσεων laptop 17 ιντζών περίπου.
"Ήταν λίγο μεγαλύτερη από την διάσταση του Α4 και εάν ήταν σε τετράγωνη συσκευασία θα έμοιαζε με περιτυλιγμένη ...πίτσα" μάς είπε Αξιωματικός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Το θανατηφόρο δέμα - βόμβα βρισκόταν επί εννέα ώρες στο γραφείο του άτυχου υπασπιστή, και φαινόταν καθαρά πως επρόκειτο για προσωπικό δώρο με παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό και γι' αυτό άλλωστε δεν εκρίθη από τον υπασπιστή ως "επείγον", ώστε να ανοιχθεί αυτό εγκαίρως.
Γίνεται λόγος ότι για την κατασκευή της βόμβας χρησιμοποιήθηκε περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα από μπαταρία και καλώδια που μάλλον υπήρχαν σε ένα μεταλλικό κουτί.
Πουθενά όμως δεν γίνεται λόγος ότι στο ίδιο σημείο βρέθηκαν μεγάλα κομμάτια πολυτελούς χαρτιού περιτυλίγματος δώρων.
Όλες οι ..."πληροφορίες" μιλάνε για συνήθη φάκελλο ...αλληλογραφίας.!
Τώρα, για το πώς ..."χώρεσαν" μέσα στον φάκελο αλληλογραφίας το μισό κιλό της εκρηκτικής ύλης, η μπαταρία και τα λοιπά παρελκόμενα, αυτό είναι μια άλλη ...ιστορία.!
Δεν έχουν πλέον κανένα νόημα οι περισσότερες λεπτομέρειες.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η βόμβα εξερράγη κάτω ακριβώς από την κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ που στεγάζεται στον 8ο όροφο του κτιρίου της Κατεχάκη. Με λίγα λόγια, ο εκρηκτικός μηχανισμός παρέκαμψε με επιτυχία το σύνολο του κορμού ασφαλείας του ελληνικού κράτους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία των μηχανισμών κρατικής ασφάλειας.
Ήδη ξεκίνησαν τα ..."εύκολα" με την διενέργεια ΕΔΕ, μόνο και μόνο για να πέσουν τα κεφάλια κάποιων χαμηλόβαθμων, ότι ...δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, ενώ για την εξάρθρωση της "προχωρημένης" πλέον τρομοκρατίας δεν έγινε ούτε καν λόγος.
Ήδη στο υπουργείο όλοι ...ψάχνονται. Ψάχνονται και τρέχουν ασθμαίνοντες ώστε να κατασκευάσουν ένα πειστικό σενάριο όσον αφορά την ..."πύλη" εισόδου του απλού φακέλου ...αλληλογραφίας και όχι του πολυτελώς και επιμελώς συσκευασμένου πακέτου - δώρου διαστάσεων παραλληλόγραμμης πίτσας ...17 ιντζών.
Πρέπει να κατασκευασθεί πρωτίστως ένα πολύ ισχυρό σενάριο και που θα φαντάζει απολύτως πειστικό μόνο και μόνο για να μην οδηγηθεί στην παραίτηση ο εκλεκτός των ΗΠΑ.
Και φαίνεται πως αυτό "κατασκευάσθηκε", αφού μέσα σε έναν απλό φάκελλο αλληλογραφίας κατάφεραν και ...χώρεσαν τα θανατηφόρα εκρηκτικά που έστειλαν στον άλλον κόσμο τον άτυχο Αξιωματικό - υπόδειγμα της ΕΛ.ΑΣ.
Ήδη ο Υπουργός προστασίας του αφελούς πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης - μέχρι στιγμής - φαίνεται πως απέφυγε την ...παραίτηση, αλλά και την ...αποπομπή του.
Δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση να γλυτώσει από τον εφιάλτη του.
Κι΄αυτός δεν είναι άλλος από τη σκέψη και μόνο μήπως το πακέτο της ...πίτσας των 17 ιντζών, ΔΕΝ ήρθε τελικά απ΄έξω, αλλά είναι εκ των ...έσω "κατασκεύασμα" και ανέβηκε ή κατέβηκε σκαλί σκαλί το εσωτερικό του μεγαλοπρεπούς κτιρίου της Κατεχάκη ...
________________________
Μέσα απ΄την παρούσα σελίδα εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου για τον άδικο χαμό του αγαπητού φίλου Γιώργου Βασιλάκη και στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τους δικούς του ανθρώπους...
Το gianniotis blog δεν θα ανεβάσει άλλα θέματα, έως ότου ο εκλιπών φθάσει στην τελευταία του κατοικία.

25.6.10

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΥΝ...

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επικοινωνιακή πολιτική της κυβερνήσεως δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το δολοφονικό κτύπημα των αγνώστων τρομοκρατών στο υπουργείο δημοσίας τάξεως. Είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω το MEGA στην πρωϊνή ζώνη, με τους περιστασιακούς μάγειρες, αλλά κατ΄ επάγγελμα δημοσιογράφους, να αφιερώνουν ύμνους στον κ. Χρυσοχοΐδη για τις ικανότητές του, την αποτελεσματικότητά του και πάει λέγοντας. Αλλά δεν ήταν μόνον αυτοί. Τα περισσότερα κανάλια «έθαψαν» τις υποβαθμίσεις της χώρας μας από διάφορους οικονομικούς οργανισμούς, πέρασαν στα «ψιλά» την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων αλλά και τα λοιπά δεινά που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνήτες μας με τις ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά.
Πάντως σε ότι αφορά τον λιβανωτό προς τον κ. Χρυσοχοΐδη αντί σχολίου παραθέτω χαρακτηριστικά γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια της οκτάμηνης θητείας του.
Οκτώβριος 2009, επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.
Οκτώβριος 2009, έκρηξη στην οικία της κ. Γιαννάκου
Ιανουάριος 2010, έκρηξη στο Σύνταγμα
Μάρτιος 2010, έκρηξη στα Πατήσια
Μάρτιος 2010, εκρήξεις στα γραφεία των κ. Τρεμόπουλου και Βελλόπουλου.
Μάϊος 2010, επεισόδια στην Αθήνα, πυρπόληση τράπεζας
Ιούνιος 2010, έκρηξη στο υπουργείο δημοσίας τάξεως.
Οι ανθρώπινες απώλειες ήταν επτά νεκροί από τρομοκρατικές ενέργειες και αρκετοί τραυματίες. Όσο για την εγκληματικότητα και τις δολοφονίες πολιτών από κακοποιούς, η λίστα είναι μακάβρια και ατέλειωτη. Ο πρόχειρος αυτός απολογισμός των οκτώ μηνών, κυρίες και κύριοι των Μ.Μ.Ε, σας μοιάζει ικανοποιητικός;;;;
Α.Α.
Φ

Αυτός που γράφει “τα λόγια” του Γιώργου δεν ξέρει τι του γίνεται.

Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, επιβεβαιώνει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις είναι έτοιμα και έχουν κατατεθεί στη Βουλή, ο… Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, άφησε παράθυρο για αλλαγές στις διατάξεις.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς του ο Γ. Παπανδρέου, είπε ότι “υπάρχει μία ελπίδα οι κοινωνικοί φορείς να βρουν μέσα από τις συλλογικές τους διαπραγματεύσεις σημεία επαφής, ίσως και συμφωνίας, όχι μόνο στα εργασιακά, αλλά και τα μισθολογικά, ώστε να υπάρξει μια συλλογική σύμβαση για τα επόμενα έτη”. Αφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις σημεία συμφωνίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, τονίζοντας πάντως πως για κάτι τέτοιο θα ληφθούν υπόψιν και οι όροι του μνημονίου. “Εάν υπάρξουν – μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου βεβαίως- διευθετήσεις στις οποίες συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι, αυτές θα τις υιοθετήσουμε και εμείς στο νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε”Θα υπάρχει ένα περιθώριο χρόνου, ώστε το νομοσχέδιο αυτό να κατατεθεί και να ψηφιστεί όχι το Σεπτέμβρη, νωρίτερα, πολύ νωρίτερα, αλλά θα τους δώσουμε λίγο χρόνο και δυνατότητα να συνεννοηθούν και ίσως, να βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους”.

Όμως, ενώ ο πρωθυπουργός λέει όλα αυτά, το νομοσχέδιο Λοβέρδου όχι μόνο είναι έτοιμο, αλλά έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Προφανώς, δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο…

==================

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου: Αυτός που γράφει “τα λόγια” του Γιώργου δεν ξέρει τι του γίνεται.

ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ?? ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ?? ΛΑΕ !! ΞΥΠΝΑ!!!

σύστημα έχει εξαιρέσεις που μας αποκρύπτουν.
Ενώ εφαρμόζεται πιστά το μνημόνιο της τρόικας και περικόπτονται οι συντάξιμες αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων και αυξάνονται τα όρια ηλικίας, δεν ακούσαμε τίποτα για τους διπλό-τριπλό-πολύ πολυθεσίτες τι μέλλει γενέσθαι.

Για παράδειγμα ο ίδιος ο εκτελεστής του μνημονίου υπουργός:
.
Τρεις συντάξεις θα πάρει ο Λοβέρδος.

Μία ως καθηγητής Πανεπιστημίου, μία ως βουλευτής και μία ως δικηγόρος.
Τρεις συντάξεις, στις οποίες το κράτος —και άρα εμείς ο λαός— καταβάλει τις εισφορές του. Αυτή είναι η τεχνητή "λεύκανση" εξαιτίας ενός κράτους, το οποίο άλλους τους αντιλαμβάνεται ως "παιδιά" του και άλλους ως "παραπαίδια" του. "Λευκότατο” παιδί αυτού του κράτους είναι ο Λοβέρδος. "Λευκός"… όσο όλοι όσοι τον στηρίζουν.

Είναι έτσι κύριε υπουργέ ή μας παραπληροφορούν λάθος;

Νάσος
ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδω

Χωρίς επιστροφές (κλεμμένων)


ΔΕΝ θέλει λόγια ο κόσμος. Δείχνει χορτασμένος, απογοητευμένος και, βέβαια, είναι εξοργισμένος. Για τα παλιά, αλλά και τα σημερινά. Έγραψαν τη δικιά τους ιστορία κάποιοι πολιτικοί μας, γέμισαν τις τσέπες τους κλέφτες κι ήρθε η ώρα για «επιστροφές». Με διαδικασίες ανάλογες του ύψους της λείας και της τραγικότητας των στιγμών. Περιμένει, λοιπόν, απόδοση δικαιοσύνης με συνοπτικές διαδικασίες και του προσφέρονται τα.συνταρακτικά και εξόχως καθησυχαστικά «απαγορεύτηκε η έξοδος του κ. Μαντέλη από τη χώρα». (Τώρα.μάλιστα!).

ΑΛΛΑ πράγματα μας δίδαξε η ιστορία αυτής της χώρας. Σε εποχές άκρατου αντικομουνισμού, ανακάλυπταν τον αριστερό, τον ξετρύπωναν και, σε χρόνο μηδέν, τον «δίκαζαν» και τον «κρεμούσαν». Αργότερα, και αν κάποιος προσέβαλλε την τιμή του «Βασιλέως», είχε ανάλογη τύχη. Με γρήγορες διαδικασίες. Πολύ αργότερα, και με τη δημοκρατία ξεχειλωμένη στα χέρια του κάθε έλληνα, η εξουσία λειτούργησε αποτελεσματικά. Και δίκες στήθηκαν και τα «γουνάκια» δίκασαν και ο αντίπαλος βρέθηκε στο εδώλιο.

ΠΡΩΤΑ οι κομματικές διώξεις και μετά το εθνικό συμφέρον. Και, βέβαια, δεν το είδαν έτσι. Δεν μέτρησαν σαν εθνική ζημιά οι κλεψιές και οι μίζες. Κανένας τους εκπρόσωπος της Πολιτείας δεν στάθηκε εμπόδιο ανάμεσα στο διαγουμισμένο Κράτος και στους επιτήδειους που το άρμεγαν. Δεν είχε κίνητρο, η δε.φιλοπατρία είναι παλιά ξεχασμένη ιδιότητα.

ΔΕΝ θέλει αίμα ο έλληνας. Θέλει δικαιοσύνη. Κι αν πεις να τον ξεγελάσεις, θα βρεθείς ξεγελασμένος. Κι αν τον ταΐσεις υποσχέσεις αντί έργων και τον ζαλίσεις με λόγια, κάποτε σου ζητάει λόγια σταράτα και απαιτεί αποτέλεσμα χειροπιαστό. Κι όταν της Πολιτείας η αυστηρότητα εξαντλείται σε «απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα» (αντί εξόδου του από το κελί!), τα ποντίκια θα χορεύουν, η απάτη (και η κλεψιά) θα πηγαίνει σύννεφο και το σύννεφο όλο και θα απλώνεται πάνω σε πρόσωπα και ονόματα, «έργα» και εγκλήματα.

ΩΣΤΟΣΟ, δες το καζάνι που βράζει. Η πίεση αυξάνει επικίνδυνα κι ίσως ο ατμός το σκάσει, αφού δεν εκτονώνεται.

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

thanikolaidi@hotmail.com

“Ντου” στο Προεδρικο Μέγαρο

Μαζικές διαδηλώσεις και εκτεταμένα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στη Ρουμανία, με τους πολίτες να επιχειρούν να εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ είχε ανακοινώσει στις αρχές Μαΐου περικοπές κατά 25% στους μισθούς στο δημόσιο τομέα καθώς και κατά 15 % στις συντάξεις και σε διάφορες κοινωνικές παροχές.

Σημειώνεται ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας αντισυνταγματικά, βάζοντας εμπόδια στον δανεισμό της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο.

TVXS

"ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ" Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Είναι ο Ίδιος;;


Γ.Παπανδρέου.(3-2-2009. Αρχηγός Αξ.αντιπολίτευσης) με την παρουσία του νομιμοποιεί τον αποκλεισμό του λιμένος Πειραιώς από του κρήτες αγρότες.Προβαίνει και σε πύρινες δηλώσεις.
"Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση και επιτέθηκε σε όσους υποστήριξαν ότι οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από πολιτικά κόμματα. Με αφορμή το περιστατικό, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, αργά το απόγευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας την προκήρυξη εκλογών."(ελευθεροτυπία 3-2-2009)................

Γ.Παπανδρέου .(25-6-2010 Πρωθυπουργός της χώρας).Από το βήμα της βουλής κατακεραυνώνει τον αποκλεισμό του λιμένος Πειραιώς από τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ με τις παρακάτω δηλώσεις
«Γνωρίζετε πόσο κοστίζει σε θέσεις εργασίας ο αποκλεισμός λιμανιών; Να σταματήσετε άμεσα όσα διασύρουν τη Χώρα»…
Προβάλλουν την πατρίδα οι πράξεις αυτές, ή μήπως αφαιρείτε με την συμπεριφορά σας εθνικό εισόδημα από τη χώρα, θέτοντας σε κίνδυνο και τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας;..Ποιος αποτρέπει τον τουρισμό και τους τουρίστες να έρχονται στην πατρίδα μας, κρουαζιέρας που φέρνει συνάλλαγμα εισφορές στα ταμεία, με την δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Εσείς!»

Αναρρωτιέμαι αν προκειται για το ίδιο πρόσωπο
Βημα Αλιαρτου

Στο 68,39% η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας μετά τη βομβιστική επίθεση


Σε αστρονομικά επίπεδα απογειώθηκαν οι τιμές των ασφαλίστρων ελληνικού χρέους από την περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, καθώς και ενώ βρίσκονταν, ήδη, σε ιστορικό ρεκόρ το απόγευμα της Πέμπτης, στις 968 μονάδες, προσδίδοντας πιθανότητα πτώχευσης της τάξης του 56%, μετά τη βομβιστική επίθεση στο γραφείο του κυρίου Χρυσοχοϊδη, βρέθηκαν με ένα άλμα στις 1117 μονάδες, με την υπολογιζόμενη με αυτά πιθανότητα πτώχευσης να εκτινάσσεται στο 68,39%,
10 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το αντίστοιχο για τη Βενεζουέλα, η οποία μέχρι την Τετάρτη βρισκόταν στην 1η θέση μεταξύ των πιθανότερων προς πτώχευση κρατών. Η χρηματοπιστωτική θέση της Ελλάδας έχει γίνει εξαιρετικά άσχημη, ξεπερνώντας κατά πολύ τα επίπεδα στα οποία είχε βρεθεί πριν από την ψήφιση του πακέτου στήριξης, ενώ σύμφωνα με διαχειριστές κεφαλαίων και τραπεζίτες στο Λονδίνο, η προσδοκώμενη πολιτική αστάθεια προεξοφλούνταν, ήδη, στα επιτόκια των ομολόγων και των ασφαλίστρων χρέους αλλά μετά την τελευταία εξέλιξη οι αγορές προετοιμάζονται για ακόμη χειρότερα σενάρια. Στην αγορά μετοχών, το ΧΑ πρωταγωνίστησε αρνητικά την Πέμπτη, οδηγώντας τις διεθνείς αγορές χαμηλότερα, καθώς η είδηση για την καταγραφή νέου ιστορικού ρεκόρ από τα ελληνικά CDS προκάλεσε συνολική αύξηση του χρηματοπιστωτικού ρίσκου που συνδέεται με το κρατικό αλλά και το τραπεζικό χρέος. Μέσα στο περιβάλλον αυτό, με τη μεγαλύτερη αστάθεια των τελευταίων 10 ετών, η μηχανική ανάλυση του 3F2010 ή οποία πρόλαβε να μειώσει αισθητά τη θετική βαθμολογία του ΓΔ από την Τρίτη και να βαθμολογήσει αρνητικά τη βραχυπρόθεσμη τάση του από την Τετάρτη, μετά από 9 διαδοχικές θετικές βαθμολογίες, πρόσφερε ένα δίχτυ ασφαλείας για τους επενδυτές, παρέχοντας τους ένα έγκαιρο και έγκυρο προειδοποιητικό σήμα για την αλλαγή της τάσης και την αύξηση του ρίσκου διακράτησης αγοραστικών θέσεων στο ΧΑ. Επίσης, σύμφωνα με το 3FVIP.com, το σύστημα έχει βαθμολογήσει θετικά εδώ και 2 συνεδριάσεις μία σειρά ETFs που κερδίζουν από την πτώση βασικών χρηματιστηριακών δεικτών μετοχών, με αποτέλεσμα να παρέχεται μία σημαντική ευκαιρία για την αντιστάθμιση του ρίσκου από την πτώση αλλά και για την καταγραφή κερδών. Θετική μακροπρόθεσμη βαθμολογία διατηρεί το σύστημα στο χρυσό, ο οποίος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της Πέμπτης, καθώς προσέλκυσε για άλλη μία φορά κεφάλαια που αναζητούν ασφάλεια μέσα στο περιβάλλον υψηλού χρηματιστηριακού ρίσκου.
πηγη sofokleous10.gr

ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!!! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ! Η "ΤΥΧΗ" ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραιτήσου ΤΩΡΑ!

Εκφράζω την οδύνη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και τους φίλους του τραγικού θύματος, του άτυχου 50χρονου Γιώργου Βασιλάκη, υπασπιστή του αποτυχημένου υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Μακάρι να μπορούσα να προσφέρω κάτι περισσότερο στους πονεμένους… Εύχομαι ν’ αντλήσουν από μέσα τους τη δύναμη που χρειάζεται για να σταθούν όρθιοι και ν’ αντιμετωπίσουν την αναπάντεχη συμφορά που τους βρήκε με κουράγιο και στωικότητα.

Οργίζομαι, όμως, που αντί να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του, ζητώντας έμπρακτα συγνώμη από την οικογένεια του δολοφονηθέντος συνεργάτη του, ο ανεκδιήγητος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατ’ επίφαση υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, έκανε πάλι τη συνηθισμένη δήλωση-κασέτα, ότι θ’ αγωνιστεί για να είναι ασφαλείς οι γειτονιές! Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο! Πάντως μου κάνει εντύπωση το πώς οι τρομοκράτες πρόσεξαν ώστε να μην κάνουν το Χρυσοχοΐδη “μάρτυρα της Δημοκρατίας” και ήρωα. Ή μήπως ο υπουργός στάθηκε απλά τυχερός; Κύριος οίδε…

Θαρσείτε παίδες Ελλήνων και μεταναστών! Ο Χρυσοχοΐδης υπόσχεται να μας “προστατέψει”! Όπως άραγε “προστάτεψε” και τα τρία θύματα της MARFIN στις 5 Μαΐου, ή όπως “προστάτεψε” και τον άτυχο συνεργάτη του χθες; Τέτοια “προστασία” δεν τη θέλουμε!!! Να μας λείπει! Κάποιος Ιάπωνας πολιτικός στη θέση του θα έκανε χαρακίρι αντί για υποκριτικές δηλώσεις κενές περιεχομένου. Όμως οι Έλληνες πολιτικοί δεν είχαν ποτέ φιλότιμο. Κι ας μας λένε ότι η λέξη ‘φιλότιμο’ δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα.

Δείτε κι ένα παλιότερο video που ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, μετά τις επιθέσεις κουκουλοφόρων στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής (27-10-2010), δήλωνε και πάλι ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Βρε τον αμετανόητο!

Πάντως, εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ο χρόνος που οι τρομοκράτες επιλέγουν για να δολοφονήσουν αθώα θύματα. Στην περίπτωση της Marfin ήταν παραμονή της ψήφισης του διαβόητου “μνημονίου” εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας για τα επόμενα 50 χρόνια. Τούτη τη φορά ήταν παραμονή της ψήφισης του (αντι)ασφαλιστικού νόμου. Είναι κάτι “συμπτώσεις” που σκανδαλίζουν ακόμα και άγιο…

Δείτε τώρα και τις σπαραξικάρδιες (διάβαζε ‘υποκριτικές’) δηλώσεις της καλοβολεμένης και πάντα στο απυρόβλητο πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της υπό ξένη κατοχή χώρας μας:

Κάρολος Παπούλιας: «Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας.»

Γ. Παπανδρέου: «Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος. Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της
Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί. Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται»

Σωκράτης Ξυνίδης (γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ): «Η αποψινή τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση δεν είχε στόχο μόνο τον υπουργό και τους συνεργάτες του. Οι δολοφόνοι είχαν στόχο αθώες ανθρώπινες ζωές για να προκαλέσουν πανικό, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η βόμβα των τρομοκρατών στόχο είχε το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα».

Για ποια “δημοκρατία” μας μιλάνε οι αληθινοί τρομοκράτες; Από πού πέρασε η δημοκρατία και δεν την πήραμε χαμπάρι; Για πιο δημοκρατικό πολίτευμα μας μιλάτε, ρε προδότες, όταν άλλοι νομοθετούν χωρίς εμάς για μας, και μάλιστα για τα επόμενα 50 χρόνια;

Ας θυμηθούμε τώρα και τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου 2010, όπου 3 εργαζόμενοι κάηκαν ζωντανοί.

Να και η δήλωση που είχε κάνει τότε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία. Δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, εκμεταλλεύθηκαν την ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων και με βόμβες μολότοφ προκάλεσαν το θάνατο τριών συμπολιτών μας και έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή άλλων. Επιχείρησαν επίσης να εισβάλουν στη Βουλή.

Εκφράζω την οδύνη μου για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας και απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτοί που δολοφονήσαν τους τρεις εργαζόμενους συνανθρώπους μας θα συλληφθούν.(…)»

Τι έγινε κυρ-Μιχάλη μου; Τους συνέλαβες τους δολοφόνους; Ή μήπως τους ξέχασες; Πού βρίσκονται οι “έρευνες”;

Μ. ΣΕΦΕΡΟΥ

Τι είπατε? η "ΒΟΜΒΑ" ήταν ...laptop.??! και ήταν ΔΩΡΟ προς τον Χρυσοχοϊδη? ..και τα δώρα του ΥΠΟΥΡΓΟΥ κατ εντολή του δεν ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ?? ΕΛΑ


Με "εντολή" Χρυσοχοϊδη πέρασε σε συσκευασία ... laptop και χωρίς έλεγχο (όπως και πολλά άλλα δώρα προς τον ίδιο) η βόμβα στον 7ο όροφο του Υπουργείου.

Περιμένουμε από τα ΜΜΕ να πούνε την αλήθεια.

Αν όχι, θα τα "πούμε" το ...βράδυ.!


gianniotis

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "GUARDIAN"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Αθήνα, 25 Ιουνίου 2010

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απέστειλε σήμερα επιστολή – απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», σχετικά με τη δήθεν πώληση νησιών από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Αγαπητοί κύριοι/κυρίες
Επιθυμώ να δηλώσω την απογοήτευσή μου για το άρθρο σας με την υπογραφή της κ. Elena Moya, που δημοσιεύτηκε στη σημερινή έκδοση Guardian (25/06/2010).
Αρχικά, ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εμπλέκεται στην πώληση οποιουδήποτε νησιού είναι πλήρως ανακριβής. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί νέο, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου «Ναυσικά» είναι μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό.
Είναι δε, εξίσου παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται, με Ρώσους και Κινέζους επενδυτές, την πώληση γης στη Ρόδο, γεγονός που ανήκει στο πεδίο της ιδιωτικής εμπορικής κτηματομεσιτικής αγοράς που ουδεμία σχέση έχει με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά βασίζεται σε ανυπόστατες φήμες.
Όσο για την παρατραβηγμένη άποψή σας ότι η Ελλάδα σκέφτεται την πώληση νησιών, «ωθούμενη από την αδυναμία του κράτους να αναπτύξει υποδομές και αστυνόμευση σε πολλά από αυτά», είναι όχι μόνο εκτός πραγματικότητας, αλλά και προσβλητική. Επιπλέον, τέτοιοι ισχυρισμοί πραγματικά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα μιας τέτοιας δημοσίευσης και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Guardian».
Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν έλαβε κάποια «απαλλαγή» χρεών ή δωρεάν βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δάνειο το οποίο και θα αποπληρώσει έγκαιρα και πλήρως.
Θέλω να πιστεύω πως στο μέλλον θα προβείτε σε πιο ενδελεχή έρευνα πριν δημοσιεύσετε τέτοιου είδους «εμπρηστικά» άρθρα. Με δεδομένο δε, ότι το αναληθές άρθρο σας έχει ήδη επανεκδοθεί σε μεγάλο αριθμό διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, σας καλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή και να ανακαλέσετε το εν λόγω άρθρο σας αμέσως.
Με εκτίμηση
Γιώργος Πεταλωτής
Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό &
Κυβερνητικός Εκπρόσωπο

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Guardian: «Πουλά νησιά η Ελλάδα»