ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.10.10

ΓΑΠ: Τα "ΟΧΙ" ενός ανδρείκελου της Νέας Τάξης



Είμαστε πάντα δύσπιστοι σε «αποκαλύψεις» καναλιών ή δημοσιογράφων του καθεστώτος.
Βεβαίως ο οικονομικός και πολιτικός ανταγωνισμός, συχνά, βγάζει στην επιφάνεια κάποιες αλήθειες.
Το παρακάτω κείμενο, μάλλον είναι αληθινό. Και οι δικές μας πληροφορίες, από ανθρώπους που παρακολουθούν ΣΥΤΗΜΑΤΙΚΑ τα ζητήματα των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, επιβεβαιώνουν το κείμενο.
Αλλά και η νηφάλια πολιτική ανάλυση του θέματος το επιβεβαιώνει, ιδιαίτερα γύρω από την «περιπέτεια» με τους αγωγούς, τις προτάσεις του Πούτιν παλιότερα, το κάψιμο της Ελλάδας και την υστερία των Αμερικάνων κατά κάθε προσέγγισης με τους Ρώσους.

 
  Από "Τόνοι και Πνεύματα"
 

Αποκάλυψη ΚΟΝΤΡΑ Channel: Τι πραγματικά έγινε στην Μόσχα;

Συνταρακτικές αποκαλύψεις έγιναν την Πέμπτη, 28/10, στο κανάλι ΚΟΝΤΡΑ, από το βραδινό δελτίο του Τέρενς Κουΐκ, σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα της επίσκεψης ΓΑΠ στην Μόσχα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με ό,τι είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Μαυρόπουλος για τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου ηγέτη Πούτιν:

1ον. Οι Ρώσοι τον έψεξαν για την στάση του εναντίον των αγωγών και τον δεκαετή πόλεμο που είχε κάνει κατά του σχεδίου.

2ον. Ο Πούτιν ζήτησε άμεσα την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Νεωρίου της Σύρου για τα ρωσσικά πολεμικά και επιβατηγά πλοία, με μεγάλα οφέλη για την Ελλάδα.

3ον. Οι Ρώσοι προσφέρθηκαν για μεγάλες επενδύσεις σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα. Και,

4ον. Ο Πούτιν του είπε ξεκάθαρα ότι, αν η χώρα μας χρειάζεται ρευστό, ήταν έτοιμος να μας δανείσει με επιτόκια ύψους 2-3%!!!


Ο ΓΑΠ, βέβαια, απάντησε σε όλα αρνητικά, υπακούοντας στα αφεντικά του της Νέας Τάξης και υπηρετώντας τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων. Τότε ο Πούτιν εκνευρισμένος, γύρισε και του είπε: Ε, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν σου μένει άλλος δρόμος από το να πας στο ΔΝΤ…

Στην συνέχεια, μέσα από μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης – που έστησαν οι ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτής και τα λοιπά λαμόγια-παπαγαλάκια των ΜΜΕ – αυτό που έμαθαν όλοι στην Ελλάδα ήταν το τελευταίο μέρος του διαλόγου: «Ε, τότε να πάτε στο ΔΝΤ»!

Αν ισχύουν όλα αυτά που αποκάλυψε το ΚΟΝΤΡΑ, τότε ο ΓΑΠ πρέπει να κατηγορηθεί για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Εδώ και τώρα!


Ακούει η Ελληνική Δικαιοσύνη;

.
elliniki-grothia 

resalto

Αναζητώντας συνυπεύθυνους

Τα απόνερα της μπλόφας του Γιώργου Παπανδρέου με τις εθνικές εκλογές μελετούν όλα τα κομματικά επιτελεία, αφού ο εκβιασμός που έθεσε με τη διακαναλική συνέντευξη δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα.
Το μεγαλύτερο «παλούκι» όλων το έχουν στη Ν.Δ., αφού η πλήρης αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ, όπως επιχειρείται συστηματικά το τελευταίο πεντάμηνο, φαίνεται να έχει επιπτώσεις στη στρατηγική του, καθώς ο Παπανδρέου αποφάσισε να σηκώσει πολύ νωρίς το... γάντι. Τώρα πια, είτε εγκλωβισμένος στη δική του μπλόφα για εκλογές είτε από πραγματική αδυναμία να κυβερνήσει, επιχειρεί να τους βάλει όλους στο παιχνίδι, και το μεγαλύτερο παλούκι το έχει ο Σαμαράς.
Χορός σεναρίων
Τα σενάρια που κυκλοφορούν για το αν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα έχει κατά κοινή ομολογία αποδοκιμαστεί, συγκλίνουν στο ότι ο Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές και δύο είναι τα βασικά ενδεχόμενα:
◆ Είτε θα αποκτήσει ξανά κυβερνητική πλειοψηφία με συγκεκριμένη ατζέντα, μακριά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του «λεφτά υπάρχουν».
◆ Είτε θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσει το μνημόνιο.
Με δεδομένο ότι η Αριστερά έχει αποκλείσει οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας, η πίεση, «εσωτερική και εξωτερική», θα πέσει πάνω στη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, ακόμη και αν η Ντόρα έχει κατορθώσει να μπει στη Βουλή και ο Καρατζαφέρης προσφέρει τη στήριξή του, όπως ήδη διαφαίνεται.
Αυτό κυρίως θέλει να αποφύγει ο Σαμαράς, συνειδητοποιώντας ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού η σχετική πλειοψηφία με την οποία αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ να ψηφιστεί το μνημόνιο του έδωσε περιθώριο επιλογών.
Έστω και εξαιρετικά καθυστερημένα, στο Μαξίμου συνειδητοποίησαν ότι δεν πρόκειται να τους βγάλει πουθενά η τακτική αυτή και έτσι έριξαν στην αγορά την μπλόφα, βάζοντας φωτιά στα τόπια του πολιτικού συστήματος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βλέπει τώρα ότι η τακτική της αργής αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ με αιχμή του δόρατος την οικονομική κρίση και το μνημόνιο δεν μπορεί να του βγει και πρέπει να αναπροσαρμόσει την τακτική του.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πει το βράδυ της πρώτης φάσης των εκλογών στις 7 Νοεμβρίου, αν δηλαδή θα αποφανθεί ότι «μαυρίστηκε» η μνημονιακή πολιτική, και τι θα απαντούν τα στελέχη του στην πρόκληση «εδώ και τώρα εκλογές». Γιατί αυτό που πονοκεφαλιάζει τη νέα ηγετική ομάδα της Ν.Δ. δεν είναι τόσο η ενδεχόμενη επικράτηση εκ νέου του ΠΑΣΟΚ, με ισχνότερη προφανώς πλειοψηφία και μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά το ενδεχόμενο ακυβερνησίας.
Οι ευθύνες του «όχι»
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι, αν πουν «όχι» σε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με βάση την εκτέλεση του μνημονίου, που περιλαμβάνει την περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών, τη διατήρηση της υψηλής φορολόγησης, τη λήψη και άλλων διαρθρωτικών μέτρων και γενικά τη συνυπογραφή μιας πολιτικής που μέχρι σήμερα ελεεινολογούσαν και υπάρξει τελικά πολιτικό αδιέξοδο, θα ξαναπάμε σε εκλογές με ενδεχόμενη μια μεγαλύτερη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου και μια πολιτική καταδίκη της Ν.Δ. για αρκετό καιρό.
Όμως οι αιφνιδιαστικές εκλογές δημιουργούν πολλά προβλήματα στη στρατηγική τόσο του ΛΑΟΣ όσο και του υπό εκκόλαψη κόμματος της Ντόρας, αφού μπορεί ο πρώτος να λαχταράει να μπει στην κυβέρνηση και να τον πάρουν επιτέλους στα σοβαρά οι πολίτες, ωστόσο αντιλαμβάνεται ότι η εμπλοκή τώρα σ’ ένα κυβερνητικό σχήμα τού αφαιρεί τη δυνατότητα να ψαρεύει στα θολά νερά και αναλαμβάνει ευθύνες απέναντι στους πολίτες.
Όμως και η Ντόρα από τη μια αναγνώρισε δημόσια ότι δεν θα προλάβει να αναπτύξει το κόμμα της, όπως θέλει, ενώ απ’ την άλλη είναι βέβαιο ότι εγκλωβισμένη στο παιχνίδι της υπευθυνότητας που επιθυμεί να προβάλει ως προσόν δεν μπορεί να αρνηθεί κυβερνητική πρόσκληση, αποδεχόμενη και μερίδιο ευθύνης του αποτελέσματος.
Οι μόνοι που μοιάζει αυτήν τη στιγμή να γλιτώνουν τον «κουβά» στον οποίο επιχειρεί να τους ρίξει ο Παπανδρέου είναι τα κόμματα της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που έχουν από καιρό αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο κυβερνητικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και ίσως μοιραστούν μερίδιο από την αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων...
Το Ποντικι

Έξωση στο επιτελείο του ΔΝΤ

Απίστευτο κι όμως αληθινό..... Φυσικά θα θυμάστε που πριν  λίγες ημέρες μαθεύτηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πως το επιτελείο του ΔΝΤ  που έχει έρθει στη χώρα μας για να μας "επιβλέπει", διαμένει σε ένα διαμέρισμα με ενοίκιο 9.100 ευρώ μηνιαίως....δηλαδή 109.200 ευρώ το χρόνο!!!
Το ακίνητο αυτό βρίσκεται επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενοικιάστηκε προς 36 ευρώ το τετραγωνικό. Το σπίτι διαθέτει στην ταράτσα πισίνα και έχει θέα την Ακρόπολη. Το ενοίκιο του σπιτιού φυσικά το πληρώνει το Ελληνικό κράτος, για να τους ευχαριστήσει για την εξυπηρέτηση που κάνουν σε όλους εμάς....
Ας έρθουμε λοιπόν στο προκείμενο.... Τα νέα για το ακριβό ενοίκιο δεν άργησαν να φτάσουν στα αυτιά του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είναι επικεφαλής του ΔΝΤ! Φανερά δυσαρεστημένος έκανε παρατήρηση στο επιτελείο να αφήσουν άμεσα το σπίτι που ζούσαν μέχρι πρότινος και να εγκατασταθούν σε κάποιο άλλο του οποίου το ενοίκιο δεν θα ξεπερνάει τις 2.000 ευρώ μηνιαίως. Ο Στρος Καν θεώρησε τη συμπεριφορά του επιτελείου προκλητική απέναντι στον Ελληνικό λαό, και ανέφερε πως επιβάλλεται να μετακομίσουν και να σπάσουν το συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του ενοικιαζομένου χώρου άμεσα με όποια συνέπεια....

Πηγή

θα καταγγελθει στο ΕΣΡ Ο ΖΟΥΓΚΛΑΣ


Προτού τον καταγγείλουμε στο ΕΣΡ επειδή η σελίδα του είναι επαγγελματική και υπάγεται στον νόμο περί τύπου
Τον προειδοποιούμε για τελευταία φορά  και με μαιλ  να βάλει κώδικα δεοντολογίας
Καπηλεύεται εδώ και καιρό ΤΗΝ BLOGOΣΦΑΙΡΑ λέγοντας ΟΤΙ ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ
Bloggers΄΄΄΄΄΄΄΄
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΝΧΟ..... ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ .....ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ

Σαν να λέει όλοι ανεβάστε ανεξέλεγκτα τσόντες ,κόμματα, σκοτώστε ένα Πακιστανό εκβιάστε, σπιλώστε δια της ανωνυμίας  και κάνετε ότι θέλετε
Βούτυρο στο ψωμί της γενίκευσης ,και του φασισμού, ότι όλοι είσαστε κάφροι,
Δεν άνοιξε chat
ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.. 
Λέει bloggers
Κοιτάξτε τι έστειλα και το έβαλε αμέσως
Έδωσα και ένα εικονικό τηλέφωνο
Καθαρός εκβιασμός που αν δεν του έκανα φάρσα …θα ήταν επικίνδυνο
69008765933
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ
ΜΕ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ
EINAI ΓΝΩΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ,,,
Επικίνδυνα παιχνίδια να μας βγάλει όλους επικινδύνους ως ανώνυμους
Αυτός που στις εκπομπές του αφήνει να μιλάνε όλοι επιλεκτικά ,ξαφνικά έγινε ο Ήρωας του διαδικτύου, και αφήνει ελεύθερα να γράφουν όλοι στο blog του
Σαν να λέει όλοι ανεβάστε ανεξέλεγκτα τσόντες ,κόμματα, σκοτώστε ένα Πακιστανό εκβιάστε, σπιλώστε δια της ανωνυμίας  και κάνετε ότι θέλετε
Βούτυρο στο ψωμί της γενίκευσης ,και του φασισμού, ότι όλοι είσαστε κάφροι,
Έστησε μια παγίδα
ΆΛΛΑ ΕΠΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ
Για να δεί ότι είναι φάρσα έστειλα το κανονικό μου μαιλ στην καταγγελια 
anemos521gmail.com
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ 
αν θέλετε στείλτε και εσείς αυτο το άρθρο στο μαιλ του
όσο πιο πολλοί τόσο πιο δυνατοί
Και του έστειλα να απαντήσει στο ίδιο MAIL
Tον καταγγελουμε ανοικτά διότι εμείς οι bloggers όπως επικαλείται ότι είναι…πρωτίστως είμαστε ενεργοί πολίτες και σεβομαστε τους παντες και τηρουμε ένα κωδικα δεοντολογιας
Επίσης θα καταγγελθεί στο ΕΣΡ 
και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης(τα εγχώρια είναι διαπλεκομενα)  
διότι αφήνει να ανεβαίνουν τσόντες χωρίς προειδοποίηση ασέμνου περιεχομένου για ανηλίκους 
Σαν υπεύθυνοι πολίτες διαφωνούμε κάθετα με αυτή την καπήλευση των blogs ,από πράκτορες μεγαλοεκδότες, διαπλεκομενους με την εξουσία, και θριαμβευτές  της λάσπης ,των εκβιασμών  και των προβοκατόρικων μεθόδων του παρακράτους

δεν ανεχόμαστε μαθήματα περι ελευθερίας της blogoσφαιρας 

απο διαφημιστές τραπεζών, που μας πίνουν το αίμα,με την συνκαλυψη της κυβέρνησης

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για την Ελλαδα,  παραμένουμε  ενωμένοι σαν μια γροθιά
Αλήθεια με τον θάνατο του κυρίου Γκιολια??εχουμε καμιά εξέλιξη?
Εδώ όμως κύριε Mακη είναι blogoσφαιρα δεν είναι παίξε γέλασε που λέει και ο Νιονιος
ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΔΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΕΙΔΕΣ??
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Ε?
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

''Τώρα που η πολιτική μας δικαιώνεται θα είμαστε μεγαλόψυχοι''!!!!

ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...

Τάδε έφη Νίκος Μπίστης σε άρθρο του στο ''Έθνος'' στις 25 Οκτωβρίου με τίτλο ''Oχι σε Δημαρά - Μητρόπουλο'' . Τι άλλο είπε;

''Eμείς που παλέψαμε για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας και υπερασπίσαμε το έργο της περιόδου 1996-2004 όταν διάφοροι προσπαθούσαν να το απαξιώσουν, θα ρίξουμε το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού. Παρά το γεγονός ότι υπερασπίζεται ενοχικά την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τα λάθη στη συγκρότησή του λόγω παρεμβάσεων του κομματικού μηχανισμού (αποκλεισμός Φασούλα, συμμετοχή αντιμνημονιακών της ΑΔΕΔΥ) παραμένει αντικειμενικά το εγγύτερο στις απόψεις μας. Ο κόσμος που στήριξε τον εκσυγχρονισμό ξέρει να ξεπερνάει πικρίες και αποκλεισμούς. Είναι για τα δύσκολα και είναι ανθεκτικός.Τώρα που η πολιτική μας δικαιώνεται θα είμαστε μεγαλόψυχοι. ''
Σημειώστε:

  • Προοδευτικός εκσυγχρονισμός της ελληνικής κοινωνίας = μεταβολή της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμικό χυλό
  • Το έργο της περιόδου 1996 - 2004 = Ίμια, παράδωση Ότσαλάν , γκρίζες ζώνες, μίζες , βόλεμα κομματόσκυλων, κατακόρυφη αύξηση εγκληματικότητας , αθρώα εισβολή λαθρομεταναστών κτλ
  • πολιτική των μεταρρυθμίσεων = μνημόνιο, λαθρονομοσχέδιο, Καλλικράτης κτλ

Κατά τα άλλα οι εκσυγχρονιστές θα φανούν μεγαλόψυχοι τώρα που η πολιτική τους δικαιώνεται!!!!

Ζήτω μας!!!!

Ζητείται...

     Αφού ο Καραμανλής την έκανε άρον-άρον. Αφού ο Παπανδρέου ενώ νίκησε πανηγυρικά στις εκλογές, τώρα θέλει εκλογές και πάλι. Αφού ο Σαμαράς δεν ζητάει εκλογές. Μάλλον πρέπει να βάλουμε αγγελία. Κάνω εγώ λοιπόν το πρώτο βήμα.
" Αβάδιστη χώρα με κατοίκους ελαφρώς μεταχειρισμένους αλλά όχι πλήρως διεφθαρμένους, με αρχαίες περγαμηνές και ιστορία κομπλέ πάνω από 24 δερματόδετους τόμους, ατακτοποίητους ημιυπαίθριους και αυθαίρετα, ζητά αξιόλογο πολιτικό διεθνούς κύρους για τη θέση του Πρωθυπουργού. Ο κατάλληλος υποψήφιος θα πρέπει να ομιλεί στοιχειωδώς την ελληνική, όχι πάνω από ένα σαρδάμ ανά φράση, να έχει δυνατότητα ταξιδίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμένει στη χώρα και θα εργάζεται τον περισσότερο χρόνο, και γενικά να φέρεται ως ένας μέσος φυσιολογικός άνθρωπος διαθέτων την κοινή λογική, αλλά και βεβαίωση από την ενορία του. Θα προτιμηθούν υποψήφιοι που ξέρουν από σπρεντ, χρέη, ομόλογα και πως το τρίβουν το πιπέρι οι διεθνείς χρηματαγορές. Αποκλείονται οι υποψήφιοι που έχουν παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, αδερφοξάδερφα, κουνιάδους και μπατζανάκηδες καθώς και υποψήφιοι με ιδιαίτερα χόμπυ και ενασχολήσεις όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το κανό (και το καγιάκ) καθώς και το ποδήλατο. Η σύμβαση θα είναι τετραετής, ενώ αποκλείεται παράτασή της ή μονιμοποίηση. Παρέχεται ικανοποιητικός μισθός, εταιρικό αυτοκίνητο, εταιρικό τηλέφωνο και ελκυστικό πακέτο ασφάλισης σε μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος θα τον εξυγιάνει."
Εντάξει τώρα;
 

«Απαιτούμε κάθε 3μηνο εκλογές»

Επιστολή – ανακοίνωση εξέδωσαν οι μικροπωλητές Ελλάδος κατακρίνοντας με τον δικό τους τρόπο τις προεκλογικές επισκέψεις των υποψηφίων στις λαϊκές αγορές.

Διαβάστε την λαχταριστή ανακοίνωση των μικροπωλητών

ΠΡΟΣ: Κάθε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα

Θέμα: <<Απαιτούμε κάθε 3μηνο εκλογές>>

Διότι:
Τα παζάρια(όπου και εργαζόμαστε) αποτελούν πόλο έλξης όλων των ενδιαφερόμενων  υποψήφιων για τις εκλογές, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου!!
Οι λόγοι απαίτησης:
~Είναι χαρά μας να βλέπουμε  ανθρώπους καλοξυρισμένους, με την ακριβή τους κολόνια, με τα κοστούμια Αrmani  και τα καλογυαλισμένα παπούτσια twins να γίνονται ένα με εμάς και να κυλιούνται στην κυριολεξία << στο χώμα>>, ανάμεσα στους πάγκους και τη πραμάτεια μας.
~Είναι χαρά μας να τους βλέπουμε να μοιράζουν τα φυλλάδιά τους  στην κυριολεξία <<ψαρωμένοι>>, να σκύβουν να σε φιλούν και να ενδιαφέρονται (χα-χα!!) για την δουλειά μας.
~Είναι χαρά μας να τους βλέπουμε  να <<ψαρεύουν>> ψήφους, από ανθρώπους  σας εμάς που ζούμε στην κυριολεξία και επιβιώνουμε στην ύπαιθρο και να μας σφίγγουν τα ιδρωμένα χέρια μας, λες και είμαστε ο σωτήρας τους!!
~Είναι χαρά μας να τους βλέπουμε όλους αυτούς, να πηγαίνουν στην καντίνα του παζαριού και να τρώνε <<βρώμικο>> λες και είναι το καλύτερο έδεσμα του κόσμου και ασυνήθιστοι γαρ να γεμίζουν όλο λαδιές τα ριγέ και ακριβά τους πουκάμισα.
Λυπούμαστε
όταν τους βλέπουμε να <<ζηλεύουν>> κάποια πράγματα από αυτά που εμπορευόμαστε και να βάζουν την προσωπική τους ασφάλεια να τους <<τα αγοράσει>> και λυπούμαστε που πάντα όλοι τους,  ξεχνάνε να μας πληρώσουν.
~Μας χαροποιεί όμως το γεγονός πως μετά την ταλαιπωρία περιήγησης στους χώρους του παζαριού οι <<μεγάλοι>> μας πολιτικοί φεύγουν με τα κοστούμια  Αrmani  τσαλακωμένα,  τα παπούτσια twins  σκονισμένα και αντί για κολόνια Boss, ευωδιάζουν από την τσίκνα του σουβλακιού.
Να γιατί θέλουμε εκλογές κάθε 3μηνο!!
Γιατί μόνο τότε μας σφίγγουν τα ιδρωμένα χέρια μας, μας ρωτούν για τα παιδιά μας, για τις συνθήκες επιβίωσής μας
Γιατί μόνο τότε μας θυμούνται……
Για όλους τους πιο πάνω σοβαρούς λόγους και
Εμείς πάντα ..θα τους θυμόμαστε

Γραμματεία Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος
spnews

Νέες μειώσεις μισθών στους Στρατιωτικούς. Αναμένονται έντονες αντιδράσεις.

Νέα δραματική μείωση στο εισόδημά τους που θα φτάσει μέχρι και το 20% αναμένει τους στρατιωτικούς εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να τους εντάσσει στο Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Πληροφορίες που προς το παρόν διαψεύδονται, αλλά όχι επισήμως, από την πολιτική ηγεσία, γεγονός που δεν καθησυχάζει τους στρατιωτικούς οι οποίοι άλλωστε είχαν δεχθεί διαβεβαιώσεις πως δεν θα τους αγγίξουν τα μέτρα που ελήφθησαν τελικά λόγω μνημονίου.
Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζονται να αντιδράσουν με έναν Μπαϊρακτάρη Νο 2, δηλαδή με συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και ένστολο περίπατο, θεωρώντας βέβαιο πως μετά τις εκλογές θα μάθουν ποια είναι η μοίρα τους. Όπως δηλώνουν, ενδεχόμενη νέα μείωση θα είναι το τελειωτικό χτύπημα, διότι ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο θα σημάνει κατάργηση των επιδομάτων και αντικατάστασή τους από ένα ενιαίο επίδομα 145 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή θα καταργηθεί σημαντικό μέρος των εσόδων τους και θα αντικατασταθεί με ένα ποσό που θεωρείται πολύ μικρό για την κάλυψη των αναγκών τους.
Και με παραδείγματα
Και αυτό διότι για παράδειγμα ένας ανθυπολοχαγός που σήμερα έχει βασικό μισθό 899 ευρώ φθάνει με τα επιδόματα στα 1.147. Στην περίπτωση που εφαρμοσθεί το ενιαίο μισθολόγιο στους στρατιωτικούς, ο μισθός θα πέσει 1.044 ευρώ. Αντιστοίχως ο μισθός ενός υπολοχαγού θα πέσει στα 1.116 ευρώ, του λοχαγού στα 1.161 ευρώ, του ταγματάρχη στα 1.215 και πάει λέγοντας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που οι στρατιωτικοί ενταχθούν στο σύστημα που η κυβέρνηση σχεδιάζει, θα χάσουν το επίδομα υψηλής ευθύνης και ειδικής απασχόλησης. Το μεν πρώτο ξεκινά από τα 29,15 ευρώ και φθάνει κλιμακωτά μέχρι τα 475 ευρώ σε βαθμό αντιστράτηγου και το δεύτερο αρχίζει από τα 162,73 ευρώ και μπορεί να φθάσει έως τα 375,65.
Στόχοι
Εάν αρχίσει αυτή η συζήτηση περί ένταξης στο Ενιαίο Μισθολόγιο, εν ενεργεία αξιωματικοί εμφανίζονται έτοιμοι να οργανώσουν μία συμβολική εκδήλωση που θα εξυπηρετεί δύο στόχους:
• Θα εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους όχι μόνο στις περικοπές των αποδοχών τους, αλλά και στη γενικότερη απαξίωση του ρόλου και της υπόστασής τους για τα οποία θεωρούν υπεύθυνη την κυβέρνηση.
• Θα ευαισθητοποιεί και θα ενημερώνει την κοινή γνώμη σε ένα σημαντικό κομμάτι της οποίας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι ίδιοι αποτελούν μια ένστολη προνομιούχα κάστα η οποία ελάχιστα προσφέρει και πληρώνεται καλά γι’ αυτό!
Πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη συγκέντρωση στου Μπαϊρακτάρη και ο ένστολος περίπατος στα στενά της Πλάκας είχε εξυπηρετήσει εν μέρει αυτούς τους σκοπούς, αν και η κίνησή τους είχε διχάσει τους πολίτες που δεν είχαν συνηθίσει να βλέπουν πορείες ενστόλων. Και οι ίδιοι έδειχναν έξω από τα νερά τους κι όταν βγήκαν από τα στενά της Πλάκας δεν ήξεραν πού έπρεπε να πάνε. Στη Βουλή, στο Μαξίμου ή στο σπίτι τους. Σε γενικές γραμμές όμως η σιωπηλή, ήρεμη και αξιοπρεπής βόλτα των αξιωματικών είχε στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία.
Λίγο αργότερα η «λευκή απεργία» των πιλότων της Π.Α. ήταν ακόμη πιο ισχυρό πλήγμα για την ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία πραγματικά δεν ανέμενε ότι οι αντιδράσεις των ενστόλων θα έπαιρναν τέτοια έκταση. Να σημειωθεί ότι η «λευκή απεργία» των πιλότων έγινε αυθόρμητα και με αφορμή όχι κάποια επιπλέον οικονομική περικοπή των αποδοχών τους, αλλά λόγω της προφορικής διαταγής που είχε δοθεί να μην πετάξουν στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής «Γιορτής του Παιδιού». Ήταν η σταγόνα που είχε κάνει το ποτήρι όχι της οργής, αλλά της πικρίας να ξεχειλίσει. Αυτή η αφορμή λείπει για να οδηγήσει σε νέα συμβολική πάντα κινητοποίηση τους ένστολους. Ωστόσο, όλοι ξέρουν ότι δεν πρόκειται να αργήσει να τους δοθεί και η αφορμή και προετοιμάζονται.
Παρασκευή+13
 

Σπίτι στο Φάληρο δίνει ο Καρατζαφέρης στο ΔΝΤ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης πληροφορηθείς μέσω δημοσιευμάτων ημερησίων εφημερίδων το εξωφρενικό κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος για τον Ολλανδό Επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, προσφέρει δωρεάν διαμέρισμα με θέα στον Φαληρικό όρμο υπό την προϋπόθεση ότι το εξωφρενικό ποσό του ενοικίου θα κατατίθεται στο ταμείο της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Η πρόταση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:

«Διάβασα στον Τύπο ότι ο Επικεφαλής του κλιμακίου του Δ.Ν.Τ. που βρίσκεται στην Ελλάδα πήγε να νοικιάσει διαμέρισμα Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δίπλα στου Άκη Τσοχατζόπουλου για να σας δώσω το στίγμα, με 9.100 ευρώ το μήνα ενοίκιο.


Προς τον Αξιότιμο Εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ., για όσο χρόνο μείνει στην Ελλάδα, που ευχή μας είναι να είναι ο ελάχιστος δυνατός, του προσφέρω στην παραλιακή ζώνη διαμέρισμα 250 τετραγωνικών ρετιρέ με εκπληκτική θέα στον όρμο του Φαλήρου, υπό την προϋπόθεση ότι τα 9.100 ευρώ του ενοικίου θα κατατίθενται στο Ταμείο της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Τον προσκαλώ δε, να έρθει ο ίδιος ή εκπρόσωπος του να δει την ποιότητα της προσφοράς. Πιστεύω λοιπόν ότι η προσφορά μου θα γίνει αποδεκτή και θα πάψει όλη αυτή η προκλητική διαδικασία». spnews

Τον πιο μεγάλο "συνωστισμό" πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ, - "εξ' αίματος και εξ' αγχιστείας" - τον συναντάμε στην Επαρχία Κυνουρίας του Ν. ΑρκαδίαςΤυχαίο; Δεν νομίζω.

Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι οι κ.κ Χ. Παπουτσής και Μ. Καρχιμάκης είναι σύγαμβροι(μπατζανάκηδες), αφού έχουν παντρευτεί δυο αδελφές από τα Δολιανά, τις κυρίες  Ιουλία και  Μαρία αντίστοιχα, το γένος Γ. Ταλιούρη.
Λένε ότι τις δυο κοπέλες είχαν γνωρίσει στην γραμματεία νέας γενιάς επί εποχής Λαλιώτη.
Και οι δυο υπουργοί διαθέτουν κατοικίες στα Δολιανά.
Κουμπάρος του ζεύγους Καρχιμάκη είναι ο Π. Λάμπρου πρώην διοικητής της ΑΤΕ, όπου είχε αποσπασθεί για ένα διάστημα η κ. Παπουτσή από τον ΟΤΕ.
Πιο κάτω, από το Λεωνίδιο, κατάγονται οι κ.κ Δ, Ρέππας και Θ. Τσουκάτος.
Ο κ. Π. Τατούλης από το παραδιπλανό χωριό  Καστρί της ίδιας επαρχίας, τελευταία "κόλλησε" κι' αυτός στο ΠΑΣΟΚ. 
Για να μην ξεχάσουμε λίγο πιο πάνω βρίσκεται και το χωριό απ' όπου κατάγεται ο κ. Ρ. Σπυρόπουλος, διοικητής του ΙΚΑ.
Και ζούνε αυτοί καλά κι' εμείς χειρότερα.
Γ.Δ

Απορίες.......

Κάποιοι με εξυπναδίστικες μεθόδους προπαγάνδας, έβγαλαν στο γυαλί της αποχαυνωτικής ιδιωτικής τηλεοράσεως, κατά το δοκούν, κάποιες απαντήσεις μαθητών σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι οποίες έδειχναν τα απελέκητα ξύλα και τα ντουβάρια εις τα οποία επένδυσαν άνευ κέρδους, όλα τα προοδευτικά αναθεωρητικά προγράμματα και πλαίσια για την παιδεία, όλων των άχρηστων ισοπεδωτικών κεφαλών που χειρίστηκαν αυτά τα θέματα με νόμους εξαμβλώματα και διατάγματα. Προτού όμως οι κάμερες «παγιδεύσουν» ορισμένους μαθητές για να δείξουν τις απαντήσεις τους στο φιλοθεάμων κοινό, απαντήσεις που προσβάλλουν τους Έλληνες και την επέτειο, καλόν θα ήταν οι φωστήρες ρεπόρτερ, που γνωρίζουν άπταιστα την γλώσσα και το συντακτικό της, έρμαια και αυτοί της πολυπολυτισμικής μας παιδείας, να ερωτήσουν τους υπεύθυνους των καναλιών στα οποία εργάζονται και να μας εξηγήσουν γιατί τα κανάλια τους δεν είχαν κανένα αφιέρωμα και καμία εκπομπή για την εθνική μας επέτειο την ημέρα της 28η Οκτωβρίου παρά μόνο ξέκωλα;
Αυτό δεν προσβάλει τους ίδιους εργαζόμενους στα κανάλια των μοντέλων, της μαγειρικής, της χυδαίας πλάκας, της βίζιτας, της μπόχας, του ξεχαρβαλώματος, της εκπόρνευσης, του χαζοπαζαρέματος και της ρεμούλας;;; 
http://syndesmos71.blogspot.com

Δημοσκόπηση-χαστούκι για τον Γ. Παπανδρέου

zoomnews

Το δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου, νίκη του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή αλλιώς πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, φαίνεται πως έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ψηφοφορία της zougla.gr, που ξεκίνησε αμέσως μετά τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής με συμμετοχή 9.115 πολιτών, δείχνει πως το 84,1% των Ελλήνων διαφωνεί με τον τρόπο που επενέβη ο πρωθυπουργός στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, το 79,9% θεωρεί εκβιαστικό το δίλλημα που έθεσε, ενώ το 72,4% πιστεύει πως δεν θα λειτουργήσει συσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Η εφημερίδα VETO κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για τα αποτελέσματα αυτής της διαδικτυακής δημοσκόπησης.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ"ΖΗΤΑ" ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ? ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΤΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ!!!

Ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης, οι αγορές «βλέπουν» θεσμικό μηχανισμό για «κούρεμα» πιστωτών – Στα ύψη (10,69%) η απόδοση των 10ετών ομολόγων, στις 800 μονάδες τα CDS με «άλμα» 125 μονάδων σε λίγες ημέρες – Τον Δεκέμβριο η ύστατη προσπάθεια για αλλαγή κλίματος σε συνεργασία με Στρος Καν

Τα σενάρια ελεγχόμενης χρεοκοπίας στην Ευρωζώνη, στα οποία η Ελλάδα τοποθετείται σε πρωταγωνιστικό ρόλο, «ζεσταίνει» και πάλι η Γερμανία, δημιουργώντας συνθήκες… replay του ελληνικού δράματος στις αγορές. Παρά την επιμονή των ΗΠΑ και του ΔΝΤ στη διάσωση της Ελλάδας και των άλλων περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης, οι κινήσεις της Άνγκελα Μέρκελ δείχνουν καθαρά, ότι στο διεθνή «πόλεμο των νομισμάτων» που έχει αρχίσει, το Βερολίνο εκλαμβάνει τις περιφερειακές χώρες του ευρώ σαν «βαρίδια» και επιδιώκει να επισπεύσει τις «καθαρές λύσεις» αναδιάρθρωσης χρέους.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός επιχειρούσε να μεταδώσει, κυρίως προς το εσωτερικό μέτωπο, αισιόδοξα μηνύματα για την έκβαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, στις αγορές διαμορφώνονταν συνθήκες μακελειού, με τα ελληνικά ομόλογα να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις από όλα τα «περιφερειακά» ομόλογα της Ευρωζώνης και το Χρηματιστήριο σε ελεύθερη πτώση, με ιδιαίτερη πίεση στις τραπεζικές μετοχές, καθώς οι τράπεζες αντιμετωπίζονται σαν τα μεγάλα θύματα ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Η σαφής αντίθεση στην ερμηνεία των εξελίξεων από τις αγορές και την κυβέρνηση επανέφερε σε πολλούς μνήμες από τους πρώτους μήνες του 2009, όταν τα ελληνικά ομόλογα κατέρρεαν, σε πείσμα όλων των διαβεβαιώσεων της κυβέρνησης, ότι η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο.

Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων εκτινάχθηκε στο...
 10,69% στη διάρκεια της ημέρας, ενώ το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων έφθασε και πάλι στις 800 μονάδες βάσης, καθώς όλο και περισσότερα κερδοσκοπικά κεφάλαια είναι διατεθειμένα και πάλι να πληρώσουν υψηλά ασφάλιστρα (800.000 ευρώ για 10 εκατ. ευρώ χρέους), περιμένοντας ότι θα εισπράξουν πολλαπλάσια απόδοση σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Όλα αυτά, ενώ ο Πρωθυπουργός επιχειρούσε να ερμηνεύσει θετικά τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, αποδίδοντας τις πιέσεις στις αγορές σε «κινήσεις που μπορούν να ερμηνευτούν σαν αστάθεια». Ο κ. Γ. Παπανδρέου απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, ξεκαθαρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν τέθηκε ποτέ και από κανένα, ενώ υποδέχθηκε ως «μεγάλη νίκη» τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης. «Πρόκειται για μια σημαντική ψηφίδα στη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι οι λεπτομέρειες λειτουργίας του μηχανισμού αποτελούν θέμα διαπραγμάτευσης και θα έχουν έχει θεσμοθετηθεί μέχρι το 2013, «όταν η χώρα μας θα έχει φύγει από το μηχανισμό».

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε μια εικόνα «μάχης» με επιτυχή έκβαση για την απόκρουση των γερμανικών προτάσεων για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων από τις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, παρότι έχει γίνει σαφές, ότι η Γερμανία απλώς έθεσε στο τραπέζι αυτή την πρόταση, προκειμένου να την αποσύρει, διευκολύνοντας την επίτευξη της βασικής της επιδίωξης, που δεν είναι άλλη από την καθιέρωση με αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
«Δώσαμε μάχη για να στηρίξουμε τη θέση της χώρας μας γιατί η γενική αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου θα σήμαινε ότι δε θα είχαμε π.χ., το δικαίωμα να έχουμε λόγο και ψήφο για θέματα ασφάλειας, ή θέματα που αφορούν στην ΚΑΠ και τους αγρότες, τις θάλασσες και τα νησιά μας, ή την περιφερειακή ανάπτυξη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός. «Μια τέτοια απόφαση», υποστήριξε, θα έπληττε βαθειά το δημοκρατικό δικαίωμα των εθνών μέσα στην ΕΕ, που – όπως είπε - «έχει μια παράδοση δημοκρατίας, την οποία θέλαμε να ενισχύσουμε και όχι να υπονομεύσουμε». «Με τη μάχη αυτή αποφύγαμε το χειρότερο και μια με μεγάλη αρνητική εξέλιξη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ε.Ε.», συμπλήρωσε.

Η ερμηνεία της αγοράς

Ουσιαστικά, η θετική ερμηνεία που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση για την καθαρή διπλωματική νίκη της Γερμανίας στη Σύνοδο Κορυφής είναι, ότι ο μηχανισμός στήριξης προστατεύει την Ευρωζώνη και, σε κάθε περίπτωση, αυτή η συζήτηση δεν αφορά την Ελλάδα, η οποία θα εφαρμόσει το μνημόνιο με επιτυχία και το 2013 θα έχει επιστρέψει ομαλά στις αγορές, άρα δεν θα υπάρχει λόγος να τεθεί θέμα στήριξής της από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Δυστυχώς, όμως, στις αγορές δεν φαίνεται να επικρατεί αυτή η ερμηνεία: αντίθετα, ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης, που θα δημιουργηθεί με «καθαρούς» γερμανικούς όρους, προβλέποντας και την «τιμωρία των κερδοσκόπων», όπως έγραψε αρθρογράφος γερμανικής συντηρητικής εφημερίδας, επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που θα προκαλέσει σοβαρές απώλειες στους πιστωτές.

Αυτή η πρόταση, τόνισε στο “Bloomberg” στέλεχος γερμανικού επενδυτικού οίκου, μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βήμα προς την καθιέρωση ρυθμίσεων για τη χρεοκοπία κυβερνήσεων και η αγορά τιμολογεί τον κίνδυνο, ότι οι χρεοκοπίες θα γίνουν πραγματικότητα σε κάποιο χρονικό σημείο.

Οι αγορές δεν φαίνεται να συμμερίζονται ούτε την αισιόδοξη πρόβλεψη της κυβέρνησης, ότι δεν θα χρειασθεί προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, αλλά αντίθετα την θεωρούν όλο και πιο πιθανή, στο βαθμό που η χώρα θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει στις αγορές, εφαρμόζοντας το μνημόνιο. Οι New York Times αποκάλυψαν χθες, μάλιστα, ότι ήδη από το 2010 η Ελλάδα θα έχει σημαντική απόκλιση από το στόχο του μνημονίου για το έλλειμμα, καθώς η αναθεώρηση των στοιχείων από την Eurostat θα ανεβάσει το έλλειμμα στο 8,9% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη θα είναι και η επιβάρυνση του χρέους, που θα «σκαρφαλώσει» κοντά στο 130% του ΑΕΠ για το 2009, δημιουργώντας προϋποθέσεις για εκτίναξη κοντά στο 140% το 2010, δηλαδή πολύ πρόωρα σε σχέση με τις προβλέψεις, στις οποίες βασίσθηκε το μνημόνιο.

Ύστατη προσπάθεια

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή, από το να επιχειρήσει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες, ότι θα επιστρέψει στις αγορές με την εφαρμογή του μνημονίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει σθεναρή υποστήριξη από το ΔΝΤ, δηλαδή την Ουάσιγκτον, που κινείται σε τροχιά στρατηγικής σύγκρουσης με το Βερολίνο, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της σημερινής κρίσης (οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να πλημμυρίσουν από τον Νοέμβριο τις αγορές με δολάρια, ενώ οι Γερμανοί εμμένουν σε αυστηρότερη νομισματική και δρακόντεια δημοσιονομική πολιτική).

Ο Ντομινίκ Στρος Καν αναμένεται στην Αθήνα αμέσως μετά τις εκλογές, την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού και την ανακοίνωση των τελικών δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat. Μάλιστα, θα επιχειρήσει να… πουλήσει το μνημόνιο και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους οποίους θα συναντήσει, αλλά και στην ηγεσία των ισχυρών συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ). Ουσιαστικά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα στείλει το μήνυμα, ότι αν δεν στηριχθούν τα σκληρά μέτρα που θα υποχρεωθεί να πάρει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές, η χώρα θα οδηγηθεί στην περιπέτεια της ελεγχόμενης χρεοκοπίας και της πολυετούς οικονομικής κηδεμονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει το «πακέτο» επώδυνων μέτρων που θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές, όπου θα δίνεται μεγάλη έμφαση στις δραστικές περικοπές δαπανών μισθοδοσίας στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μάλιστα, για να δικαιολογηθεί το «πακέτο», παρά τις σχετικές μονότονες διαψεύσεις όλης της τελευταίας περιόδου, θα χρησιμοποιηθεί πολιτικά η –δήθεν…- απρόβλεπτη όξυνση της κρίσης στις αγορές, που δεν επιτρέπει άλλη λύση, από την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων.

Γερμανικός θρίαμβος

Η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών εξελίχθηκε σε θρίαμβο της γερμανικής διπλωματίας: οι ηγέτες των «27» συμφώνησαν, ότι μετά το 2013 όσες χώρες ζητήσουν στήριξη των εταίρων τους για να ξεπεράσουν μια κρίση χρέους «ελληνικού τύπου» θα πρέπει να υποστούν την επώδυνη διαδικασία μιας επιβεβλημένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναδιάρθρωσης χρέους, που θα περιλαμβάνει «κούρεμα» των πιστωτών και εκχώρηση της οικονομικής πολιτικής στις Βρυξέλλες –δηλαδή στο Βερολίνο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ουσιαστικά δεν είχαν πολλές επιλογές: Γερμανία και Γαλλία θα εισφέρουν το ήμισυ περίπου των κεφαλαίων στις μελλοντικές διασώσεις προβληματικών χωρών. Έτσι, Βερολίνο και Παρίσι ήταν σε θέση να κάνουν στους Ευρωπαίους εταίρους μια πρόταση που… δεν μπορούσαν να αρνηθούν, όπως θα έλεγε ο Νονός, Βίτο Κορλεόνε: «αν καθορίζουμε τους όρους της διάσωσης των προβληματικών χωρών, μετά το 2013 δεν θα υπάρχει μηχανισμός στήριξης και όσοι έχουν πρόβλημα θα φεύγουν από την Ευρωζώνη χρεοκοπημένοι»!

Ο γερμανικός ηγεμονισμός, πάντως, που για πρώτη φορά εκδηλώνεται με τέτοια ένταση στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε σοβαρή προσπάθεια από το Βερολίνο να συγκαλυφθεί. Η Άνγκελα Μέρκελ φρόντισε εξαρχής να πάρει με το μέρος της τον Νικολά Σαρκοζί, ώστε η γερμανική πρόταση να πάρει «γαλλογερμανική σφραγίδα», ενώ σκηνοθέτησε περίτεχνα μια γερμανική διπλωματική «ήττα», ώστε να δοθεί η εντύπωση, ότι υπήρξε μια διαπραγμάτευση, από την οποία όλοι κάτι κέρδισαν και κάτι παραχώρησαν.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει κάνει στο παρελθόν, η Γερμανία υπέβαλε μια ακραία πρόταση, γνωρίζοντας ότι δεν έχει γίνει πιθανότητες να γίνει δεκτή, αλλά την έθεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να την αξιοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί και να την ανταλλάξει με μια συμφωνία για αυτό πραγματικά ενδιέφερε το Βερολίνο.

Η πρόταση των Γερμανών, για μια δρακόντεια αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, που θα απαιτούσε έγκριση με δημοψηφίσματα σε αρκετές χώρες, προέβλεπε τη στέρηση δικαιωμάτων ψήφου στο Eurogroup από τις χώρες που θα ζητούσαν στήριξη του ευρωπαϊκού μηχανισμού για να αποφύγουν τη χρεοκοπία. Η πρόταση αυτή εξαρχής απορρίφθηκε από την Κομισιόν και την πλειοψηφία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η καγκελάριος Μέρκελ την άφησε στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης μόνο για την ανταλλάξει με μια συμφωνία για την ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Η περιορισμένης έκτασης αναθεώρηση της Συνθήκης, που προωθείται από τους Γερμανούς, προβλέπεται να γίνει χωρίς τη διαδικασία της Διακυβερνητικής Διάσκεψης, αλλά με γρήγορη διαπραγμάτευση και έγκριση μόνο από τα εθνικά κοινοβούλια. Γι’ αυτό και στο Βερολίνο εκτιμούν, ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, αν όχι πριν το τέλος Μαρτίου 2011, πάντως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Στήριξη μεν, αλλά…

Τη γερμανική πρόταση για το περιεχόμενο της αναθεώρησης, που αναμένεται να εγκριθεί στα βασικά της σημεία, θα παρουσιάσει σε δυο εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλ. Αυτή θα προβλέπει, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη διαρρεύσει, ότι:

- Μετά το 2013, οπότε λήγει η ισχύς του σημερινού μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα και τις αδύναμες περιφερειακές οικονομίες, μια χώρα που βρίσκεται σε κίνδυνο αποκλεισμού από τις αγορές θα μπορεί να ζητεί δανεισμό από τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της.

- Τα δάνεια θα χορηγούνται σε διμερή βάση (οι Γερμανοί επιμένουν στο μεγάλο «Όχι» στην έκδοση ευρωομολόγων) και με κόστος δανεισμού, το οποίο θα υπολογίζεται με βάση το μέσο επιτόκιο δανεισμού των χωρών της Ευρωζώνης.

- Η χώρα που θα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης θα αναλαμβάνει την υποχρέωση εφαρμογής συμφωνημένου προγράμματος οικονομικής πολιτικής για την περίοδο που θα στηρίζεται από τα άλλα κράτη μέλη, γι’ αυτό και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν θα έχει τυπικά δικαίωμα ψήφου, αφού η εφαρμογή του προγράμματος θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση.

- Η συμφωνία χρηματοδότησης θα συνοδεύεται και από την αναδιάρθρωση του χρέους («ελεγχόμενη χρεοκοπία»), με «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών από τον ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό που προσδιορίζεται με βάση σχετική πρόταση της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Οι Γερμανοί θέλουν οπωσδήποτε να επικυρωθεί αυτή η διαδικασία με μια αναθεώρηση της Συνθήκης, καθώς υπάρχει φόβος ότι σε αντίθετη περίπτωση οι πιστωτές από τον ιδιωτικό τομέα θα αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του «κουρέματος».

πηγή: sofokleous10

Η Ελλάδα του ΔΝΤ (Δεν Ντρεπονται Τίποτα)


Ο κύριος που καταθέτει στεφάνι προφανώς και δεν θέλει συστάσεις. Έκπτωτος Δήμαρχος Ζαχάρως, υπόδικος για δεκάδες αδικήματα, καταδικασμένος για άλλα. Κουμπουροφόρος επίσης που προσπάθησε να φιμώσει την δημοσιογραφία με απειλές. Με την τοπική δημοσιογραφία τα κατάφερε, αλλά δεν θεωρεί κάποιος αυτού του είδους τους "δημοσιογράφους" δημοσιογράφους. Γνωστός λοιπόν. Με περιττές τις συστάσεις. Αυτοί που χρειάζονται ενδεχομένως συστάσεις, είναι όλοι αυτοί, αστυνομικοί, παπάδες, εκπρόσωποι της Νομαρχίας,εκπρόσωπος του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια, που τον παρακολουθούν να καταθέτει στεφάνι ως "Δήμαρχος Ζαχάρως" Ας τους συστήσουμε λοιπόν. Είναι αυτοί που δεν ντρέπονται να βλέπουν την Δημοκρατία να την τσαλαπατά ένας Πανταζής Χρονόπουλος. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουν κιόλας. Αν έχεις την ίδια αντίληψη με τον Πανταζή Χρονόπουλο, η δημοκρατία δεν είναι και απαραίτητη... Αρκούν οι Ουκρανές για τους "γαμπρούς" του χωριού. Με το καλό τα στέφανα λοιπόν. 
Πανδωρα

Φυλακές 5 αστέρων


Όταν οι κατάδικοι... παραθερίζουν!

Στο άκουσμα της λέξης «φυλακή» η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό είναι αυτή του υγρού, βρώμικου και σκοτεινού κελιού. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα έτσι.
Δείτε το top 5 των φυλακών που θυμίζουν κάτι από... ξενοδοχείο!

Santa Ana, Καλιφόρνια (ΗΠΑ)
 
Η περίπτωση αυτή θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηρισθεί «ξενοδοχείο» με την κυριολεκτική έννοια της λέξης μιάς και οι κρατούμενοι πληρώνουν 75 έως 127 δολάρια την... διανυκτέρευση! Συνήθεις «παραθεριστές» της είναι ευκατάστατοι που τιμωρούνται με ολιγοήμερη φυλάκιση (όπως το περασμένο καλοκαίρι η ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν) και δεν επιθυμούν να πάνε στις κεντρικές φυλακές. Στα κελιά της Santa Ana οι κρατούμενοι συνήθως επιτρέπεται να έχουν μαζί το laptop τους ή το ipod τους!

περισσότερα εδώ

Οι Γερμανοί αποκαλύπτουν την «ελληνική» απάτη σε …συνέχειες

Η χολερική Bild Zeitung ξανακτυπά!

Είναι γνωστό, πως οι μισοί Γερμανοί είναι φλεγματικοί, σαν τους Βρετανούς και οι άλλοι μισοί είναι όμως χολερικοί, που δεν χαρίζουν δηλαδή κάστανα. Αυτή η τελευταία μερίδα των Γερμανών δεν μπορεί να χωνέψει ακόμα, το ότι μια ασήμαντη χώρα, όπως η Ελλάδα, κατάφερε να κλονίσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Δεν μπορούν να χωνέψουν το ότι «κάτι» τους ξέφυγε, στον τόσο προσεκτικό τους σχεδιασμό, και ότι έπρεπε τώρα να ανασυγκροτηθούν και να προχωρήσουν σε κινήσεις εκτάκτου ανάγκης… πάλι εξαιτίας της Ελλάδας (αρκετοί ηλικιωμένοι Γερμανοί, που είχαν ζήσει τον  «γερμανικό θρίαμβο» του Β’ ΠΠ, μου έχουν δηλώσει προσωπικά, πως θεωρούν την Ελλάδα ως την αιτία που έχασαν τον πόλεμο). Μεγάλο είναι το μένος αυτής της μερίδας των γερμανών και αυτό φαίνεται, από την σειρά άρθρων που ξεκίνησε χθες η λαϊκή εφημερίδα BILD, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα. Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες».

Στη σελίδα που δημοσιεύεται το άρθρο ο τίτλος είναι: «Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ», ενώ στο τίζερ υπογραμμίζεται πως «η Bild έκανε έρευνες στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, μίλησε με εμπλεκόμενους, βρήκε απόρρητα έγγραφα: Οι Έλληνες είπαν ψέματα – και όλοι οι άλλοι τα δέχτηκαν».
Το ενδιαφέρον είναι, πως μολονότι η εφημερίδα διαπιστώνει πως κάποιοι «…άλλοι τα δέχτηκαν», εντούτοις εστιάζει μόνο στα όσα συνέβησαν από ελληνικής πλευράς, φανερώνοντας έτσι τα «συμπλέγματα» που υποκίνησαν αυτήν την έρευνα. Μια έρευνα, που φανερό είναι πως σκοπό έχει να ικανοποιήσει μόνο τα κανιβαλιστικά ένστικτα των …ανωτέρου επιπέδου αναγνωστών (της συγκεκριμένης φυλλάδας) και να αποπροσανατολίσει.
Ας δούμε όμως τι έγραψε, για να θυμηθούμε κι εμείς κάποιες από τις πτυχές του …σήριαλ, που παίχτηκε μπροστά στα μάτια μας.
Το ρεπορτάζ -που υπογράφουν δέκα δημοσιογράφοι της εφημερίδας(!)- ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και με μια στιχομυθία μεταξύ των τότε υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας Τέο Βάιγκελ και Γιάννου Παπαντωνίου σε σύνοδο του Ecofin. Το θέμα που συζητείται είναι το ντιζάιν του νέου νομίσματος, όπου ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να λέει: «Απαιτώ να αναγράφεται στα χαρτονομίσματα το ευρώ και στα ελληνικά». Και ο κ. Βάιγκελ φέρεται να του απαντά: «Δεν τίθεται καν προς συζήτηση. Δεν μπορείτε να ενταχθείτε στην ευρωζώνη και πιθανότατα δεν θα ενταχθείτε ποτέ». «Κι όμως ο Τέο Βάιγκελ επλανάτο», παρατηρεί η εφημερίδα που αρχίζει να εξιστορεί την ιστορία της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ. «Απόρρητα ντοκουμέντα και νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για την ιστορία ενός εξ αρχής στημένου παιγνιδιού», επισημαίνει η Bild.
Ολόκληρη τη μετάφραση του άρθρου (από την Deutsche Welle) θα την βρείτε εδώ: Η Bild …αποκαλύπτει!
Alkimos

 

εσκέιπ

 Γράφει η  Amelie Law

Χρόνια πολλά, τα περισσότερα της ζωής μου, μέτραγα χιλιόμετρα πάνω σε πληκτρολόγια επί παραγγελία κι όταν κουραζόμουν και τίποτα πια δεν έφτανε για να συνεχίσω,  άνοιγα το στόμα να ουρλιάξω, κάτι νύχτες αφόρητης μοναξιάς όταν τα φώτα του δρόμου έξω άναβαν μονάχα για τους άλλους. Φωνή δεν έβγαινε, γδαρμένος ήταν ο λαιμός μου από τις ενοχές, τα ψέματα, την υποκριτική δουλοπρέπεια, ναι αφεντικό ό,τι θέλεις! Εσύ μπορεί να πάθαινες φλεβίτιδα από την ορθοστασία καθώς περίμενες την επόμενη πελάτισσα να μπει στο μαγαζί, να φορέσει την καινούρια κολεξιόν, να σε κοιτάξει και συ να της κολακέψεις την ανόητη εικόνα που έχει για τον εαυτό της καθώς φαντάζεται ότι είναι η γκόμενα στο εξώφυλλο του γυναικείου περιοδικού. Και συ μάλλον να ουρλιάξεις ήθελες αλλά έσκυβες κι έλεγες, ναι κυρία μου μούρλια σας πάει.
Εγώ χρόνια πολλά, ψηνόμουν, κρύωνα, δε χωρούσα μες τ’αυτοκίνητο από τον ένα πελάτη στον άλλο, γραφείο το είχα κάνει, καφετέρια, χώρο διαλογισμού, το δεύτερο σπίτι μου, ταξιτζής έχω γίνει πια, όλους τους δρόμους της Αθήνας απέξω τους ξέρω, καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα, πρώτη, δευτέρα, τρίτη, ουφ, πονάνε τα πόδια μου πια από τα πεντάλ κι αυτά τα τακούνια με πεθαίνουν καθώς εσύ πίσω από το γκισέ μέτραγες ξένα λεφτά, σου ούρλιαζαν στ’αυτί σου ανυπόμονοι πελάτες, άντε δεσποινίς αργούμε ένα έμβασμα θέλω να κάνω πόση ώρα πια, έγραφες αποδείξεις και σιχτίριζες την ώρα και τη στιγμή που δέχτηκες τις πιέσεις της μάνας σου να μπεις στην τράπεζα, σίγουρη δουλειά σου λέω παιδί μου, ήρθε κι αυτή η μόδα με τα ψηλά σκαμπό, να υπάρχει αμεσότητα στην επικοινωνία με τον πελάτη, να και τα πρησμένα πόδια εκτός από τα πρησμένα μάτια.
Εγώ χρόνια πολλά λέρωνα τα χέρια μου με μαρκαδόρους που γράφουν σε λευκούς πίνακες και σβήνουν με σφουγγαράκι, αρχίδια σβήνουν σου λέω, οινόπνευμα, λεμόνι κι ακόμα να φύγει ο λεκές από το δέρμα μου, μπορεί να ξεφλουδίσει, κομμάτια να κοπεί αλλ’ αυτή η στάμπα δε φεύγει, τα μοντέλα επικοινωνίας είναι τούτα, για να δούμε λοιπόν ακούμε ή περιμένουμε τον άλλο στη γωνία να τελειώσει για να πούμε τα δικά μας, τα συμπεράσματα πάντα ίδια, τα πρόσωπα αλλάζουν, οι στάσεις ζωής ίδιες και συ κουρασμένος είσαι μέσα στο κουστούμι σου κι αυτή η γραβάτα πολύ σε στενεύει κι αυτό το μαχαίρι στην πλάτη δεν ταιριάζει με το χρώμα του πουκάμισου, πού να το φανταστείς, εσύ να πουλάς ήθελες, να γίνεις ισχυρός, ν’ ανέβεις στην ιεραρχία, να δείξεις στον πατέρα σου που σ’έλεγε άχρηστο κορμί όταν ήσουν πιτσιρικάς, πού να το φανταστείς ότι τον εαυτό σου θα πούλαγες αντί για τις κόλλες στιγμής.
Εγώ χρόνια πολλά, τα περισσότερα της ζωής μου σου λέω, έβλεπα την ψυχή μου καρφωμένη πάνω σε μια κεφαλή εκτυπωτή, γρούτσου γρούτσου γρούτσου να πηγαίνει πέρα δώθε και να κάνει θόρυβο πολύ, αυτόν τον συνεχή θόρυβο που μετά από λίγο δεν τον ακούς πια, ενοχλητικός είναι μόνο για λίγο, μετά τον συνηθίζεις, είναι σα να μην υπάρχει, τι είσαι συ πληκτρολόγιο ή άνθρωπος, χμ καλή ερώτηση, μάλλον το πρώτο είναι πιο εύκολο, το δεύτερο θέλει πολύ δύναμη που ίσως δεν έχω.
Χρόνια πολλά, τα περισσότερα της ζωής μου σου λέω, έβλεπα ίδιες οθόνες, άκουγα τις ίδιες ερωτήσεις, έδινα τις ίδιες απαντήσεις, στους ίδιους ανθρώπους κι αναρωτιόμουν, συνεχώς αναρωτιόμουν τι στραβό έχει πάει με το κεφάλι τους, τι μνήμη χρυσόψαρου είναι τούτη, πώς από μήνα σε μήνα ξεχνιούνται τα πάντα, άντε ξανά μανά, το εφ5 πατάς αγάπη μου όχι το εφ10 και μετά εσκέιπ όχι έντερ, ποιο είναι το εσκέιπ ε; έλα μου ντε!
Ποιο είναι το εσκέιπ…

Προσφυγή αστυνομικών για το νέο τύπου ταυτοτήτων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του αρχηγού και υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τις οποίες καθορίστηκε ο νέος τύπος των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.

Οι ένστολοι υποστηρίζουν ότι οι νέες ταυτότητες, οι οποίες έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, περιέχουν πλέον των αναγνωρίσιμων δια γυμνού οφθαλμού στοιχείων, και στοιχεία τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο υπό την επίδραση υπεριώδους φωτός, ενώ στην...

οπίσθια όψη υπάρχει μηχανικά αναγνώσιμη ζώνη MRZ.

Σύμφωνα με τους δύο αστυνομικούς, ο τύπος των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων έπρεπε να καθοριστεί με προεδρικό Διάταγμα και με αποφάσεις του αρχηγού και του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη, αναφέρουν ότι όσα προσωπικά στοιχεία περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες είναι σε αντίθεση με τις συνταγματικές επιταγές, όπως είναι αυτή της αρχής της αναλογικότητας και η πρόβλεψη του άρθρου 43 που παρόμοια θέματα πρέπει να νομοθετούνται μόνο με Προεδρικά Διατάγματα.

Εξάλλου, σημειώνουν ότι δεν έχουν παραχωρήσει τη συγκατάθεσή τους για την εγγραφή προσωπικών στοιχείων στις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, ενώ θέτουν και ζήτημα προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος.
trelo kouneli

Κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Αιγαίο

Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον Αιγαίο; Πρόκειται απλά για πολιτική νωθρότητα ή μήπως για αδυναμία αντίδρασης;

 Ενόψει του μεγάλου ενδιαφέροντος των αναγνωστών για το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως δημοσιεύτηκε στο άρθρο: «Τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κρήτη», παραθέτω εδώ μερικές ακόμα πληροφορίες, από άρθρο του συγγραφέα Κωνσταντίνου Κούρου, απόφοιτου της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Θεσσαλονίκης.

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται μερικές λεπτομέρειες, που εξηγούν ίσως την κλιμακούμενη προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας:
“Κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Αιγαίο. Κάτι που έχει οσμή πετρελαίου. Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ελάχιστες, αλλά ενδεικτικές του κλίματος που έχει δημιουργηθεί, χωρίς να αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι πλέον αλωνίζουν στο Αιγαίο. Πριν από λίγες ημέρες (7 Ιουνίου) ξαναεμφανίστηκε το πλοίο «Γιλδιρίμ» να κάνει βόλτες ανοιχτά από το Σούνιο, χωρίς εμείς να αντιδράσουμε. Οι πτήσεις πάνω από το Αιγαίο είναι καθημερινές και οι ενοχλήσεις αδιάκριτες, πάντα με την ένοχη ανοχή μας, αδράνεια και αποδοχή μας. Συχνότατα τουρκικές ακταιωροί απαγορεύουν σε ελληνικά αλιευτικά να ψαρεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την ισχύουσα Συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά η ίδια από το 1954 έχει ορίσει ζώνη αλιείας της και οικονομικής εκμετάλλευσης τα 10 ναυτικά μίλια. Η αποθράσυνση των γειτόνων έφτασε στο μέγιστο σημείο, όταν ο ίδιος ο Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Αθήνα ζήτησε τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας που προβαίνουν σε αναχαιτίσεις, να μη φέρουν οπλισμό.
Οι τραμπουκισμοί των Τούρκων
Για ποιο λόγο, όμως, οι Τούρκοι συμπεριφέρονται ως τραμπούκοι στο Αιγαίο; Ασφαλώς για το πετρέλαιο ή αν θέλετε για τα πιθανώς εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα του Αιγαίου. Μόνον που η κινητικότητα της Τουρκίας δεν περιορίζεται στα όρια του Αιγαίου. Αντιδρά και απειλεί κάθε κράτος γύρω της, που σκέφτεται να δραστηριοποιηθεί στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Με επίσημη ανακοίνωση προ διετίας, εκτόξευσε απειλές για τις συμφωνίες της Κύπρου με Αίγυπτο και Λίβανο για θαλάσσιες έρευνες υδρογονανθράκων. (Είναι γνωστό ότι έχουν επισημανθεί πετρελαιοφόρα κοιτάσματα σε μια τεράστια έκταση στη θαλάσσια οικονομική ζώνη στα νότια της Κύπρου). Ο τραμπουκισμός της έφτασε στο σημείο να απειλήσει κάθε εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για περαιτέρω έρευνες νοτίως της Κύπρου. Προβάλλοντας τα «συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο», η Άγκυρα, μέσω της επίσημης ανακοίνωσής της, χρησιμοποιεί πολεμική γλώσσα, περιφρονώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος-μέλος της Ε.Ε., δηλώνοντας ότι η ίδια δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία διμερή συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία, καλώντας μάλιστα, τόσο την Αίγυπτο, όσο και το Λίβανο, να αθετήσουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν με τη Λευκωσία!
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εισάγει τον όρο «ημίκλειστη θάλασσα» για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία «έχει θεμιτά και έννομα συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο» και τονίζει ότι «είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν πρόκειται να επιτρέψει απόπειρες προς την κατεύθυνση εξάλειψης των δικαιωμάτων αυτών».
Άρχισαν οι έρευνες
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008 το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδιδε δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Χιλμί Γκιουλέρ, ότι η Τουρκία ξεκίνησε τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Ξηρού στο Αιγαίο, (Saros Körfezi, κόλπος Σάρος στα τούρκικα), που βρίσκεται 30 ν.μ. νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης. Επίσης, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας TPAO, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει την εξερεύνηση πετρελαίου με την Petrobras της Βραζιλίας στη Μαύρη Θάλασσα το 2009, αντί του 2011, ως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως. Ο κ. Γκιουλέρ είπε: «Ξεκινήσαμε εργασίες γεώτρησης στον Κόλπο του Ξηρού στο Αιγαίο και αυτό είναι σημαντικό για τα έργα που έχουμε διεξάγει πρόσφατα. Ένα καλό σημείο εντοπίστηκε». Στη συνέχεια το πρακτορείο Reuters σημείωνε ότι ρωτήθηκε παράγοντας του ΥΠ.ΕΞ. Ελλάδος, που απάντησε πως: «Η έρευνα λαμβάνει χώρα στα τουρκικά ύδατα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει ανάγκη για την Ελλάδα να σχολιάσει την κατάσταση». Ο Mehmet Uysal, Γενικός Διευθυντής της TPAO, δήλωσε ότι η περιοχή όπου γίνονται έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δεν απέχουν περισσότερα από έξι μίλια από τις τουρκικές ακτές. Ο κ. Uysal είπε ακόμη ότι η TPAO θα ξεκινήσει έρευνες για πετρέλαιο στη Μαύρη Θάλασσα με τη βραζιλιάνικη Petrobras τον επόμενο χρόνο. Οι σεισμικές έρευνες στην περιοχή Σινώπης (στις τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας) με την Petrobras είχαν ολοκληρωθεί από το 2007. «Η Petrobras θα επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια τα προσεχή τέσσερα χρόνια για εξόρυξη πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Uysal και «η TPAO θα επενδύσει τουλάχιστον 826 εκατομμύρια δολάρια».
Το μέλλον του Αιγαίου
Η Τουρκία ερευνά και αντλεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε σύμπραξη με τη βραζιλιάνικη εταιρεία Petrobras εδώ και τρία χρόνια. Το γεγονός, χωρίς να έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, απασχολεί κατά καιρούς τον τουρκικό Τύπο, ενίοτε και σπασμωδικά και ορισμένα ελληνικά έντυπα, που προβαίνουν σε εθνικιστικές κορόνες. Πριν από ένα χρόνο η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» δημοσίευσε έκθεση της «Τουρκικής Κρατικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου» (ΤΡΑΟ), στην οποία αναφέρονται τα αποτελέσματα των ερευνών.
Το βέβαιο είναι ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει προετοιμάσει το έδαφος, κατακουρελιάζοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια με ορόσημα τη συμφωνία της Λισαβόνας, το επεισόδιο των Ιμίων και τη θεσμοθέτηση των «γκρίζων ζωνών». Μια νοητή γραμμή (διαχωρισμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό) που ξεκινά από  την Κύπρο, θα περνά από το Καστελόριζο, τα Ίμια, τη Λαδόξερα της Σαμοθράκης που αναβλύζει πετρέλαιο και θα καταλήγει στην ελληνική Θράκη, ορίζει, σύμφωνα με τους τουρκικούς σχεδιασμούς (με αποδοχή από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.), τη μετατόπιση της αποκλειστικής ελληνικής κυριαρχίας και επικράτειας «επί το δυτικότερον», οδηγώντας σε μια ιδιότυπη ελληνοτουρκική συγκυριαρχία στο Αιγαίο. Επιδιαιτητής κι επιτηρητής θα είναι το ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, με αυξημένες αρμοδιότητες λόγω της ελληνοτουρκικής αντιπαλότητας, με ανοιχτό το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης πετρελαίων από ΗΠΑ (60%) – ΤΟΥΡΚΙΑ (20%) – ΕΛΛΑΔΑ (20%), με παρουσία αμερικανικών πολυεθνικών πετρελαίου.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στις 19.2.2010 στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές γύρω από τη Ρόδο και το Καστελόριζο συνεχίζονται, χωρίς όμως να έχουν υπάρξει θετικά αποτελέσματα έως σήμερα. Επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, το ευρύτερο ενδιαφέρον για την ύπαρξη κοιτασμάτων στην περιοχή, ανήγγειλε τη δημιουργία κρατικού φορέα με αντικείμενο την έρευνα υδρογονανθράκων στο ανατολικό Αιγαίο. Στους στόχους του φορέα αυτού θα περιλαμβάνεται και η εμπλοκή ΙΔΙΩΤΩΝ. Ο νέος φορέας «θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα, θα εκσυγχρονίσει την υφιστάμενη νομοθεσία, θα εκσυγχρονίσει το αρχείο, θα αναπτύξει επιστημονικές έρευνες σχετικές, θα προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρείες και θα κοιτάξει να αξιοποιήσει όλες τις ενδεχόμενες πληροφορίες ή δεδομένα που υπάρχουν».”
..
Σχετικό άρθρο: Αρχίζει ο «πόλεμος» για τα πετρέλαια του Αιγαίου
.
.
Σχόλιο alkimos: Οι ενδείξεις φανερώνουν στην υπόθεση αυτή εμπλοκή του ΝΑΤΟ, και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για θέματα λογιστικής παρά εθνικής πολιτικής. Και λογιστικής –όπως όλα δείχνουν- όχι για να αντιμετωπίσει την ύφεση στη χώρα, αλλά μάλλον για να προστατέψει αλλότρια οικονομικά συμφέροντα. Πως λέγεται όμως αυτό σε απλά ελληνικά; Στα ελληνικά που έμαθα πάντως εγώ, λέγεται: ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Η τρόικα ζήτησε νέα μέτρα και ο ΓΑΠ πάει για Ήττα.

Ο Γιώργος επιμένει στο δίλημμα του θέλοντας εσκεμμένα να εξοργίσει τους πολίτες. Δουλεύει για να χάσει τις περιφερικές εκλογές και κρίμα τον κόσμο που εκτίθεται σε αυτές.
Ο στόχος  του δεν είναι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ αλλά ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο που το δίλημμα έπεσε στην κοινωνία τελευταία στιγμή και δεν είναι άσχετο με την επιδείνωση των Δεικτών του προυπολογισμού.  Δεν είναι τυχαίο ότι επιμένει παρά την ολοκληρωτική αποδοκιμασία της κοινωνίας.  Στόχος  του ΓΑΠ είναι να  να μπουν και άλλοι στην κυβέρνηση ή προκληθούν Εθνικές εκλογές το συντομότερο και εαν ειναι δυνατόν στις 15 Νοεμβρίου. Το να μπουν και άλλοι στην κυβέρνηση  ως τάση το είδαμε και στο τελευταίο  Ιστορικό πλέον ανασχηματισμό.
Όλα τα κόμματα και ο Σαμαράς το ξέρουν αυτό και παίζουν τον παιχνίδι τους αποφεύγοντας να ζητήσουν εκλογές μην τυχών και φανεί ότι τις προκάλεσαν. ‘Όμως ξέρουν ότι θα βρεθούν στην κυβέρνηση δήθεν αναγκαστικά και με πρόσχημα ότι σώζουν τον τόπο. Την δευτέρα 15 Νοεμβρίου ο ΓΑΠ είτε έτσι είτε αλλιώς θα ζητήσει κυβέρνηση συνεργασίας. Αν δεν του βγει θα πάμε σε εκλογές.
Μετά τις 15 Νοέμβριου αναγκάστηκα επιβάλλονται νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνουν ολομέτωπη σύγκρουση με την κοινωνία Καταργήσεις ΔΕΚΟ απολύσεις υπαλλήλων και φτώχια. παντού.  Μόνος του ΓΑΠ δεν τα αντέχει αυτά.
Τα υπόλοιπα είναι για τα μάτια του κόσμου.
Γιάννης Παπαϊωάννου