ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.1.11

Στη σειρά για "ψαλίδι" οι επικουρικές συντάξεις

Οι επικουρικές συντάξεις μπαίνουν τώρα στην "προκρούστεια κλίνη" και θα περικοπούν στα ελλειμματικά Ταμεία, καθώς και σε εκείνα όπου οι αναλογιστικές μελέτες θα δείξουν ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα τα επόμενα χρόνια εάν δεν περιορίσουν τώρα τις παροχές τους. Στα επικουρικά Ταμεία θα επικεντρωθεί τώρα η προσπάθεια ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καθώς η βιωσιμότητα των μεγαλύτερων Ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) έχει διασφαλισθεί με τα μέτρα που ελήφθησαν πέρυσι. Αναλογιστικές μελέτες γίνονται τώρα σε όλα τα Ταμεία επικουρικής ασφάλισης, προκειμένου να απεικονισθεί η οικονομική τους κατάσταση και η δυνατότητα συνέχισης καταβολής των παροχών τους στο μέλλον. Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο-Μαίο στους μικρότερους ασφαλιστικούς φορείς και μέχρι τον Σεπτέμβριο στους υπόλοιπους.
Τα Ταμεία που θα αποδειχθεί ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα προσαρμόσουν τις επικουρικές συντάξεις στα όρια των δυνατοτήτων τους.
Πάντως οι περικοπές δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα - τουλάχιστον στα Ταμεία που δεν έχουν άμεσο οικονομικό πρόβλημα. Οι μειώσεις παροχών θα αποφασιστούν στα τέλη του τρέχοντος έτους ή την επόμενη χρονιά και θα ισχύσουν από το 2015, σύμφωνα με τον τωρινό κυβερνητικό σχεδιασμό. Δεν αποκλείεται πάντως κάποια επίσπευση, για την οποία πιέζει η τρόικα, ζητώντας να μην εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των φορέων επικουρικής ασφάλισης.
Οσον αφορά τα τρία μεγαλύτερα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ),το υπουργείο Εργασίας έχει στα χέρια του τις αναλογιστικές μελέτες, τις οποίες θα παρουσιάσει αύριο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.
Οι αναλογιστικές μελέτες δείχνουν ότι οι δαπάνες για τις παροχές του ασφαλιστικού συστήματος θα αυξάνονται έως το 2060 με ρυθμό τέτοιο που θα μπορούν να καλυφθούν -άρα δεν είναι αναγκαίο να γίνουν τώρα πρόσθετες περικοπές συντάξεων ή προσαρμογές στο σύστημα. . 

.sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: