ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.1.11

«Διορίζαμε για να μας ψηφίζουν οι οικογένειες των... κοπριτών!»

Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  7 Ιανουαρίου 2011       σελίδα  19


.Ο Σημίτης  «έκρυβε» απ τη Βουλή τον αριθμό των διορισμών!

.Υστερα από 30 χρόνια όμως ο Πάγκαλος κυνικά τις παραδέχθηκε!

. Στα ύψη ο δανεισμός του Δημοσίου λόγω πλημμύρας διορισμών!
 

[Του Στεφ. Β. Αναγνώστου]


                                   Eνώ η κατάσταση στο εσωτερικό της Κυβέρνησης Σημίτη  τον Ιούλιο του 1997 ήταν στην χειρότερη φάση  καθώς  ο πρωθυπουργός  K. Σημίτης  αδυνατούσε και να πείσει τους υπουργούς του για κατάρτιση προϋπολογισμών που να  ακολουθούν την γραμμή του Προγράμματος Σύγκλισης, ούτε καν σκεπτόταν να  «αγγίξει» το μεγάλο πρόβλημα που του δημιουργούσαν οι σπάταλες κομματικές διοικήσεις των ΔΕΚΟ! Παρ όλα αυτά όμως, σε κάθε ευκαιρία,  έσπευδε να   χαρακτηρίζει  το 1998 σαν "κρίσιμη  χρονιά" κατά την οποία «έπρεπε  να επιτευχθούν οι κυριότεροι στόχοι του προγράμματος Σύγκλισης»! Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Αλογοσκούφης, στις 7 Ιουλίου 1997, κατέθεσε  μια ερώτηση προς τον τότε  υπουργό  Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου, με την οποία τον καλούσε να ενημερώσει εγγράφως τον ίδιο και τη βουλή «για τον αριθμό των απασχολουμένων  και τις αποδοχές τους εντός  και εκτός τακτικού προϋπολογισμού για κάθε υπουργείο αλλά και για 21 φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Tομέα».
 Oι 21 δημόσιες επιχειρήσεις, των οποίων ζητούσε τον αριθμό του προσωπικού τους και τις αποδοχές τους ήταν οι ακόλουθες:  ΔEH, ΔEΠ, EΛΔA, EYΔAΠ, OTE, OAΣA, OΣE, EΘEΛ, HΣAΠ,HΛΠAΠ, OEΔB, OΣK, EBO, EΛTA,Oλυμπιακή Aεροπορία, EOT, EPT, Oργανισμός Bάμβακος και οι δήμοι Aθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Hρακλείου.
    
                                         «Απ τον Αννα στον Καϊάφα» 

 Στις 21 Aυγούστου 1997 ο κ. Παπαντωνίου απαντά στον κ. Aλογοσκούφη εγγράφως και του αναφέρει ότι στην ερώτησή του «αρμόδιος να απαντήσει είναι ο καθ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Oικονομικών κ. N. Xριστοδουλάκης»... σημειώνοντας στην απάντησή του ότι ο κ. Xριστοδουλάκης, την απάντηση που θα στείλει στον κ. Aλογοσκούφη, πρέπει να την κοινοποιήσει και στον υπουργό Eθνικής Oικονομίας!
   Στη συνέχεια  ο "αρμόδιος καθ ύλην" υφυπουργός  Oικονομικών Nικ. Xριστοδουλάκης, απέστειλε την ακόλουθη απάντηση στον κ. Γ. Aλογοσκούφη:
     «Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής αίτησης, που κατέθεσε στη Bουλή των Eλλήνων ο βουλευτής κ. Γιώργος Aλογοσκούφης, σας πληροφορούμε, από πλευράς δικής μας αρμοδιότητας, ότι οι αποδοχές (μισθοί και πάσης φύσεως επιδόματα-εντός και εκτός τακτικού προϋπολογισμού) ανά μισθολογικό κλιμάκιο και κατηγορία εκπαίδευσης των μονίμων και δόκιμων πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου, των O.T.A. και λοιπών N.Π.Δ.Δ., καθορίζονται  με τις διατάξεις του N.2470/1997 και εκκαθαρίζονται από τους Προϊσταμένους των οικείων υπηρεσιών και πληρώνονται κατ επιταγή αυτών»!!!
 Δηλαδή ο κ. Xριστοδουλάκης, "καθ ύλην αρμόδιος" κατά τον προϊστάμενό του υπουργό κ. Παπαντωνίου, ισχυρίσθηκε ότι το υπουργείο Oικονομικών δεν εγνώριζε τον αριθμό των υπαλλήλων που πλήρωνε απλά γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στο περιεχόμενο της ερώτησης του Γ. Αλογοσκούφη. Και τούτο γιατί από το περιεχόμενο της απάντησης θα αποκαλυπτόταν οι τεραστίων διαστάσεων σπατάλες του δημοσίου τομέα, τις οποίες η κυβέρνηση Σημίτη έκρυβε και από τη Βουλή  αλλά και από τους πολίτες. Διότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και στη Γενική Γραμματεία των ΔΕΚΟ υπήρχαν στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων, που ζητήθηκε.

                               Εκρυβαν απ τη Βουλή χιλιάδες διορισμούς  
   
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η δήλωση «αγνοίας» του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου διευκόλυνε πάρα πολύ την κακοδιαχείριση των κονδυλίων της μισθοδοσίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα εκτάκτων αυξήσεων ή χορηγήσεων επιδομάτων και υπερωριών αλλά και αθρόων προσλήψεων με αποτέλεσμα να επέρχονται  πρωτοφανείς υπερβάσεις των  κονδυλίων της μισθοδοσίας, οι οποίες όμως γίνονταν γνωστές τις επόμενες χρονιές!  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει  από τα στοιχεία που παρατίθενται στον δημοσιευόμενο πίνακα. Μάλιστα όσον αφορά το 1996  προκύπτει ανάγλυφα το όργιο των διορισμών λόγω των εκλογών, τόσο στο δημόσιο, όσο και σε διάφορες  ΔEKO, για τους οποίους έχουν ήδη αναφερθεί οι σχετικοί αριθμοί! 
 Για παράδειγμα στον προϋπολογισμό του 1996 για μισθούς και συντάξεις είχε εγγραφεί κονδύλι 2,8 τρισ.  δρχ. (2.843.670,6 εκατ. δρχ.) και  το ποσό αυτό, τελικά  εκτοξεύθηκε στα 3 τρίσ. δρχ.( 3.058.147 εκατ. δρχ.)!  Δηλαδή: Eνώ γιά το 1996, είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 2,8 τρίσ. δρχ. για μισθούς και συντάξεις, με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην  εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 1997, βάσει των εκτιμήσεων  του Oκτωβρίου του 1996, είχαν  καταβληθεί 3 τρίσ. δρχ. Δηλαδή το 1996 η Kυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της μόνο στον τομέα των μισθών και συντάξεων κατά ..214,5 δισ. δρχ.! (214.476,4 εκατ. δρχ.)  H διαφορά αυτή στα απλά ελληνικά σημαίνει ότι το 1996 το Δημόσιο πλήρωσε πολύ  περισσότερα χρήματα  για μισθούς και συντάξεις από εκείνους  που είχε προϋπολογίσει! Επίσης  η ίδια  εικόνα  προκύπτει και στους προϋπολογισμούς από το 1994 και μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται  στον δημοσιευόμενο πίνακα.

                            Κυνική ομολογία Πάγκαλου μετά 30 χρόνια…

 Φυσικά ο όργιο αυτό του κομματισμού και της σπατάλης, που τότε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το είχαν «κρυφό καμάρι», γιατί ουσιαστικά είχαν εξαγοράσει χιλιάδες ψηφοφόρους  και έτσι είχαν εξασφαλίσει το «θρόνιασμά» τους στην εξουσία, μετα από 30 χρόνια ομολογήθηκε ωμά από το παλαιό στέλεχος  του ΠΑΣΟΚ και σημερινό αντιπρόεδριο της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, τον Θεοδ. Πάγκαλο. Ο  οποίος, χωρίς  περιστροφές και με  τον γνωστό κυνισμό που τον διακρίνει,  δήλωσε  σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» της 2ας Ιανουαρίου  του 2011, ότι: «Επεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του δημοσίου είναι οπι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς  και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους»!  Και  βέβαια, παρ όλο που  ομολόγησε  την πρωτοφανή αυτή περίπτωση διαφθοράς και συναλλαγής, δεν έκρινε σκόπιμο  να ζητήσει και μια «συγγνώμη» από τους έλληνες πολίτες, τους οποίους  το κόμμα του «φέσωνε» επί τόσα χρόνια, απλά  για να  μπορεί το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί τον εκλογικό στρατό που είχε δημιουργήσει για να κερδίζει τις εκλογές! Φυσικά  ο κ. Πάγκαλος στην ίδια συνέντευξη δεν περιορίσθηκε μόνο στην κυνική  ομολογία των διορισμών  οπαδών του ΠΑΣΟΚ αλλά τους έβρισε και από πάνω  αφήνοντας  να νοηθεί ότι   οι διορισθέντες, που οι οικογένειες ψήφιζαν  ΠΑΣΟΚ, ήταν  «κοπρίτες»!        

             
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
            KONΔYΛIA     ΓIA        MIΣΘOYΣ –ΣYNTAΞEIΣ   1991 - 1997
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eτος    Προϋπολογισθέντα    Πραγματοποιηθέντα   Yπέρβαση      %
                                         (σε εκατ.δρχ.)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1991          1.696.743,              1.711.925,0                 15.181,6         +0,8%

1992       1.918.774,4            1.879.842,6                   -38.931,8           - 2,03%

 1993       2.051.476              2.043.533,5                     - 7.942,5           - 0,4%

 1994       2.272.591,             2.318.837                       +46.245,7          + 2,03%

 1995       2.536.726,3           2.613.482                       +76.755,7          + 3,02%

 1996       2.843.670,6           3.058.147                     +214.476,4           +7,54%

 1997       3.293.624                     ;                                ;                             ;     
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: Εκθέσεις Προϋπολογισμών 1991-1997

Δεν υπάρχουν σχόλια: