ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.1.11

Πρωτοφανές σκάνδαλο της κυβέρνησης με τα καύσιμα

Έχετε αναρωτηθεί  πως διαμορφώνεται η επικαιρότητα στα ΜΜΕ , στη περίοδο αυτή που διάγουμε υπό την κυβέρνηση του κ. Γ.Παπανδρέου;
Δεν έχετε αναρωτηθεί πως ξαφνικά την ΙΔΙΑ ημέρα δεκάδες ΜΜΕ στην χώρα μας «σηκώνουν»  το ΙΔΙΟ ακριβώς θέμα ;
Φυσικά δεν ομιλώ για κάποια σπουδαία είδηση, δήλωση , ή ένα σημαντικό πολιτικό, οικονομικό ή κοινωνικό γεγονός . Αναφέρομαι σε κάποια γεγονότα τα οποία ενώ λαμβάνουν χώρα  στην  καθημερινότητά μας , ενίοτε και με σημαντικές συχνότητες, ΞΑΦΝΙΚΑ γίνονται πρωταρχικό Θέμα των ΜΜΕ, την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ημέρα!
Ας πάρουμε για παράδειγμα  το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου που μας άφησε. Ξαφνικά την ίδια ημέρα ΟΛΑ τα ΜΜΕ  «σήκωσαν θέμα» τους «Μηχανισμούς καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα την εξαπάτηση των καταναλωτών». Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Τέτοιοι μηχανισμοί έχουν επανειλημμένα εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές. Τι ήταν αυτό λοιπόν που απαιτούσε την «συγχρονική συναυλία» από τα πρόθυμα ΜΜΕ;
Συνήθως το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου λειτουργεί με γνώμονα τον αποπροσανατολισμό! Έτσι και σ` αυτή την περίπτωση. Την ώρα που η κυβέρνηση έστηνε τηλεοπτικά θεάματα για τα «σκληρά μέτρα» που θα ληφθούν κατά των πρατηριούχων με «πειραγμένες» αντλίες, τα ίδια τα συναρμόδια υπουργεία προωθούσαν την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων σε όλα τα πρατήρια, που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την κλοπή δεκάδων εκατομμυρίων λίτρων καυσίμου κάθε χρόνο από …. τους καταναλωτές!
Μέσα από το  show του θιάσου της κυβέρνησης στο Θέατρο των ΜΜΕ, επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί ( και το πέτυχε αφού άπαντες «εκοιμήθησαν») το μεγαλύτερο σκάνδαλο «ΝΟΜΙΜΗΣ»  εξαπάτησης των πολιτών.
Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα. Στις 21 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές των συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών σε όλα τα πρατήρια.
Απ’ αυτό το σημείο άρχισα να καταλαβαίνω ότι…. κάτι δεν πάει καλά , αφού ως μεγαλύτεροι  υπέρμαχοι της εγκατάστασης αυτών των συστημάτων, που προωθείται στο «όνομα της πάταξης του λαθρεμπορίου», είναι οι  … ίδιες οι συνδικαλιστικές ενώσεις των βενζινοπωλών!
Εμφανίστηκαν «περιέργως πρόθυμες» να επιβαρυνθούν ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ  με μεγάλα κόστη εγκατάστασης και συντήρησης αυτών των συστημάτων  για να μη … χάνει έσοδα το κράτος!
Μια βαθύτερη  λοιπόν ματιά στο θέμα αποκαλύπτει το Γιατί !
Γιατί πολύ απλά με τα νέα συστήματα, θα μπορούν ΝΟΜΙΜΑ να χρεώνουν τους πελάτες τους για μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που πραγματικά φθάνουν στα ντεπόζιτα.
Το μυστικό κρύβεται στις θερμοκρασιακές διαστολές ! Το πρόβλημα αυτό  αντιμετωπίζεται διεθνώς  με τον εξής δόκιμο τρόπο: όταν τα διυλιστήρια πουλάνε καύσιμα στις εταιρείες εμπορίας και αυτές με τη σειρά τους στους πρατηριούχους, γίνεται με ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα αναγωγή στη θερμοκρασία των 15 βαθμών Κελσίου.
Έτσι, στα δύο πρώτα στάδια της αγοράς υπάρχει ένα σταθερό σημείο αναφοράς και αποφεύγονται φαινόμενα ελλειμματικών ή πλεονασματικών (σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών) παραδόσεων.
Όμως …., στη λιανική πώληση καυσίμου από τους βενζινοπώλες η μέτρηση της ποσότητας γίνεται με βάση τον όγκο (σε λίτρα), χωρίς αναγωγή σε θερμοκρασία 15 βαθμών, με συνέπεια, λόγω του Μεσογειακού κλίματος της χώρας μας ( θερμοκρασίες το μεγαλύτερο διάστημα του έτους μεγαλύτερες από τους 15 βαθμούς) και  επειδή μεγάλο μέρος των παραδόσεων γίνεται τους θερμούς μήνες του έτους, οι καταναλωτές να χάνουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια λίτρα, η αξία των οποίων επαυξάνει τα περιθώρια κέρδους των βενζινοπωλών!
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση  η κυβέρνηση λύνει οριστικά αυτό το πρόβλημα. Όχι όμως υπέρ των εξαπατημένων καταναλωτών, αλλά ….υπέρ των βενζινοπωλών !
Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες προδιαγραφές του το ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορεί να υπολογίζει τις ποσότητες που παραδίδονται με αναγωγή στους 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά …. ΔΕΝ  προβλέπεται να γίνεται διόρθωση της αξίας του καυσίμου στον τελικό καταναλωτή!
Έτσι λοιπόν , με τις θερμοκρασιακές διαστολές των καυσίμων, την «ηλεκτρονική προστασία» των νέων συστημάτων ΚΑΙ με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης,   οι πρατηριούχοι  καυσίμων θα συνεχίσουν το… πάρτι των «λειψών» παραδόσεων ,  θα πληρώνονται για καύσιμα που ΔΕΝ πουλάνε και … «δια νόμου» ΔΕΝ θα χαρακτηρίζονται λαθρέμποροι!
Οι  δε καταναλωτές θα …. «εξαπατούνται δια νόμου» αφού θα πληρώνουν για καύσιμα που ΔΕΝ θα παίρνουν!
Bookmark It

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ..... ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ,ΚΑΙ ΨΑΞΤΕΤΟ, ΟΤΙ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 'ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ'ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΤ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ Η ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥΣ ΑΚΙ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΑΥΤΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΥΧΑΙΑ ΔΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ.....