ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.1.11

Γιωργάκη Α.Παπανδρέου…ερχόμαστε!

Οι πολίτες δεν υπακούουν…!

του Γιώργου Δελαστίκ
Μια σημαντικότατη πολιτική και κοινωνική πτυχή είχε η χθεσινή καθολική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας – λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ. Δεν αναφερόμαστε στην κατά 100% επιτυχία της, αλλά σε κάτι άλλο: στο ότι πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη. Χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφισαν αδίστακτα αυτήν τη φορά μια δικαστική απόφαση που αφορούσε τον αγώνα που κάνουν για να αποκρούσουν ή να περιορίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να λεηλατήσει τα εισοδήματά τους.
Δεδομένου μάλιστα ότι οι διοικήσεις των συνδικάτων αυτού του κλάδου πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ -άρα αποκλείεται εξ ορισμού αυτή η αγνόηση της δικαστικής απόφασης να οφείλεται σε πολιτική αντίθεση προς την κυβέρνηση Παπανδρέου- η στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προσλαμβάνει βαθύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Οδηγεί αντικειμενικά σε νέα επίπεδα ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κοινωνικό φαινόμενο που παρατηρείται εσχάτως με επίκεντρο τη μη καταβολή διοδίων από αξιόλογο ποσοστό οδηγών και το οποίο φαίνεται ότι τείνει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς: ένα αυθόρμητο κίνημα απειθαρχίας, ανυπακοής των πολιτών προς την εξουσία, τα όργανα και τους θεσμούς της.
Με την άρνησή τους αυτή, οι πολίτες δεν δείχνουν απλώς τη δυσαρέσκειά τους για την άλφα ή τη βήτα κυβερνητική, δικαστική ή επιχειρηματική υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση έχουν φυσικά κάποιον συγκεκριμένο λόγο που τους εκνευρίζει ή τους εξοργίζει – τα διόδια σήμερα ή το κατά 40% ακριβότερο εισιτήριο αύριο για πολύ χειρότερες συγκοινωνιακές υπηρεσίες.
Το βαθύτερο κοινωνιολογικό περιεχόμενο αυτής της στάσης των πολιτών, όμως, συνίσταται στο ότι αποδεικνύει και διευρύνει το χάσμα στις σχέσεις τους με το κράτος, σχέσεις που γίνονται όλο και πιο εχθρικές.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου με την πολιτική της σκίζει το κοινωνικό συμβόλαιο….
στη βάση του οποίου, στο πλαίσιο του συστήματος, διασφαλίστηκε επί μισό και πλέον αιώνα η ομαλή λειτουργία της ελληνικής πολιτείας, με εξαίρεση την παρένθεση της χούντας των συνταγματαρχών που ουσιαστικά αποτελούσε τον τελευταίο σπασμό του προηγούμενου, εμφυλιοπολεμικού καθεστώτος.Η ακύρωση αυτού του συμβολαίου εκ μέρους της κυβέρνησης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή πράξη, της οποίας αμφιβάλλουμε αν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός έχουν αντιληφθεί το πλήρες εύρος των επιπτώσεων που έχει μακροπρόθεσμα για την ελληνική κοινωνία. Δεν πρόκειται βεβαίως για απλή πράξη διαχείρισης της τρέχουσας διακυβέρνησης της χώρας.
Οταν η κυβέρνηση λεηλατεί τους μισθούς των εργαζομένων
, μειώνει τις συντάξεις, υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και υγεία, πιέζει προς τα κάτω το βιοτικό επίπεδο κ.λπ., είναι προφανές ότι επιβάλλει μια διαφορετική, χειρότερη κοινωνία για την τεράστια πλειονότητα του λαού.
Σε αυτό, λοιπόν, της απαντούν διογκούμενες μάζες πολιτών με τον πολλαπλασιασμό των εκδηλώσεων απειθαρχίας και ανυπακοής. Της στέλνουν απερίφραστα μήνυμα ότι δελεάζονται με την ιδέα να σκίσουν και οι πολίτες το «παλαιό» κοινωνικό συμβόλαιο! Να πάψουν, δηλαδή, να τηρούν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην εξουσία, κυβερνητική και άλλη.
Μια τέτοια πολύπλευρη ρήξη του κοινωνικού ιστού συνιστά ισχυρό πλήγμα κατά του συστήματος. Υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της αντιπάθειας προς την πολιτική μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης και ενέχει μονιμότερα χαρακτηριστικά ρήξης.
Αν μάλιστα υπάρξουν και πολιτικές δυνάμεις που θα κατορθώσουν να εκφράσουν σε πολιτικό επίπεδο αυτές τις συγκρουσιακές διαθέσεις τμήματος του κόσμου, τότε η αντιπαράθεση κράτους – πολιτών θα προκαλέσει πολύ πιο οξυμένες κοινωνικές εντάσεις και ίσως εκρήξεις.
Στις σημερινές συνθήκες, πάντως, μάλλον θα εκπλαγεί δυσάρεστα η κυβέρνηση αν νομίζει ότι «μόδα είναι, θα περάσει» χωρίς συνέπειες αυτή η γενίκευση των διαθέσεων ανυπακοής πολλών πολιτών.
ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ
Η καταστολή δεν είναι λύση
Η έξαρση της δραστηριότητας των κρατικών μηχανισμών καταστολής δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι π.χ. η επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς βεβαίως και θα θέσει σε λειτουργία τα λεωφορεία, τον ηλεκτρικό ή το μετρό. Πλανάται πλάνην οικτράν η κυβέρνηση όμως αν νομίζει ότι μια κοινωνία μπορεί να κυβερνηθεί επί πολύ με αυταρχικό τρόπο, στηριζόμενη στους μηχανισμούς εξαναγκασμού σε υπακοή της πλειοψηφίας των πολιτών που αρνούνται να συμφωνήσουν με την πολιτική της. Δεν είναι μόνο η εκλογική ήττα που συχνά σφραγίζει μια τέτοια πολιτική. Είναι και η βιαιότητα ενδεχόμενων κοινωνικών εκρήξεων μέχρι τότε.
Του Γιώργου Δελαστίκ στο Έθνος της 14/01/2011
http://www.tvxs.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...


Το ΠΑΡΑκράτος συνεχίζει να παραβιάζει τους νόμους, να παραπληροφορεί και να εκβιάζει. Τα ΜΜΕ πανυγηρίζουν γιατί πήρε παράταση το κλείσιμο των παράνομων χωματερών για 6 μήνες και έτσι δεν θα πληρώνουμε πρόστιμα. Υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις παρανομες χωματερές υφίσταται στην Πελοπόννησο και στα νησιά. Αλήθεια, μπορεί να μας πληροφορήσει το ΥΠΕΣ πόσες παράνομες χωματερές λειτουργούν από 01.01.2011 στην Αττική και ποιες είναι αυτές;



Όσον αφορά το ταξίδι του πρώην δημάρχου Κερατέας στις Βρυξέλλες, δεν περιμέναμε και πάρα πολλά πράγματα. Είναι γνωστή η θέση της Ε.Ε. πως δεν επεμβαίνει στο Εθνικό Δίκαιο, δηλαδή δεν εξετάζει αν το έργο είναι νόμιμο ή όχι(;) άλλα όταν τελειώσει, θα ελέγξει αν έχει γίνει με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει. Τότε και μόνο τότε μπορεί να επέμβει και αν κάτι δεν έχει γίνει σωστά επιβάλλει πρόστιμα ή ζητά πίσω τη χρηματοδότηση.



Στα μπλόκα την Παρασκευή είχαμε άλλη μια μεγάλη νίκη. Οι πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και ήδη το έχουν καταλάβει καλά αυτοδιοικητικοί και κυβερνητικοί παράγοντες. Μεγάλη ένταση υπήρχε από νωρίς το βράδυ στο σημείο όπου τα ΜΑΤ έχουν κλείσει το δρόμο. Για αρκετή ώρα υπήρχε ο γνωστός "εποικοδομητικός διάλογος" με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που συνεχίζεται εδώ και ημέρες. Η αλήθεια είναι πως όσο περνούν οι μέρες, το ηθικό των κατοίκων ανεβαίνει, ενώ από την απέναντι πλευρά δε συμβαίνει το ίδιο. Λίγο αργότερα, κι ενώ συνεχίζονταν οι "συνομιλίες" στη Λαυρίου, μία ομάδα 40 ατόμων ξεκίνησε για το βουνό. Στόχος: Τα μηχανήματα του εργολάβου. Το θέαμα που αντίκρυσαν ήταν αστείο καθώς οι "εκλεκτοί" φύλακες των μηχανημάτων το είχαν ρίξει στο ποτό και τον χορό. Ωραία συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους τους που επί ώρες "εργάζονταν σκληρά". Την κατάλληλη στιγμή έγινε η επίθεση και τα ΜΑΤ το αντιλήφθηκαν στα 15 μέτρα μακριά τους. Έγινε μάχη σώμα με σώμα, έγιναν ζημιές στα μηχανήματα και οι αστυνομικοί τα είχαν χάσει. Μία ακόμα απόδειξη πως χωρίς τις μάσκες και τα χημικά είναι κότες. Η σύγχυση που προκλήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα να τραβήξει ένας από αυτούς το πιστόλι του και να το κολλήσει ατο κεφάλι ενός από τους κατοίκους. Εκείνος ψύχραιμα γυρισε και του είπε: "Ρίξε μου ρε αν έχεις τα κότσια και κοίτα τριγύρω σου, να δεις τι θα γίνει μετά..."



Το όπλο επέστρεψε στη θήκη του...



Σήμερα Σάββατο τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του λόφου Βίλλια, εκτός του χώρου του ΧΥΤΑ, ακριβώς στο σταθμό του Φυσικού Αερίου. Μήπως είναι MEGA λάθος αυτή η επιλογή;



Η Κυριακή είναι μία μεγάλη ημέρα, γεμάτη εκδηλώσεις. Στις 10 το πρωί στον πολυχώρο ATTART φιλοξενείται μία σπουδαία φιλανθρωπική εκδήλωση για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής Πειραιώς και Εκάλης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ΜΑΤ θα επιτρέψουν την είσοδο. Είδωμεν...



Στις 11 ακολουθεί συγκέντρωση - διαδήλωση συλλογικοτήτων και οργανώσεων στο Δημαρχείο Κερατέας και στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.




Στις 12 το μεσημέρι Οι πολιτιστικοί φορείς της Κερατέας κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης μας από τις 11 Δεκεμβρίου, στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.






Στις 6 το απόγευμα
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ... .
Μία πρωτοβουλία κατοίκων της Κερατέας, αντιεξουσιαστών Λαυρεωτικής και αλληλέγγυων, με προβολή βίντεο και συζήτηση.




Ελπίζουμε ο καιρός να είναι με το μέρος μας. Τα λέμε στο δρόμο...




Υ.Γ. - Το Σάββατο το πρωί αποχαιρετήσαμε τον αδερφό μας. Από όλους εκείνους που προεκλογικά δεν είχατε αφήσει κηδείες και μνημόσυνα για την ψήφο, ελάχιστοι δώσατε το παρόν. Εμείς στις δικές σας θα έρθουμε...
Αναρτήθηκε από antixyta