ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.2.11

27 δισ. ευρώ μέτρα ως το 2015 για την Ελλάδα προβλέπει το νέο Μνημόνιο

Αυτό που προκύπτει από την χθεσινή παρουσίαση του επικαιροποιημένου Μνημονίου (ή Μνημόνιο 4) είναι το συνολικό ποσό των μέτρων που πρέπει να συγκεντρώσει η Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου η δημοσιονομική προσαρμογή για την περίοδο 2012 – 2014 φτάνει στο 8% του ΑΕΠ με τα τελικά μέτρα να παρουσιάζονται τέλη Μαρτίου. Το ποσό για την τριετία αυτή υπολογίζεται στα 22 δισ. ευρώ και σε αυτό πρέπει να προστεθούν επιπλέον μέτρα ύψους 0,75% του ΑΕΠ για το 2011 (1,74 δισ. ευρώ). Τα πρόσθετα μέτρα για το 2011 προβλέπονται στο αναθεωρημένο Μνημόνιο για πιθανούς κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσουν την απόκλιση του 0,75% και να διαμορφώσουν το έλλειμμα για το 2011 στο 8,2% του ΑΕΠ από το στόχο του 7,4% για φέτος.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την χθεσινή έκθεση της ΕΕ, ο δημοσιονομικός στόχος για το 2011 είναι η περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στα 17 δις. ευρώ (7,5% του ΑΕΠ), επισημαίνοντας, ωστόσο ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την υλοποίηση του στόχου αυτού. Η έκθεση τονίζει ότι οι πρόσφατες προβλέψεις εμφανίζουν διαφορά της τάξεως του 0,75% του ΑΕΠ, λόγω του ότι τα φορολογικά έσοδα στο τέλος του 2010 αποδείχθηκαν κάτω του αναμενόμενου και η απόδοση ορισμένων φορολογικών μέτρων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. «Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καλύψει αυτήν την διαφορά», τονίζει η ΕΕ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να καθορίσει τα δημοσιονομικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, με την ολοκλήρωση της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής της περί τα τέλη Μαρτίου (υιοθέτηση αρχές Μαΐου). Στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, η κυβέρνηση θα μειώσει τα έξοδα - ίδια στρατηγική με πέρυσι.
Σε αυτό το ποσό πρέπει να συνυπολογιστούν και επιπλέον μέτρα (περίπου 3 δισ) για το έλλειμμα του 2015 με το σύνολο των μέτρων για το διάστημα 2012-2015 να ανέρχεται περίπου στα 27 δισ. ευρώ.
Για την φύση των μέτρων ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως «Οι οποιεσδήποτε περαιτέρω παρεμβάσεις θέλουμε να έρχονται από την πλευρά των δαπανών και δεν μιλάω για περικοπές μισθών και συντάξεων. Σε μια χώρα, όπου το φορολογικό σύστημα έχει παθογένειες, όπως το δικό μας, δεν μπορείς να ανατρέψεις τα πάντα σε έξι ή δώδεκα μήνες. Η εμπειρία δείχνει ότι αυτό θέλει 18 με 24 μήνες». Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα χρειαστεί να καλύψουν τις δημόσιες επιχειρήσεις, το σύστημα υγείας, το φορολογικό σύστημα, τη δημόσια απασχόληση, τις επενδύσεις και τις στρατιωτικές δαπάνες.
Εκτός από τα 27 δισ. ευρώ που καλείται να βρει η κυβέρνηση και αφορούν τη μείωση του ελλείμματος, υπάρχει και η πρόθεση της κυβέρνησης για συλλογή 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας. Δεν υπάρχει  χρονική δέσμευση να βρεθούν τα λεφτά έως το 2015, δηλαδή δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το Μνημόνιο. Μνημονιακός στόχος θωρούνται τα 15 δισ. ευρώ από το σύνολο των 50 δισ., που θα πρέπει να βρεθούν έως το τέλος του 2013.
Πάντως η Επιτροπή επισημαίνει ότι αν δεν βρεθούν 50 δισ.. ευρώ, το χρέος ακόμη και με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης θα απαιτεί πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 7,5% έως το 2025, δηλαδή συνεχή σκληρή λιτότητα για να περιοριστεί στο 80% του ΑΕΠ.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: