ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.2.11

ΛΥΣΕΙΣ .... ΟΠΩΣ & ΛΕΦΤΑ...... ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

Δραττόμαστε της ευκαιρίας από την παρέμβαση του κ. Θ.Βενιάμη -προέδρου της ΕΕΕ- αλλά & βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, να θυμίσουμε επιστολή που απευθύναμε την 04/10/2010, προς την ΠΕΑΛΣ, σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και υποστηρίξαμε στην διαβούλευση για το νομοσχέδιο . Εάν κάποιοι μέσα από το Λ.Σ, διέθεταν την ικανότητα να "διαβάζουν" εκείνες τις αράδες που αποτυπώνουν αγωνία, πραγματικό όραμα, που εκδηλώνουν θάρρος χωρίς αγκυλώσεις, & κυρίως προέρχονται από ελεύθερα στόματα και μάτια που δεν φορούν χρωματιστά γυαλιά, το Σώμα, το προσωπικό & τα επιχειρησιακά του μέσα δεν θα ήσαν διαλυμένα, απαξιωμένα, εγκαταλελειμμένα & παροπλισμένα. 
_____________________________________________________________________

"Φίλοι Συνδικαλιστές, εκπρόσωποι των Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος
Εν όψει της συνάντησης σας με τον κ. Υπουργό (θαλασσών, ωκεανών, νήσων & αλιέων), εάν & όταν το αποφασίσει, δραττόμεθα της ευκαιρίας να δώσουμε και εμείς ορισμένες προτάσεις για την τύχη, τόσο του εν ζωή ακόμη Σώματος, όσο και εκείνου που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τους "στοχαστές", "οραματιστές" και "εμπνευστές" του ενιαίου δόγματος, τόσο της διάλυσης του Λ.Σ όσο και της ίδρυσης της Ακτοφυλακής, μάλλον.....υπό την ΕΛΑΣ. Εάν μελετούσατε, μεταξύ άλλων & τις "παρεμβάσεις" ανένταχτων φωνών θα είχατε πειστεί ότι δεν ανακαλύπτουμε σήμερα τον τροχό. 
Όπως προφανώς γνωρίζετε, το Λ.Σ ιδρύθηκε το 1919 και αρχικά συγκροτήθηκε από 63 ανώτερους & κατώτερους αξιωματικούς του Βασιλικού Ναυτικού. Για όλα τα ιστορικά στοιχεία απευθυνθείτε εδώ.
Δυστυχώς μας ζώνουν το μπάχαλο και η απροσωπία. Η ελληνική κοινωνία όπως και το Λιμενικό Σώμα δεν έχουν πρόσωπο, είχαν μέχρι πρότινος ένα προσωπείο, το οποίο κατέπεσε και αφού κατέπεσε το προσωπείο αυτό, πίσω από αυτό είδαμε ένα πρόσωπο που μας θυμίζει το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ. Δηλαδή ένα πρόσωπο που τα στίγματα της αμαρτίας, της ανομίας & του εκφυλισμού το είχαν κάνει πρόσωπο εκτρωματικό. 
Επειδή λοιπόν ούτε το προσωπικό μπορεί να υποφέρει τόσα δεινά, ούτε όλοι εμείς μπορούμε να ζούμε καθημερινά την αμφισβήτηση, την αμφιβολία, την απαξία, την ισοπέδωση της αξιοπρέπειας μας και την αοριστία του "αύριο",
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, μέσω υμών, στην πολιτική ηγεσία, αφού δείχνει τόσο αποφασισμένη στην δημιουργία μιας Ακτοφυλακής:
1. Να αναζητήσει από το Λ.Σ αξιωματικούς, υπαξιωματικούς & Λ/Φ που επιθυμούν την ένταξη τους στην νέα Ακτοφυλακή.
2. Να προσδιορίσουν τα προσόντα εκείνων που επιθυμούν να μεταταχθούν. Ίσως να έχετε ακούσει ότι σε όλο το κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί η πίστη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των άνω των 42 ετών εργαζόμενων στο δημόσιο θεωρούνται ...διαβρωμένοι. Πεπεισμένοι ότι η Δημόσια Διοίκηση είναι ευρύτατα διεφθαρμένη και με μία διεφθαρμένη Δημόσια Διοίκηση το κράτος δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.
3. Να καθορίσουν τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, την κατάσταση προσωπικού (status), τα πεδία & τομείς δράσεων & λειτουργίας, τους κανόνες που θα διέπουν αυτήν (την ακτοφυλακή) & το προσωπικό της, 
4. Να εξετάσουν την πρόταση μας και όπως ο αείμνηστος Βενιζέλος ίδρυσε το Λ.Σ, ως "αντάξιοι απόγονοί του" να ιδρύσουν και αυτοί μιαν Ακτοφυλακή ή την ΕΛ(Θ)ΑΣ (Ελληνική Θαλάσσια Αστυνομία) ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ επιθυμούν & τους ταιριάζουν.
Όσο για το υπάρχον Λ.Σ, αφού δείχνουν τέτοια πρεμούρα για την διάλυση του αλλά και στην χρησιμοποίηση του για παροχή "υπηρεσιών" προς τον μέγα πυλώνα της οικονομίας, & καθώς δεν διαθέτουν ανάλογων προσόντων πολιτικό προσωπικό, μπορούν  να το διατηρήσουν, "μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων" & να αναπληρώνουν όσους απομακρύνονται με πολίτες, οι οποίοι εν καιρώ, θα αποκτήσουν γνώσεις & εμπειρίες. Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν νοοτροπία "μολυβένιου στρατιώτη" ή δεν θα φέρονται ως "πετραδάκια" που όπου τα ακουμπάς κάθονται!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ για το παρόν & το μέλλον του Λ.Σ, η ΗΓΕΣΙΑ του και όχι μόνον, αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν ήταν ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δεν αντιλήφθηκαν την άνευ μπούσουλα, πορεία του Σώματος, δεν είχαν την ανάλογη διορατικότητα, επιδεικνύοντας μικρό ανάστημα και προφανώς στερούμενοι "αναπαραγωγών αδένων" ,  κατατασσόμενοι στην κατηγορία των "ασπόνδυλων". 
Και ερωτούμε: " ποιά κυβερνητική απόφαση & ομάδα "συμβούλων" θα μπορούσε να αντισταθεί ή να συνεχίσουν το διαλυτικό τους έργο, στον "θόρυβο" & στο "σεισμό" που θα προκαλούνταν, εάν είχαν αντιδράσει οι περισσότεροι εξ αυτών, ως άλλοι Φενέκοι ως  νέοι Παπαιωάννου & τόσων άλλων ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ? (με όλα τα γράμματα ΚΕΦΑΛΑΙΑ).

Και δεν μας πείθει η δικαιολογία,"κάποιοι άλλοι θα βρεθούν να στηρίξουν το διαφαινόμενο μπάχαλο & να αναλάβουν την ηγεσία". Είμαστε όμως βέβαιοι ότι ένα σύστημα που γεννά ναυάρχους & αρχηγούς έχοντας ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης του, δεν είναι ικανό να δώσει ούτε όραμα, ούτε λύσεις μήτε  κυρίως αισιόδοξα μηνύματα για ώθηση προς το μέλλον.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: