ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.2.11

Ο Δήμος Σπάρτης “μπροστάρης” για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Δήμος Σπάρτης είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που λαμβάνει ψήφισμα υποστήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου θέματος αλλά και για  να σταθεί δίπλα στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την   Ελλάδα ,Συμβούλιο που έχει επικεφαλής διακεκριμένες προσωπικότητες με τη δική τους προσωπική ιστορία και διαδρομή όπως ο Μανώλης Γλέζος,ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης κ.α.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Σπάρτης Σταύρου Αργειτάκου

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τις θέσεις του σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και γνωμοδοτεί όποτε Δημόσιες αρχές ή αρμόδια όργανα ζητούν την γνώμη του. Θέμα τοπικού ενδιαφέροντος είναι αυτό που απασχολεί όχι μόνο μία τοπική κοινωνία αλλά όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα ως Έθνος. Η πόλη μας με την μακραίωνη ιστορία της καλείται σήμερα που η Ελληνική Πολιτεία διεκδικεί το ελάχιστο αντίτιμο για τις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν στο Ελληνικό ολοκαύτωμα της περιόδου 1941 – 44, για την βίαιη αφαίρεση του Εθνικού πλούτου και των πολιτιστικών θησαυρών της, για την καταστροφή της Εθνικής κληρονομιάς και για την αποκατάσταση μίας ιστορικής αδικίας που συντελέστηκε από το γερμανικό κράτος σε βάρος των Ελλήνων να σταθεί αρωγός στην Ελληνική κυβέρνηση για την ηθική δικαίωση της χώρας μας. Η πρόσφατη απόφαση του Πρωθυπουργού να υποβάλει αίτημα παραστάσεως της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υπόθεση των αποζημιώσεων των θεμάτων του Διστόμου γίνεται η αφορμή για να ξαναδιαβασθούν σκονισμένες υποθέσεις που αφορούν την δικαστική πορεία σχετικά με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται η Ελλάδα και οι Έλληνες για τα εγκλήματα που διέπραξε ο στρατός κατοχής. Ο Δήμος Σπάρτης έχει πληρώσει με αίμα την γερμανική κατοχή και θηριωδία. Ένα ολόκληρο χωριό σήμερα – τοπική κοινότητα αυτή των Αγίων Αναργύρων αποτελεί μαρτυρικό χωριό αφού έχει καεί συθέμελα από τον γερμανικό στρατό και έχουν  ξεκληριστεί οικογένειες τους. Πλείστα άλλα θύματα σ’ όλη την Λακωνία δικαιολογούν την ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο του πρωτεύοντος Δήμου της Περιφερειακής ενότητας Λακωνίας, να λάβει σαφή θέση υποστήριξης του αγώνα τόσον της Ελληνικής Κυβέρνησης όσο κυρίως του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πολλώ μάλλον δε που οι γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται σε σημερινή αξία στα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

Ζητώ από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης να υιοθετήσει ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και να κοινοποιήσουμε το ψήφισμά μας αυτό, προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό των Εξωτερικών, την ΚΕΔΚΕ, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, και τους Δημάρχους των λοιπών Δήμων της Λακωνίας, προκειμένου να στοιχιθούν  όλοι μαζί μας και να γίνει πραγματικότητα η ομόθυμη υποστήριξη όλο και περισσοτέρων ελλήνων προς τον δίκαιο αγώνα που η Ελλάδα σήμερα δίδει για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Σας καλώ με το ψήφισμά μας να ταχθούμε υπέρ της εγγραφής του γερμανικού χρέους προς την χώρα μας ύψους 162 δις ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδος και υπέρ του εν συνεχεία συμψηφισμού του δικού μας χρέους προς την Γερμανία ύψους 53,8 δις  ευρώ με το ισόποσον του προς την Ελλάδα οφειλομένου. Η εγγραφή στον κρατικό προυπολογισμό του αντίστοιχου Γερμανικού χρέους προς την Ελληνική Δημοκρατία θα έχει ως αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός της χώρας μας να μεταβληθεί σε πλεονασματικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έξοδό μας από την δημοσιονομική εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας τα spreeds κ.λπ. Σας ζητώ τέλος να λάβουμε ψήφισμα κατά της διαγραφής όσων ληξιπρόθεσμων χρεών είναι δήθεν ανεπίδεκτα είσπραξης. Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι επιδεκτικό είσπραξης. Τέλος τονίζω ότι οι γερμανικές οφειλές προς την χώρα μας προέρχονται από την υποχρέωση καταβολής του υπολοίπου των επανορθώσεων από την Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, από αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών κατά την περίοδο της ουδετερότητας της Ελλάδος στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, πριν την επίθεση της Ιταλίας – Γερμανίας εναντίον μας, απ’ την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, απ’ τις επανορθώσεις που αναγνωρίστηκαν από την διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1919) ότι πρέπει να μας καταβάλει η Γερμανία για τις ζημιές που προξένησε εις την Ελληνική οικονομία και από την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του Γερμανικού στρατού κατοχής, όπως η περίπτωση του Διστόμου και όχι μόνο.

Μετά Τιμής

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: