ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.3.11

Οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου - Τον κατηγορούν ότι στηρίζει τις τράπεζες και όχι τους πολίτες...

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ τα εσωκομματικά πυρά εναντίον του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αυτή τη φορά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικρίνουν την απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου να παρασχεθούν εγγυήσεις στις τράπεζες για άλλα 30 δισ. ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, οι κ.κ. Π. Κουρουμπλής, Γ. Αρβανιτίδης, Λ. Γρηγοράκος, Λ. Μίχος, Α. Τόλκας, Ι. Μιχελογιαννάκης και οι κυρίες Ν. Γιαννακοπούλου και Χ. Κεφαλίδου κατέθεσαν ερώτηση προς τον κ. Παπακωνσταντίνου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν «Κάθε συνετός πολίτης αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ισχυρών τραπεζών, όχι όμως βλαπτικών για την οικονομία τραπεζών. Όχι των τραπεζών που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Το πράγμα στη χώρα μας έφτασε στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο!».

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ οτι οι τράπεζες κερδοσκοπούν με την ανοχή της πολιτείας τονίζοντας ότι «φυλάσσουν τα χρήματα που παίρνουν από την πολιτεία στην άκρη «για ώρα δικής τους ανάγκης»… συνέπεια αυτής της πάγιας και τακτικής πρακτικής είναι να στεγνώνει ακόμα περισσότερο η αγορά και να μην υπάρχει ρευστότητα…».

ΟΙ ΟΚΤΩ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ καταλήγουν ρωτώντας τον υπουργό, μεταξύ άλλων και για το «εάν η πολιτεία σε δύο μόλις χρόνια χρηματοδοτεί της τράπεζες, ιδίως ιδιωτικές, με ζεστό χρήμα και εγγυήσεις ύψους εκατό δισ. ευρώ, τι νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;».
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει σκορπίσει θύελλα αντιδράσεων μόνο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ την περασμένη εβδομάδα αρκετοί υπουργοί ζητούσαν επιτακτικά εξηγήσεις από τον κ. Παπακωνσταντίνου για τους λόγους που φέρνει µια τέτοια πρόταση την στιγμή που οι τράπεζες έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά και δεν κινείται τίποτε, µε αποτέλεσμα να εντείνεται η ύφεση και να αυξάνεται η ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: