ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.4.11

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ;;;;;;

Με βάση την απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κος Τηλ. Χυτήρης στην επερώτηση της βουλευτού του Κ.Κ.Ε κας Β. Νικολαϊδου σχετικά με την τύχη της Ορχήστρας των Χρωμάτων, μετά την χωρίς λόγο διακοπή της επιχορήγησης που λάμβανε η ορχήστρα από το 1995 από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκύπτει ότι μετά από συζητήσεις μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Τηλ. Χυτήρη, του συμβούλου του υπουργού κ. Γ. Ζάννου, του κ. Γ. Στεφανάκη (Πρόεδρος Δ.Σ της ορχήστρας), του κ. Μ. Λογιάδη (Μαέστρος), του κ. Φ. Δωρή (Γραμματέας του Σωματείου των Φίλων της Ορχήστρας των Χρωμάτων) και του κ. Σ. Σταθουλόπουλου (Πρόεδρος του Σωματείου των Μουσικών της Ορχήστρας) κατέληξαν στην απόφαση να ενταχθεί η Ορχήστρα των Χρωμάτων στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.
Αλήθεια όλοι αυτοί πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο σώζουν το όραμα και τις ιδέες  του Μάνου Χατζιδάκι; Τόσο λίγο τον ξέρουν!!! Όσο για τον κ. Σταθουλόπουλο, πανάγνωστος είναι και πιθανόν να μην γνώρισε ποτέ τον ιδρυτή της ορχήστρας την οποία «υπερασπίζεται»!!!!
Στην απόφαση αυτή οδηγούνται από το «δεδομένο» ότι η Ορχήστρα των Χρωμάτων αποτελείται από 40 μόνιμους μουσικούς, εκ των οποίων οι 14 είναι μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Σκέπτονται λοιπόν να καλύψουν τα κενά στις συνθέσεις των ορχηστρών της ΕΡΤ με ορισμένους μουσικούς της Ορχήστρας των Χρωμάτων, διατηρώντας  για το θεαθήναι το όνομα Ορχήστρα των Χρωμάτων ενώ ουσιαστικά  τα μέλη της θα είναι όλοι «μπαλαντέρ».
Θεωρείτε, ότι με αυτό τον τρόπο διατηρείται η φυσιογνωμία της ορχήστρας όπως την ήθελε ο ιδρυτής της;  Ή επιβεβαιώνεται αυτό που ακούγεται τόσα χρόνια ότι κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο κληρονόμος του Μ. Χατζιδάκι, θεωρούν την ορχήστρα εμπόδιο στα σχέδιά τους και προσπαθούν να την εξαφανίσουν; Μέσα σε αυτούς να πιστέψουμε ότι προστίθενται και όσοι αναφέρονται παραπάνω;
Δεν είναι πιο εύκολο να μείνουν στις θέσεις τους οι 14 μουσικοί της ΕΡΤ, γιατί τόσοι είναι αυτοί που απασχολούνται και στην ορχήστρα, και η Ορχήστρα των Χρωμάτων να τους αντικαταστήσει με 14 άνεργους μουσικούς συνεχίζοντας το έργο της με την σημερινή της μορφή και διατηρώντας την αυτονομία της, έχοντας μια επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού που να καλύπτει μόνο τα πάγια έξοδά της;
Έτσι και εργασία σε άνεργους μουσικούς θα δοθεί και θα διατηρηθεί η ορχήστρα που ένας τόσο σημαντικός  Έλληνας δημιούργησε.
Η παρούσα δημοσιονομική κρίση γιατί δεν επηρεάζει καμία άλλη ορχήστρα που επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΤ και επηρεάζει μόνο την Ορχήστρα των Χρωμάτων; Διότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα με την διατήρηση μιας τέτοιας ορχήστρας, το ετήσιο κόστος της οποίας δεν υπερβαίνει το κόστος ενός ταξιδιού  του Υπουργού Πολιτισμού στο εξωτερικό. Ούτε μπορείς κανείς να πιστέψει ότι όλος ο πολιτισμός της χώρας συγκεντρώνεται στο Μουσείο Μπενάκη και στο Μέγαρο Μουσικής τα οποία τόσο απλόχερα ο Υπουργός υποστηρίζει.
Εάν ο κ. Υπουργός δεν ξέρει ή εάν δεν έχει ενημερωθεί από τον σύμβουλό του, ο οποίος είχε την τιμή να γνωρίσει τον Μάνο Χατζιδάκι αλλά προφανώς το ξεχνάει, να ενημερώσουμε εμείς τον κ. Υπουργό τι σήμαινε για τον Μάνο Χατζιδάκι η ίδρυση και η συνέχεια της Ορχήστρας των Χρωμάτων.
Ας ορίσουν λοιπόν στην ορχήστρα έναν ικανό καλλιτεχνικό διευθυντή, γιατί ο προηγούμενος την άφησε καταχρεωμένη, και ας εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούν αυτόν τον ζωντανό οργανισμό.
Άλλωστε όλα μεταφράζονται τελικά σε ψήφους και ας μην ξεχνάει ο κ. Υπουργός το εξής:
-ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΡΓΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;
-ΚΛΕΙΣ΄ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ .
Οι πάρα πολλοί φίλοι του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ και της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: