ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.6.11

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τις τράπεζες ξεκίνησε η Ευρώπη για την Ελλάδα



Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες και τους επενδυτές ασκούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προσπαθώντας να πείσουν τους ιδιώτες να μοιραστούν το βάρος του δεύτερου «πακέτου» βοήθειας στην Ελλάδα.

Οι συνομιλίες μεταξύ των κυβερνήσεων και των επενδυτών ξεκίνησαν στην ευρωζώνη την Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, που γνωρίζουν το ζήτημα. Την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΕ συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρα εθελοντικό χαρακτήρα.
«Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προσκαλέσει τράπεζες και επενδυτές σε συνομιλίες σε επιτροπές εργασίας στη Φρανφούρτη» ανέφερε η πηγή, σημειώνοντας ότι όλες οι τράπεζες και οι επενδυτές που βρίσκονται στη Γερμανία μπορούν να λάβουν μέρος στις διαβουλεύσεις.
Στη Γαλλία, ο Μπερνάρ Σπιτζ, επικεφαλής της ένωσης γάλλων τραπεζιτών έλαβε πρόσκληση από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθεί η ελληνική κρίση χρέους. «Θα πρέπει να βρίσκεται ήδη εκεί αυτή τη στιγμή» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ένωσης.
Βάσει του αρχικού σχεδίου, η συμμετοχή των επενδυτών στο νέο «πακέτο» βοήθειας, ύψους 120 δισ. ευρώ, προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στα 30 δισ. ευρώ.
Στην Ολλανδία, το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε επίσης διαβουλεύσεις με τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, ανέφερε πηγή με γνώση του ζητήματος, χωρίς ωστόσο να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ασκήσεις ισορροπίας
Σε χώρες όπως η Γερμανία, η Φιλανδία και η Ολλανδία, παρατηρείται αυξανόμενη πίεση για τη συμμετοχή των τραπεζών στη νέα βοήθεια, καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών βρίσκονται αντιμέτωπες με την αντίδραση των φορολογουμένων, από τους οποίους προήλθε όλο το ποσό της πρώτης βοήθειας.
Ωστόσο, στις συνομιλίες αυτές, η Ευρώπη καλείται να κάνει ασκήσεις ισορροπίας, καθώς οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που η εμπλοκή των ιδιωτών θεωρηθεί αναγκαστική και όχι εθελοντική, θα υποβαθμίσουν εκ νέου την Ελλάδα.
Η αντίδραση των οίκων αξιολόγησης ανάγκασε την Άγκελα Μέρκελ να υποχωρήσει από την σκληρή της στάση για την εμπλοκή των επενδυτών στο νέο πακέτο. Σε συνάντησή της με το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, συμφωνήθηκε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να είναι καθαρά εθελοντική.
Ανταλλάγματα ζητούν οι τράπεζες
Ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή τους, οι γερμανοί επενδυτές ζητούν «πρόσθετα κίνητρα», με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων.
«Είναι θέμα ερμηνείας. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης θέλουν να αποφύγουν τις άσχημες επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα μια νέα υποβάθμιση», δήλωσε στο Reuters o Σιμόν Άνταμσον, επικεφαλής αναλυτής της Creditsights.
«Η εμπλοκή των ιδιωτών θα πρέπει να είναι προαιρετική, αλλά υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις σε αυτή τη λέξη», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες πολλών χωρών βρίσκονται σε αδυναμία, καθώς κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, έλαβαν αρκετά δισ. ευρώ από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Οι κίνδυνοι από μια ελληνική χρεοκοπία
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι γερμανικές τράπεζες έχουν έκθεση σε ελληνικό χρέους που ανέρχεται από 10 μέχρι 20 δισ. ευρώ, ενώ οι ιδιώτες εκτιμάται ότι κατέχουν μόλις 6 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα ποσό που αποτελεί κλάσμα των συνολικών περιουσιακών τους στοιχείων.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, το κόστος για τις γερμανικές τράπεζες δεν θα είναι καταστροφικό. Ωστόσο, μια ελληνική χρεοκοπία θα προκαλούσε τεράστια αναταραχή στις αγορές, ενώ θα δημιουργούσε κινδύνους για την Ισπανία και την Ιταλία, που είναι τα επόμενα υποψήφια «θύματα» της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

.newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: