ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.9.11

Μια μονόπλευρη θεώρησης της αξιοκρατίας...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Πηγή:protago
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία και την αντίδραση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η ΝΔ, ισχυρίζεται εδώ και χρόνια, ότι οι προσλήψεις που έκανε στο διάστημα 2004-2009, στην διάρκεια της καταστροφικής για τη χώρα διακυβέρνησης της, ήταν όλες αξιοκρατικές και έγιναν μέσω ΑΣΕΠ.
Γιατί λοιπόν την τρομάζει το ενδεχόμενο να ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία όπως πρότεινε η ίδια, σε υπαλλήλους που δεν έχουν προσληφθεί στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και μιλά για κομματικές διώξεις; Τι έχει να φοβηθεί αν οι προσλήψεις που έκανε ήταν αξιοκρατικές;
Οι δηλώσεις του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, έρχονται να πιστοποιήσουν αυτό που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν: οι προσλήψεις που έκανε η ΝΔ και πολλές χιλιάδες ήταν και αναξιοκρατικές ήταν και επιβάρυναν με δυσβάσταχτο κόστος το δημόσιο, οδηγώντας μας στην σημερινή κατάσταση
".
Προσπερνώ την συνηθισμένη, υποκειμενική οπτική και την προσωπική ερμηνεία του κ. Καρχιμάκη για το ποιό κόμμα ήταν αυτό που διόγκωσε το Δημόσιο με καθαρά κομματικές προσλήψεις, για να αποφύγω την κατηγορία ότι προσπαθώ να υπερσπιστώ τη ΝΔ. Κρίνω, όμως, το περιεχόμενο της ιδέας του αγαπητού Γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος (το οποίο ακόμα κάνει προσλήψεις εν αντιθέσει με το πάγωμα προσλήψεων που έχει συμφωνηθεί με τους τροϊκανούς)
Η πρότασή του, λοιπόν, για το ενδεχόμενο να ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία σε υπαλλήλους που δεν έχουν προσληφθεί στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ μετά το 2004 είναι ένα ακόμη κριτήριο του πως αντιλαμβάνεται την αξιοκρατία, ο κ. Καρχιμάκης. Καθότι:
  • Υπάρχουν θέσεις σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που καταλαμβάνονταν εδώ και δεκαετίες χωρίς ΑΣΕΠ. Αν όντως ενδιαφέρει τον Γραμμάτεα και πολύ περισσότερο τη Κυβέρνηση η αξιοκρατία, φρονώ ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν τα τυπικά προσόντα του συνόλου των εργαζομένων και με βάση αυτά, να γίνει η τελική επιλογή των ατόμων που θα βρεθούν στην εφεδρεία. Αν όντως υπάρχουν άτομα που δεν αξίζουν να καταλαμβάνουν αυτές τις θέσεις, ας δουν το δρόμο της εξόδου. Άτομά, όμως, από το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο από αυτούς που προσλήφθηκαν μετά το 2004 (η διαδικασία αυτή ονομάζεται αγγλιστί, όπου και συναντάται, partisan discrimination). Σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις, άτομα που προσλήφθηκαν μετά το 2004, έχουν πολύ περισσότερα τυπικά προσόντα από ανθρώπους που βρέθηκαν στο Δημόσιο κατά τα πολλά χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι μισθολογικά στοιχίζουν, με λιγότερα τυπικά προσόντα ,πολύ περισσότερο στο κρατικές δαπάνες.
  • Θα είχε ενδιαφέρον, δε, να μας εξηγήσει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μέσω ποιου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ προσελήφθη ο ίδιος στην Ολυμπιακή Αεροπορία και πως έγινε η μετάταξη του σε θέση που δημιουργήθηκε για τον ίδιο στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
  • Αν το ΠΑΣΟΚ το θελήσει, τότε καλό θα ήταν -και σίγουρα πιο δίκαιο- να γίνει αξιολόγηση του συνόλου των εργαζομένων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, με βάση τα τυπικά προσόντα τους πάντα (και όχι τα χρόνια προϋπηρεσίας καθότι θα ήταν μια πριμοδότηση για τα πράσινα παιδιά που o κ. Καρχιμάκης εμμέσως, αλλά εμφανώς υπερασπίζεται). Εφόσον το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει αξιοκρατικές προσλήψεις, τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα, καθότι θα φύγουν από την μέση οι «άχρηστοι» της ΝΔ που μπήκαν με αναξιοκρατικό τρόπο και «επιβάρυναν με δυσβάσταχτο κόστος το δημόσιο, οδηγώντας μας στην σημερινή κατάσταση».
Κλείνοντας, ταπεινά θαρρώ ότι ο κ. Καρχιμάκης με τέτοιου είδους δηλώσεις το μόνο που επιτυγχάνει είναι να σπέρνει διχόνοιες, να συντελεί σε κοινωνικές διαιρέσεις, να τορπιλίζει οποιαδήποτε προσπάθεια αναγκαίας συναίνεσης και σύντομα η κάστα των πολιτικών που υπηρετεί πιστά, να θερίζει ανεξέλεγκτες θύελλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: