ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.9.11

Ποιοι ωφελούνται από την πολυνομία, την πολυπλοκότητα, τις ασάφειες και το "αλαλούμ" στην φορολογική νομοθεσία.

Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη παραγωγή φορολογικών νόμων, η έκδοση  πληθώρας ΥΑ, ΠΔ, εγκυκλίων, κλπ και  ο τεράστιος αριθμός  δικαστικών αποφάσεων, δημιουργούν ένα απροσπέλαστο πλέγμα στην άμεση και έγκυρη ενημέρωση των φορολογουμένων ενώ το αφερέγγυο κράτος μιλάει για εμπέδωση φορολογικής συνείδησης και πράσινα άλογα !
Οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι φθάνουν με μεγάλη καθυστέρηση στις εφορίες και μαζί με όλα τα παραπάνω, συντελούν σε μεγάλο βαθμό, στην αύξηση της αναποτελεσματικότητας της Φορολογικής Διοίκησης.
 
Τα φοροτεχνικά γραφεία κάνουν χρυσές δουλειές, κυρίως όσα έχουν καλές δημόσιες σχέσεις.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις που απευθύνονται σ' αυτά ή έχουν οργανωμένες φορολογιστικές μονάδες, με καλές επίσης δημόσιες σχέσεις, μπορούν μέσα στην αναμπουμπούλα να διακρίνουν τα παραθυράκια της φοροαποφυγής, που παραμένουν ανοιχτά λόγω αστοχίας ή σκοπιμότητας.
Οι εξειδικευμένες ιστοσελίδες που παρέχουν συνδρομητικά φορολογιστική πληροφόρηση, προγράμματα, κλπ και όσοι συγγράφουν, εκδίδουν και πωλούν φορολογικά βιβλία σε αρκετά "αρμυρές" τιμές.
Οι σχετικές  ιστοσελίδες και οι εκδοτικοί οίκοι φορολογιστικών βιβλίων είναι γνωστοί στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ και δεν χρειάζεται να τους κάνουμε διαφήμιση.
Όμως υπάρχουν δραστηριότητες, όμοιες με τις παραπάνω,  στον  "περίγυρο" του ΥΠ.ΟΙΚ. και αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη θα μπορούσε να προσφέρει θετικά στην σωστή ενημέρωση των φορολογουμένων.
Το Υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να παρέχει δωρεάν (ή έστω σε τιμές κόστους), λεπτομερή και εμπεριστατωμένη φορολογική πληροφόρηση σε όλους. Τα οφέλη από την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των φορολογούμενων θα ήταν πολύ μεγάλα, κυρίως από την εμπέδωση εμπιστοσύνης προς το κράτος και την δημιουργία φορολογικής συνείδησης.
Αντ' αυτού έχει αναπτυχθεί(στον περίγυρο) η συνδρομητική ιστοσελίδα "NOMOS"
με διεύθυνση  http://lawdb.intrasoftnet.com/nomos/poe_frame.html   της "INTRACOM IT SERVICES".
 ΙΔΡΥΤΗΣ και ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ της "NOMOS" είναι η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ο.Υ.  και  ΕΚΔΟΤΗΣ Ο κ. ΓΡΙΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,  Πρόεδρος Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ.
 Με μια πρώτη ματιά σε κεντρική σελίδα της "NOMOS",  παρατηρούμε ότι  (εκτός από τις υπερσυνδέσεις, Intracom it Services, Intracom Holdings και Hol) υπάρχουν αρκετά ονόματα υψηλόβαθμων στελεχών της φορολογικής διοίκησης, που προφανώς ασχολούνται και αυτά με την  την ύλη του ιστολογίου, και αποτελούν εγγύηση για την άμεση, έγκυρη και εξειδικευμένη ενημέρωση του.
Μεταξύ αυτών διακρίνουμε δυο πολύ γνωστά υψηλόβαθμα στελέχη, τους κ.κ Σταματόπουλο Δημήτριο και Καραβοκύρη Αντώνη οι οποίοι έχουν συγγράψει από κοινού ή ένας έκαστος, πάρα πολλά βιβλία του είδους, τα όποια όμως είναι αρκετά ακριβά για μικρούς και μεσαίους επιτηδευματίες(όπως και η "NOMOS") .
Ο κ. Σταματόπουλος   υπηρετεί ως Γενικός Διευθυντής Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών και στην εποπτεία του  ανήκουν η φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ο ΦΠΑ, ο ΚΒΣ, η φορολογία κεφαλαίου – κληρονομιές, μεταβιβάσεις, δωρεές, ΕΤΑΚ-, τομέας εισπράξεων κ.λπ.
Ο κ. Καραβοκύρης εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών από το 1979  ως τμηματάρχης στην Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Το χρονικό διάστημα 1983-1990 ήταν ελεγκτής στη ΥΠ.Ε.Δ.Α. Αθηνών.
Τώρα είναι σύμβουλος του αναπληρωτή ΥΠ. ΟΙΚ. κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ(και προηγούμενα του κ. ΚΟΥΣΕΛΑ)
 
Θα μπορούσε λοιπόν το ΥΠ. ΟΙΚ. να δώσει την δυνατότητα πρόσβασης και των μικρομεσαίων  στην ήδη υπάρχουσα τράπεζα φορολογιστικής πληροφόρησης και τις έγκυρες εκδόσεις , ίσως (π.χ) επιδοτώντας την "NOMOS" και τους συγγραφείς των βιβλίων.
 
Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: