ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.9.11

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ YES MAN… ΓΑΠ & ΣΑΜΑΡΑ … Η ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΔΥΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

Οι αποκλίσεις φέρνουν νέα μέτρα 1,7 δισ. ευρώ



Επί τάπητος έχουν τεθεί εδώ και λίγες μέρες τα νέα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει η Ελλάδα ώστε να καλύψει την τρύπα του 1,7 δισ. ευρώ που υπολόγισε για το 2011 η τρόικα, ακόμη και αν η Ελλάδα εφαρμόσει τα πρόσθετα μέτρα ύψους 6,7 δισ. ευρώ που περιελήφθησαν στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο.
Μάλιστα πριν διακοπούν, με τη γνωστή διαδικασία, οι διαπραγματεύσεις ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ματίας Μορς, είχε δώσει μια ένδειξη του ύψους των νέων μέτρων.
Ματίας Μορς, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Για να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή χρειάζονται νέα μέτρα ύψους 5,5 - 5,7 δισ. ευρώ».
Συγκεκριμένα υπολόγιζε ότι για να υπάρξει μια απόκλιση στο έλλειμμα του 2011, της τάξης του 0,3%-0,4% του ΑΕΠ, η οποία μπορεί να δικαιολογηθεί από τη βαθύτερη ύφεση, αλλά και να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή της οικονομίας φέτος αλλά και το 2012, χρειάζονται νέα μέτρα ύψους 5,5-5,7 δισ. ευρώ.
Το ποσό αυτό των νέων μέτρων θα πρέπει να καλύψει την απόκλιση του 1,7 δισ. ευρώ (1,1 δισ. από έσοδα και 600 εκατ. ευρώ από δαπάνες και κυρίως αυτές των ασφαλιστικών Ταμείων).
Πολύωρες διαπραγματεύσεις
Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ξεκινήσει πολύωρες καθημερινές διαπραγματεύσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από μέλη των τεχνικών ομάδων από Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ τα οποία έχουν παραμείνει από τα τέλη Αυγούστου στην Αθήνα. Στόχος τους είναι να προσπαθήσουν μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών να βρουν λύση στην κάλυψη των αποκλίσεων.
Το πρώτο ζητούμενο και για τις δύο πλευρές είναι να βρουν κοινές παραδοχές πάνω στις οποίες θα μπορέσουν να στηρίξουν νέες προβλέψεις για βασικές μακροοικονομικές προβλέψεις. Το πρώτο μεγάλο ζητούμενο είναι να ορίσουν ένα ρεαλιστικό ρυθμό ανάπτυξης τόσο για το 2011 όσο και για το 2012, έστω και αν αυτός είναι αρνητικός και για τα δύο χρόνια.
Ενα σημείο σύγκλισης των ξένων τεχνοκρατών και των Ελλήνων αξιωματούχων είναι ότι τα νέα μέτρα θα πρέπει να προέλθουν από την πλευρά της περικοπής των δαπανών, αφού νέα φορολογικά μέτρα είναι μάταια πέραν αυτών που θα βοηθούσαν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής ή την πιο τακτική είσπραξη του ΦΠΑ
Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες πριν εξεταστεί η λήψη πρόσθετου πακέτου μέτρων οι εκπρόσωποι από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ θα πρέπει να κοστολογήσουν με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο κ. Βενιζέλος στην τελική τους έκδοση.
Το πρώτο πακέτο αφορά τα μέτρα για τη συρρίκνωση του μεγέθους και του κόστους του Δημοσίου αλλά και τη συγκράτηση σε δαπάνες του στενού δημόσιου τομέα.
Σε πρώτο πλάνο τέθηκε χθες το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου όπου θα πρέπει να υπολογιστεί ποιο θα είναι το όφελος από τη δαπάνη της μισθοδοσίας αλλά και ποια θα είναι η επιβάρυνση των ασφαλιστικών Ταμείων από την ενσωμάτωση των επιδομάτων που θα απομείνουν στις συντάξιμες αποδοχές.
Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μέτρηση για την πορεία υλοποίησης της εργασιακής εφεδρείας και το κέρδος εφαρμογής της για ένα ορίζοντα χρόνου έως και το 2015.
Η συγχώνευση και κατάργηση των προβληματικών δημόσιων επιχειρήσεων και Οργανισμών αλλά και το κλείσιμο δημόσιων επιχειρήσεων που επιδοτούνται από τον προϋπολογισμό είναι ένα ακόμη θέμα με δημοσιονομικό όφελος το οποίο θα πρέπει να υπολογιστεί.
Αν τα τεχνικά κλιμάκια εκτιμήσουν ότι με τα υπάρχοντα μέτρα η Ελλάδα χάνει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου, τότε θα ανοίξει η συζήτηση για την επιλογή και εφαρμογή νέων μέτρων.
Οι υπολογισμοί αυτοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας οπότε και αναμένεται να συνεχιστεί η αξιολόγηση για την έκτη δόση του δανείου από την ηγεσία των ελεγκτών.
Το δεύτερο μέρος της αξιολόγησης θα κρίνει όχι μόνο τα όρια των αποκλίσεων που θα υπάρχουν σε συγκεκριμένα μεγέθη λόγω της ύφεσης αλλά και τα νέα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ώστε η υλοποίηση του προγράμματος να θεωρηθεί επιτυχής.
ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - tdas@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: