ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.11.11

Το βολικό ιστορικό ψέμα του Σαμαρά στην Βουλή για το 1965

Επειδή έχουμε μια ευαισθησία στο θέμα της αποστασίας είπαμε να «κράξουμε» τον Σαμαρά για το ιστορικό του ψέμα στην Βουλή. Ότι δήθεν στην αποστασία του Παπανδρέου το 1965, τον έριξαν γιατί ζήταγε εκλογές….. μόνο που μπέρδεψε την αποστασία με την δικτατορία και σκοπίμως. Ας τα πάρουμε με την σειρά :
Ο Γεώργιος Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές του 1964 και ετοιμάζεται με την Ένωση Κέντρου να αλλάξει την χώρα. Όχι καμμιά επανάσταση, αλλά βασικές αλλαγές σε θέματα παιδείας και οικονομίας. Ο τότε νέος του γιος και καθηγητής από την Αμερική Ανδρέας Παπανδρέου είναι στην κυβέρνηση και από την αρχή κατηγορείται από την σκληρή δεξιά σαν «αναρχικό και αριστερό στοιχείο». Επικριτές του; Ο Αβέρωφ, ο Μαρκεζίνης και άλλοι ακραίοι δεξιοί της εποχής.
Τότε λοιπόν για πρώτη φορά αρχίζει και δημιουργείται κλίμα πραξικοπήματος. Εμφανίζεται ο κίνδυνος ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ετοιμάζει έναν σύνδεσμο στρατιωτικών με απώτερο στόχο την επιβολή του κομμουνισμού. Ο πατέρας του όμως έχει πληροφορίες για το ακριβώς αντίθετο. Ομάδα ανώτατων αξιωματικών υπό την σκέπη του βασιλιά Κωνσταντίνου ετοιμάζει πραξικόπημα εναντίον του. Ο Γεώργιος Παπανδρέου λοιπόν στέλνει επιστολή στον βασιλιά που τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα διορίζει την κυβέρνηση και τους Υπουργούς, ζητώντας την απόλυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και την πρόθεσή του να αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το Υπουργείο. 10 Ιουλίου του 1965. Οι 2 άντρες θα συναντηθούν και ενώ αρχικά θα συμφωνήσουν σε 3 μέρες ο βασιλιάς θα τα αλλάξει και ανακοινώνει ότι δεν δέχεται την απόλυση του Γαρουφαλιά (γνωστό ακροδεξιό στοιχείο στην συνέχεια) από το Υπουργείο. Τότε ο Παπανδρέου παραιτείται και τον αντικαθιστά σε 1 (!!!) ώρα από τον πρόεδρο της Βουλής Νόβα, πριν καν ακολουθήσει τις προθεσμίες τις τασσόμενες από το Σύνταγμα. Όλες οι λεπτομέρειες σε αυτό το πρωτοσέλιδο!
Είναι προφανές λοιπόν γιατί ο Σαμαράς δεν θέλει να το θυμάται…. Αποστασία ήταν και όχι αναζήτηση εκλογών. καταργήθηκε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση από την αποστασία μερικών βουλευτών και την διάσπαση τότε της Ένωσης Κέντρου. 
 


πηγη:http://www.smartpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: