ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.11.11

Ο διασυρμός συνεχίζεται: απαιτούν συμβόλαια σε ευρώ και δραχμές..!

Ο μεγαλύτερος Οργανισμός τουριστικών πρακτόρων παγκοσμίως TUI επιχειρεί να διασφαλιστεί από μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ..

*"Κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση.
«Βόμβα» μεγατόνων από το μεγαλύτερο Οργανισμό τουριστικών πρακτόρων παγκοσμίως TUI «έσκασε» στην ελληνική αγορά, καθώς επιχειρώντας να διασφαλιστεί από μια...ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, απαιτεί από τους επιχειρηματίες-συνεργάτες του στην Κρήτη αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας να υπογράψουν πρόσθετη πράξη στα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαιά τους για το 2012, βάσει της οποίας τα ποσά που αναγράφονται θα είναι και σε δραχμές!

Ουσιαστικά πρόκειται για μια προκλητική επιστολή στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: «Η TUI μπορεί να έχει το δικαίωμα να καταβάλει τα ποσά που ορίζονται στις λεπτομέρειες των συμβάσεων στο νέο εθνικό νόμισμα και οι αξίες των σχετικών πληρωμών πρέπει να είναι σύμφωνες με το ευρώ / νέα ισοτιμία συναλλάγματος που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία που εισήγαγε η κυβέρνηση της χώρας που έχει εξέλθει από το ευρώ και η τυχόν εκκρεμής ή αναπόσβεστη προπληρωμή μπορεί κατόπιν εντολής της TUI να επιστραφεί αμέσως από τον προμηθευτή για την TUI στο νέο εθνικό νόμισμα και οι προπληρωμές πρέπει να είναι ένα ποσό σε αντιστοιχία με την ισοτιμία στερλίνας - ευρώ, που ορίστηκε βάσει της σταθμισμένης έναντι συναλλαγματικού κινδύνου ισοτιμίας του ευρώ που χρησιμοποιεί η TUI και η οποία βρισκόταν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατά την οποία η χώρα εξήλθε από τη ζώνη του ευρώ».

Εντονες αντιδράσεις
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε στην «Η» πως οποιαδήποτε σύμβαση στην οποία αναγράφονται οι εξοφλήσεις σε δραχμές πρέπει να αγνοηθούν παντελώς από όλους τους επιχειρηματίες του κλάδου, καθώς το επίσημο νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ.
Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΤΕ καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες, τους κοινωνικούς εταίρους και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουν τη φωνή τους κάθετα απέναντι σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Η θέση μας είναι και πρέπει να είναι πάντα μέσα στη ζώνη του ευρώ. Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος ανέφερε στην «Η» πως: «Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωζώνης και το νόμισμά της είναι το ευρώ.
Οποιαδήποτε ενέργεια από οποιονδήποτε που αμφισβητεί κάτι δεδομένο θεωρείται τουλάχιστον από εμάς απρεπής και σε κάθε περίπτωση η ΠΟΞ πέρα από τη σχετική ενημέρωση προς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει συστήσει στα μέλη της ανά την Ελλάδα να μη συναινούν σε τέτοιου είδους ενέργειες».
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Ανδρέας Μεταξάς δήλωσε στην «Η» χαρακτηριστικά πως: «Η αξίωση του τουριστικού οργανισμού «ΤUI NORDIC» να υπογραφεί εκ των υστέρων πρόσθετος όρος, στα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια συνεργασίας με τα ξενοδοχεία, την θεωρώ απαράδεκτη! Και πρέπει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να επέμβει μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να αρθεί η παραπάνω προσθήκη, και να γίνουν ανάλογες παρατηρήσεις στον παραπάνω τουριστικό Οργανισμό. Η Ενωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου συνέστησε ήδη στα μέλη της να μη συναινέσουν σε τέτοιες ενέργειες».
Ο εμπορικός Διευθυντής της TUI Κρήτης κ. Εμμανουήλ Μαρινάκης σχετικά με το θέμα αποστολής πρόσθετου όρου στα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια δήλωσε στην «Η» πως: «Η αποστολή επιπλέον όρου στη σύμβαση δεν αλλάζει καθόλου τις συμβάσεις, απλά διασφαλίζει την εταιρεία πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ οι πελάτες τους θα καταβάλουν το αντίτιμο που έχει συμφωνηθεί σε δραχμές». Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης δεν δημοσιοποίησε αν έχουν ήδη επιστραφεί υπογεγραμμένες οι πρόσθετες πράξεις από ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ από την άλλη μεριά θεωρεί πως το θέμα έχει λάβει διαφορετικές διαστάσεις από τις πραγματικές...

Η αντιδραση του ΥΠΠΟ...
Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς ο υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της TUI και του ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, ενώ επίσης του απέστειλε και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: