ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.12.11

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΜΕ ) ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ -ΙΓΜΕ





                                               Αριθ. Πρωτ. : 1020                                                        2 Δεκεμβρίου 2011

Προς :

1)  Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

 2)  Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα

 3)  Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

4)  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλλιπο Σαχινίδη

5)  Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγων. και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

6)  Υπουργό Εργασίας και Κοινων. Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

7)  Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη 7)Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΚΑ κ. ΑΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ.

 Κοινοποιηση. :

 1) Πρωθυπουργό κ. λΟΥΚΑ. ΠαπαΔΗΜΟ

2) Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. ΘεΟδωρο ΠΑγκαλο

 3) Γ.Σ.Ε.Ε. (υπόψη ΠροΕδρου)

4) ΠΟΕΜ, ΟΕΜΛΛΕ, Σωματεία της ΟΜΕ

5) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΚΟ-ΙΓΜΕ 6)Κόμματα

 6) Μ.Μ.Ε

7) Μέλη Συνδικάtων ΛΑΡΚΟ-ΙΓΜΕ.



Θέμα : Ο αναπτυξιακός ρόλος των σωματείων της ΟΜΕ (ΛΑΡΚΟ & ΙΓΜΕ) στην οικονομική κρίση.



Αξιότιμοι κύριοι, Αγαπητοί συνάδελφοι,

          Το συνδικαλιστικό κίνημα, η ΟΜΕ με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, στο ΙΓΜΕ, και με άλλους εργαζόμενους σε μεταλλεία, λατομεία μαρμάρων, αδρανών υλικών, βιομηχανικών ορυκτών και λιγνιτωρυχεία, προβάλλουν και διεκδικούν ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που να υπηρετεί τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τα ΚΕΡΔΗ και τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

          Η χώρα μας όπως και ολόκληρη σχεδόν η ανθρωπότητα που βιώνει την οικονομική κρίση, δέχεται μία επίθεση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας έναντι οποιασδήποτε μορφής του δημοσίου, η οποία στην ουσία είναι μια ακόμη προσπάθεια να ελεγχθεί ο παραγόμενος πλούτος με συνθήκες επένδυσης που θα καταργούν τα πάσης φύσεως εργατικά δικαιώματα, εργασιακά και οικονομικά. Ζούμε δηλαδή την εποχή του παραλόγου, όπου γι αυτούς η μόνη λύση είναι η επίθεση στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους με πρώτη και καλύτερη την Ε.Ε. που παρά την ιδιαίτερη κουλτούρα της, ακολουθεί τα σημεία των καιρών.
          Για να αξιολογήσουμε το ρόλο των δύο μεγαλύτερων σωματείων μελών της ΟΜΕ, τη ΛΑΡΚΟ και το ΙΓΜΕ, σ΄αυτό το νέο περιβάλλον, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η αξία των στον ορυκτό πλούτο της χώρας μας είναι ανεκτίμητη και ανυπολόγιστη, καθότι πρόκειται για πηγές και εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται αλλά και για την εθνική οικονομία. Έτσι η κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν δέχονται την απαξίωσή του ορυκτού πλούτου της χώρας, ούτε το ξεπούλημά του.
       
          Η ΛΑΡΚΟ είναι μια από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας, μοναδική στην Ευρώπη στα νικελιούχα κοιτάσματα με πάνω από 1 εκατομ. στρέμματα δημόσιας γης, αξίας μεγαλύτερης από 20 δις ευρώ. Σε 6 νομούς που δραστηριοποιείται αποτελεί πηγή πλούτου εδώ και 30 χρόνια αφότου την εγκατέλειψε ο ιδιώτης.

          Το ΙΓΜΕ διαχειρίζεται την εφαρμοσμένη γνώση σε θέματα εντοπισμού Ο.Π.Υ.(μεταλλευμάτων, βιομηχανικών ορυκτών, ενεργειακών πρώτων υλών και υδάτων) καθώς και θέματα γεωλογικών υποδομών (γεωλογικοί, γεωχημικοί, σεισμοτεκτονικοί, γεωφυσικοί κ.ά. ειδικοί χάρτες). Μελετά τα εδάφη και προσδιορίζει τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, τις γεωλογικές αστοχίες ή τις συνέπειες σεισμών και κατολισθήσεων, τις επιπτώσεις σε τεχνικά έργα μεγάλης εμβέλειας όπως οδικοί άξονες, σιδηροδρομικό δίκτυο, μετρό, φράγματα, λιμνοδεξαμενές, υδρευτικά έργα κλπ.. Συμβάλλει στην απορρύπανσή των εδαφών ή τη βελτίωσή τους από τη μέχρι τώρα μεταλλευτική και λατομική δραστηριότητα, και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με θέματα διαχείρισης αποβλήτων στερεών, υπολειμμάτων ή παραπροϊόντων βιομηχανικής και πάσης φύσεως δραστηριότητας, όπως αστικών λυμάτων-σκουπιδιών και άλλων επικίνδυνων ουσιών όπως αμίαντος, ραδόνιο, διοξείδιο του άνθρακα κλπ., καθώς και τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά υδάτινων πόρων και τις ειδικές χρήσεις αυτών για ιαματικούς σκοπούς. Τέλος μελετά θέματα που σχετίζονται με την προστασία μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, δηλαδή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
         
        Τα σωματεία μέλη της ΟΜΕ, η ΛΑΡΚΟ και το Ι.Γ.Μ.Ε., είναι εργαλεία παρέμβασης της Πολιτείας, κάτω από οποιοδήποτε οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον με προσφορά αποτιμωμένη αρκούντως θετική. Εγγύηση για το μέλλον και την προοπτική ανάπτυξη της χώρας αποτελεί εν πολλοίς η συσσωρευμένη γνώση και το προσωπικό, που είναι το μεγάλο κεφάλαιο των σωματείων μελών της ΟΜΕ.


Κυρίες και Κύριοι,


          Οι προωθούμενες πολιτικές σήμερα για τη ΛΑΡΚΟ και το Ι.Γ.Μ.Ε. παρεμποδίζουν την λειτουργία τους και υποτάσσονται σε εκβιαστικά διλλήματα για πωλήσεις και συγχωνεύσεις με τραγικά όμως αποτελέσματα τόσο για την λειτουργία τους όσο και για την κοινωνία και το σύνολο των εργαζομένων. Είναι ανάγκη μέσω της αξιοποίησης του ΙΓΜΕ και της ΛΑΡΚΟ να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και να βελτιώσουμε τη ποιότητα ζωής. Όλα αυτά απαιτούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες που υπηρετούν τους ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Απαιτείται ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ και ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ από τους αρμόδιους.


Με κάθε τιμή για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: