ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.12.11

ΣΟΚ από τις απαιτήσεις της τρόικας - ΣΟΚ και από την εγκύκλιο Σαχινίδη για το Δημόσιο

150.000 αποχωρήσεις στο δημόσιο και μαχαίρι σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα ζητά η τρόικα!

150.000 αποχωρήσεις στο δημόσιο και μαχαίρι σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα ζητά η τρόικα! Διαφωνούν και με τα όσα προβλέπειη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Με άγριες διαθέσεις έχει έρθει και πάλι στην Ελλάδα το κλιμάκιο της τρόικας και μάλιστα τα μέλη του έχουν φροντίσει να κάνουν σαφείς τις προτάσεις τους με το καλημέρα, προκαλώντας σοκ με τις απαιτήσεις τους. Χθες, Δευτέρα, το απόγευμα, τα μέλη της τρόικας συναντήθηκαν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος τους άκουσε να του ανακοινώνουν την απαίτηση τους για να αποχωρήσουν από το δημόσιο 150.000 υπάλληλοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι το 2015!  Εκτιμάται, μάλιστα, ότι για την απαίτηση αυτή της τρόικας, η κυβέρνηση θα κληθεί να δεσμευτεί με συγκεκριμένο όρο στο μνημόνιο το οποίο θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση!
Εκτιμάται, ότι για να επιτευχθεί η αποχώρηση 150.000 ατόμων έως το 2015, ότι θα απαιτηθούν και απολύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 40.000! Και αυτό γιατί την επόμενη χρονιά δεν πρόκειται να υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο, για τον απλό λόγο ότι αυτοί οι οποίοι επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν, έχουν ενταχθεί στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία. Αυτοί, υπολογίζονται σε περίπου 30.000, οπότε αν ο αριθμός αυτός αφαιρεθεί από τις 150.000 αποχωρήσεις που ζητεί η τρόικα, μένουν άλλες 120.000. Με βάση ένα αισιόδοξο σενάριο και τον υπολογισμό ότι οι συνταξιοδοτήσεις θα κυμανθούν τη διετία 2014-2015 στα επίπεδα-ρεκόρ του 2010, όπου έφτασαν στις 40.000 (αυξημένες κατά 250% σε σχέση με το 2009 κυρίως λόγω του νέου Ασφαλιστικού) συγκεντρώνονται άλλοι 80.000 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν με κανονικές διαδικασίες. Έτσι, προκύπτει ότι μένουν άλλες 40.000 θέσεις, που θα πρέπει να καταργηθούν, κάτι που σημαίνει… απολύσεις! Σημειώνεται, πάντως, ότι από την ΑΔΕΔΥ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα είναι μεγαλύτερος των 40.000, καθώς θεωρείται δύσκολο οι συνταξιοδοτήσεις να φτάσουν ξανά στον αριθμό του 2010. 
Σημειώνεται επίσης, ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έκαναν κανένα απολύτως σχόλιο για την εργασιακή εφεδρεία και απλώς παρέλαβαν τα σχετικά στοιχεία από το υπουργείο. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από το δημόσιο περίπου  8.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων το 90% είναι οικειοθελείς παραιτήσεις για συνταξιοδότηση.


Στο στόχαστρο και οι αποδοχές του ιδιωτικού τομέα

Εν τω μεταξύ, μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει επισήμως ότι έχει γίνει οποιαδήποτε νύξη για περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο οι πληροφορίες που προκύπτουν από τις συναντήσεις αναφέρουν ότι το κλιμάκιο της τρόικας απαιτεί τη μείωση του κατώτατου μισθού από τα 751 ευρώ μεικτά που είναι σήμερα, κοντά στα 450 ευρώ, όπως είναι και στην Πορτογαλία. Παράλληλα φέρονται να επιμένουν και για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ενώ διαφωνούν και με τα όσα προβλέπει η τριετής Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασία, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να γίνουν αυξήσεις 1,7% το 2012. 
Αύριο, συνάντηση για συντάξεις και επιδόματα
Αύριο, Τετάρτη, τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, με αντικείμενο τις επικουρικές συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα.

eklogika