ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.12.11

«Τσουνάμι» στον ιδιωτικό τομέα Το ΔΝΤ ζητά παράκαμψη της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σαρωτικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς και στις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα ζητά το ΔΝΤ και -όπως αναφέρει- έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση. Στόχος, σύμφωνα με τον έκθεση του Πωλ Τόμσεν, είναι η μείωση του κόστους εργασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Το άνοιγμα του διαλόγου για την αναμόρφωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης έχει συμφωνηθεί με την κυβέρνηση αλλά όταν ξεκινήσει οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών σωματείων αναμένονται σθεναρές καθώς η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Στην αιτιολογική έκθεση το ΔΝΤ επισημαίνει ότι την ελαστικότητα που επιτεύχθηκε με τις επιχειρησιακές συμβάσεις δεν μπορούν να την καρπωθούν οι ΜμΕ καθώς απασχολούν πολύ λίγο προσωπικό. Παράλληλα ο Τόμσεν σημειώνει ότι στην Ελλάδα ο επιχειρηματικός κορμός αποτελείται κατά 97% από ΜμΕ, οπότε για να επιστρέψει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά είναι κρίσιμο να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας τους ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους.
Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας και η ΓΣΕΕ αντιτείνουν ότι αν μειωθεί ο βασικός μισθός, που είναι πάγιο αίτημα της τρόικα, τότε θα καταρρεύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς οι εισφορές υπολογίζονται ως μέρος του. Η έκθεση
Ο Πωλ Τόσμεν υποστηρίζει ότι οι αλλαγές που έγιναν στα εργασιακά έχουν αποτύχει να επανεκκινήσεων την αγορά εργασίας και να αυξήσουν την απασχόληση. Στην έκθεση το πρόβλημα εντοπίζεται στα λάθος εργαλεία (ΣΣΕ) τα οποία δεν επιτρέπουν την προσαρμογή των μισθών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
Σε αυτά τα προβλήματα αποδίδεται και η κετόξευση της ανεργίας στην ηλικία των 25 ετών. Παράλληλα ο Τόμσεν επισημαίνει ότι η ύπαρξη κατώτατου μισθού –ο οποίος είναι σχετικά υψηλός- οδηγεί σε σχέσεις εργασίας εκτός συστήματος από τις οποίες το Δημόσιο χάνει περισσότερα.
Η τρόικα έχει ήδη συμφωνήσει με την κυβέρνηση για την απεμπόληση –κατ ουσίαν- των κλαδικών συμβάσεων και την εγγύηση μόνο του κατώτατου ορίου της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
Ενώ σε δεύτερη φάση η επιδίωξη είναι η μείωση του κατώτατου μισθού ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα μεσα από τη μείωση του λειτουργικού κόστους.
Παράλληλα η τρόικα εκτιμά ότι με χαμηλότερους μισθούς και εισφορές θα περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία, μεσοπρόθεσμα, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η απασχόληση. Περιορίζοντας την ανεργία.
Τα μέτρα
Σε πρώτη φάση θα ανασταλεί η ισχύς του μηχανισμού που επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων σε επιχειρήσεις που μακροχρόνια απέχουν από τις διαπραγματεύσεις.
Εν συνεχεία θα καταργηθεί η ρήτρα προτίμησης υπέρ των εργαζομένων, η οποία προβλέπει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από το σημείο που ευνοεί περισσότερο των εργαζόμενο.
Παράλληλα θα επιτραπεί η διαπραγμάτευση επιχειρησιακών συμβάσεων από τα 3/5 των εργαζομένων. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι το εργασιακό κόστος θα περιοριστεί κατά 10-20%.
Ενώ επισημαίνεται ότι τα μέτρα αυτά έχουν συμφωνηθεί πριν από την εκταμίευση της 6ης δόσης. 


sofokleusin

Δεν υπάρχουν σχόλια: