ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.12.11

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΕΜΒΑΔΟ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΕΜΒΑΔΟ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω διάταξη είναι αμφιβόλου συνταγματικότητας, τα δε δικαστήρια, όπως και όλοι οι πολίτες έχουν συνταγματική υποχρέωση και καθήκον να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενο του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα, να σέβονται αυτό και να πράτουν με σκοπό τη μη κατάλυση του (άρθρα 93 παρ. 4 και 120 του Συντάγματος της Ελλάδος).
Απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης του περιγραφομένου στην
αίτηση ακινήτου του αιτούντος εκ μέρους της καθ' ής, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.....

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ:

TO MONOΜEΛEΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Αποτελούμενο από τη Δικαστή Αικατερίνη Ντελή, Πρόεδρο Πρωτοδικών.

Αφού άκουσε τους πληρεξούσιους δικηγόρους των διαδίκων χωρίς τη σύμπραξη γραμματέα.

Δέχεται το υποβαλλόμενο από τον αιτούντα αίτημα προσωρινής διαταγής. Ειδικότερα, εν
προκειμένω υφίσταται δικαιοδοσία του παρόντος Δικαστηρίου για την εκδίκασης της αιτήσεως
λήψης του ασφαλιστικού μέτρου που ζητεί ο αιτών και το οποίο δεν συνιστά εξαναγκασμό σε
δήλωση βούλησης της καθ' ής εταιρείας, αλλά προσωρινή ρύθμιση της μεταξύ των διαδίκων
εριζόμενης σχέσης που πηγάζει από τη σύμβαση που αυτοί έχουν καταρτίσει, με αντικείμενο τη διάθεση (από την καθ' ής) προς χρήση (από τον αιτούντα) οικιακού ρεύματος. Συγκεκριμένα πρόκειται για διαφορά που αφορά την, κατά τους ισχυρισμούς του αιτούντος, μονομερή και άνευ προειδοποιήσεως, εκ μέρους της καθ' ής, διατάραξη των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των συμβαλλομένων μερών, με αλλοίωση του περιεχομένου τους όπως αυτό είχε διαμορφωθεί εξ αρχής κατά την κατάρτιση της εν λόγω σύμβασης. Η έννομη αυτή σχέση είναι ιδιωτικού δικαίου,καθόσον έχει καταρτιστεί μεταξύ ιδιωτών (η καθ'ής Δ.Ε.Η Α.Ε είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και συγκεκριμένα ανώνυμη εταιρεία, στην οποία μετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, που λειτουργεί κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας : ΑΠ 1573/2008 και ΑΠ 75/2003 δημοσιευμένες στην Η.Τ.Ν.Π «ΝΟΜΟΣ»), η εξ αυτής αναφυόμενη διαφορά αφορά την έριδα των διαδίκων σχετικά με το δικαίωμα της καθ' ής να διακόψει την ηλεκτροδότηση του περιγραφόμενου στην κύρια αίτηση ακινήτου του αιτούντος, μονομερώς, άνευ διαπραγματεύσεως,υπό όρους και προϋποθέσεις που δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο της σύμβασης παροχής οικιακού ρεύματος, βάσει του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011 (ΦΕΚ 28/Α'/3-10-2011), κατά τις διατάξεις του οποίου η Δ.Ε.Η Α.Ε Θα διακόπτει την ηλεκτροδότηση των καταναλωτών εφόσον αυτοί δεν καταβάλλουν το, με τον παραπάνω νόμο επιβαλλόμενο, ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών ακινήτων. Κατ' ακολουθία των ανωτέρω, εν προκειμένω εφόσον πρόκειται για διαφορά ιδιωτικού δικαίου (κατ’ ορθή εκτίμηση του περιεχομένου της κύριας αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων), υφίσταται και η δικαιοδοσία για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής.
Περαιτέρω, όσον αφορά την κατ' ουσίαν έρευνα του σχετικού
αιτήματος, πιθανολογείται ότι, εν προκειμένω, η επικείμενη από την καθ' ής διακοπή της
ηλεκτροδότησης του ακινήτου του αιτούντα, στο οποίο αυτός διαμένει με την οικογένεια του, με όρους, προϋποθέσεις και διαδικασία, που ορίζονται εκτός του περιεχομένου της σύμβασης που αυτή έχει καταρτίσει με τον καταναλωτή αιτούντα και περιγράφονται στο άρθρο 53 του ν.4021/2011, συνιστά κατάχρηση της πλεονεκτικής θέσης της έναντι του τελευταίου αφούαιφνιδιάζει αυτόν προβλέποντας κύρωση για παράβαση που δεν συνάπτεται, κατ’ αντικείμενο και σκοπό, με τη σύμβαση παροχής οικιακού ρεύματος που οι διάδικοι έχουν καταρτίσει.
Το γεγονός ότι η επικείμενη αυτή ενέργεια της καθ' ής εδράζεται στην ανωτέρω διάταξη, εκ του περιεχομένου της οποίας θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η καθ' ής ενεργεί ως κατ’ εξουσιοδότηση, ή κατά παραχώρηση εισπρακτικό όργανο του Δημοσίου, ενέργεια που είναι νόμιμη καθόσον προβλέπεται από το άρθρο 2 του ν.δ 356/1974 περί ΚΕΔΕ, δεν σημαίνει ότι ιδρύεται από την εν λόγω διάταξη υποχρέωση της καθ' ής να ενεργήσει σύμφωνα με το περιεχόμενο της σχετικής εντολής του Δημοσίου, αφ' ής στιγμής η εντολή αυτή συνδέεται με κύρωση (διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος) η επιβολή ή μη της οποίας αποτελεί αποκλειστικά και μόνο περιχυμένο της σύμβασης ηλεκτροδότησης μεταξύ καθ' ής και αιτούντα, στην κατάρτιση και λειτουργία της οποίας το Δημόσιο ουδεμία επέμβαση έχει ή πρέπει να έχει (η σύμβαση δεν αφορά τους όρους άσκησης της πολιτικής για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και την ενέργεια). Σημειώνεται ότι η ανωτέρω διάταξη είναι αμφιβόλου συνταγματικότητας, τα δε δικαστήρια, όπως και όλοι οι πολίτες έχουν συνταγματική υποχρέωση και καθήκον να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενο του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα, να σέβονται αυτό και να πράτουν με σκοπό τη μη κατάλυση του (άρθρα 93 παρ. 4 και 120 του Συντάγματος της Ελλάδος).

Απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης του περιγραφομένου στην
αίτηση ακινήτου του αιτούντος εκ μέρους της καθ' ής, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και υπό τον όρο συζήτησης αυτή κατά τη δικάσιμο που
ορίζεται στην μπροστινή σελίδα της αιτήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: