ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.12.11

Aπειλές και έωλοι εκβιασμοί, μέσω εγκυκλίου !

Aπειλές και έωλοι εκβιασμοί, μέσω εγκυκλίου !
Η πρωτοφανής χθεσινή εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με την οποία ασκείται ωμός εκβιασμός για την αναγκαστική ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Τραγικά αδιέξοδα, για τα οποία δεν ευθύνεται μόνο η ίδια η λανθασμένη συνταγή που έχει επιβληθεί εξαρχής, αλλά και η προχειρότητα με την οποία υλοποιούνται τα επιμέρους μέτρα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Η υπόθεση με την εφαρμογή του μέτρου της λεγόμενης εργασιακής εφεδρείας έχει εξελιχθεί σε τραγέλαφο.
Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι έφθασαν στο σημείο να απειλούν τους υπαλλήλους πως εάν δεν δεχθούν να μπουν τώρα στον προθάλαμο της συνταξιοδότησης θα υποστούν σημαντικές περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους όταν στο μέλλον θα βγουν κανονικά στη σύνταξη, είναι φανερό ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί έχουν χάσει την μπάλα.
Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας προδιέγραφε από την αρχή και την αποτυχία εφαρμογής του. Όμως, οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις, που εκδηλώνονται στο πόδι και υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας, η οποία ζητεί 30.000 εφέδρους μέχρι το τέλος του χρόνου, αγγίζουν πια τα όρια της αστειότητας, γελοιοποιώντας ένα θεσμό και εμπαίζοντας χιλιάδες εργαζομένους, τους οποίους καλούν να υποστούν από τώρα ένα γενναίο κουτσούρεμα στις απολαβές τους, για να τους μειώσουν τη σύνταξη σε δύο χρόνια.
Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο Σαχινίδη, εάν δημόσιος υπάλληλος πληροί τους όρους του νόμου για να τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν υπαχθεί τελικά στο καθεστώς αυτό, τότε, όταν έρθει η ώρα να περάσει στη σύνταξη, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα «τσεκουρώσει» από αυτή σταδιακά τα επιπλέον ποσά που εισέπραξε κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο θα έπρεπε κανονικά να είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και στο οποίο θα έπρεπε να λαμβάνει αποκλειστικά το 60% του τελευταίου βασικού μισθού.
Δηλαδή, θα αφαιρεθούν από τη σύνταξη, τμηματικά, χρήματα που αντιστοιχούν στο 40% του βασικού μισθού και στα επιδόματα που εισέπραξε ο υπάλληλος στο διάστημα στο οποίο κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Είναι προφανές ότι η απειλή μέσω εγκυκλίου για μελλοντικές περικοπές στις αποδοχές εργαζομένων όταν θα γίνουν συνταξιούχοι πάσχει νομικά και τυχόν απόπειρα πραγματοποίησής της αναμένεται να καταπέσει στα δικαστήρια. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι ότι οι προχειρότητες και οι έωλοι εκβιασμοί δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και χαρακτηριστική αδυναμία στην υλοποίηση πολιτικών
ΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: