ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.12.11

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Αφιερωμένο στο ιστολόγιό σας και στον Blogger Ορίζοντας
Κασσιανός Αν. Κατσαβριάς
kassianos@in.gr


Σχόλιο μου σε σχετικό άρθρο.
ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ¨ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ¨ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

    Φτάνει να είναι κάποια πολιτική δύναμη μόνο αντιμνημονιακή για να μπορεί να δικάσει και να φυλακίσει τους πραγματικούς ενόχους;
    Ποιος θα στείλει τους πασόκους (και όχι μόνο τους πασόκους) φυλακή;
    Όχι μόνο με το άρθρο 162 του Π.Κ που επικαλείστε, μα με το όλο Σύνταγμα και η συνεχόμενη τακτή παραβίαση του, νομίμως επιτρέπει, λάθος επιβάλλει, να συλληφθούν, να δικαστούν και να καταδικαστούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι.
    Δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που επικαλείστε, υπάρχουν πολλά περισσότερα και κατά την προσωπική μου γνώμη εάν αξιοποιηθούν (όπως και κάποιοι άνθρωποι και πηγές, σας αναφέρω το παράδειγμα των στοιχείων του κυρίου Καμμένου) θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις.      Επίσης θα έλθουν πιστεύω στο εγγύς μέλλον και νέα σχετικά συνταρακτικά στοιχεία (για παλιά και νέα σκάνδαλα) που θα καταπλήξουν το Πανελλήνιο.
    Το ιστολόγιο σας και σεις προσωπικά κυρία Πόπη Σούφλη (επίσης) πιστεύω ότι θα παίξει-τε  θετικά σημαντικό ρόλο στα μελλούμενα και σε αυτές τις εξελίξεις. Και όλα τα δημοκρατικά ιστολόγια.
    Ποιος θα τους στείλει φυλακή,( ρωτάτε), και επίσης λέτε εάν έχουνε τα άντερα οι ¨αντιμνημονιακοί¨ να το κάνουν και μας δείχνετε στις φωτογραφίες τους: την κ. Παπαρήγα (ΚΚΕ), τον κ.Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ) και τον κ. Κουβέλη (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) και ως σχόλιο  επίσης λέτε, για τα αντιμνημονιακά κόμματα, ότι είναι στο παιχνίδι και ότι οι μάσκες έχουν πέσει.
    Εν μέρει έχετε δίκιο, όχι όμως απολύτως, και για να πούμε τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη και να μην αδικήσουμε κανέναν, κάνω τις εξής παρατηρήσεις – τοποθετήσεις. (πάντα με γνώμονα την υποκειμενικότητα μου.)
     Το να βάζουμε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις στο ίδιο τσουβάλι, δεν είναι ορθό. Διότι π.χ  το ΚΚΕ ως μοναδικό κόμμα αρχών, αγωνίζεται και παλεύει με συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες είναι καθαρές και δεν παρερμηνεύονται. Αγωνίζεται και πρεσβεύει τα δίκαια του λαού, είναι ασυμβίβαστο με την αντιδραστική καπιταλιστική Ε.Ε και το κυριότερο δεν συνεργάζεται (και καλά κάνει) με άλλες πολιτικές δυνάμεις δήθεν αντιμνημονιακές. Εμείς ως ψηφοφόρος λαός πως το επιβραβεύουμε; Με 7.54%  ( αποτελέσματα εθν. Εκλογών 2009).
     Ο κ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ 4.60%).
Πράγματι με εκπλήσσει ευχάριστα με τον πρόσφατο λόγο του, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ο ίδιος είναι μαχόμενος πολύ καταρτισμένος και ευχάριστος, χαρισματικός ρήτορας, το κόμμα του όμως και η πρακτική πολιτική που ακολουθεί ποια είναι;
     Ενώ καταγγέλλει προφορικά δημόσια το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται μαζί του σε συνδικαλιστικό και δημοτικό επίπεδο, κ.α. καθώς επίσης απεργάζεται πολιτικές οι οποίες ωραιοποιούν την Ε.Ε δηλαδή πιστεύει (;) ότι, αν αλλάξει ηγέτες θα πάψει να είναι η κακή και καπιταλιστική ευρωπαϊκή ένωση, ως δια μαγείας, θα γίνει καλή και σοσιαλιστική. (Είδαμε τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά της κόμματα και τους ηγέτες τους, ποιες ήταν οι θέσεις και οι αποφάσεις τους καθώς  και τα έργα τους).
    Επίσης η (τώρα τελευταία) συγκεκριμένη εμμονή του, περί του να υπάρξει  ενότητα των αριστερών δυνάμεων και αυτή να εκφραστεί σε ψήφους – βουλευτές είναι περισσότερο δημαγωγική, (λόγω της άρνησης του ΚΚΕ), πάρα ουσιαστική, περισσότερο επιθυμεί στο να ¨χρεώσει¨ στο ΚΚΕ αυτήν του την άρνηση, παρά να ενωθεί ειλικρινά μαζί του – και αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι τα κόμματα αυτά παρότι είναι αριστερά, έχουνε διαφορετική ιδεολογία και φιλοσοφία και πρακτική.     Μακάρι να μιλάγαμε ειλικρινά για την ενότητα της αριστεράς.
    Τέλος καταλήγω για τον κ. Τσίπρα ότι μου αρέσει να τον ακούω ως λόγια πρωσοπικότητα αλλά τα λόγια δεν ταιριάζουν με τα έργα του και τις τελικές θέσεις και τις αποφάσεις του κόμματος του. Πιστεύει κανένας, εκτός των φίλα προσκείμενων αυτού, ότι αυτή η αντιμνημονιακή δύναμη, όχι αντιευρωπαϊκή, (ότι) μπορεί να πάει κάποιον πολιτικό στην φυλακή; Πολιτικό με τον οποίο συνεργάζεται σε διάφορα επίπεδα; Μην είμαστε αφελείς. Στο βάθος του μυαλού τους είναι η εξουσία.
    Ο κ. Κουβέλης και το κόμμα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι δύναμη αντιμνημονιακή; αντιευρωπαϊκή;  Όχι σίγουρα  και πάλι όχι. Εδώ τι έχουμε; Ένα νέο κόμμα με έναν πολιτικό ηγέτη δεινό ρήτορα όπως τον κ. Τσίπρα με πιο ήρεμο μειλίχιο ύφος, πολύ νομικά καταρτισμένος, εξ επαγγέλματος  ο οποίος επιθυμεί διακαώς να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο με την όποια δύναμη και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, και επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί του, για να ¨σφετεριστεί¨ το μερίδιο του στην εξουσία. (προσέξτε που εντέχνως προβάλλετε από συγκεκριμένα ΜΜΕ, για τα  συγκεκριμένα μελλοντικά τους πολιτικά σχέδια (τύπου Καρατζαφέρη, δηλαδή ένα νέο ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ.α. δυνάμεις)  αυτών ή νέων πολιτικών δυνάμεων. Μπορεί ο κ. Κουβέλης λοιπόν να ενοχοποιήσει, να δικάσει και να φυλακίσει ανθρώπους που τους παρακαλάει τώρα για να συγκυβερνήσει; Όχι βέβαια.
    Τέλος κυρία Σούφλη άφησα τον εαυτό μας, δηλαδή τον Ελληνικό λαό που δεν είναι (είμαστε) άμοιρος ευθυνών αυτών που μας συμβαίνουν, που ακόμα και τώρα αφήνουμε, επιτρέπουμε σε κάποιους πολιτικούς, κόμματα, βουλευτές, στελέχη τους κλπ να μιλάνε και να πράττουν για λογαριασμό μας και να κάνουνε τα χειρότερα για μας. Και εμείς να μην αντιδρούμε στον βαθμό που πρέπει να αντιδράσουμε. Αυτοί το κάνουν επειδή είτε έχουνε  προσωπικά πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, είτε έχουνε ξεπουληθεί στην αστική τάξη, στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, είτε εξυπηρετούν ξένες δυνάμεις και αλλότρια σχέδια. Εμείς έχει σημασία τι κάνουμε. Τι χρειάζεται από δω και πέρα; Επειδή νομίζω για τον α ή β λόγο οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν και δεν ¨πηγαίνουν¨ κυρίως στο ΚΚΕ, γιατί (νομίζω κακώς) έχουνε κάποιες φοβίες, για την μικρή τους ατομική περιουσία, μήπως και χαθεί, (έχουν παρερμηνεύσει τελείως τα πράγματα),ίσως γιατί δεν ξεχνούν ή δεν θέλουνε να ξεχάσουνε τα βιώματα του εμφυλίου, (δυστυχώς ακόμη στην εποχή μας), ίσως γιατί ακόμη δεν έχουνε πειστεί από τα έργα του και τον λόγο του, ίσως τελικά, δεν ξέρω και εγώ, ίσως γιατί απλά δεν θέλουν, κ.α τέτοια προβλήματα και παρόλη την διαφαινόμενη  επικειμένη εκλογική άνοδο του, δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό αυτό δεν θα είναι αρκετό, είναι κάτι το σημαντικό για τις πολιτικές εξελίξεις μα δεν φτάνει.                                                                    
   Επίσης βλέπω θετικά στοιχεία σε κάποια μικρά κόμματα η σε κάποιες μεμωνομένες  προσωπικότητες (όπως π.χ ο κύριος  Χαραλαμπίδης –αξιόλογο πολιτικό κεφάλαιο )  που είναι ειλικρινή με τον λαό. Επίσης με ενδιαφέρον παρακολουθώ και εκτιμώ ιδιαίτερα τις θέσεις της κυρίας Σοφίας Σακοράφα, καθώς και κάποιους άλλους συγκεκριμένους (αστικών κομμάτων) βουλευτές και πολιτικούς μέσα η και έξω από το Κοινοβούλιο. Πολιτικές  δυνάμεις όπως π.χ του κύριου Μίκη Θεοδωράκη την Σπίθα και άλλων και ίσως γεννηθούν και νέες δυνάμεις που θα τις δω,  για να εκτιμήσω την στάση τους, τις θέσεις τους και τον τυχόν αγώνα που θα κάνουν. Και αυτό δεν μου είναι αρκετό όμως ακόμη.                                                                                        
  Υπάρχει πολύ καλή ¨μαγιά¨ στην χώρα μας, στην χώρα που δημιουργήθηκε η Πολιτική, ο Πολιτισμός και γεννήθηκε η Δημοκρατία, είναι δυνατόν να μην υπήρχε γόνιμο έδαφος για πολιτικές εξελίξεις; Έπειτα μην ξεχνάτε ότι ο κάθε Έλληνας είναι εν δυνάμει Αρχηγός, εν δυνάμει Πρωθυπουργός, έχει τα προσόντα, δεν είμαστε απλά μια χαρισματική φυλή, είμαστε είδος, είμαστε γέννημα Θεού.
    Κατ΄εμέ χρειάζεται κάτι καινούργιο, πραγματικά κάτι καινούργιο. Ένα νέο κίνημα, που θα πρέπει να ιδρυθεί από τον λαό για τον λαό. Που θα εξυπηρετεί την πλεοψηφία του Ελληνικού λαού το 95% και που θα συγκρουστεί  με το καπιταλιστικό 5% το οποίο σήμερα κυβερνά και αποφασίζει.
     Θα έβαζα τον εαυτό μου να συμμετείχε ενεργά (στο οποιοδήποτε μετερίζι) σε μια τέτοια διαδικασία μαζί με άλλους που τυχόν έχουνε την ίδια διάθεση, ευαισθησία, αντίληψη και προβληματισμό με μένα.
                                      Να συνδημιουργήσουμε:

    Ένα Ελληνικό λαϊκό κίνημα που θα μετουσιωθεί σε κόμμα εξουσίας με ένα πρόγραμμα πραγματικής αλλαγής, με ένα πρόγραμμα Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Εθνικής Ανεξαρτησίας που θα φέρει τα πράγματα εκεί που πρέπει και να δώσει στους Έλληνες μια τελευταία ελπίδα, ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο. Ένα κίνημα Ελπίδας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης-Ανεξαρτησίας και τότε γιατί όχι (επιβάλλετε να το κάνει) να στείλει στην φυλακή τον όποιο ΠΑΣΟΚΟ, τον όποιο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, η τον όποιον πολιτικό ή μη που έχει πράξει ή συμπράξει την όποια ανομία, την όποια παραβίαση νόμων και Συντάγματος και έχει ¨παίξει¨ εθνικά – πολιτικά – οικονομικά ¨παιχνίδια¨ εις βάρος του Ελληνικού λαού και της Ελλάδας. 

  Φιλικά Κασσιανός Αν. Κατσαβριας
kassianos@in.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ:  Σας ευχαριστούμε για την αφιέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: