ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.3.11

Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου ή μήπως είναι αντίθετα συνεπής στους πραγματικούς της στόχους;


Η απάντηση έρχεται ως καταπέλτης, από έναν σχολιαστή(*) του antinews!

Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου; Απεναντίας, η όποια προσπάθεια καταβλήθηκε από την κυβέρνηση ΓΑΠ έχει πετύχει σχεδόν απόλυτα μέχρι τώρα.
Δε μας έφεραν το Μνημόνιο για να σωθούμε.
Κανείς λογικός άνθρωπος δε δανείζεται υπέρογκα για να σωθεί από τη χρεοκοπία και δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελείται από τρελούς ή ηλίθιους, το αντίθετο μάλιστα. Ο σκοπός τους ήταν και παραμένει η οικονομική εξάντληση της ελληνικής κοινωνίας (συγγνώμη που δε χρησιμοποιώ την ταξική ‘ανάλυση’, δε μου αρέσουν τα κατεψυγμένα προϊόντα) ώστε να ξεπουληθεί στη συνέχεια ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδας και να προωθηθούν ‘λύσεις’ στα εθνικά θέματα προς το συμφέρον των αδελφών γειτόνων μας, που έχουν βέβαια τις πλάτες της πραγματικής πατρίδας του ΓΑΠ.
Τα εθνικά θέματα είναι ο πραγματικός τους στόχος.
Την οικονομία μπορείς να την ξαναφτιάξεις μετά από χρόνια, ακόμη και μετά από μια καταστροφή (υπό ορισμένες προϋποθέσεις) ενώ η εδαφική συρρίκνωση δεν αναστρέφεται για πολύ περισσότερο χρόνο, ίσως και ποτέ (και έχει φυσικά τεράστιες οικονομικές συνέπειες), όπως μας διδάσκει η εμπειρία, δηλαδή η ιστορία (την οποία προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πλήρως ώστε να απολέσουμε κάθε επαφή με την πραγματικότητα κι επομένως κάθε δυνατότητα αποτελεσματικής παρέμβασης σε αυτήν).
Δυστυχώς η ΝΔ δεν ασχολείται καθόλου με τα πολιτισμικά ζητήματα και τις πολιτικές-οικονομικές προεκτάσεις τους, είτε γιατί δεν την ενοχλούν, είτε γιατί δεν τα καταλαβαίνει, είτε γιατί φοβάται να πατήσει πόδι εκεί όπου γίνεται ο πραγματικός πόλεμος (βλ. δημιουργία μιας παγκόσμιας ιδεολογίας που αποτελεί το υπόβαθρο της νέας τάξης).
Μην ξεχνάμε, μπορεί να φορέσεις αλυσίδες σε κάποιον κι αυτός ακόμη να αντιστέκεται. Αν όμως τον κάνεις να υιοθετήσει μια κοσμοθεωρία που νομιμοποιεί τη θέση του ως αλυσοδεμένου τότε έχει παραδοθεί.
Αυτό προσπαθούν να κάνουν στους Έλληνες.
(*) Δημήτρης / 2:34 pm
Alkimos

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΝ ΣΤΙΜΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ

Θυμάστε την περίπτωση Γιέλτσιν;

Ε! Λοιπόν η περίπτωση υιού Παπανδρέου είναι ανάλογη. Θα παρατηρήσατε βέβαια ότι έβγαλα την παρένθεση από το ύψιλον...
Το έκανα συνειδητά, διότι ο ιός τερμάτισε την μολυσματική του δράση και οδεύει προς την λύση δηλαδή την διάλυσή του.
Το λόγο τώρα έχουν τα βακτήρια της ΠΤΕ!

Το λέν όλα τα απορρυπαντικά συνειδήσεων, τα σαμπουάν μυαλών το διαλαλούν πως ήταν λάθος το μνημόνιο...
Το λέει το...
MEGA με φωνή που Τρέμη
Τό λέει κι ΣΚΑΪ και σκάει απ΄το κακό του...
Τώρα ανακάλυψαν όλοι αυτοί την Αμερική και πως το τρίβει το πιπέρι του δανείου η Τραπεζοπιστωτική...
Τώρα που είναι σίγουροι ότι μας έχουνε στό χέρι...
καί όλο δείχνουνε στον Παπανδρέου τον σκουπιδοντενεκέ...

Τώρα που εξαπλώνονται τα βακτήρια χρειαζόμαστε αντιβιοτικό, τον ιό δεν τον πιάνει, ο ιός κάνει τον κύκλο του και φεύγει...
τώρα το χρειαζόμαστε το κίνημα, όχι σπιθίτσες, αλλά πύρ!!!

Πύρ άσβεστο, Πύρ καθαρτικό, Πύρ αναλίσκον!!!

Το ερώτημα είναι θα βρεθεί ο Έλληνας Πούτιν;
Ο πατριώτης Έλληνας που θα αναλάβει το τιμόνι στα δύσκολα και θα βγάλει την Ελλάδα από το "αδιέξοδο";

Πρέπει να το δούμε Έλληνες στα σοβαρά να βρούμε πατριώτη αρχηγό και τον υιό Παπανδρέου τον καλώ να το σκεφτεί, να ψάξει, να βρεί ποιός μίλαγε σωστά
και στον πατέρα του και σ΄αυτόν, να τον καλέσει και να τον συμβουλευτεί...
Το να ανακαλύψει ο υιός Παπανδρέου τον δικό του Πούτιν είναι δύσκολο αλλά με την βοήθεια αυτού που λέω κάτι μπορεί να γίνει.
Μπορεί να φύγει αθόρυβα να πάει στα...μέρη του.
Αλλιώς αντί για ΟΗΕ (που τού'ταζαν για να προδώσει) θα συναντήσει τον σκουπιδοντενεκέ!


ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ

ΟΧΙ ΣΠΙΘΙΤΣΕΣ ΑΛΛΑ ΠΥΡ ,ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

oimos-athina.

Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com

Στον δρόμο του αίσχους για την συγκυβέρνηση της απόλυτης συγκάλυψης...

  • Το ΠαΣοΚ δεν θα μπορεί σε λίγο να κυβερνήσει, η ΝΔ δεν θέλει, κι έτσι η συγκυβέρνηση των δύο γίνεται ελκυστική για τις δύο ηγεσίες
Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει συνάντηση των “αρχηγών” των πολιτικών κομμάτων. (Η λέξη βέβαια “αρχηγός” είναι τουλάχιστον όνειδος προκειμένου περί “δημοκρατίας”, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).
Θεωρητικά θα βρεθούν για να συζητήσουν για τις εξελίξεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση και την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου. Στην ουσία, η μια πλευρά, το ΠαΣοΚ, θα ρίξει στο τραπέζι το δέλεαρ της συμμετοχής στην εξουσία, προς την άλλη πλευρά, τη ΝΔ. Κανονικό προξενιό.
Το ΠαΣοΚ σε λίγο δεν θα μπορεί να κυβερνήσει. Η λαϊκή αντίδραση μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, τα μέτρα δεν βγαίνουν και δεν οδηγάνε πουθενά, αντίθετα έχουνε στραγγίσει την αγορά και έχουν ρίξει 2 με 3 εκατομμύρια συνέλληνες στην απαξίωση, την κατάθλιψη και την οργή. Και σε λίγο, αν συνεχίσει η έλλειψη μετρητών από την πιάτσα, στην πείνα. Η έκρηξη φαίνεται κοντά. Και μπορεί να είναι και ανεξέλεγκτη, ανάλογα και με την απελπισία.
Η ΝΔ δεν θέλει να κυβερνήσει. Το είπε, το ξαναείπε, το καταλάβαμε. Δεν είναι μόνο ότι το ΠαΣοΚ εξυπηρετεί σαφώς καλύτερα τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, που και τα δύο κόμματα εξυπηρετούν, και άρα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά. Είναι και ότι το σύστημα προσπαθεί να κρατήσει κάποιες από τις δυνάμεις του “άφθαρτες”, ώστε όταν θα ρθει η ώρα να διαλέξει ο λαός στις εκλογές, να έχει ως εναλλακτική να προτείνει την “αντι-μνημονιακή” ΝΔ που θα “τιμήσει την υπογραφή του κράτους”.
Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική λύση της “κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας”, αν τα πράματα παραστραβώσουν και ο λαός δεν συγκρατιέται με τίποτε (πάντα υπάρχει εννοείται και η λύση του στρατιωτικού νόμου ή κάποιου συνταγματάρχη που δεν κρατιέται να μας σώσει και να εκπληρώσει έτσι και το εφηβικό του όνειρο “να κυβερνήσει την ελλάδα”, που τόχει και το ονειρεύτεται “από τη σχολή”) . Εχουν ήδη κάτι επιλογές από σερ και διάφορους άλλους μυστήριους γέροντες που μαγειρεύουν αυτή την περίοδο, ώστε να τους προικίσουν και με λαϊκό έρεισμα.
Αλλά όσο περνάει ο καιρός και η οικονομική κατάσταση στομώνει και ο λαός στυλώνει τα ποδάρια, τόσο πιο ελκυστική γίνεται, για τις ηγεσίες των κομμάτων, μια άλλη λύση: της συγκυβέρνησης ΠαΣοΚ-ΝΔ. Αν δώσει φυσικά και την έγκρισή της η εγχώρια οικονομική ολιγαρχία που είναι και ο πραγματικός ιδιοκτήτης της γλυκυτάτης μας πατρίδας, από συστάσεως ελληνικού κράτους. Και πιο πριν.
Αυτή η λύση της συγκυβέρνησης είναι η πιο ελκυστική για όλους.
Για το ΠαΣοΚ, διότι θα συνεχίσει να είναι στην εξουσία. Πράγμα ζωτικό για τα μεγαλοστελέχη του ΠαΣοΚ, που άλλα έχουν πάρει πρωτάθλημα στη διαφθορά, άλλα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς κόκκινα χαλιά, χαιρετούρες, παχυλές αμοιβές και κυβερνητικές πτήσεις και γενικώς όλοι τους θα προτιμούσαν να μείνουν ακόμη μια βδομάδα στα γραφεία τους κιας τσακιζόταν ο τόπος στον γκρεμό. Τη μάνα τους μπορούν να την αποχωριστούνε. Την εξουσία όχι.
Για τη ΝΔ είναι ελκυστική λύση για τους ίδιους λόγους πάνω κάτω. Επιπλέον η απομάκρυνση από την εξουσία είναι αφόρητη για ορισμένους, σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας. Ακόμη η προοπτική της συμμετοχής στην εξουσία, είναι ελκυστική και ως πολιτική τακτική, διότι θα συσπειρώσει τα στελέχια που τώρα λοξοκοιτάνε προς άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και θα παγιώσει την δύναμη του αρχηγού εσωκομματικά. Οταν ένας αρχηγός έχει να μοιράσει κυβερνητικές καρέκλες, τότε είναι στην πιο κορυφαία του στιγμή από άποψη εξουσίας στους από κάτω του.
Η συγκυβέρνηση όμως ενέχει και έναν κίνδυνο για το καθεστώς, πολύ σοβαρό. Να απαξιωθούν εντελώς και πέρα για πέρα, και τα δύο κόμματα συγκυβερνώντας. Ακόμη και στα μάτια εκείνων που απόμειναν (πόσοι είναι, το κέρατό μου) να πιστεύουν πως το σύστημα μπορεί να βρει την λύση στο σημερινό χάλι, με τα παλιά του εργαλεία. Είναι σοβαρός κίνδυνος και μπορεί έτσι το καθεστώς να χάσει ένα μέρος από τις εναλλακτικές του.
Εννοείται πως εμείς, ο λαός, δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι καλό από μια τέτοια συγκυβέρνηση. Δεν θα γίνει για το καλό μας. Αλλά για να αποσπάσει την λαϊκή συναίνεση, να μειώσει την οργή και να κερδίσει χρόνο, συνεχίζοντας την εφαρμογή των Μνημονίων. Στα οποία μνημόνια ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ κόμματα συμφωνούν. Και μην ακούτε. Δείτε μόνο ποιους φορολογούν μονίμως και τα δύο κόμματα και κυρίως, ποιους όχι. Και ποιους στηρίζουν οικονομικά.
Η επαφή με την εξουσία δεν διαφθείρει μόνο τον άνθρωπο. Τον αρρωσταίνει κιόλας. Τον μεταβάλλει ψυχικά με έναν αμετάκλητο τρόπο. Το ίδιο και η προσδοκία της εξουσίας.
Ετσι, ενώ ζούμε σε έναν ορυμαγδό, σε μια μεγάλη καταστροφή που το ίδιο το πολιτικό σύστημα μας οδήγησε, δεν ακούγεται ούτε μία κουβέντα για αναμόρφωση του πολιτεύματος. Για εκδημοκρατισμό. Για επιστροφή της εξουσίας ή μέρους της στον φυσικό της ιδιοκτήτη: τον λαό.
Η παρούσα ολιγαρχία της πολιτικής και η κρυμμένη πίσω της ολιγαρχία του πλούτου, εμφανίζουν το οικονομικό πρόβλημα σαν να ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα. Ενώ βέβαια εκείνοι ξέρουν καλά και εμείς ο λαός έχουμε αρχίσει και αντιλαμβανόμαστε πια, πως η παρούσα κρίση είναι αποτέλεσμα της ολιγαρχικής φύσης του κοινοβουλευτισμού. Και της αποκλειστικής εξυπηρέτησης από μέρους του μόνο της ολιγαρχικής πλουτοκρατίας.
Ο κοινοβουλευτισμός οδεύει προς τον πλήρη εξευτελισμό του, στα μάτια ακόμη και του πιο αδαούς πολιτικά πολίτη. Και ίσως νάναι αυτό και ένα κέρδος για μας, τον λαό, από αυτή την κρίση στην οποία η απληστία και η εξουσιομανία τους μας οδήγησε.
Θραξ ο Αναρμόδιος       

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΛ ΣΑΛΕΧ: "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ"

Ερωτηματικά προκαλεί η τοποθέτηση της Αφροδίτης Αλ Σαλέχ, στενής συνεργάτιδας του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, για το ζήτημα της απεργίας πείνας των λαθρομεταναστών στο μέγαρο Υπατεία. Όπως γράφει η ίδια στην ιστοσελίδα της η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό των λαθρομεταναστών και να τους νομιμοποιήσει ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την απαγόρευση μαζικών νομιμοποιήσεων, διότι όπως αναφέρει η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, αν ένας από αυτούς πεθάνει θα ξανακαεί η Αθήνα.
Με λίγα λόγια η συνεργάτιδα των πρώην υφυπουργού ΠΡΟΠΟ, ξεδιπλώνει με απλά λόγια τον αληθινό εκβιασμό των λαθρομεταναστών του μεγάρου Υπατείας, όχι μόνο απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στους πολίτες της Αθήνας προειδοποιώντας τους για το τι θα...
 συμβεί στην περιουσία τους και στη ζωή τους αν δεν υποταχτούν στην βούληση μερικών αλλοδαπών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Ουσιαστικά η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ μας δείχνει το μέλλον της Ελλάδας. Μας επισημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία νέα δύναμη η οποία αν δεν ικανοποιείται στα αιτήματα της από την κυβέρνηση, θα μπορεί να καταστρέψει με εξεγέρσεις την εσωτερική ασφάλεια και οικονομική ζωή της χώρας.
Αξιοποιώντας τις τεράστιες μάζες των παράνομων μεταναστών, Έλληνες και αλλοδαποί καιροσκόποι θα μπορούν να κρατούν όμηρο έναν ολόκληρο λαό με την απειλή των εξεγέρσεων. Ουσιαστικά η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ μας ξεκαθαρίζει με την εφιαλτική της πρόβλεψη ότι η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση είναι στην εξουσία θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την γνωστή σε όλους τουρκική απειλή, αλλά και μία δεύτερη αυτή τη φορά εσωτερική κάθε φορά που οι ινστρούχτορες των παράνομων μεταναστών πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι και να κερδίσουν κάποια οφέλη.
Οι φωνές που ακούγονται τον τελευταίο καιρό για εξέγερση των παράνομων μεταναστών σε περίπτωση που ένας απεργός πεθάνει επιβεβαιώνουν τις τοποθετήσεις αρκετών αναλυτών που χρόνια πριν επεσήμαιναν τον πιθανό κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια από την αθρόα και ανεξέλεγκτη με την ανοχή της Πολιτείας εισροής παράνομων μεταναστών στη χώρα. Για του λόγου το αληθές παρατίθεται το απόσπασμα του άρθρου της Αλ Σαλέχ και η διεύθυνση της ιστοσελίδας για την επιβεβαίωση των θέσεων της. Αυτά για να βλέπουμε ποιοι τελικά προκαλούν τις κοινωνικές εντάσεις σε μία χώρα που βασανίζεται από την χειρότερη κοινωνική και οικονομική κρίση μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
«Οφείλουν δε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία και το κύρος της χώρα εν γένει. Διότι είναι προφανές ότι εάν συμβεί το μοιραίο, εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα ξανακαεί η Αθήνα και όχι μόνο - είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξεγέρσεων από Παρίσι ως Λονδίνο και Βερολίνο. Θα γίνει ο δικός μας Mohamed Bouazizi.» 
ΠΗΓΗ

Το μυστικό σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα



Τη μερική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την ανάληψη της εκτέλεσης της οικονομικής πολιτικής μαγειρεύουν Γερμανία και τρό­ικα. Ενα σενάριο που μέχρι τώρα φάντα­ζε πάρα πολύ μακρινό και απορριπτόταν από όλες τις πλευρές, τώρα άρχισε να συζητείται όχι μόνο σε διάφορα think tanks αλλά και στα ενδότερα της καγκε­λαρίας. Ο λόγος; Η επίσημη διαπίστωση ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν εφαρμό­στηκαν και οι στόχοι απέτυχαν.
Η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε ασφυ­κτικό κλοιό κυρίως λόγω της αδυναμίας του οικονομικού επιτελείου να εφαρμό­σει μια σειρά μέτρων που θα εμπόδιζε την αύξηση της ύφεσης, τη μόνιμη πε­ρικοπή δαπανών και τη συλλογή εσό­δων που θα έδιναν ανάσα σε έλλειμμα και χρέος. Επισφράγισμα της αποτυχίας ήταν η έμπνευση του Γιώργου Παπακων-σταντίνου για τις αποκρατικοποιήσεις - μαμούθ και τα όσα τραγελαφικά ακο­λούθησαν. Κατά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας, στην οποία διαπιστώθηκε η πλήρης κατάρρευση του κρατι­κού μηχανισμού, η αποτυ­χία εφαρμογής μέτρων αναπτυξιακού χαρα­κτήρα και η ανεξέ­λεγκτη πορεία του δημοσίου χρέους, ο υπουργός Οικονομι­κών ήταν αυτός που έπεισε την τρόικα «για μια ακόμα ευ­καιρία» μέσα από το σχέδιο αποκρατικοποι­ήσεων. Ακολούθως φέρε­ται να πίεσε τον πρωθυπουργό ότι είναι η μόνη πλέον διέξοδος.
Οικονομικός εκτροχιασμός
Τα μαντάτα όμως για τον οικονομικό εκτροχιασμό έφτασαν και στις χώρες που πλήττονται άμεσα από μια ενδε­χόμενη πτώχευση της Ελλάδας. Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία και οι φτωχοί Σλοβάκοι έχουν δια­μηνύσει ότι δεν προτίθενται να βά­λουν άλλο το χέρι στην τσέπη, ούτε να συναινέσουν σε διευκολύνσεις άνευ σκληρών όρων και πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις επαφές της με τους κατόχους ομολό­γων, ώστε να προχωρήσει σε ολική ανα­διάρθρωση του χρέους της το συντομότερο δυνατό. Μόνο που οι πιστωτές μας πλέον δεν ζητούν ως όρους σκληρά μέ­τρα, γιατί βλέπουν πως δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αλλά εγγυήσεις σε είδος και δη σε κρατική περιουσία.
Οι Γερμανοί ξανάρχονται
Οι Γερμανοί όμως φαίνεται πως θεω­ρούν «χθεσινά νέα» την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία θα βο­ηθούσε τη χώρα εάν γινόταν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, όταν δια­φαινόταν ότι τα μνημονιακά μέτρα δεν θα έπιαναν τόπο. Ωστόσο, η υπεραισι­οδοξία του οικονομικού επιτελείου και η επιμονή ότι «θα πιάσουμε τους στό­χους» μπλόκαραν οποιαδήποτε διαδικασία. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορί­ες του «Π», η καγκελαρία ετοιμάζει νέο χουνέρι στην Ελλάδα. Ποιο είναι αυτό; Κάτι που μέχρι τώρα θεωρούνταν αδια­νόητο: Προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, η Γερμανία αναμένει ότι τον Απρίλιο και η Πορτογαλία θα αναγκαστεί να εντα­χθεί στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Οι τιμές του πετρελαίου σε συνδυασμό με την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων και την επακόλουθη σταδιακή σύ­σφιγξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ θα δημιουργήσουν νέο εκρηκτι­κό μείγμα για τις προβληματικές χώρες με υψηλό πληθωρισμό, έλλειμμα και χρέος. Αυτό μπορεί να συμπαρασύρει την ανάκαμψη των λεγόμενων δυνατών χωρών με αποτέλεσμα - και με τη βο­ήθεια κερδοσκοπικών παιχνιδιών από την αγορά - η ανάκαμψη της ευρωζώνης να απειλείται με επιστροφή στην ύφεση (double dip).
Τη στάση της καγκελαρίας, που θε­ωρεί το πρόγραμμα Ελλάδα «χαμένη υπόθεση», φαίνεται πως εισέπραξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο. Οι συνεργά­τες του Γερμανού υπουργού Οικονομι­κών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν αρχί­σει να διαρρέουν ότι οι τελευταίες δη­λώσεις του για την Ελλάδα «πρέπει να διαβαστούν πιο προσεκτικά». Δηλαδή, στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης μετα­δόθηκε ότι είπε πως η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν «καταστροφική». Και όντως θα ήταν. Αυτό που δεν μεταδόθηκε ήταν η αμέσως προηγούμενη φράση του, ότι η «έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι τα­μπού». Υιοθετώντας τη λέξη «ταμπού» ο Γερμανός κάνει μια έντεχνη στροφή από τη μέχρι τώρα στάση ότι δεν υπάρχει νο­μικό πλαίσιο για έξοδο μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Και όντως - προς το παρόν τουλάχιστον - δεν υπάρχει. Να σημειώσουμε εδώ ότι λίγες ώρες με­τά τη δήλωση Σόιμπλε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων χρησιμοποίησε την ίδια λέξη, λέγοντας ότι «δεν είναι ταμπού η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους». Αψογος συ­ντονισμός.
Πού το πάει η Μέρκελ
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι Γερμανοί με­λετούν ένα σενάριο, βάσει του οποίου εάν η Ελλάδα, ακόμα και με την αναθεώρηση του χρέους και με κούρεμα έως και 30%, δεν κατα­φέρει να μπει σε τροχιά δημοσιο­νομικής εξυγίανσης, και υπό το άρθρο 136 της Συνθήκης της Λισαβόνας, για κίνδυνο του ευ­ρώ, θα δίνεται η δυνατότητα προσωρινής και οικειοθελούς αποχώρησης από την ευρωζώνη μέχρι τα δημοσιονομικά μεγέθη να είναι κοντά στα επιτρεπτά όρια του   Συμφώνου   Σταθερότητας. Αυτό δεν σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Θα σημαίνει όμως πάγωμα του δι­καιώματος ψήφου και ενεργής    παρουσίας στα ευρωπαϊκά συμ­βούλια   και   όργανα και ταυτοχρόνως απε­μπόληση του δικαιώματος εξάσκησης   της   οικονομικής πολιτικής της χώρας.
Βάσει και της δανειακής σύμ­βασης που υπέγραψαν τον Μάιο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών,   σε   περίπτωση   που διαπιστωμένα δεν εφαρμόζεται η πολιτι­κή του μνημονίου, οι δανειστές (ευρωζώνη [δια   μέσου   Κομισιόν και ΕΚΤ] και ΔΝΤ) έχουν το δικαίωμα να αναλάβουν τον έλεγχο της οικονομίας. Δηλαδή: να αποφασίζουν για τα μέτρα που θα παρ­θούν, για την κατάρτιση των προϋπολο­γισμών, τις αποκρατικοποιήσεις κ.λπ., χωρίς να χρειάζεται η έγκριση ή του Υπουργικού Συμβουλίου ή της Βουλής ή και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της εκτέλε­σης του πρώτου εξαμήνου του προϋπολογισμού του 2011, στο τέλος Ιουνίου  – μπορεί να τραβήξει και μέχρι τέλος του 2011, αφού ολοκληρωθούν οι όποιες διεργασίες για την αναδι­άρθρωση του χρέους. Προς το πα­ρόν, η κυβέρνηση επιχειρεί να προ­σανατολίσει την ειδησεογραφία και να τη στρέψει προς τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου απ’  όπου θα εξαρτηθεί εάν η χώρα μας θα λάβει την επιμήκυνση του υπάρχοντος δανείου ή όχι.
Περιμένει στη γωνία
Το ΔΝΤ περιμένει στη γωνία και παρακολουθεί σιωπηλά τις εξελίξεις βλέποντας ότι αργά ή γρήγορα Ε.Ε. και Ελλάδα θα έρθουν σε ρήξη. Ηδη ο μηχανι­σμός του Ταμείου που βρίσκεται μόνιμα στην Ελλάδα έχει διαμη­νύσει στην κυβέρνηση ότι είναι έτοιμο να παράσχει πολλαπλά, μικρά σε διάρκεια, δάνεια από το 2012 και μετά, εάν οι αγο­ρές παραμείνουν κλειστές για τη χώρα μας. Με τα ανάλογα ανταλλάγματα βεβαίως. Παράλ­ληλα, το ΔΝΤ έχει εξασφαλίσει τα «δικαιώματά» του στην Ελλά­δα και θα είναι σε θέση να συν-εξασκήσει την οικονομική πολι­τική της χώρας μας με την Ε.Ε., εάν, όπως έχουμε πει, περά­σουμε ακόμα ένα έτος όπου τα νούμερα δεν θα βγαίνουν. Τότε αναμένεται να τεθεί σε αυτό­ματη εφαρμογή ο πιο επαχθής όρος της δανειακής σύμβασης. Αυτός της παραβίασης της εθνι­κής μας κυριαρχίας.
Οι σύμβουλοι του Παπανδρέου
Mετά το φιάσκο της επίσκεψης σε Φινλαν­δία και Γερμανία, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει αποκοπεί τελείως από την υπόλοι­πη κυβέρνηση. Η αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου θεωρείται θέμα χρόνου, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστά­της, καθώς ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν για ακόμη μια φορά αρνητικός. Οι (αφανείς) σύμ­βουλοι του Γ. Παπανδρέου τον προτρέπουν να εστιάσει πάνω σε δύο θετικές εξελίξεις που επικοινωνιακά τουλάχιστον θεωρούν ότι θα τους βγάλουν από τη γωνία. Λόγω των εξελί­ξεων στην Ιρλανδία και τη διαπραγμάτευση του επιτοκίου και της επιμήκυνσης που ζητά το Δουβλίνο, η Ελλάδα θα μπορεί να επωφε­ληθεί από τις αποφάσεις, με το πρόσχημα ότι «πολιτικά θα έχουμε την ίδια μοίρα». Η από­φαση μπορεί να έρθει τον Μάρτιο, ίσως όμως και τον Ιούνιο. Λίγα όμως οφέλη θα έχει για την οικονομία της χώρας και την τσέπη του φορολογούμενου, ενώ μπορεί να δώσει μόνο ανάσες παράτασης στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Η ατάκα «τα πάμε καλά γι’ αυτό μας επι­βραβεύουν» αναμένεται να αντικατασταθεί με την ατάκα «διεκδικούμε, έχουμε απαιτή­σεις από την τρόικα και πετύχαμε στις διεκ­δικήσεις μας». Το σενάριο αυτό θα «παίξει» από την ηγεσία της κυβέρνησης ανάλογα με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου. Και εάν τελικά περάσει η αύξηση των κονδυλίων του EFSF και δοθεί η δυνα­τότητα στην Ελλάδα να τα χρησιμοποιήσει για να επαναγοράσει το δημόσιο χρέος, η επικοινωνιακή πολιτική θα γίνει ακόμα πιο «έντονη».
Πρόωρες εκλογές
Όλα αυτά όμως θα έχουν μικρή διάρκεια, μέχρι να διαφανούν οι πραγματικές προθέ­σεις των δανειστών μας και η κατάρρευση των στόχων του μνημονίου. Μέσα σε αυτό το μι­κρό μεσοδιάστημα λέγεται ότι ο πρωθυπουρ­γός μπορεί να επιχειρήσει να πάει σε πρόω­ρες εκλογές με το πρόσχημα της αναδίπλω­σης απέναντι στην κοινωνική πολιτική. Εάν όμως μπει σε εφαρμογή το γερμανικό σχέδιο με συνέπεια η διαχείριση της οικονομικής πο­λιτικής να περάσει στους δανειστές, ποιο θα ήταν το πολιτικό κόστος για τον ίδιο τον Γ. Πα­πανδρέου, που θεωρεί ότι η (διεθνής) καριέ­ρα του βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα;
Η τελευταία έκθεση προόδου της τρόικας, όσο έμμεσα και... κομψά κι αν ήταν γραμμέ­νη, ξεκαθάριζε ότι:
Τα αιματηρά μέτρα περικοπής μισθών, συ­ντάξεων, επιδομάτων που έχουν ληφθεί μέ­χρι τώρα δεν έπιασαν τόπο.
Το έλλειμμα του 2010 εκτιμάται προς το παρόν στο 9,_% με τάσεις αναπροσαρμογής προς τα πάνω τον Απρίλιο, όταν θα έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία που ακόμα... μαζεύ­ονται. Ηδη η μαύρη τρύπα κοστολογήθηκε στα 1,8 δισ. ευρώ και ενδέχεται να φθάσει μέχρι και τα 3,_ δισ. ευρώ, όπως είχαμε γρά­ψει εδώ και μήνες! Αυτό συνεπάγεται ότι θα ζητηθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα τον Μάιο ενόψει της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης του δανείου.
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές το 2012 όπως σχεδιάζει, γιατί το επενδυτικό κλίμα εξακολουθεί να είναι «κα­χύποπτο και πάρα πολύ αρνητικό».
Η ύφεση είναι βαθιά, κινείται σε επίπεδα 3,_% και σίγουρα ο στόχος για ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2011 δεν είναι εφι­κτός. Ας υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι «θα τα καταφέρουμε μόνο εάν επιστρέψουμε σε πρωτογενή πλεο­νάσματα από το 2012». Η έκθεση της τρόικας αναφέρει ξεκάθαρα ότι «η επιτυχία του μνη­μονίου συνδέεται σχεδόν αποκλειστικά με την επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012 και μετά».
Στην έκθεση γίνεται λόγος για αναδιάρ­θρωση του χρέους με πλάγιο τρόπο και με τρεις διαφορετικές μεθόδους. Ωστόσο, προ­ειδοποιεί η τρόικα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαλαρώσει η κυβερνητική πολιτική και η δέ­σμευση για δημοσιονομική προσαρμογή. Με άλλα λόγια, το χρέος μπορεί να «κοπεί» εφάπαξ, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμό­τητα μεσοπρόθεσμα.
Η πώληση της κρατικής περιουσίας ύψους _0 δισ. είναι πλέον μονόδρομος, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι το χρέος θα ξεπερά­σει το 160% του ΑΕΠ το 2014, χρονιά λήξης του μνημονίου.
Οι απολύσεις στο Δημόσιο πρέπει να γί­νουν άμεσα και να φθάσουν το 30% μέχρι το 2014.
Οριζόντιες περικοπές
Μέσα στον πανικό ο υπουργός Οικονομικών, απροκάλυπτα πλέον, μιλά για νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και επι­δόματα μέσω του ενιαίου μισθολογίου αλλά και αύξηση φόρων μέσω του νέου φορολογι­κού συστήματος. Μάλιστα άρχισε από τώρα να «απειλεί» τους αντιφρονούντες στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι θα χαθεί η πέμπτη δόση του δα­νείου, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε προ­λάβει να εισπράξουμε την τέταρτη! Να υπεν­θυμίσουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η τρόικα πρέπει να λάβει στα χέρια της αναλυ­τικά μέτρα ύψους τουλάχιστον 27,_ δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Εάν και αυτά τα μέτρα τύχουν σωστής μελέτης, μακρόπνοου μακρο­οικονομικού σχεδιασμού και ορθολογιστικής εφαρμογής τους στην ελληνική πραγματικό­τητα, τότε η μαύρη τρύπα θα μεγαλώσει.
Το Ποντικι

Μηδένισε το κοντέρ ψευτο-απεργών πείνας εξω από την Ακαδημία...

 Τα  τσαντήρια όμως με τους απατεώνες  με τα ραμμένα στόματα ,παραμένουν για την προσέλκυση τουριστών...
Και μετά απορούν οι πραγματικοί απεργοί της Υπατίας γιατί κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Αφού συμπλήρωσαν (υποτίθεται)  60+ μέρες χωρίς φαγητό,  καί  τα τρυγλυκερίδια  έφθασαν στα 600, οι καθοδηγητές φοβήθηκαν   ότι ακόμα και οι χαμηλού IQ βολευτές,  υπήρχε κίνδυνος να αντιληφθούν την απάτη.
Μηδένησαν λοιπόν το κοντέρ στο πανό, και εξακολουθούν την γυφτο-παράσταση στους διερχόμενους τουρίστες.
Η μοναδική...
απορία του adena-gr είναι πως οι δεκάδες γιατροί -βουλευτές , δεν έχουν ακόμα αναρωτηθεί πως οι απεργοί  πείνας της Υπατίας μετά την 25 μέρα οδηγούνται στα Νοσοκομεία, και οι λαθρομετανάστες  στην Ακαδημίας μετά από 60+ μέρες χαίρουν άκρας Υγείας.
Τελικά τι (κρετίνους η δειλούς υποκριτές) ψηφίζουμε!  
adena
 

Τάματα καρνάβαλων σε ένστολα κορόϊδα

Γράφει ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

Το κακό που τους βρήκε απρόσμενο. Κινδύνεψαν να πνιγούν απ τα δάκρια της υποκρισίας τους οι κροκόδειλοι της πολιτικής μη μπορώντας να αντέξουν τον χαμό των δυο ένστολων παλληκαριών που η πολιτεία - ξέφραγο αμπέλι που οι ίδιοι έφτιαξαν τα έστειλε ως πρόβατα στην σφαγή

Και τι δεν είχε το μενού της υποκριτικής θλίψης τους. Δακρύβρεχτες δηλώσεις, επισκέψεις υποκρισίας στα νοσοκομεία, «ύμνους» στα ΜΜΕ για την κοινωνική προσφορά τους, ΤΑΜΑΤΑ ότι θα «σταθούν δίπλα» τους!

Οι ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ της πολιτικής δίπλα στους ένστολους! Πιστοί στο διαχρονικό δούλεμα και στο πολιτικό «lifestyle” της μαύρης πλερέζας. Παίρνουν ύφος τεθλιμμένης χήρας, χαμηλώνουν την φωνή που υπό άλλες συνθήκες σε μπαλκόνια και τηλεοπτικά παράθυρα παραληρεί υπέρ σχεδίων σωτηρίας που μας κατάντησαν μπανανία, την σπάνε και λίγο όπως σπάνε την μέση τους από τις υποκλίσεις στα αφεντικά – χορηγούς τους, και περιμένουν το «φλας» να ανάψει… ΄

Έτσι για μια πόζα ακόμα! Να την έχουν να την δείχνουν ότι τάχα είναι εκεί, δίπλα στα μόνιμα κορόιδα με το εθνόσημο

Άλμπουμ ολόκληρα γεμίζει κανείς αν ανατρέξει πίσω στο παρελθόν. Άλμπουμ με πόζες- ΤΑΜΑΤΑ βρωμερών πολιτικών καρνάβαλων «δίπλα» σε αστυνομικούς που θα εκτελεστούν αύριο , δίπλα σε πυροσβέστες που θα καούν αύριο , δίπλα σε πιλότους που θα πέσουν αύριο, δίπλα σε αξιωματικούς στρατού ξηράς και ναυτικού που θα σακατευτούν αύριο, δίπλα σε απλά λεβεντόπαιδα που κάνουν την θητεία τους σε μια πατρίδα που την έκαναν  ξέφραγο αμπέλι οι λουφαδόροι πολιτικοί ξεφτίλες…

Και όλα αυτά αφού λίγο πριν την «πόζα» έχει ήδη εκτελεστεί, καεί, πέσει ή σακατευτεί κάποιο άλλο κορόιδο…

Θα σταθούν λέει δίπλα σ αυτούς που μένουν!

Ναι!

Θα τους κάνουν την υπέρτατη τιμή να ΔΩΡΙΖΟΥΝ εκτάσεις που ανήκουν στο Σώμα ή στο Όπλο τους , λες και χαρίζουν κομμάτια απ το τσιφλίκι του πατέρα τους προκειμένου να γίνουν Μουσουλμανικά τεμένη για να τους προστατεύει ο Αλλάχ

Θα τους προσφέρουν δωρεάν κομπιουτεράκι και ημερολόγιο για να υπολογίζουν οι νιόπαντροι μετά από πόσο καιρό μπορούν να σκοτωθούν ήσυχοι γιατί οι χήρες και τα παιδιά τους θα δικαιούνται πλέον την σύνταξη πείνας που για να τους τη δώσει το κράτος- ληξίαρχος της κακιάς ώρας ορίζει ελάχιστα χρονικά όρια έγγαμου βίου!

Θα τους προσφέρουν δωρεάν οικονομικό σύμβουλο για να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την παχυλή αποζημίωση των 800 ευρώ το μήνα

Θα τους πετσοκόψουν κι άλλο τα επιδόματα επικινδυνότητας για να τους απαλλάξουν απ τον μπελά του να μην ξέρουν που να τα επενδύσουν

Θα τους αποδώσουν διπλώματα ηλιθιότητας για τις αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες, την ίδια ώρα που επι χρόνια το πάρτι υπερωριών μαϊμού που είχαν στήσει τα βολεμένα  γιουσουφάκια της πολιτικής  σε κάθε είδους δημόσια παράγκα έκανε πάταγο

Μπορεί τώρα να αγοράζουν σφαίρες απ την τσέπη τους, οι σφαίρες τιμής όμως που θα κληθούν οι συνάδελφοί τους να ρίξουν πάνω από το φέρετρό τους θα αποτελούν ευγενική χορηγία της υπηρεσίας , και των ίδιων καρνάβαλων που μετά από κάθε τραγικό συμβάν δηλώνουν «παρόντες» δίπλα τους

Και το κυριότερο. Μπορεί άλλους να τους ρίχνουν στις πυρκαγιές χωρίς εξοπλισμό, άλλους να τους οδηγούν έμμεσα να αγοράζουν αλεξίσφαιρα γιλέκα μόνοι τους, άλλους να τους αφήνουν να πετάνε με «τυφλά» αεροσκάφη, ή να περιπολούν στο Αιγαίο μας μέσα σε υποβρύχια που γέρνουν, για όλους όμως η σημαία που θα τυλίξει το κουφάρι τους , την ώρα που τα πολιτικά παράσιτα θα διεκδικούν έναν δακρύβρεχτο ρόλο στο ίδιο έργο, θα αποτελεί ευγενική προσφορά της πατρίδας για την οποία έπεσαν

Και των πολιτικών κόπρων που θα συνεχίσουν να δηλώνουν σ αυτούς που μένουν πίσω, «παρόντες δίπλα τους»

Πάρτε πόζα δίπλα τους ανεπάγγελτοι παπατζήδες Σηκωθείτε στις μύτες να δείξετε το ανύπαρκτό σας μπόϊ . Το φλάς ανάβει…

Τρεις μασκαράδες για Όσκαρ...

Είπαμε να συνδυάσουμε τις τελευταίες μέρες του καρναβαλιού με τα Όσκαρ.  Γι αυτό μασκαρέψαμε τρία (συν ένα) πρόσωπα και τα βραβεύσαμε με τα δικά μας Όσκαρ.
 
Γιώργος Α. Παπανδρέου 

Τον ντύσαμε: Avatar 

Παίρνει Όσκαρ: καλύτερου μακιγιάζ, καλύτερης ξενόγλωσσης προφοράς και σκέψης, καλύτερης ερμηνείας (στο ρόλο του Πρωθυπουργού), καλύτερου σαρδάμ («μηδέν στο πηλίκιο») και καλύτερης διπροσωπίας.



Τον ντύσαμε: Οβελιστηρίξ

Παίρνει Όσκαρ: καλύτερου συνθήματος ζωής («μαμ, κακά και νάνι»), καλύτερης γκριμάτσας και καλύτερης πλεξούδας.









Τον ντύσαμε: Gollum

Παίρνει Όσκαρ: γραικυλισμού και καλύτε



http://massmedia-gr.blogspot.com

ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ : Θα έχει RFID πλινθίο !

σχόλιο ID-ont: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μάθαμε επισήμως από την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η "Κάρτα του Μετανάστη Πολίτη" θα έχει RFID πλινθίο. (το είχαμε εκφράσει ως απορία πριν λίγες ημέρες)

Άραγε η "Κάρτα του Έλληνα Πολίτη" θα έχει κι αυτή RFID πλινθίο; 


Είναι δυνατόν να δοθεί στους Έλληνες Πολίτες κάρτα "κατωτέρων" προδιαγραφών, δηλ. λιγότερων τεχνολογικών δυνατοτήτων, από αυτή που θα δοθεί στους Μετανάστες Πολίτες αυτής της χώρας; Γιατί να γίνει κάτι τέτοιο; Οι Έλληνες είναι άνθρωποι μειωμένων διακαιωμάτων σε σχέση με τους μετανάστες; Θα υπάρξει "διακριτική μεταχείριση εις βάρος" των Ελλήνων;

ΟΧΙ βέβαια. Άρα προφανώς και η "Κάρτα του Έλληνα Πολίτη" θα έχει RFID πλινθίο.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), λοιποί φορείς αυτής της χώρας που ενδιαφέρεστε για το άνθρωπινο πρόσωπο και τα δικαιώματά του, ήρθε η ώρα να πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις για την "ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ".
Επιτρέπεται, είτε κάποιος είναι μετανάστης, είτε είναι Έλληνας πολίτης, να καταγράφονται οι κινήσεις του κάθε φορά που θα περνάει κάτω ή δίπλα από τους RFID αναγνώστες (readers); Επιτρέπεται να παρακολουθούνται οι άνθρωποι χωρίς προφανή λόγο και αιτία;
Πάρτε λοιπόν θέση εάν είστε με τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του ή ενάντια στον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του.

Όπως ήδη γνωρίζετε, στο θέμα αυτών των καρτών, περισσότερες τεχνολογικές δυνατότητες = λιγότερη ανθρώπινη αξιοπρέπεια.


ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος αριθμ.: 18, ΑΠ: οικ. 4120 / 2011, Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2011



σελ 2:
Ειδικότερα, ο Κανονισμός (ΕΚ) 1030/2002 του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2002 (L 157/15.6.21002) για την καθιέρωση αδειών διαμονής ενιαίου τύπου για τους υπηκόους τρίτων χωρών, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008 του Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2008 (L 115/29.4.2008), εισάγει, ως υποχρεωτική πλέον, την έκδοση των αδειών διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στα κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου (κάρτα μετανάστη). Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008: (α) ο τίτλος διαμονής θα έχει τη μορφή  μιας ηλεκτρονικής κάρτας (ID1) και όχι αυτοκόλλητης ετικέτας (βινιέτας) και (β) το αυτοτελές έγγραφο θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου (τύπου διαβατηρίου) και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip), ως μέσο αποθήκευσης. Η προθεσμία για την έναρξη έκδοσης των αδειών διαμονής, υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου, εκπνέει την 20η Μαΐου 2011. Σημειώνεται ότι η προθεσμία συμπερίληψης των δύο ψηφιακών δακτυλικών αποτυπωμάτων εκπνέει την 20η Μαΐου 2012.metanastes                                                               
 

Λιάνα Κανέλλη: «Ο Πάγκαλος βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία...» (video)

Κυβέρνηση: Φέρτε μ’ ένα…Μαντολίνο!


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
«Για να δείτε πώς…πονώ!»
Τι άλλο να πω στην «μπλογκόσφαιρα» καθώς σήμερα πρωί στο MEGA Αναγνωστάκης και Χασαπόπουλος πήραν παραμάζωμα τον κ Πεταλωτή;
Ειλικρινά σας λέω με «κούφανε» η τοποθέτηση του τέως συναδέλφου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ Βενιζέλου (από το 1993 και εντεύθεν κατόχου πολλών και διαφόρων Υπουργικών θώκων σε Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και διεκδικητή της Προεδρία του Κινήματος την οποία, ως γνωστόν, κέρδισε ο υιός του Ιδρυτή και σημερινός Πρωθυπουργός) που πρότεινε, μεταξύ πολλών άλλων, με το γνωστό στο πανελλήνιο ρητορικά πλούσιο λόγο του στον συνάδελφό του κ Ραγκούση για το θέμα των λαθρομεταναστών «να φροντίσει να μην χαθεί καμία ζωή!» Ο τέως πανεπιστημιακός συνάδελφος και κορυφαίος Υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε με την αιφνίδια τοποθέτησή του ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ που απαίτησε την πυροσβεστική παρέμβαση του alter ego του κ Πρωθυπουργού (του Κυβερνητικού εκπροσώπου) που ακούει στο όνομα του κ Πεταλωτή…
Ήταν έντονη η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του κ Ραγκούση (και παρόμοια του κ Παπουτσή) στα όσα είπε ο κ Βενιζέλος και αφού μας διαβεβαίωσε ο κ Πεταλωτής ότι ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΛΥΘΗΚΕ ξαφνικά χτες μπαίνοντας την αίθουσα όπου εξελίσσονται οι εργασίες της ΚΕ ΠΑΣΟΚ – όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ – ο κ Βενιζέλος ήταν εντόνως ΔΗΚΤΙΚΟΣ και σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ…συναινετικός!
Για τα ένδο-ΠΑΣΟΚΙκά και τις ΚΟΝΤΡΕΣ μεταξύ Υπουργών, να μην ξεχνάμε και την ΦΟΒΕΡΗ κόντρα του κ Παπακωνσταντίνου με τους κκ Βενιζέλο και Καστανίδη για το θέμα του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (ΞΑΦΝΙΑΣΕ πολλούς εντός και εκτός των «πράσινων τειχών» η απίστευτα αιφνίδια «συνεργασία» Βενιζέλου - Καστανίδη αλλά αυτό ΔΕΝ σχολιάστηκε στα ΜΜΕ!)
Πάντως ΔΕΝ κατανοώ την χθεσινοβραδινή ΕΠΙΘΕΣΗ του κ Πρωθυπουργού στον κ Σαμαρά μερικές μόνο ώρες μετά την ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ανακοίνωση ότι ο Αρχηγός της ΝΔ ΔΕΧΤΗΚΕ να συναντηθεί με τον κ Παπανδρέου την ερχόμενη Τρίτη!!!
Σας εύχομαι Καλή Καθαρή Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή…
Περιμένω το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης για να δούμε τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε…

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ κλπ

Σήμερα 4/3, μετά το άνοιγμα των ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ τα μέλη του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος εισερχόμενοι στην Αττική οδό μετά την κινητοποίηση στην Ελευσίνα ζήτησαν πιστωτικό σημείωμα, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ενημερώσει να γίνεται.
Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να δώσουν και να σηκώσουν την μπάρα. Κλήθηκε η αστυνομία από τα μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ που ζήτησαν να μηνύσουν τους υπεύθυνους για παράνομη κατακράτηση. Ο προϊστάμενος της Αττικής Οδού και αρμόδιος υπάλληλος οδηγήθηκαν μαζί με τα μέλη του κινήματος στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου.
Εκεί δήλωσαν ότι θα μηνύσουν (προφανώς για συμψηφισμό) και αυτοί τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα για παρακώλυση συγκοινωνιών (!!) .
Εκατοντάδες μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ βρισκόμαστε σε επιφυλακή και καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ και τους φίλους μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα απόψε. Εάν χρειαστεί θα... κατεβούμε στον Ασπρόπυργο να συμπαρασταθούμε στους συναγωνιστές μας και ταυτόχρονα θα κατεβούμε στην Αττική οδό.
Σημειώνουμε ότι στους περισσότερους σταθμούς διοδίων που σήμερα ζητήθηκε πιστωτικό δεν υπήρξαν αρνήσεις από τους υπαλλήλους των εταιριών και όλοι οι συναγωνιστές περνούσαν άνετα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Μείνετε συνδεδεμένοι θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ- ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ Ή ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ.
Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
www.oxidiodia.gr
www.denplirono.info
τηλ. επικοινωνιας 6944270606

ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΛΑΘΡΟΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Πρίν ένα χρόνο τέτοιες μέρες, ένα παλληκάρι, ένας αστυνομικός οδηγήθηκε στην φυλακή με την κατηγορία βασανισμού κρατουμένου. Πρόκειται για την θλιβερά σκηνοθετημένη παράσταση του τότε νεόκοπου εξ εφέδρων, διώκτη των τρομοκρατών, των εγκληματιών και δεν συμμαζεύεται, Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Είναι γνωστή η ιστορία του χιλιανού λαθρομετανάστη Pedro Navarro, ο οποίος είχε συλληφθεί τα Χριστούγεννα του 2010, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ορισμένα άλλα «πταίσματα» και εκρατείτο στο ΑΤ Ακροπόλεως. Παραμονή της πρωτοχρονιάς αποφάσισε να δραπετεύσει και επετέθη στους αστυνομικούς που τον φρουρούσαν, τραυματίζοντας έναν από αυτούς . Οι αστυνομικοί αντέδρασαν, όπως είχαν εκ του νόμου υποχρέωση, με αποτέλεσμα να βρεθούν κατηγορούμενοι για βασανισμό κρατουμένου. Ο χιλιανός ζήτησε να εισαχθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ενώ ο τραυματισμένος αστυνομικός οδηγήθηκε στην ασφάλεια. Έτσι, για την εξυπηρέτηση του χιλιανού εγκληματία-λαθρομετανάστη, βρέθηκε πρωτοχρονιάτικα ιατροδικαστής που μιλούσε ισπανικά !! για να τον εξετάσει και που στην έκθεσή του έγραψε ότι «ο θάνατος οφείλεται σε μεταβολικά αίτια»!!!. Δείτε το :
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Ο ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΥ... ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ. (ή αλλιώς, ντροπή σας...)

Βεβαίως ο χιλιανός δεν είχε πεθάνει, αλλά έπρεπε ο κ. Χρυσοχοΐδης να επιδείξει πυγμή και έργο. Έτσι, από το γενικό κρατικό, όπου παρέμεινε ο λαθρομετανάστης Navarro, παρήλασε όλη η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη, παρουσιάζοντας τα σεβάσματά της, προσφέροντάς πολιτικό άσυλο ! και οικονομικό επίδομα!!. Η δημοσιότητα που δόθηκε από τα ΜΜΕ ήταν η επιβράβευση για το έργο του κ. Χρυσοχοΐδη, ως προστάτη των «αναξιοπαθούντων» λαθρομεταναστών και τιμωρού των «κακών» αστυνομικών. Αυτό που δεν είπαν τα ΜΜΕ ήταν ότι η πρέσβειρα της Χιλής δεν θέλησε να αναμειχθεί στην υπόθεση επειδή ο Pedro Navarro καταζητείται στην Χιλή ως εγκληματίας.

Σήμερα, δεκατέσσερις μήνες μετά, ο καταζητούμενος χιλιανός εγκληματίας-λαθρομετανάστης, βρίσκεται στην χώρα μας, κυκλοφορεί ελεύθερος και λαμβάνει μάλιστα και «ανθρωπιστικό» επίδομα!!!. Οι αστυνομικοί που υποτίθεται ότι τον βασάνισαν, είναι σε διαθεσιμότητα και υπόδικοι. Όμορφος κόσμος Χρυσοχοϊδικά πλασμένος.

Πριν λίγες ημέρες δολοφονήθηκαν δύο παλληκάρια, δύο αστυνομικοί. Άρχισαν λοιπόν τα θλιβερά ανθρωπάκια της πολιτικής και των ΜΜΕ, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον χαμό τους. Όμως οι Έλληνες πολίτες δεν είναι κορόϊδα. Έχουν μνήμη. Θυμούνται ποιοι άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, ποιοι όπλισαν τους διάφορους αλλοδαπούς με προνόμια και ποιοι υπονομεύουν την Ελληνική Αστυνομία. Είναι οι ίδιοι που εδώ και δεκαέξι μήνες σπέρνουν λαθρομετανάστες και τώρα θερίζουν εγκληματίες
Α.Α. 

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ??? Ή ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΑΠ??

Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής ζητούν δέκα του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Με κείμενο που κατέθεσαν δέκα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ζητούν ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, σύγκλιση συνεδρίου, σύμφωνα με το καταστατικό, και επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με τα κοινωνικά κινήματα. 

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα αλλά και μετά τις "αποφασιστικές ατάκες" ΓΑΠ στην ομιλία του ενώπιων των "διαμαρτυρόμενων ψιλοεπαναστατών" καταντά κοροϊδία πρώτου μεγέθους να βγαίνουν οι ανακοινώσεις του κώλου για να θυμίζει ο ένας στον άλλον ότι "κάποτε υπήρχε ένα πατριωτικό κίνημα που λέγονταν ΠΑΣΟΚ"

ΕΝΩ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ!! ΟΙ ΤΟΥ Ε.Σ. ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!! ............ "ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ" ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ........ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

pasok  2 thumb medium Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής ζητούν δέκα του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Το κείμενο κατέθεσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θέμης Τζήμας, εκ μέρους των δέκα, μεταξύ των οποίων είναι οι: Δημήτρης Σακελλάρης, Κώστας Μαμέλης, Ρία Μπάφα κ.α.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Τις ώρες αυτές της ευθύνης για το λαό μας και για την παράταξή μας αποτελεί υποχρέωση όλων μας να μιλήσουμε με τον πιο καθαρό και δυνατό τρόπο, πέρα από αγκυλώσεις οποιουδήποτε χαρακτήρα και δεύτερες σκέψεις, παλεύοντας για εκείνα που θεωρούμε απαραίτητα για το καλό της χώρας και του κινήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο καταθέτουμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στον πρόεδρο, στο γραμματέα αλλά και σε όλους τους συντρόφους μας, τις σκέψεις μας για την ασκουμένη πολιτική, για το εναλλακτικό σχέδιο που απαιτείται και για το συλλογικό υποκείμενο στο οποίο είμαστε όλοι ενταγμένοι και στρατευμένοι, το ΠΑΣΟΚ.

Ανάλυση της συγκυρίας:

Η χώρα βυθίζεται στην πολύπλευρη κρίση. Η κρίση είναι οικονομική, δημοσιονομική, κοινωνική, πολιτική, πνευματική, δημογραφική και εν τέλει εθνική.

Λαμβάνει δε, χώρα σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου οι συστημικοί κίνδυνοι που προκάλεσε ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός-καζίνο κάθε άλλο παρά έχουν εκλείψει. Ειδικά στην Ευρώπη ακολουθείται ο χειρότερος συνδυασμός μονεταρισμού και νεοφιλελευθερισμού στο οικονομικό επίπεδο, ενώ στο πολιτικό προωθείται μέσω του γαλλογερμανικού διευθυντηρίου, η δόμηση μιας «γερμανοποιημένης» Ευρώπης, χωρίς δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεών της και με νέο-αποικιακού τύπου σχέσεις στο εσωτερικό της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας, η πολιτική των διαδοχικών μνημονίων δεν αποτελεί μέρος της λύσης αλλά κομβικό τμήμα του προβλήματος και της κρίσης της χώρας. Η πολιτική αυτή, που επεβλήθη ως μονόδρομος δε μας βγάζει από την κρίση αλλά μας βυθίζει ακόμα περισσότερο. Έχει ένα μονοδιάστατο χαρακτηριστικό, αυτό της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ η χώρα χρειάζεται ένα πολιτικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής και αναπτυξιακής διαδικασίας. Ο δημοσιονομικός τομέας είναι ένα μόνο τμήμα της οικονομίας . Οφείλουμε να προωθήσουμε προοδευτικές πολιτικές που θα αφορούν το σύνολο της οικονομικής διεργασίας και να διευρύνουμε την παραγωγική βάση του τόπου. Να συνθλίψουμε τα αναχώματα που θέτουν κάθε λογής καρτέλ και να στηρίξουμε την πραγματική παραγωγή, την καινοτομία και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Συνολικά δε, η εφαρμοζόμενη πολιτική έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: πρώτον δεν διαθέτει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση. Δεύτερον είναι μη βιώσιμη, αδιέξοδη ακόμα και στο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Το ΠΑΣΟΚ το 2009 κέρδισε τις εκλογές στη βάση ενός προγράμματος που βρίσκεται στον αντίποδα της ασκουμένης πολιτικής. Τα πρωτοφανή σε όγκο και πάθος εδώ και ένα χρόνο συλλαλητήρια καταδεικνύουν ότι ο λαός δεν εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική.

Επιπλέον, το δημοκρατικό έλλειμμα εμφανίζεται σε όλη την αλυσίδα λήψης αποφάσεων, ακόμα και σε σχέση με τη Βουλή ή και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι το κέντρο λήψης αποφάσεων έχει μετατοπιστεί πέρα από τους δημοκρατικά ελεγχόμενους θεσμούς της χώρας μας. Η κυβέρνηση εμφανίζει οξύτατα προβλήματα συντονισμού και σχεδιασμού λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει, η οποία προϋποθέτει τον παραμερισμό κάθε δημοκρατικού θεσμού ή και συλλογικότητας. Πραγματώνονται αποσπασματικές και αντικρουόμενες επιλογές, χωρίς προτεραιότητες και ιεραρχήσεις. Προσωπικοί διαγκωνισμοί καταπνίγουν τη συλλογικότητα, χωρίς συντονισμό και ολοκληρωμένο σχέδιο.

Οι απανωτές αναθεωρήσεις στοιχείων και τα νέα μνημόνια, οι παραδοχές της ίδιας της τρόικα και το γενικό πωλητήριο των 50 δις ευρώ στη χώρα και τον πλούτο της συνιστούν αποδείξεις της μη βιωσιμότητας και του αδιεξόδου της πολιτικής ΕΕ- ΔΝΤ που υλοποιείται από την κυβέρνηση.

Βυθίζει τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση. Μέσα από την ύφεση αυτή διαλύεται ο εναπομείνας παραγωγικός ιστός, για τον οποίο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών βιώνουν δραματική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Το εξειδικευμένο και νέο προσωπικό της χώρας ωθείται στη μετανάστευση. Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται διαρκώς, ενώ η ανεργία και η νέα φτώχεια δυναμιτίζουν την κοινωνική συνοχή. Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα καταργούνται, οι εργαζόμενοι ρίχνονται βορά στην εργοδοτική αυθαιρεσία και οι αμοιβές υφίστανται απανωτές μειώσεις, σε ένα αδιέξοδο δρόμο «βαλκανιοποίησης» του εργατικού κόστους. Οι κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενες μορφές ελαστικής εργασίας, όπως και η μαύρη εργασία γίνονται καθεστώς, διαμορφώνοντας μια τάξη φτωχών εργαζομένων, που βιώνουν την πλήρη ματαίωση των προσδοκιών τους. Παράλληλα, στερεί από τη νυν αλλά και από όποια μελλοντική κυβέρνηση τη δυνατότητα άσκησης άλλης πολιτικής μέσα από το βιαστικό ξεπούλημα στρατηγικών μονάδων και δομών της εθνικής οικονομίας και του δημοσίου τομέα εν γένει.

Από την άλλη, ο παρασιτισμός και ο μεταπρατισμός της εγχώριας ελίτ μένει ανέγγιχτος, χωρίς να καταβάλλει το μερίδιό της για την υπέρβαση της κρίσης, όπως και η κυριαρχία των καρτέλ στη λειτουργία της εθνικής οικονομίας. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή συνεχίζεται. Η αεριτζίδικη και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα συνεχίζουν ακάθεκτες. Η εθνική οικονομία ακολουθεί δρόμο πλήρους αποικιοποίησής της.

Επιπλέον όλων αυτών, προωθείται πανευρωπαϊκά το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας από το γαλλογερμανικό άξονα. Το σύμφωνο αυτό θα σημάνει ακόμα πιο δραματική φτωχοποίηση της μεγάλης μάζας των Ευρωπαίων πολιτών, διάλυση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων και του όποιου κοινωνικού κράτους πρόνοιας έχει απομείνει, επιβολή των μονεταριστικών εμμονών και των νεοφιλελεύθερων δογμάτων στο σύνολο της Ευρώπης αλλά και συνταγματοποίησή τους. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της αδιέξοδης και καταστροφικής πορείας προς την οικοδόμηση μιας αντιδημοκρατικής «γερμανικής» Ευρώπης της ύφεσης, της ανεργίας ή της απασχολησιμότητας, που καταστρέφει όλα αυτά που καθιστούσαν την ευρωπαϊκή ενοποίηση ελκυστική, με κυριότερο το κοινωνικό κράτος δικαίου, διευρύνει τις ανισορροπίες στο εσωτερικό της ΕΕ και της ΟΝΕ, τις κοινωνικές ανισότητες και εν τέλει υπονομεύει το ευρωπαϊκό εγχείρημα και το ίδιο το ευρώ. Το έλλειμμα και το χρέος αναγορεύονται σε αιτίες της κρίσης ενώ αποτελούν συμπτώματα αυτής. Οι πραγματικές αιτίες, δηλαδή η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού λόγω των αντιφάσεών του και οι δομικές ανισορροπίες της ΕΕ και του Ευρώ διόλου τυχαία δε συζητούνται καν.

Δεν αποτελεί λύση ούτε για το ελληνικό πρόβλημα, ασχέτως του ότι η καγκελάριος της Γερμανίας προσπαθεί να καταστήσει τη χώρα μας όμηρο στην ενδοευρωπαϊκή διαπραγμάτευση υπέρ των συμφερόντων της, ταυτίζοντας την υιοθέτηση της πολιτικής της με την επιμήκυνση ορισμένων εκ των δανείων της χώρας μας.

Συνολικά, τόσο η έως σήμερα εφαρμοσμένη πολιτική στην Ελλάδα, όσο και αυτή που έρχεται μέσα από τα νέα μνημόνια αλλά και το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας συνιστά μία αποτυχημένη πολιτική με βασικές συνέπειες τη φτώχεια, την ανεργία, την ύφεση, την επίταση της παραγωγικής καχεξίας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και των κοινωνικών κατακτήσεων ενός αιώνα, την απώλεια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα δεν αντιμετωπίζουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Το χρέος διευρύνεται, μαζί με την εξάρτηση της χώρας. Το σπιράλ ύφεσης- ελλειμμάτων- χρέους είναι εδώ, εξαιτίας αυτής της πολιτικής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η πολιτική αυτή δε χρειάζεται απλά κάποιες επιμέρους βελτιώσεις. Πρέπει να ανατραπεί άμεσα προς την κατεύθυνση ενός εναλλακτικού σχεδίου διεξόδου από την κρίση.

Άμεση έξοδος από την πολιτική του μνημονίου- ανατροπή των συνεπειών του- απόρριψη του συμφώνου ανταγωνιστικότητας- εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

Εναλλακτικό σχέδιο πολιτικής:

Πτυχές ενός εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση πρέπει να είναι οι παρακάτω:

1. Άμεση επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας με τους βασικούς πιστωτές μας, με στόχο τη γενναία μείωσή του και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Η πολιτική αυτή προωθείται ήδη, με όρους όμως δυσβάστακτους για το λαό, με γενναία ανταλλάγματα για τους πιστωτές μας και μόνο, ως ένα είδος ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Πρέπει να παλέψουμε για να την επιβάλλουμε με όρους όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποδέσμευσης της χώρας μας από την εξάρτηση, και με γνώμονα την αναπτυξιακή ενίσχυσή της.

2. Πρόταση για συνολική, επιθετική επαναδιαπραγμάτευση των χρεών διεθνώς και ειδικά από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Μπορούμε να εξετάσουμε και νέα εργαλεία μείωσης του χρέους όπως για παράδειγμα μακροχρόνια ομόλογα με μηδενικό κουπόνι και discount αν εξαργυρωθούν νωρίτερα με την εγγύηση της ΕΚΤ.

3. Συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για εκ βάθρων αλλαγή των θεμελίων του ευρώ από τη μονεταριστική, υφεσιακή βάση του σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση με κοινωνικό χαρακτήρα. Έκδοση αναπτυξιακού ευρωομολόγου, άρνηση αναγνώρισης από την ΕΕ των εκθέσεων πιστοληπτικής αξιολόγησης των “οίκων” και δημοκρατικός έλεγχος των αποφάσεων της ΕΚΤ με αλλαγή του καταστατικού και του κανονισμού λειτουργίας της, ώστε να δύναται να αγοράζει ομόλογα στην πρωτογενή αγορά στα πρότυπα λειτουργίας της FED.

4. Δημιουργία ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του με κατεύθυνση αναπτυξιακή, δίνοντας ανάσες ρευστότητας στην αγορά.

5. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, όχι όμως με εκποίησή της.

6. Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων εκμετάλλευσης των μεγάλων δημοσίων έργων που έχουν παραχωρηθεί σε ξένες επιχειρήσεις, παρότι οι τελευταίες είχαν εξαιρετικά μικρή συμμετοχή στην κατασκευή τους, με στόχο τη δημόσια εκμετάλλευση των μεγάλων έργων.

7. Στο επίπεδο της διεθνούς πολιτικής μας είναι απολύτως απαραίτητο να ξεφύγουμε από ένα συγκεκριμένο «καρτέλ» δανειστών-τοκογλύφων που δρουν εις βάρος της χώρας.

8. Αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα στη βάση αγροτικών, συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

9. Συνολικό στρατηγικό σχέδιο για το δευτερογενή τομέα, με εξειδίκευση κατά κλάδο. Ακόμα και προσπάθειες όπως η σύνδεση πράσινης οικονομίας με την εγχώρια παραγωγή δείχνουν να έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως.

10. Μέρισμα αμυντικής βιομηχανίας. Αξιοποιώντας τους ήδη υπάρχοντες και αποφασισμένους εξοπλισμούς ή αυτούς που κρίνονται ως απαραίτητοι, να προχωρήσει η Ελλάδα στη σύναψη μακροχρόνιων συμβολαίων αγοράς οπλικών συστημάτων στη βάση τριών «πυλώνων» κριτηρίων: των αμιγώς στρατιωτικών κριτηρίων, της δυνατότητας συμπαραγωγής τους στη χώρα μας και της δέσμευσης από πλευράς της χώρας προέλευσης των οπλικών συστημάτων σε αντίστοιχα μακροχρόνια αγορά ελληνικών ομολόγων.

11. Κίνητρα για την αναδιάταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι συχνά- όχι πάντα- πολύ μικρές και παρωχημένες για να επιβιώσουν.

12. Αναδιοργάνωση και εξυγίανση των προβληματικών ΔΕΚΟ με διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των στρατηγικών τομέων της εθνικής οικονομίας. Πολιτικές ενίσχυσης των παραγωγικών και αποδοτικών ΔΕΚΟ με δυναμική διείσδυσή τους σε νέες αγορές, προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και των καταναλωτών.

13. Στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αναστροφή των περικοπών μισθών και συντάξεων, κοινωνικός μισθός, μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και των φόρων στα καύσιμα, διατίμηση σε προϊόντα που υπάρχει αποδεδειγμένα κερδοσκοπία. Επιπλέον στήριξη μέσω της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των παροχών του.

14. Περιορισμός των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κατάργηση ορισμένων εξ αυτών, όπως είναι η ενοικίαση εργαζομένων. Ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του ΟΜΕΔ και όχι αποδυνάμωσή τους, όπως επιλέγει η κυβέρνηση. Όχι στη διαφορετική αντιμετώπιση νέων και παλαιών εργαζομένων.

15. Αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος σε σχέση με τη εισροή πόρων στο σύστημα και όχι με περικοπές δικαιωμάτων και παροχών. Παροχή βασικού δικτύου ασφαλείας και δυνατότητα διαμόρφωσης προσωπικού συνταξιοδοτικού προγράμματος για τον κάθε ασφαλισμένο στη βάση προσωπικής σύμβασής του με τον ασφαλιστικό του φορέα, η οποία δε θα δύναται να ανατραπεί από οποιαδήποτε μελλοντική νομοθετική πρωτοβουλία. Ασφάλεια και αξιοπιστία στις σχέσεις δημοσίου και πολίτη.

16. Επανασχεδιασμός του δημοσίου τομέα όχι στη βάση μείωσης εισοδημάτων, απολύσεων και συκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων. Ποιες υπηρεσίες πρέπει να παρέχει το δημόσιο, σε ποιο κόστος και με ποιους αποδέκτες. Σύγχρονο μάνατζμεντ και ταχύτατη προώθηση της μηχανοργάνωσης.

Ο ρόλος του πολιτικού υποκειμένου – ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ:

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα αντιμετωπίζει μία οξύτατη υπαρξιακή κρίση όπως και συνολικά η παράταξη της κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, εξαιτίας της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής αλλά και εξαιτίας των αντί-δημοκρατικών μεθοδεύσεων, απολιτικών νοοτροπιών και πλήρους αποξένωσης από τα κοινωνικά κινήματα σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ.

Από τις τοπικές οργανώσεις έως το Εθνικό Συμβούλιο, οι διαδικασίες ουσιαστικού διαλόγου και λήψης αποφάσεων είναι σπάνιες, απολιτικές και διεκπεραιωτικού τύπου. Παράλληλα, η αποστασιοποίηση από τα κοινωνικά κινήματα που ευτυχώς, πέραν των όποιων διαφωνιών μπορεί να έχει κανείς, ενδυναμώνονται και πάλι, είναι πλήρης και λαμβάνει ενίοτε χαρακτηριστικά ανοιχτής εχθρότητας.

Η παραπάνω κατάσταση συνιστά συνειδητή πολιτική επιλογή προκειμένου να υπάρχει ένα βουβό και πρόσκαιρα ανώδυνο για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ένα βουβό ΠΑΣΟΚ όμως είναι ένα ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ.

Δε δικαιούμαστε να επιτρέψουμε να περάσει το ΠΑΣΟΚ στην ανυπαρξία, ως ένα ανυπόληπτο, υβριζόμενο πολιτικό κατάλοιπο άλλων εποχών.

Απαιτούμε: ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να εκφραστούν ανοιχτά και δημοκρατικά όλα τα μέλη και οι φίλοι μας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συζητήσει κυρίως πάνω στην ασκουμένη από την κυβέρνηση πολιτική και να αποφασίσει για αυτήν.

Ορισμός πολιτικού συνεδρίου, όχι χαοτικών μεγεθών και απολιτικών διαδικασιών όπως συνέβη με τα προηγούμενα. Συνέδριο σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού, με έντονη πολιτική διαδικασία και με μέγεθος συνεδρίου κόμματος που θέλει να διαβουλευτεί και όχι να χειροκροτήσει.

Επαναπροσέγγιση με τα κοινωνικά κινήματα. Με αυτόν τον κόσμο που μαχητικά διεκδικεί την άλλη πολιτική.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Δυστυχώς στο εσωτερικό μας υπάρχουν «απαγορευμένες» συζητήσεις. Πρέπει να τις απενεχοποιήσουμε.

Δεν υποστηρίζουμε την επιστροφή στις παθογένειες εκείνες που συνέτειναν να οδηγηθεί η χώρα στην παρούσα κρίση. Γι’ αυτό ακριβώς ζητούμε την ανατροπή της ασκουμένης πολιτικής.

Δεν ταιριάζει στον ελληνικό λαό να δέχεται σκυφτός και ενοχικός τους μονοδρόμους. Ο λαός μας οργισμένος διεκδικεί άλλη πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στην πλευρά που βρίσκεται ο λαός. Σε αυτήν οφείλει να βρεθεί και η κυβέρνηση.

Είναι ώρα ευθύνης και ειλικρίνειας για όλους μας. Όχι αυταπατών και φαντασιώσεων για δήθεν έξοδο από την κρίση με ένα μείγμα πολιτικής που όπου εφαρμόστηκε στον κόσμο βύθισε τους λαούς στη φτώχεια και στο αδιέξοδο. Δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ να ασκείται στο όνομά του μια τέτοια πολιτική.

Οφείλουμε να παλέψουμε για τα δημόσια αγαθά, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την εργασία, για την επανάκτηση του δημοσίου χώρου και για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Η Ελλάδα χρειάζεται άλλη πολιτική. Για αυτήν την άλλην πολιτική θα παλέψουμε ως Έλληνες πολίτες και ως μέλη του ΠΑΣΟΚ.

http://www.enet.gr/

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ή Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ" 


ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ... 

«Ο αγώνας για να αφήσουμε πίσω μας τον παλιό κόσμο θα είναι μακρύς και δύσκολος και θα αντιμετωπίσουμε πολλά αλλά από εμένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Όσοι ασκούν κριτική για τον μηχανισμό στήριξης, ας μας πουν την πρότασή τους», είπε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το χρέος και το έλλειμμα. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας με ζοφερά χρώματα αυτό που ονόμασε «παλαιό κόσμο». Είπε ότι κυριαρχούσε η διαφθορά και το ρουσφέτι, ότι «η δύναμη των παιδιών μας δεν ήταν η αξία τους, αλλά το ποιον ξέραμε και τι του τάζαμε».

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ... ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!
 

«Εμείς φτιάξαμε αυτόν τον κόσμο, αλλά εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αποφασίσαμε να τον αλλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Αρκετές ήταν οι φορές που επισήμανε ότι ο δρόμος που ακολουθείται είναι δύσκολος και μακρύς ενώ τόνισε ότι πολλές θα είναι οι σειρήνες που θα τραγουδούν τραγούδια δελεαστικά να επιστρέψουμε στο παρελθόν, σε έναν ανύπαρκτο παράδεισο. «Από εμένα θα ακούτε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας, έτσι ξεκίνησα, έτσι θα συνεχίσω», είπε χαρακτηριστικά.