ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.6.11

Για όσους επιμένουν Ευρω-παϊκα.

Ενώ η Ισλανδία με την κορώνα της ξαναγύρισε στις αγορές εμείς με το ευρώ μας συνεχίζουμε να βουλιάζουμε στην ύφεση και την εξαθλίωση….


Το 2008 η Ισλανδία άφησε τις τράπεζές της να καταρρεύσουν, καθώς «έσκασαν» κάτω από το βάρος των τοξικών δανείων που είχαν χορηγήσει - είναι χαρακτηριστικό ότι το ενεργητικό των ισλανδικών τραπεζών είχε φθάσει στα 85 δισ. δολάρια, που αντιστοιχούσαν στο... 10πλάσιο του ΑΕΠ της μικρής νησιωτικής χώρας.
Μέσα σε δυόμιση χρόνια η χώρα επανήλθε στις διεθνείς αγορές, δανειζόμενη 1 δισ. δολάρια τις προηγούμενες ημέρες για πρώτη φορά από το 2006. Η δημόσια προσφορά υπερκαλύφθηκε δύο φορές και «η χώρα απολαμβάνει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού των αγορών», όπως δήλωσε ο Ισλανδός υπουργός Οικονομικών Σ. Σίγκφουσον.
Να σημειωθεί ότι το επιτόκιο του πενταετούς ισλανδικού ομολόγου έχει πέσει στο 5%, παρά το ότι οι οίκοι εξακολουθούν να αξιολογούν τα ισλανδικά ομόλογα ως σκουπίδια.
Εν πάση περιπτώσει, η χώρα ανακάμπτει δυναμικά - ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη της ισλανδικής οικονομίας κατά 2,2% εφέτος και κατά 2,9% το 2011. Προτού συμβούν αυτά τα θαυμαστά, βεβαίως, μεσολάβησε μια υποτίμηση της ισλανδικής κορόνας κατά... 80%, έστειλε τον πληθωρισμό στο 20% και την ανεργία στο 10% από... 1% που ήταν προτού ξεσπάσει η κρίση. Η υποτίμηση, βεβαίως, βοήθησε τη χώρα να εμφανίσει εμπορικό πλεόνασμα μέσα σε λίγους μήνες.
Προτού συμβεί το «ισλανδικό θαύμα», μεσολάβησε επίσης μια συρρίκνωση των εισοδημάτων των Ισλανδών κατά 18% το 2009 - πρόκειται για ποσοστό αποπληθωρισμένο.
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι θυσίες των Ισλανδών απέδωσαν. Και όμως, ο αριστερο-πράσινος υπουργός Οικονομικών της χώρας παραδέχεται ότι η εφαρμογή της συνταγής αυτής δεν ήταν ελεύθερη επιλογή της χώρας. «Αν δεν εφαρμόζαμε τα μέτρα αυτά η οικονομία της χώρας θα κατέρρεε τελείως.
Ωστόσο, παρά την επαναφορά της οικονομίας στο δρόμο της ανάπτυξης, «ο τρόπος με τον οποίο η διεθνής κοινότητα και οι επενδυτές αντιμετωπίζουν την Ισλανδία έχει αλλάξει δραματικά», παραδέχεται ο Σίγκφουσον.

erimitis.

Έχει ο ΓΑΠ λαϊκή εντολή;

thumb
Γράφει η Κουκίδα
Πόσα ακούσαμε και είδαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και πόσα θα δούμε τις επόμενες μέρες. Θα σταθώ μόνο σε ένα πράγμα. Στην καραμέλα του ΓΑΠ και των κολλητών του υπουργών ότι η κυβέρνηση αυτή εξελέγη με λαϊκή εντολή και ότι ο λαός στηρίζει τον πρωθυπουργό. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΓΑΠ εξελέγη με μια προεκλογική εκστρατεία που ήταν βασισμένη σε δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν. Δεσμεύθηκε ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους. Ότι δεν θα κόψει μισθούς και συντάξεις. Ότι θα κρατήσει το μετοχικό ποσοστό του δημοσίου σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και θα αυξήσει (!!) το ποσοστό του στις τράπεζες για να δημιουργήσει ένα ισχυρό κρατικό τραπεζικό πυλώνα. Ότι δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Ότι λεφτά υπάρχουν και θα τα δώσει στο λαό. Ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για νέα μέτρα θα φέρει ύφεση, αύξηση φόρων και πάλι ύφεση δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που θα καταστρέψει την οικονομία, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Ότι δεν δέχεται υποδείξεις από τη - κακή - ΕΕ. Ότι θα τον πάρουν με τις πέτρες εάν βάλει μέτρα που θα αγγίξουν τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Και πόσα άλλα.
Πάνω σε αυτά τα ψέματα λοιπόν πήρε την λαϊκή εντολή. Γιατί έθεσε το δίλημμα : ή θα ψηφίσετε την ΝΔ και θα σας ταράξει στους φόρους ή εμένα που θα σας δώσω τα λεφτά που ξέρω ότι υπάρχουν.
Και δεν έχει πλέον επιχείρημα ότι άλλα βρήκε όταν ανέλαβε. Δεν είναι μόνο ο Στρος-Καν που δήλωσε ότι ο ΓΑΠ γνώριζε την δραματική κατάσταση της οικονομίας πολύ πριν καν προκηρυχτούν εκλογές. Είχε ενημέρωση και από την ΕΚΤ και από την Κομισιόν, ενώ λάμβανε και τις εκθέσεις του Εurogroup που χτυπούσαν καμπανάκι πτώχευσης από το 2008. Ενημερώθηκε από τους πάντες και από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Αλλά επέλεξε να πάει σε εκλογές με ανεφάρμοστες υποσχέσεις εις το όνομα της καρέκλας. Ηξερε ότι ο λαός πείθεται εύκολα όταν του τάζεις. Είναι ο ίδιος λαός τον οποίο χαρακτήριζε ως διεφθαρμένο, τεμπέλη, άξεστο, φοροφυγά,  με του που μπήκε στο Μαξίμου. Ο λαός που τον εξέλεξε και τον πίστεψε. Αυτόν που του αλλάζει τα φώτα τώρα και που τον αγνοεί προκλητικά λέγοντας ότι οι συγκεντρώσεις  στο Σύνταγμα είναι μαζώξεις για κους-κους μεταξύ των νέων (Ω ναι το πε).
Ε αφού όλα αυτά είναι μαζώξεις και ο λαός τον στηρίζει, γιατί δεν πάει σε εκλογές να ανανεώσει την ψήφο εμπιστοσύνης ;
΄Η μήπως φοβάται ότι τώρα ο κοσμάκης  έχει καταλάβει και δεν μπορεί να ξανακατέβει με υποσχέσεις μαϊμού; Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα ότι το μνημόνιο απέτυχε. Ο κόσμος του κρατάει το «άλλα μας έλεγες πριν και άλλα έκανες μετά».

Όχι, ο κύριος Παπανδρέου δεν έχει  λαϊκή εντολή. Την έχασε 3 μήνες μετά τις εκλογές του 2009.
ΥΓ : Η κατάσταση της οικονομίας είναι σε χειρότερο επίπεδο απότι πριν την υπογραφή μνημονίου. Δεν πάει να το μαιμουδέψει όσο θέλει; Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Και όπως έχουμε γράψει στο έντυπο Ποντίκι την Πέμπτη, η τρόικα ήδη σχεδιάζει το πλαίσιο της ελεγχόμενης πτώχευσης μέχρι το τέλος του έτους γιατί θεωρεί ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.  Ωχ, ωχ, ωχ, ο ΓΑΠ έχασε και την τροικανή εντολή..

Το Ποντίκι

Η Τρόικα και τα Τρωκτικά.

Είναι γνωστό ότι ποντικοί και πανούκλα πάνε μαζί.
Και οι πολλοί "Ποντικοί" στη Χώρα, μας έφεραν την "οικονομική πανούκλα".
Άργησαν, αλλά τελευταία κάτι άρχισαν να καταλαβαίνουν "τ' άλογα" της Τρόικα και ξεκίνησαν.....
Δεν πάει άλλο, κάποτε πρέπει ν' αρχίσει η μυοκτονία.
[Τώρα που έφυγε και ο Μυσ τήριος ΥπΟικ.]


Γ.Δ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Πειραιάς 17 Ιουνίου 2011
Προς: – Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γ. Α. Παπανδρέου ως εκπρόσωπο της Εκτελεστικής Εξουσίας
- Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο ως εκπρόσωπο της Νομοθετικής Εξουσίας
- Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδα ως εκπρόσωπο της Δικαστικής Εξουσίας
- Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Π. Μπεγλίτη ως αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων
ΕΝΩΠΙΟΝ TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
(Μόνου κατά το Σύνταγμα δικαιουμένου και υποχρεωμένου να αντιστέκεται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Άρθρο 120 παρ. 4Σ).
Κατά γενική ομολογία, η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, τα τελευταία τριάντα πέντε περίπου χρόνια, ασκώντας άφρονα πολιτική, οδήγησε τη χώρα σε μία πλασματική ανάπτυξη, από την οποία επωφελήθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι των πολιτικών προσώπων που άσκησαν εξουσία. Μάλιστα, αυτή η πολιτική ηγεσία δεν δίσταζε να:
  • Παραδίδει την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων σε κομματικούς της φίλους, εκφυλίζοντας παράλληλα τη μαχητικότητα και τον ρόλο τους να υπεραμυνθούν των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, με τη διασπορά του στερεότυπου οπίου «τίποτα δεν πρόκειται να γίνει!”.
  • Δημιουργεί το περιβάλλον στο οποίο ικανότατοι Αξιωματικοί:
    • Είτε αποστρατεύονταν ακούσια με ανυπόστατες αιτιάσεις,
    • Είτε μη ανεχόμενοι την αναξιοκρατία και τον κομματικό ραγιαδισμό που επέβαλαν οι διορισμένοι «ηγέτες», υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους προσπαθώντας να διατηρήσουν στο ακέραιο την αξιοπρέπεια τους.
    • Κατασπαταλά τους αμυντικούς προϋπολογισμούς σε αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας και καθομολογούμενης αδιαφάνειας εξοπλιστικά προγράμματα, χωρίς να εξασφαλίζεται η υποστήριξή τους, ενώ παράλληλα οι μόνιμοι και έφεδροι στρατιωτικοί, συνέχιζαν να λειτουργούν, εργάζονται και ζουν σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα.
    • Εξαφανίζει τη γνώση και τον επαγγελματισμό από τα καίρια σημεία της διοικητικής μηχανής, οργώνοντας το καλύτερο χωράφι για την ευδοκίμηση της διαφθοράς.
Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε και στον υπόλοιπο δημόσιο βίο της χώρας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πρωτοφανή φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία η κάθε πλευρά εκμεταλλευόταν ανάλογα, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία και να συνεχίσει την καταστροφή της.
Σε αυτά τα 35 χρόνια, μεθοδευμένα καταστράφηκε κάθε παραγωγική υποδομή, ενώ η Παιδεία μας εξαρθρώθηκε συθέμελα επ’ ωφελεία της παραπαιδείας που και αυτή είναι στρατευμένη στον ευνουχισμό των Πανελλαδικών. Το Δημόσιο έγινε ο μόνος εργοδότης και επενδυτής. Οι νέοι παραδόθηκαν «άοπλοι» στον «σύγχρονο» τρόπο ζωής, ο οποίος μεταξύ των άλλων συμπεριελάμβανε και την διαρκή προσπάθεια να τους εξασφαλίσει μία θέση στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο έλλειμμα της κρατικής εξουσίας να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές για τους νέους με επιθυμίες και οράματα.
Τραγική κατάληξη να ζούμε σήμερα ένα νέο κύμα μεταναστών με την διαφορά όμως, ότι αυτή την ώρα δεν μεταναστεύουν τα εργατικά χέρια, αφού αυτά μας προσφέρονται σε αφθονία από χώρες αμφιβόλων σκοπιμοτήτων αλλά οι πνευματικοί μας άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες. Αυτοί δηλαδή στους οποίους επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια την πρόοδο και αλλαγή της πατρίδας μας.
Συνεπώς, ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα φθάναμε στην σημερινή κατάσταση. Μόνο που εκείνοι που ασκούσαν την εξουσία παραπλανούσαν με ψεύτικες υποσχέσεις, με ψευδή παραστατικά τους πολίτες, τους αποπροσανατόλιζαν από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας τους, υποσχόμενοι «καλύτερες ημέρες». Είναι οι ίδιοι που και σήμερα έρχονται να υποσχεθούν στον αγανακτισμένο και διαμαρτυρόμενο λαό, ότι κάνουν ότι μπορούν για να «σώσουν» την χώρα από την καταστροφή. Την καταστροφή στην οποία εκείνοι την οδήγησαν, ενώ είναι φανερό, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν οδηγούν στην διάσωση αλλά στην καταβαράθρωση της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους. Άλλωστε την αποτυχία τους συνομολογούν και οι ίδιοι πλέον.
Ανεξάρτητα όμως από τυχόν λάθος επιλογές της πολιτικής παρατάξεως που ασκεί σήμερα την εκτελεστική εξουσία και διαθέτει στην Βουλή την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, με την υπογραφή των διεθνών συμβάσεων, τις οποίες έχει παραχωρήσει να διαχειρίζεται αποκλειστικά ο υπουργός οικονομικών της Κυβερνήσεως, υπογράφοντας εξ ονόματος της Βουλής, έχει παραβιάσει, εν γνώσει της, συνταγματικές διατάξεις αναφορικά με την λειτουργία του πολιτεύματος (άρθρο 28 παρ. Σ). Με την εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων εκχωρήθηκαν δικαιώματα του Κράτους στους δανειστές του και παραδόθηκε η οικονομική ανάπτυξη της χώρας σ’ εκείνους, ενώ είναι ευθύνη και υποχρέωση του Κράτους (άρθρο 106 Σ), να εδραιώσει την κοινωνική ειρήνη, να προστατεύσει το γενικό συμφέρον και να διασφαλίσει, ότι η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν θα αναπτυχθεί εις βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή εις βάρος της εθνικής οικονομίας. Έτσι με την υπογραφή της δανειακής συμβάσεως έχει εκχωρήσει, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές της χώρας, αφού έχει αποποιηθεί την δυνατότητα εξευρέσεως άλλου τρόπον αποπληρωμής των δανείων. Ενεχυρίασε στους ίδιους κάθε παραγωγική της δυνατότητα, φυσικό ή ορυκτό πλούτο, ενώ διαπραγματεύεται την πώληση της ακίνητης περιουσίας της πατρίδας, και μάλιστα όχι με τους νόμους της αγοράς αλλά με προνομιακούς υπέρ των δανειστών όρους και προϋποθέσεις.
Όπως ήταν φυσικό με τον τρόπο που έχει επιλέξει να ασκεί την εξουσία της η πολιτική παράταξη που υφάρπαξε για μία ακόμη φορά την λαϊκή εντολή, υποσχόμενη ημέρες πλήρεις υλικών προνομίων, έχει προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό και θυμηδία στο εξωτερικό. Έχει για μία ακόμη φορά καθηλώσει τις ελπίδες του Έθνους μας για ανάταξη και πρόοδο και έχει φέρει προ των πυλών νέα εθνική συμφορά, είτε με την πιθανολόγηση μιας εξευτελιστικής εθνικής χρεοκοπίας είτε με την παράδοση άνευ όρων εθνικού εδάφους χάριν αποπληρωμής χρέους, το οποίο η ανόητη και χωρίς όρους διαχρονική καιροσκόπος πολιτική, έχει δημιουργήσει.
Με την παρούσα αναφορά μας, την οποία απευθύνουμε προς τον Ελληνικό Λαό και την κοινοποιούμε στην Εκτελεστική, την Νομοθετική και Δικαστική Εξουσία της Χώρας, θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους εκείνους που θεωρούν, ότι η Πατρίδα είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση και μπορούν να την διαχειρισθούν για μία ακόμη φορά χωρίς τον οφειλόμενο προς αυτήν σεβασμό, ασκώντας βιαίως Συνταγματικές εκτροπές, ότι είμαστε παρόντες στην κρίσιμη για το Έθνος στιγμή.
Παρακολουθούμε και αγρυπνούμε μαζί με τον Ελληνικό λαό, όπως οφείλουμε, αφού, πλέον όλων των άλλων, έχουμε δώσει και όρκο προς την Πατρίδα να τηρούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, γεγονός που δεν έχουμε λησμονήσει μετά την αποστρατεία μας, μιας και εξακολουθούμε να είμαστε ενεργοί πολίτες. Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι είμαστε σάρκα από τη σάρκα τους και τους επισημαίνουμε το αυτονόητο. Είμαστε συναγωνιστές τους.
Στην αναγνωρισμένη κατά το Σύνταγμα εξουσία δηλώνουμε, ότι θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί ώστε με νόμιμες ενέργειες όλοι εκείνοι που ταπεινώνουν την Χώρα διεθνώς και διαμελίζουν τη σάρκα της, να λογοδοτήσουν σε Δικαστές ανεξάρτητους και αφοσιωμένους στο καθήκον τους. Υποσχόμεθα ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη ταπείνωση του Έθνους και θα συνταχθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις, μαζί με τον Ελληνικό Λαό, σε κάθε νόμιμη ενέργεια που μόνο σκοπό θα έχει να μη ζήσει ο λαός μας στο εξής, ημέρες προσβολής και ανώφελης θυσίας.
Τέλος απευθυνόμενοι προς τους εν ενεργεία συναδέλφους μας τους παρακαλούμε να βρίσκονται σε πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας και να μη παραχωρήσουν νομιμότητα σε καμία πολιτική πράξη οποιασδήποτε εξουσίας, η οποία θα αντιστρατεύεται τους νόμους του Ελληνικού κράτους αλλά πάνω απ’ όλα δεν θα υπηρετεί πιστά το Σύνταγμα της Χώρας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Αναπλ. Γενικός Γραμματέας
Άννα Βλαχοπούλου Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.
Ο Πρόεδρος
Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου : Συναίνεση, Ανασχηματισμός, Προσημείωση, Υποθήκευση και στο βάθος Εκλογές


βέλος στην καρδιά της ελλάδας Σιγά σιγά οι κραυγές καλμάρουν. Από την εθνική έξαρση των τελευταίων ημερών, τις σπέκουλες για κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, το υποκριτικό χαϊδο-λόγημα των δικαίως αγανακτισμένων, την κομματική περιφανείς των νεοδημοκρατών που δικαιωθήκαν, περάσαμε στην εθνική ενότητα του ΠΑΣΟΚ με τον εαυτό του και την συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου όπως πολύ εύστοχα είπε ο Τσίπρας.
Το MEGA αισθάνεται καλυτέρα, ανάσανε, στο antinews χαίρονται που ο Σαμαράς είπε όχι, κάποιοι ανησυχούν μήπως και δεν το είπε στ’ αλήθεια, κι άλλοι αγωνιούν γιατί οι καιροί ειναι πονηροί. Οι πράσινοι λένε οτι ο Σαμαράς τορπίλισε την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και οι κάποιοι βένετοι εξηγούν οτι το ΟΧΙ στην συναίνεση το είπε ο ΓΑΠ επειδή τον πίεσε το κόμμα και η οικογένεια και άλλαξε γνώμη.
Οι ξένοι που εδώ και ένα,  δυο μήνες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας μοιράζοντας κάθε μέρα εντολές συναίνεσης εξακολουθούν αλλά λίγο πιο χλιαρά. Και ως εκ θαύματος ανακοίνωσαν όλοι, μα όλοι, οτι η Ελλαδα πρέπει να βοηθηθεί. Το μαστίγιο έδωσε τη θέση του στο καρότο..
Έτσι το ΔΝΤ απείλησε για το καλό μας τη Γερμανία οτι, αν δεν αλλάξει στάση, δεν θα μας δώσει τη πέμπτη δόση. Και μείς σαν χαζοί νομίσαμε στην αρχή οτι μας απειλούσε εμάς … Η Ευρώπη απάντησε οτι όχι μόνο θα μας δώσει την  πέμπτη δόση αλλά θα μας δώσει κι αλλά 100 δις άμα ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο, ει δυνατόν με συναίνεση, αλλά, δε βαριέσαι, και χωρίς θα μας τα δώσουν τώρα που η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ επετεύχθη.
Ο Παπανδρέου έκανε τελικά αυτό που τον συμβούλεψε ο Σαμαράς. Τι έλεγε ο Πρόεδρος της ΝΔ  ; Οτι είναι παρανοϊκό να του ζητά συναίνεση ο ΓΑΠ και οι ευρωπαίοι ενώ δεν έχει συναίνεση από  τους υπουργούς του και το κόμμα του.  Ο  Γιώργος κατάλαβε οτι πριν χτισθεί η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έπρεπε να χτισθεί η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΟΚ και την  έκανε. Κι ο Βενιζέλος έγινε επίσημα Βεζίρης.
Και κάποιες φωνές ακούγονται οτι τελικά είμαστε λιγότερο αδύνατοι στην διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους και τους άλλους εταίρους γιατί φοβούνται την χρεωκοπία μας. Πράγμα που για ορισμένους φάνηκε καθαρά στην συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζύ.
Τι είπαν ; οτι τα βρήκαν για την Ελλαδα, οτι οι σύμβουλοι τους θα κάνουν γρήγορα κι οτι δεν χρειάζεται να περιμείνουμε Σεπτέμβρη για την νέα βοήθεια αλλά τώρα γρήγορα ίσως εγκριθούν τα νέα 100 δις μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι μισοί έγραψαν οτι η Μέρκελ υποχώρησε στο Σαρκοζύ και οι άλλοι μισοί το ανάποδο, όχι μόνο στη Ελλαδα αλλά και στην Ευρώπη, και τελικά, πιο πολύ και από τους Εβραίους, εμείς είμαστε ο περιούσιος λαός γύρω από τον όποιον γυρίζουν όλα.
Μας τα λένε, μας τα γράφουν, μας τα δείχνουν, αλλά η χαζομάρα που συνοδεύει την αγανάκτηση μας δεν έχει όρια. Τον Ιούλιο θα δοθεί η δόση και θα αποφασιστεί επί της αρχής το νέο δάνειο. Έτσι θα χρυσωθεί το χάπι της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Μετά, θα πάρει εβδομάδες και νέους εκβιασμούς να συνομολογηθεί το νέο δάνειο πιθανότατα μέχρι το Σεπτέμβριο, μ’ αυτήν την παραπαίουσα κυβέρνηση. Όπως έγινε και με την επιμήκυνση του Μάρτιου που τώρα ολοκληρώνεται και ακόμα... αλλά γιορτάστηκε σαν επιτυχία της κυβέρνησης. Έτσι θα δοθεί το καρότο με δόσεις και θα συνομολογηθούν οι μηχανισμοί εκβιασμού που θα το συνοδεύουν όπως και το προηγούμενο. Αυτός ειναι ο σχεδιασμός και με και χωρίς συναίνεση. Αυτό θα προσπαθήσουν. Και ο ρόλος του ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ; Αφού η συναίνεση προς το παρόν απέτυχε ;
Λοιπόν άντε, ας υποθέσουμε οτι Ο Βενιζέλος κάνει και δυο τρεις φορολογικές ελαφρύνσεις και οι ευρωπαίοι μας δίνουν την δόση και την νέα βοήθεια. Τι θα γίνει ; Κι αν ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ που για δεύτερη φορά θα έχει σώσει τη χωρά από την χρεωκοπία μέσα σε δυο χρόνια ; Μεταξύ μας αναμένω μια δημοκοπική ανάκαμψη ειναι πολύ στα πλαίσια της φαρσοκωμωδίας που παίζεται  μ ένα και μοναδικό στόχο :
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.

Όλα όσα είδαμε αυτές τις μέρες για αυτό έγιναν. Κι όλα όσα θα δούμε μετά. Οι εκλογές ειναι αναπόφευκτες. Αλλά το όλο σύστημα, δανειστές και ντόπιοι μεταπράτες παίζουν όλη αυτή την κωμωδία για ένα και μοναδικό λόγο. Να βρεθεί η επομένη κυβέρνηση, όποια κι αν ειναι, με το μεσοπρόθεσμο ψηφισμένο. Αφού η ΝΔ  δεν το ψηφίζει τελικά να το ψηφίσουν πάση θυσία όσοι γίνεται να το ψηφίσουν και μετά βλέπουμε. Και ακόμα περισσότερο : Το νέο δάνειο να συνομολογηθεί από την τρέχουσα κυβέρνηση πριν από τις εκλογές, πάση θυσία επίσης.
Φαίνεται καταρχήν παράδοξο αν πάρει κάνεις υπόψη του οτι εδώ και δυο μήνες την κρίση την δημιούργησαν οι ξένοι ζητώντας επίμονα συναίνεση. Δεν ανακάλυψε ο ΓΑΠ την συναίνεση, οι ξένοι την ανακάλυψαν και του την επέβαλαν. Δέχτηκε, έκανε οτι μπορούσε αλλά δεν βγήκε. Και τώρα που δεν του βγήκε, και ο ίδιος βγήκε αδυνατισμένος από την περιπέτεια ακόμα και μέσα στο κόμμα του, ανακοίνωσαν οτι του έχουν εμπιστοσύνη σε Παρίσι και Βερολίνο. Και οτι επείγονται να του δώσουν και δόση και νέα βοήθεια. Παράδοξο : Φαίνεται παράδοξο αλλά δεν ειναι. ..Πρόκειται για μια διαδικασία λογικότατη.
Το μνημόνιο 1 με το μεσοπρόθεσμο έχουν την ίδια σχέση που έχει η ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ με την ΥΠΟΘΗΚΗ. Το μνημόνιο 1, και ειδικά οι τροποποιημένες του εκδοχές μετά την απαίτηση αποκρατικοποιήσεων 50 δις η 300 δις όπως, καθόλου αφελώς, ομολογούν κάποιοι γερμανοί βουλευτές, αποτέλεσε την προσημείωση του ελληνικού ενεργητικού (δημοσίων εταιρειών , ακίνητης περιουσίας και φυσικών πόρων). Τα 50 πρώτα ειναι για το 2015 και τα υπόλοιπα για το νέο σωτήριο δάνειο και την αναδιάρθρωση του χρέους που έρχεται στον ορίζοντα όταν αυτοί αποφασίσουν.
Το μεσοπρόθεσμο μετατρέπει οριστικά την προσημείωση σε νόμιμη υποθήκη. Και εφόσον δεν έγινε δυνατόν να ψηφιστεί από τα δυο κόμματα εξουσίας, πρέπει να ψηφιστεί από την τρέχουσα εξαντλημένη βουλή και κυβέρνηση δημιουργώντας νομικά προηγούμενα στην επομένη.
Γιατί οι εκλογές και η δημόσια συζήτηση για την πορεία της χώρας, με την δυναμική των πλατειών σε εξέλιξη και το βάθεμα της κρίσης, μπορούν να καταστήσουν [παντελώς αδύνατη την ψήφιση του από την επομένη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Και επειδή α λεφτά πρέπει να δοθούν, και να ξαναγυρίσουν στους δανειστές, το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί τώρα. Από αυτήν την παραπαίουσα κυβέρνηση που θα υπογράψει έτσι τον πολίτικο  της θάνατο.
Αλλά θα έχει εκτελέσει το χρέος της…
Μέχρι τώρα, και το έχουμε γράψει σε πολλά άρθρα, ο Αντώνης Σαμαράς καλώς αρνήθηκε και εθνικές υπηρεσίες προσέφερε. Και έχει σώσει πολλούς ανεγκέφαλους μέσα στην ΝΔ  που βιάζονταν να συναινέσουν. Αλλά ίσως άργησε, σκόπιμα η όχι δεν το ξέρουμε, να ζητήσει εκλογές. Και θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις φθάνοντας στην εξουσία. Οι εκλογές θα τον προστάτευαν κι αυτόν…

30 χρόνια σε 47 γραμμές!!!

30 χρόνια.
Εσωτερική Γενοκτονία. Όσων διατήρησαν σύμβολο τη γαλανόλευκη.
Στους μεσήλικες κατέστρεψαν τα νιάτα. Και τώρα τα γηρατειά.
Στους νέους καταστρέφουν το παρόν και τούς στερούν το μέλλον.
Τα πράσινα κατακάθια της κοινωνίας.
Ιωαννιδικοί χουντικοί, αριστεριστές, πολιτικοί αρριβίστες και πληβείοι.
Αυτή υπήρξε η μαγιά για το τυχοδιωκτικό συνονθύλευμα που αυτό-αποκλήθηκε «πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα».
Στην αρχή υπό την καθοδήγηση του αρχιφαύλου Ανδρέα Παπανδρέου.
Που καταχρέωσε τη χώρα για να σιτίζει τους πραιτωριανούς του.
Τους πραιτωριανούς που εξέλεξαν διάδοχό του έναν αξιοθρήνητο επίγονο για να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λεηλασίας.
Ο οποίος ένα βράδυ πήρε εντολή να παραδώσει στον επικίνδυνο απόγονο.
Προτεραιότητα για τους πασόκους, μετά την κλοπή του δημοσίου ταμείου, η καταστολή των πολιτικών αντιδράσεων, από κάθε πλευρά.
Ο συνδικαλισμός γίνεται μια κρατικοδίαιτη μαφία που εκμαυλίζει με παροχές από δανεικά.
Η τοπική αυτοδιοίκηση φυτώριο διαφθοράς και μαθητεία αρπαγής μικροποσών, πριν οι μαθητευόμενοι προβιβαστούν σε υπουργικά κλιμάκια.
Οι διευθυντές των συντηρητικών εφημερίδων έχουν δολοφονηθεί από «ακροαριστερές» οργανώσεις.
Ο Μπάμπαλης, που γνώριζε ποιοι ρουφιάνοι της Ασφάλειας έκαναν μετέπειτα πολιτική καριέρα σαν «αντιστασιακοί», έχει δολοφονηθεί από οργάνωση φάντασμα.
Ο Αλέκος Παναγούλης, που με την ανδρεία του τυραννοκτόνου νόμιζε ότι μπορεί να αποκαλύψει τους συνεργάτες του ΕΑΤ-ΕΣΑ, έχει σκοτωθεί σε αμφιλεγόμενο τροχαίο.
Και χθες χτύπησαν. Σχέδιο, «Κωδικός  Μαρφίν».
ΕΣΑ - ΠΑΣΟΚ είναι ίδιο μαγαζί.
Οι σημερινές προβοκάτσιες, προσχήματα για να διαλυθούν οι διαδηλώσεις των αγανακτισμένων και να εξαφανισθούν οι ελληνικές σημαίες, δεν έρχονται από το «πουθενά».
Είναι η αποκορύφωση της πορείας ενός κοινοβουλευτικού φασισμού, της χειραγώγησης μιας κοινωνίας, του 30χρονου απολυταρχικού κατήφορου που σχεδίαζαν να οδηγήσει στο εγχώριο υποκατάστημα της global financial governance.
Τα διαλείμματα «κυβέρνησης» από τη ΝΔ έξυσαν μόνο τον φλοιό του οικονομικού γίγνεσθαι.
Ουδέποτε ακούμπησαν τον σκληρό πυρήνα του αυταρχικού πράσινου κράτους.
Το αποκαλύπτουν τα ποσοστά στις συνδικαλιστικές εκλογές του Δημοσίου.
30 χρόνια όμως είναι πολλά.
Σπαράζω που το λέω. Αλλά η πατρίδα μου είναι πια δύο κόσμοι.
Ευτυχώς, ο φαύλος είναι μικρότερος.
Δυστυχώς, πρέπει να εξαλειφθεί ολοκληρωτικά.
Όχι, δεν είναι μόνο ταξικοί οι διαχωρισμοί.
Είναι Έλληνες εναντίον μυστήριων διεθνιστών.
Είναι έντιμοι εναντίον φαύλων.
Ναι, Πάγκαλε. Υπάρχουν τίμιοι σ' αυτήν τη χώρα.
Δεν τους εξανδραποδίσατε όλους.
Είναι αυτοί που σάς ρίχνουν σήμερα.
Απευθύνομαι πιο πολύ στους νεώτερους.
Αυτή η χώρα σας ανήκει. Δεν ανήκει στην RWE και στην Deutsche Telekom.
Είναι το οικόπεδο σας στον κόσμο.
Δεν πρόκειται να βρείτε άλλο. Ούτε θα νοιώσετε πουθενά αλλού «σπίτι».
Οι γεύσεις, οι μυρωδιές και οι εικόνες θα σας στοιχειώνουν.
Κι αν φιλοδοξείτε διεθνείς καριέρες, ρωτήστε γι' αυτούς που σάπισαν τα κόκκαλά τους στην ξενιτειά και άφησαν τελευταία επιθυμία να ταφούν στην πατρίδα.
Ο λόγος, εδώ και 3000 χρόνια, λέγεται νόστος.
Και δεν μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα.
Αλλά το οικόπεδο θέλει προστασία από επίδοξους καταπατητές.
Γι' αυτό μισήστε τους πράσινους φασίστες με όλη τη δύναμη της ψυχής σας.
Και πάμε να τους σαρώσουμε. Οριστικά.
Είναι ή εμείς ή αυτοί.
Προφήτης

Έστησαν κρεμάλες στα Τρίκαλα!!!!

Σε μία άκρως ακραία, ίσως προκλητική, προβοκατόρικη και χιουμοριστική ενέργεια, προέβησαν οι αγανακτισμένοι (;) στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με τους ίδιους, προτίμησαν αντί για εξώδικα να στείλουν πιο ηχηρό μήνυμα στους πέντε βουλευτές του νομού, τους οποίους θεωρούν συνυπεύθυνους για την οικονομική κατάσταση της χώρας και εν μέσω ιαχών «κουφ….έρχονται κρεμάλες» κτλ,  κρέμασαν στα δένδρα ομοιώματα όλων των βουλευτών του νομού, έχοντας μάλιστα τις φωτογραφίες τους επάνω σε αυτά.
Ανεξαρτήτως του, εάν κάποιοι την πράξη αυτή την βρούν χιουμοριστική, το σίγουρο είναι πως θα προκαλέσει αντιδράσεις ποικίλες διότι, δεν εξαιρούν κανέναν εξ αυτών, ενώ παράλληλα προειδοποίησαν ότι ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις εάν κάποιος από τους βουλευτές τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την κρεμάλα!
Επί πλέον, κατάστησαν σαφές και τόνισαν πως δεν εξαιρούν κανέναν και δεν κάνουν διακρίσεις ανάλογα με τον κομματικό χώρο του κάθε βουλευτή. 
 

Γιουχάρισμα Σηφουνάκη στη Μυτιλήνη...(video


Χθες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν με πανό έξω από τη μαρίνα της Μυτιλήνης, όπου γινόταν φιέστα για την έναρξη μιας εμπορικής έκθεσης Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών, στην οποία βρισκόταν και ο Σιφουνάκης. Βγαίνοντας από τη μαρίνα, ο υπουργός
Περιβάλλοντος, αντίκρυσε τους διαδηλωτές και είπε στον οδηγό του να προχωρήσει αδιαφορώντας αν υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων. Ο οδηγός μάρσαρε τρεις φορές και στην τέταρτη προχώρησε κάποια μέτρα και χτύπησε με τον προφυλακτήρα έναν διαδηλωτή, που τραυματίστηκε ελαφρά.
                   
Από εκείνη τη στιγμή και μετά τραβήχτηκε το παραπάνω βίντεο.

athens.indymedia

Η τρόικα σφυρίζει η κυβέρνηση τρέχει

thumb
Η τρόικα «τρέχει» τις απο­κρατικοποιήσεις, και μα­ζί μ’ αυτές τρέχει και την κυβέρνηση. Οι δανειστές μας αλλάζουν τους σχεδιασμούς πο­λιτικών ισορροπιών που είχε διαμορ­φώσει το Μέγαρο Μαξίμου και ζητούν εδώ και τώρα όχι μόνο τις αποδείξεις των προθέσεων, αλλά και έναν λογα­ριασμό που πρέπει να έρθει γρηγορό­τερα και να είναι και μεγαλύτερος.
Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να συγκε­ντρώσει έσοδα 22 δισ. ευρώ μέχρι το 2013 αντί του προηγούμενου στό­χου για 17 δισ. ευρώ. Προκειμένου να μπορεί να γίνει αυτό, στο καλάθι των αποκρατικοποιήσεων προστέθηκαν τα ΕΛ.ΠΕ. (Ελληνικά Πετρέλαια), η αμυ­ντική βιομηχανία ΕΛΒΟ και ο διαχειρι­στής του φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ, ενώ επισπεύδεται η πώληση του ΟΠΑΠ και της Αγροτικής Τράπεζας. Επίσης για να «βγουν» τα νούμερα που ζητάει η τρό­ικα, μεγαλώνει το ποσοστό πώλησης της ΔΕΠΑ (από 32% σε 55%), ενώ για τα λιμάνια Πειραιά (ΟΛΠ) και Θεσσα­λονίκης (ΟΛΘ) φαίνεται πως θα προτι­μηθεί η λύση της τιτλοποίησης εσόδων (23,1% και 23,3% αντίστοιχα), αντί της πώλησης έως του 75% που είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Πιο σφικτοί στόχοι μπήκαν και για το τρέχον έτος, αφού το κυβερνητικό επι­τελείο θα πρέπει να βρει 5 δισ. ευρώ (αντί για 3,5 - 4 δισ.), οπότε επισπεύδο­νται οι διαδικασίες για την ΕΛΒΟ (πώλη­ση 72,6%), τον ΔΕΣΦΑ (πώληση 31%), αλλά και για τον ΟΠΑΠ (πώληση 43%) που αρχικά προβλεπόταν για το 2012. Επίσης το 2011 θα προσφερθούν τα μι­κρά ποσοστά που κατέχει το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα (1,2%) και στην Alpha Bank (0,6%).
Για το 2012, το αναθεωρημένο σχέ­διο προβλέπει είσπραξη 10 δισ. ευρώ, αντί (έως) 6 δισ. ευρώ που ήταν το αρ­χικό σχέδιο. Έτσι, μπαίνουν στο καλά­θι η πώληση του 35,5% των Ελληνικών Πετρελαίων, η διάθεση του 1,3% της Τράπεζας Πειραιώς και η τιτλοποίηση εσόδων από τα ορυχεία. Τον ίδιο χρό­νο (έναν χρόνο νωρίτερα από το αρχι­κό σχέδιο) θα διατεθεί και το 38,6% της Αγροτικής Τράπεζας. Εδώ ο αρ­χικός σχεδιασμός μιλούσε για πώλη­ση ως 25%.
Το 2013 προβλέπονται έσοδα 7 δισ. ευρώ και στην αρχική λίστα προστέθηκαν τιτλοποιήσεις μελλοντικών εσόδων από την ΕΥΔΑΠ, από μεταλλευτικά δικαιώματα και έσοδα από το υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου «Ν. Καβάλα». Το 2014 προβλέπονται έσοδα 13 δισ., ενώ άλλα 15 δισ. γράφτηκαν για το 2015 με έμ­φαση πλέον στην αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και τιτλοποιήσεις εσόδων από τους αυτοκινητοδρόμους.
Η νέα συμφωνία, ωστόσο, ανοίγει τον δρόμο και για την πώληση μονά­δων της ΔΕΗ. Η εμπλοκή με την εφαρ­μογή των swaps, ως μέτρο για περιορισμό του μεριδίου της Επιχείρησης στην αγορά λιγνίτη, αναγκάζει την κυ­βέρνηση να πουλήσει μονάδες. Στην εισήγηση του μεσοπρόθεσμου αναφέ­ρεται πως «το Δημόσιο σκοπεύει στον διαχωρισμό της ΔΕΗ από το 3ο τρίμηνο του 2011 (δηλαδή την απόσχιση των δραστηριοτήτων μεταφοράς και δια­νομής σε ξεχωριστές εταιρείες) και στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της εταιρείας με τη διάθεση έως 17% των μετοχών σε ιδιώτες επενδυτές μέ­σω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, με την παράλληλη διατήρηση του ελέγ­χου επί της διοίκησής της. Η συναλλα­γή θα ολοκληρωθεί έως το 4ο τρίμηνο του 2012». Όπως όλα δείχνουν, η λύση θα αφορά τις μονάδες λιγνίτη, μια και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο πρόβλη­μα του Δημοσίου που κατηγορείται από την Ε.Ε. για μονοπώλιο. Με τον τρόπο αυτόν θα αποκτήσουν πρόσβαση στον λιγνίτη οι ανεξάρτητοι παραγωγοί και θα μπορέσει να τερματιστεί το κυνήγι της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και έτσι, πάντως, η επι­λογή των μονάδων που θα βγουν στο σφυρί αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες φασαρίες με τους συνδι­καλιστές, ιδιαίτερα καθώς όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν (σιωπηλά) αποφασι­στεί να γίνουν εντός του 2011.
Η περίπτωση ΔΕΠΑ
Το μεγάλο βήμα θα είναι σίγουρα η ΔΕΠΑ, στην οποία ωστόσο έχουν γίνει αλλαγές. Με βάση και την εισήγηση του συμβούλου στον τομέα του αερίου θα πραγματοποιηθούν επί της ουσίας δύο χωριστές αποκρατικοποιήσεις: η πρώτη θα αφορά τη ΔΕΠΑ ως εμπορι­κή εταιρεία με το ποσοστό να φτάνει έως και το σύνολο των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο, δηλαδή 65% (αν και όπως είπαμε προτείνεται το 55%). Η χωριστή αποκρατικοποίηση της ΔΕ­ΠΑ (ως εμπορική εταιρεία, χωρίς τα δίκτυα) είναι προτιμότερη για τις ξέ­νες εταιρείες ενέργειας, που δεσμεύ­ονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία να μην ελέγχουν παράλληλα και εται­ρείες διαχείρισης δικτύων. Εάν λοιπόν τα πράγματα κινηθούν έτσι, ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ αναμένεται να εκδη­λωθεί από τις γαλλικές Gas De France και Electricite De France , και την ιταλική Enel, ενώ κατ’ αρχάς ενδιαφέρον εκ­φράστηκε από τον ρωσικό κολοσσό της Gazprom. Και βέβαια δεν θα πρέπει να θεωρείται αμελητέα και η πρόθεση δι­εκδίκησης από ή μέσω των ΕΛ.ΠΕ., που ήδη κατέχουν μεγάλο ποσοστό. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι μία στρατη­γικής σημασίας κίνηση από την οικογέ­νεια Λάτση, με επιπτώσεις στον εγχώ­ριο ενεργειακό τομέα, που ταυτόχρονα ίσως επηρεάσει τις ισορροπίες και στις τράπεζες.
Σε μια τέτοια χωριστή αποκρατικοποί­ηση το άλλο κομμάτι θα είναι ο ΔΕΣΦΑ. Ο σύμβουλος της αποκρατικοποίησης εκτιμά εδώ ότι έτσι θα προσελκύσει δι­αφορετικού είδους ενδιαφερόμενους, όπως τράπεζες, επενδυτικά και συντα­ξιοδοτικά funds. Αυτό είναι κάτι που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ήδη συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά δί­κτυα αερίου, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Με βάση την εμπειρία αυτή, οι επενδυτές αυτοί δεν αποκτούν έλεγχο στα δίκτυα, αλλά προσβλέπουν στις σταθερές και σχετικά υψηλές απο­δόσεις που αποφέρουν οι επενδύσεις σε τέτοιες υποδομές. Στο μετοχικό κε­φάλαιο της ΔΕΠΑ (990 εκατ. ευρώ) με­τέχουν σήμερα κατά 35% τα ΕΛΠΕ και κατά 65% το ελληνικό Δημόσιο. Ακόμα πάντως θα πρέπει να επιλυθούν κάποια προβλήματα που έχουν να κάνουν με την option που έχει η ΔΕΗ για την εξα­γορά του 35% της ΔΕΠΑ.
Κύκλος εργασιών: 1,26 δισ. ευρώ το 2010 από 976,8 εκατ. το 2009.
Kαθαρά κέρδη: 90,8 εκατ. ευρώ το 2010 από 60,7 εκατ. ευρώ το 2009.
Προσωπικό: 934 άτομα.
ΟΛΠ: Στους Κινέζους…
Μπορεί η σχέση με τους Κινέζους να έχει περάσει από σαράντα κύματα, αλ­λά στην κυβέρνηση θεωρούν κάτι πε­ρισσότερο από βέβαιο το ενδιαφέρον της Cosco για τον ΟΛΠ... όταν βέβαια έρθει και η ώρα. Οι Κινέζοι διαχειρί­ζονται τη μία προβλήτα, και σε συνδυ­ασμό με το project της ξενοδοχειακής μονάδας και την απελευθέρωση της κρουαζιέρας δημιουργούνται σημαντι­κές προοπτικές για το λιμάνι.
Κύκλος εργασιών: 116,7 εκατ. ευ­ρώ το 2010 από 128,4 εκατ. ευρώ το 2009.
Kαθαρά κέρδη: 7 εκατ. ευρώ από -33,5 εκατ. ευρώ το 2009.
Προσωπικό: 1.380 άτομα.
ΟΛΘ: Η νύφη περιμένει
Εν αναμονή και εδώ των εξελίξεων, μιας και τα τελευταία νέα μιλούν κατ’ αρχάς για τιτλοποιήσεις. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένει μία ενδιαφέ­ρουσα επένδυση, αφού είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές μονάδες - όχι μόνο δημόσιου χαρακτή­ρα - της χώρας.
Ο πρόσφατος διαγωνισμός για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ, στον οποίο έλαβαν μέρος παγκόσμιοι κολοσσοί, όπως οι Hutchison, Dubai Port , Cosco, ίσως αποτελεί προπομπό για τα ονόμα­τα που μπορεί να περιλαμβάνει μια «λί­στα» μνηστήρων. Άλλωστε στην αγορά η πραγματική αξία της εταιρείας θεωρείται πολύ μεγαλύτερη αυτής που αποτυπώνεται στο ταμπλό.
Κύκλος εργασιών 2010: 50 εκατ. ευρώ.
Kέρδη μετά τους φόρους: περί­που 6,1 εκατ. ευρώ.
Προσωπικό: 400 άτομα.
ΟΠΑΠ: Το μεγάλο φιλέτο
Αναμφίβολα το μεγαλύτερο φιλέτο σε αυτό το πρώτο πακέτο του 2011, ο ΟΠΑΠ, μελετάται να «σπιρουνιαστεί» και λίγο στο Χ.Α. ώστε να φέρει το πε­ρισσότερο δυνατό χρήμα. Η σημερινή αποτίμηση του ποσοστού 34,7% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ είναι 1,4 δισ. ευρώ, ενώ στα σχέδια της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να αντλήσει κάπου 2 δισ. ευρώ με την τιμή μετοχής στα 18 ευρώ. Για να γίνει αυτό βέβαια θα πρέπει, εκτός από την κερδοφορία και το μέγεθος, να αποκτήσει και προοπτικές ανάπτυ­ξης στη μελλοντική απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά τυχερών παιχνιδιών.
Το ΞΥΣΤΟ, τα λαχεία, οι άδειες για τα βιντεολόττο και η επέκταση στο διαδίκτυο μέσω εξαγοράς, αποτελούν έναν φυσικό χώρο για την επέκταση του Ορ­γανισμού, και πολλοί αναλυτές βλέ­πουν ωφελημένη την εταιρεία. Αλλά οι τελευταίες επιλογές επιχειρηματικών εταίρων (Ιntralot, που κάποτε περιλαμ­βανόταν στους διεκδικητές) ταλαιπω­ρούν την εικόνα και δημιουργούν αβε­βαιότητα που έχει ήδη κοστίσει σημα­ντικά στη μετοχή της εταιρείας.
Στην ιδιωτικοποίηση θεωρείται βέ­βαιο ότι θα παρουσιαστούν μεγάλες εταιρείες του χώρου των τυχερών παι­χνιδιών, όπως η Lottomatica, ή μεγάλα funds.
Πωλήσεις: 5.140,0 εκατ. ευρώ, έναντι 5.440,9 εκατ. ευρώ το 2009.
Kέρδη: 575,8 εκατ. ευρώ από 593,8 εκατ. ευρώ το 2009.
Προσωπικό: 1.000 άτομα.
ΕΥΑΘ: Πολύφερνη νύφη
Μεγάλες εταιρείες διαχείρισης υδάτινων πόρων έχουν δείξει ενδια­φέρον για την ΕΥΑΘ. Στον διαγωνισμό πώλησης μετοχικού ποσοστού με το management της ΕΥΑΘ, που επιχειρή­θηκε επί των ημερών της προηγούμε­νης κυβέρνησης, είχαν συμμετάσχει στο αρχικό στάδιο οι γαλλικοί όμιλοι Suez και Veolia, καθώς και η ισπανική Aqualia. Παλιό το ενδιαφέρον των Γάλ­λων για τα «νερά» μας από την εποχή ακόμη της προηγούμενης κυβέρνησης, όταν ο κολοσσός Suez / Gaz de France είχε προχωρήσει μέχρι την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού της. Ο διαγωνι­σμός, που προκηρύχτηκε από τη Ν.Δ.,
δεν προχώρησε. Το θέμα της ΕΥΑΘ έμει­νε ανενεργό, αλλά με την Suez να ελέγ­χει εμφανώς ένα 5,5%. Μάλιστα κλιμάκιό της είχε εγκατασταθεί στη Θεσσα­λονίκη με την αγορά να κάνει λόγο για επιπλέον αδιευκρίνιστο μετοχικό πο­σοστό των Γάλλων, που θα εμφανιστεί σε εύθετο χρόνο. Στους σχεδιασμούς τής εταιρείας περιλαμβάνεται η συνερ­γασία με την ΕΥΔΑΠ και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις Υδρευσης - Αποχέτευσης όλης της χώρας (μέσω του σχετικού φορέα τους), αλλά και το Σύμφωνο Προθέσεων, που δρομολογήθηκε προς υπογραφή με την κρατική πορτογαλική εταιρεία Aguas de Portugal S.A. για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.
Κύκλος εργασιών 2010: 71,182 εκατ. ευρώ.
Kέρδη μετά από φόρους: 12,402 εκατ. ευρώ.
Προσωπικό: 350 άτομα.
ΟΔΙΕ: Τρέχει… γαλλικά
Εύλογα θα θεωρούσε κανείς ότι ένας στοιχηματικός οργανισμός ιπποδρόμου θα έπρεπε να έχει κέρδη και μάλιστα σημαντικά, αλλά η πραγματικότητα εί­ναι ότι και αυτό το δημόσιο μαγαζί εί­ναι μια επιχείρηση παραγωγής ζημιών. Για την εξαγορά του, πάντως, έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον από τη γαλλική PMU, εταιρεία διαχείρισης του γαλλι­κού ιπποδρόμου.
Ο τζίρος της εταιρείας από τη διαχεί­ριση των γαλλικών ιπποδρομιών ανέρ­χεται στα 9,5 δισ. ευρώ, ενώ η PMU έχει ήδη παρουσία στην ελληνική αγο­ρά, αφού συμπεριλαμβάνει στα στοιχή­ματά της και γαλλικές ιπποδρομίες.
ΕΛΤΑ: Βέλγικο χτύπημα
Με την ιδιωτικοποίηση των Ελληνι­κών Ταχυδρομείων η κυβέρνηση αισι­οδοξεί να εισπράξει περισσότερα από 39 εκατομμύρια ευρώ που προέβλε­πε η αρχική αποτίμηση για το 39% του Οργανισμού. Από τα τέλη του 2010 η κυβέρνηση έχει λάβει την αρχική εκ­δήλωση ενδιαφέροντος από το Post Group του Βελγίου, αλλά και από πολ­λές άλλες διεθνείς επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι τα ΕΛΤΑ πέρασαν το 2010 στην κερδοφορία, παρά την αρ­νητική οικονομική συγκυρία.
Kέρδη: 3,47 εκατ. ευρώ μετά από φόρους.
Πωλήσεις: 543,3 εκατ. ευρώ. Προσωπικό: 10.711 άτομα.
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Εκ Παρισίων
Γαλλική αλλά και κινέζικη ατμομη­χανή ψάχνουν στην κυβέρνηση για να οδηγήσει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙ­ΝΟΣΕ. Στελέχη της γαλλικής κυβέρνη­σης έχουν ήδη επισκεφτεί τη χώρα μας, ενώ εκπρόσωποι της κινεζικής Cosco δεν αποκλείουν μία μελλοντική εμπλο­κή τους στη διαδικασία του ΟΣΕ για την εμπορική και επιβατική κίνηση.
Οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι έχουν πα­λαιότερη εμπειρία στην Ελλάδα από την ενασχόλησή τους με τον προαστια­κό. Από την πλευρά τους οι Κινέζοι, με­τά την έλευση της Cosco στην Ελλάδα, άνοιξαν ένα κεφάλαιο για σημαντικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων έχει «παίξει» δυνατά η αγορά ενός σημαντι­κού ποσοστού του ΟΣΕ από την Cosco.
Kέρδη: Tο 2009 (οπότε και δημο­σιεύτηκε ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας) παρουσίασε ζημιές μετά τους φόρους 231,1 εκατ. ευρώ.
Kύκλος εργασιών: 98,7 εκατ. ευρώ.
Προσωπικό (πρόβλεψη): 1.710 άτομα.
ΛΑΡΚΟ: Ο Μυτιληναίος
Ισχυρό θεωρείται το ενδιαφέρον του ομίλου της «Μυτιληναίος», που φέρεται να είναι έτοιμη να επενδύσει ποσό ύψους 130-150 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά του 65% της ΛΑΡΚΟ.
Κύκλος εργασιών: 98 εκατ. ευρώ το 2009 από 284 εκατ. ευρώ το 2008.
Kέρδη: 105 εκατ. ευρώ από -116 εκατ. ευρώ το 2008.
Προσωπικό: Περίπου 1.500 άτομα
«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Επέκταση της σύμβασης
Ανάμεσα στους πρώτους στόχους των αποκρατικοποιή­σεων βρίσκεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από την επέκταση της σύμβασης, η κυβέρνηση υπολο­γίζει έσοδα 200-300 εκατ. ευρώ. Κατόπιν αναμένεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση μέχρι του 21% από το συνολικά 55% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέ­χει το ελληνικό Δημόσιο. Ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει ήδη εκδηλώνει η Fraport, στην οποία ανήκει η εκμετάλλευση του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Τα πράγματα όμως πήραν άλλη τρο­πή, όταν την περασμένη εβδομάδα η Hoctief ανακοί­νωσε την πρόθεσή της να αποεπενδύσει από διάφορες διεθνείς δραστηριότητές της, αποχωρώντας και από το «Ελ. Βενιζέλος». Σημειώνεται ότι η αποχώρηση δεν θα είναι ολοκληρωτική, καθώς η σχετική πρόθεση αφορά μόνο το ποσοστό της Hochtief Airport (26,7%). Και στην περίπτωση αυτή στην κυβέρνηση υπολογίζουν στο ενδι­αφέρον της Fraport, ενώ στους υποψήφιους αγοραστές της Hochtief Airport και των συμμετοχών της περιλαμ­βάνονται ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος Vinci, η Global Infrastructure Partners και το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης.Το 2010 το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέγραψε υποχώρηση των μεγεθών του, καθώς τα λει­τουργικά έσοδα ανήλθαν στα 356 εκατ. ευρώ, έναντι 457 εκατ. το 2009. Τα κέρδη μετά από φόρους μειώθη­καν στα 96 εκατ., έναντι 181 εκατ. το 2009. Σήμερα στον ΔΑΑ το Δημόσιο κατέχει 55%, 40% η Hochtief, ενώ το υπόλοιπο 5% ανήκει στον όμιλο Κοπελούζου.
Το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων
2011 Β’ τρίμηνο (Στόχος: 400 εκατ. ευρώ). Προς πώληση: ΟΤΕ (ποσο­στό 10%).
Γ’ τρίμηνο (Στόχος: 1,3 δισ. ευρώ). Προς πώληση: EYAΘ (πώληση τουλάχιστον 40%), Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (παραχώρηση), ΟΠΑΠ (παραχώρηση), ΟΛΘ, Κρατικά Λαχεία (100%). Δ’ τρίμηνο (Στόχος 3,3 δισ. ευρώ). Προς πώληση: ΟΛΠ, ΕΑΣ (99,8%), Τ.Τ. (34%), ΔΕΠΑ (55%), ΔΕΣΦΑ (31%), ΤΡΑΙΝΟΣΕ (100%), ΛΑΡΚΟ (55,2%), Alpha Bank (0,6%), Εθνική Τράπεζα (1,2%), ΟΔΙΕ (100%), Άδειες Κινητής Τηλεφωνίας, Καζίνο Μοντ Παρνές (49%), ΕΛΒΟ (72,6%), ΟΠΑΠ (34%), Ελληνικό Φάση 1, 4 Airbus A340, Ακίνητα - Φάση 1.
(Για το σύνολο του 2011 τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις εκτιμώνται στα 5 δισ. ευρώ).
2012 Α’ τρίμηνο (Στόχος 2 δισ. ευρώ). Προς πώληση: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΕΛΠΕ (35,5%), Τράπεζα Πειραιώς (1,3%), ΑΤΕ (τουλάχιστον το 38,6%), Εγνατία Οδός (100%), ΕΛΤΑ (τουλά­χιστον το 40%), Λιμάνια Ι (100%).
Β’ τρίμηνο (Στόχος 2 δισ. ευρώ). Προς πώληση: ΕΥΔΑΠ (27,3%), Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (100%), Ακίνητα ΙΙ.
Γ’ τρίμηνο (Στόχος 2 δισ. ευρώ). Προς πώληση: ΔΕΗ (17%), Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι Ι, Περιφερειακά Αεροδρόμια.
Δ’ τρίμηνο (Στόχος 4 δισ. ευρώ). Προς πώληση: Ελληνικό 2, Ακίνητα ΙΙΙ, Ψηφιακό Φάσμα Ι, ΕΥΑΘ, Ελληνικά Χρυσωρυχεία Ι.
(Για το σύνολο του 2012 τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις εκτιμώνται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβανομένων των προσδοκώμενων εσόδων του 2011 τα συνολικά έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις έως τα τέλη του επόμενου έτους εκτιμώνται στα 15 δισ. ευρώ)
2013 Α’ τρίμηνο (Στόχος 2 δισ. ευρώ). Προς πώληση: Υπε-ράκτια αποθήκη φυσικού αερίου.
Β’ τρίμηνο (Στόχος 1 δισ. ευρώ). Προς πώληση: Περι­φερειακά Αεροδρόμια ΙΙ, Λιμάνια ΙΙ.
Γ’ τρίμηνο (Στόχος 2 δισ. ευρώ). Προς πώληση: Ακίνη­τα ΙV, Ελληνικά Χρυσωρυχεία ΙΙ.
Δ’ τρίμηνο (Στόχος 2 δισ. ευρώ). Προς πώληση: Ψηφι­ακό Φάσμα ΙΙ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΙΙ.
(Για το σύνολο του 2013 τα έσοδα από τις αποκρατι­κοποιήσεις εκτιμώνται στα 7 δισ. ευρώ, ενώ συμπε­ριλαμβανομένων των προσδοκώμενων εσόδων του 2011 και του 2012 τα συνολικά έσοδα από τις απο­κρατικοποιήσεις έως τα τέλη του 2013 εκτιμώνται στα 22 δισ. ευρώ).
2014 -2015 (Στόχος 15 + 15 δισ. ευρώ). Προς πώλη­ση: Ακίνητη περιου­σία, Ελληνικοί Αυτο­κινητόδρομοι. (Στο τέλος του 2015 τα προσδοκώμενα έσοδα από τις απο­κρατικοποιήσεις υπολογίζονται στα 50 δισ. ευρώ).

Το Ποντικι

Ελεύθεροι οι τρεις του Επαναστατικού Αγώνα

Ελεύθεροι θα παραμείνουν οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση »Επανασταστικός Αγώνας», ύστερα και από το δεύτερο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Το νέο βούλευμα -όπως και το πρώτο το οποίο είχε αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο- κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος παράτασης της προσωρινής τους κράτησης για 6 μήνες ακόμα.

www.newsbomb.gr

"ΡΙΞΤΕ" ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG!

ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 Ο πιο επικίνδυνος Πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ από αυτό τον τόπο, ο άνθρωπος που λειτουργεί ως εκπρόσωπος της Τρόϊκας και της Λέσχης Bilderberg, αυτός που γράφει στα παλιά του παπούτσια τη θέληση του λαού να εγκαταλείψει την εξουσία, παίζει το τελευταίο χαρτί και ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του!!!
Ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε περάσει αμέσως μετά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα,  το οποίο συνοδεύει το περίφημο Μνημόνιο Νο2 και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!!!
Από χθες το πρωί ο Παπανδρέου έπαιξε τη νέα μπλόφα συναίνεσης, πήγε στον Πρόεδρο Δημοκρατίας για να πει βλακείες και κατόπιν άρχισε νέες συζητήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, προσπαθώντας να παγιδεύσει όποιον μπορούσε. Και κυρίως τον Σαμαρά, εμφανιζόμενος πρόθυμος να δώσει την πρωθυπουργική του καρέκλα σε πρόσωπο κοινής αποδοχής!!! Το οποίο όμως τι θα έκανε; Θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική του Μνημονίου!
Τελικά απέρριψε την πρόταση περί νέου, κοινής αποδοχής Πρωθυπουργού και πάει στην βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης!

Προφανώς ο Παπανδρέου πήρε εντολή από την Τρόϊκα ότι  "με σένα μπορούμε να συνεννοηθούμε, να μείνεις εσύ Πρωθυπουργός" και γι' αυτό ο ΓΑΠ κάνει για μια φορά άνω κάτω την Ελλάδα, θέλοντας να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία!

Ο πιο επικίνδυνος-καταστροφικός για την χώρα Πρωθυπουργός!
Καλούνται οι βουλευτές να τον ρίξουν από την εξουσία για να μπορέσει ο τόπος να βρει μια διέξοδο.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Το Λαϊκό Κίνημα συγκροτείται με κέντρο τον άνθρωπο, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Προβάλλει και έχει σχεδιάσει την άλλη κοινωνία, διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει να βιώνουμε. Εάν εμείς οι ίδιοι είμαστε αλλοτριωμένοι από το σύστημα μέσα από τα βιώματά μας και τα θέσφατά του, τίποτα όμως δεν μπορεί να μας εμποδίσει να οραματιζόμαστε και να σχεδιάζουμε μια νέα κοινωνία: την κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο.
Εχουμε το όραμα και στο μυαλό μας βλέπουμε την πραγμάτωσή του. Εχουμε όμως σχεδιάσει και τον δρόμο που θα οδηγήσει την χώρα και ολόκληρη την ανθρωπότητα στην πραγματική κοινωνία, στην πραγματική ελευθερία, βήμα προς βήμα, κίνηση προς κίνηση.
Οι κοινωνίες συγκροτήθηκαν από τον άνθρωπο για να του δώσουν προστασία και ελεύθερη και ίση πρόσβαση στην κάλυψη των βιοτικών του αναγκών. Η βεβαιότητα για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών δίνει στον άνθρωπο την δυνατότητα να είναι πραγματικά ελεύθερος, να μετέχει με ισότητα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Μόνο αυτή η ελευθερία μπορεί να πραγματώσει μια πραγματική δημοκρατία ελεύθερων και ίσων πολιτών. Μόνο αυτή η κοινωνία και αυτή η κοινωνία μπορεί να αφήσει τον άνθρωπο να αναπτύξει το πνεύμα του και την ανθρωπότητα να προοδεύσει πραγματικά.
Μέσα σε λίγες δεκαετίες, η απληστία του σχιζοφρενικού συστήματος που επέβαλλαν κάποιοι, μόλυνε και μολύνει τον αέρα, δηλητηρίασε το νερό, κατέστρεψε την γη με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να μην μπορεί καν να καλλιεργηθεί και τα γεννήματα της να μην μπορούν να καταναλωθούν από τους ανθρώπους, κατέστρεψε και εξαφάνισε τα ζώα και τα φυτά του πλανήτη, έκανε τις θάλασσες σκουπιδοντενεκέδες πυρηνικών και τοξικών αποβλήτων, καταστρέφει ολικά τον πλανήτη. Το μέλλον της ανθρωπότητας, της κοινωνίας των παρανοϊκών διαγράφεται ζοφερό, αβέβαιο και τραγικό.
Ο κοινωνικός μετασχηματισμός της αειφορίας, της κοινωνίας του ανθρώπου, στηρίζεται στην ποιότητα ζωής και εγγυάται την ύπαρξη της ανθρωπότητας στον πλανήτη. Οι μελέτες, οι αναλύσεις και οι προτάσεις μας δημιουργούν κοινωνίες ουσίας και πραγματικής προόδου. Εγγυώνται στον άνθρωπο την ελευθερία και την πραγματική ζωή.    
Το Λαϊκό Κίνημα σκοπεύει στην δημιουργία της κοινωνίας ισότητας, χωρίς ταξικές διακρίσεις, όπου ο κάθε άνθρωπος θα συμμετέχει στην κοινωνία και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Ελλάδα, κάθε χώρα και πατρίδα είναι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε η ψυχή και η δύναμη αυτού του τόπου και κανείς δεν μπορεί να μας απαξιώνει. Εμείς, ο λαός αυτής της χώρας, οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οφείλουμε να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας, να πάρουμε πίσω την χώρα και την ζωή που μας έκλεψαν και θα το κάνουμε, θα το πετύχουμε. Ο σπόρος έπεσε και δεν υπάρχει επιστροφή για την φαυλότητά τους .
Το Λαϊκό Κίνημα είναι το κίνημα του εργαζόμενου ανθρώπου, είναι το κίνημα του εργαζόμενου Λαού, που δυστυχεί. που αγωνίζεται, που επιθυμεί, που παράγει, που ονειρεύεται ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις, χωρίς φτώχεια, χωρίς ρατσισμό και ενάντια σε κάθε τι ή σε όποιους επιβουλεύονται τον ανθρώπινο χαρακτήρα των κοινωνιών, του πολιτισμού, της οικονομίας. Όραμά μας είναι μία πατρίδα, μια κοινωνία ανθρώπων χωρίς αφεντικά, εργάτες και δούλους.
Είναι το κίνημα του νέου και της νέας, του φοιτητή, του σπουδαστή, του μαθητή. Της νέας γενιάς που καταπιέζεται και αλλοτριώνεται από το εκπαιδευτικό σύστημα και συνθλίβεται από τον τοίχο της απόλυτης εκμετάλλευσης και απαξίωσης που έχουν υψώσει μπροστά της τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Η νέα γενιά είναι η δύναμη και το μέλλον της πατρίδας, όποιος εκμεταλλεύεται, αχρηστεύει και σκοτώνει τα όνειρα των νέων ανθρώπων σκοτώνει το μέλλον της πατρίδας και του τόπου.
Είναι το κίνημα του άνεργου και του χαμηλόμισθου, του καταπιεσμένου ανθρώπου που αγωνιά για το αύριο, για την ίδια του τη ζωή που κυλάει και φεύγει. O στόχος μας είναι σαφής : κανένας άνεργος, κανένας χαμηλόμισθός, κανένας εργαζόμενος με μισθούς που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του, κανένας άνθρωπος που να τον εκμεταλλεύονται και να βρίσκεται σε καθεστώς δουλείας. 
Είναι το κίνημα του καταπιεσμένου αστού που συμπιέζεται προς την φτώχεια και την απαξίωση. Είναι όμως και το κίνημα του συνειδητοποιημένου αστού που αντιλαμβάνεται τις αντινομίες του συστήματος, που επαναστατεί από την αντίληψη της κοινωνικής αδικίας και των συμφερόντων που συνθλίβουν τον κοινωνικό ιστό. Η συμμετοχή της αστικής τάξης που έχει συνειδητοποιήσει την αξία της συλλογικότητας, την έννοια της κοινωνίας και της ανθρώπινης ζωής έρχεται να αμβλύνει και να καταλύσει την ταξικότητα της σημερινής κοινωνίας.
Είναι το κίνημα του συνταξιούχου, του περήφανου απόμαχου που λογαριάζει καθημερινά τα κέρματα, τα ψιχία της σύνταξής του και δεν του βγαίνουν, που σκέπτεται το θάνατο για να βγει από την αναξιοπρέπεια που τον καταδίκασαν. Το Λαϊκό κίνημα θεωρεί τον συνταξιούχο ενεργό πολίτη και στηρίζεται στην γνώση και την εμπειρία του για να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της πατρίδας.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι το κίνημα κάθε πολίτη αυτής της χώρας που πιστεύει στην ανθρωπιά, στην συλλογικότητα, στην συντροφικότητα, στην δημοκρατία και στην αξιοπρέπεια. Το Λαϊκό Κίνημα είναι το κίνημα της αυτάρκειας της χώρας και των ανθρώπων.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι το κίνημα των κινημάτων, της νεολαίας και του εργαζόμενου Λαού που προασπίζεται και διεκδικεί την δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία, την ευημερία των κοινωνιών, την ειρήνη και την συνύπαρξη, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες του Ουμανισμού που οδηγούν στον εξανθρωπισμό της κοινωνικής ζωής στο σύνολό της.
Είναι το κίνημα που πιστεύει μόνο στον ΑΝΘΡΩΠΟ και αυτόν θέτει στο κέντρο κάθε επιλογής και όχι τους ευημερούντες αριθμούς και τα ψευδεπίγραφα παγερά μεγέθη.
Το Λαϊκό κίνημα είναι το κίνημα της πραγματικής ζωής, της πραγματικής ελευθερίας και με τις πολιτικές του έρχεται να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τις αγωνίες και τα πάθη που γεννά η ανισότητα και η ανασφάλεια για τις βιοτικές του ανάγκες. Με τις πολιτικές του στοχεύει στην αξιοποίηση κάθε ανθρώπινης εφεύρεσης και δραστηριότητας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και όχι προς όφελος των λίγων.
Ο ίδιος ο Ανθρωπος, εμείς όλοι, πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας για τις κοινωνίες μας, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε όσους θέλουν υποτιμητικά να μας θεωρούν μικρά γρανάζια στην μηχανή τους κέρδους τους, παραγωγούς όσων αυτοί προστάζουν και μονάδες κατανάλωσης όσων αυτοί μας δίνουν. Δεν είμαστε νούμερα σε στατιστικές, δεν είμαστε αναλώσιμα ανταλλακτικά στην μηχανή τους. Είμαστε το κέντρο της κοινωνίας μας, είμαστε άνθρωποι, εμείς αποτελούμε τις κοινωνίες, εμείς μοχθούμε για το σήμερα και το αύριο, εμείς είμαστε το κέντρο του κόσμου, της κοινωνίας και της πολιτικής και εμείς θα αποφασίσουμε για το μέλλον, για κοινωνίες ανθρώπων και όχι ζωώδικων  ενστίκτων, για κοινωνίες αλληλεγγύης και συναδέλφωσης και όχι αλληλοεξόντωσης και ανταγωνισμού, για ζωή και δημιουργία αληθινή και όχι για την ανάλωσή μας στον βωμό του κέρδους άλλων. Όχι άλλη σπατάλη ανθρώπινων ζωών με σκοπό το κέρδος κάποιων. Όχι στην κοινωνία του κέρδους, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.  
Το Λαϊκό Κίνημα πιστεύει και αποσκοπεί στην συγκρότηση μιας δίκαιης κοινωνίας και ενός δίκαιου κράτους που θα ανήκει αποκλειστικά και ίσα στους πολίτες και θα είναι η βούλησή τους και η εφαρμογή της.
Το Λαϊκό Κίνημα έχει την θέση ότι δίκαιη κοινωνία και δίκαιο κράτος είναι αυτό που δίνει σε όλους τους πολίτες την βεβαιότητα ότι από την γέννηση τους και με την συμμετοχή τους στους σκοπούς της κοινωνίας θα απολαμβάνουν όλες τις βιοτικές τους ανάγκες (υλικές και άυλες, βασικές και όσες πέρα από αυτές αποφασίζει δημοκρατικά η κοινωνία). Στο δικό μας παρόν δεν θα χρειάζεται οι άνθρωποι να υποδουλώνονται για έχουν πρόσβαση στα αγαθά ή να τα απολαύσουν. Αυτά θα είναι αυτονόητα δικαιώματα κάθε πολίτη, κάθε ανθρώπου. Ο άνθρωπος που γνωρίζει πως δεν θα πεινάσει, δεν θα μείνει γυμνός, θα μορφωθεί, θα έχει ίση συμμετοχή σε όλα και κοινωνική αξία είναι ο πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος, ελεύθερος από εξαρτήσεις, ελεύθερος να προχωρήσει στην ολοκλήρωσή του ατομική και κοινωνική. Η ίδια η ζωή του γίνεται χαρά, η εργασία του δεν είναι καθήκον ή εξαναγκασμός, αλλά  πραγματική δημιουργία.  Το Λαϊκό Κίνημα έχει την θέση ότι το θεσπισμένο δίκαιο της κοινωνίας και του κράτους και η ίδια η λειτουργία τους πρέπει να κατατείνει, να αποσκοπεί και να αγωνίζεται για την ελεύθερη απόλαυση από τον άνθρωπο των βιοτικών αναγκών – αγαθών. Με κοινή προσπάθεια σε μια κοινωνία δημοκρατίας, πολιτικής ισότητας και συλλογικότητας θέτουμε ως σκοπό μας την ελεύθερη κτήση και απόλαυση από κάθε άνθρωπο των βιοτικών αγαθών, όσων προκύπτουν από την φύση του ανθρώπου και τις ανάγκες της και όσων αποφασίζει η κοινωνία πως είναι χρήσιμα για την άνοδο της ποιότητας ζωής.
Κανείς δεν μπορεί να χειραγωγείται από κανένα, να υποδουλώνει την συνείδησή του, κανείς δεν μπορεί να απαιτεί την υποδούλωση και την εκμετάλλευση του άλλου. Καταπιεστικά φαινόμενα, αντινομίες και παρεμπόδιση των επιδιώξεων αυτών παύουν να υφίστανται για να οικοδομηθεί ένα δίκαιο κράτος μέσα σε μια δίκαιη κοινωνία με κέντρο της άνθρωπο.

ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ 

Δηλώστε την συμμετοχή σας, εμείς θα φτιάξουμε το μέλλον μας.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας
 

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "«Οι Αγανακτισμένοι είναι τραμπούκοι»!" ΤΟ ΚΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΑΙΔΟΥ ΚΑΙ ΣΟΔΟΜΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΧΡΗΖΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ! *

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, πιο προκλητικός από ποτέ, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, χαρακτήρισε «τραμπούκους» τους αγανακτισμένους πολίτες και «αθλιότητες» τα όσα πράττουν έξω από τη Βουλή, ενώ υπέδειξε για ακόμη μία φορά το ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις μεγάλες συγκεντρώσεις στις πλατείες. Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «5 και 10 άτομα, που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, δεν αποτελούν το σύνολο των πολιτών». Προφανώς, κύριε Πάγκαλε, πρέπει να αλλάξετε γυαλιά, γιατί η μυωπία σας μάλλον έχει ανέβει κατά πολύ…
10 άτομα, εσείς είδατε μόνο έξω από τη Βουλή; Μήπως και οι εικόνες με όλους τους δρόμους γεμάτους και τον κόσμο να φτάνει την τελευταία φορά ακόμη και το 1.000.000, ήταν προϊόν φωντομοντάζ; Διαψεύδετε τα αυτιά μας τόσο καιρό, αρνούμενος ότι μας είπατε «λεφτά υπάρχουν», διαψεύδετε τώρα και τα μάτια μας;
ΚΑΦΕΝΕΙΟ
*ΓΙΑ ΤΟΝ  ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν;

«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν;»Ένα άρθρο που αν μη τι άλλο προβληματίζει δημοσιεύτηκε χθες στην αμερικανική εφημερίδα THE WALL STREET JOURNAL. Ο τίτλος του: «Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;» ...Και απαντά ο ίδιος ο αρθρογράφος, Allen Mattich. «Τότε ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης, η Γερμανία, θα υποστεί τέτοια ζημιά που θα αναγκαστεί να διαγράψει μονομιάς ολόκληρο το ελληνικό χρέος. Τι θα συμβεί όμως αν η Γερμανία διαγράψει από ανάγκη ολόκληρο το ελληνικό χρέος; Τότε θα τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας και ηθικής. Μιας και αυτομάτως το ίδιο με την Ελλάδα θα πράξουν και η Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία με συνέπεια τη βέβαιη καταστροφή της Ευρωζώνης.... Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ναι μεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας τους όσον αφορά τη συνεχόμενη βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί το κάνουν....Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Barry Eichengreen, προειδοποιεί πως είτε το θέλουμε είτε όχι, μια εθελοντική έξοδος της Ελλάδας από το «ευρώ» (πτώχευση) θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων»....Το μέλλον της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας κρίνονται καθαρά από τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στο μέλλον». Ολοκληρώνοντας το άρθρο συγκρίνει την ελληνική οικονομική κρίση με εκείνη της Αργεντινής και υπενθυμίζει πως η Αργεντινή επέστρεψε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη πτώχευση. «Αντίθετα με τις σημερινές αποφάσεις και αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η Ελλάδα το 2016 θα βρεθεί σε επίπεδα ρυθμών ανάπτυξης προ του 2008», καταλήγει. Ολόκληρο το άρθρο της THE WALL STREET JOURNAL
 
Καφενειο

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ !!!! Video. Ας πάμε μετά στις Θερμοπύλες να γκρεμίσουμε τον εκεί Σταθμό Διοδίων!!!



Οι αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες αντιδρούν στο ξεπούλημα της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρώπης και με σύμβολό τους το διάσημο αρχαιοσπαρτιατικό ψηφιδωτό της "Αρπαγής της Ευρώπης" πραγματοποιούν μια συμβολική πορεία από τη Σπάρτη στην Αθήνα. Σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 8 μμ με προβλεπόμενη άφιξη στην Αθήνα και στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

ΚΑΝΕΝΑ


ΤΟ ΠΑΣΟΚ "ΤΟΤΕ"............. ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ...... "ΕΞΑΡΤΗΣΙΑ"!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ  ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία, που την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.

by anarmodios

30 χρόνια κυβέρνησαν, και δεν πρόκαναν, παρά το ότι είχαν συμβόλαιο μαζί μας
-να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες
-να εθνικοποιήσουν τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας
-να κάνουν ανάπτυξη
-να βγουν από το ΝΑΤΟ
-να βγουν από την ΕΕ (είχαν υποσχεθεί και δημοψήφισμα)
-να καταργήσουν τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
-να καθιερώσουν την απλή αναλογική
-να σταματήσουν τον κρυφό υπερδανεισμό του δημοσίου
-να διασφαλίσουν τα σύνορα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις
-να… να… να…
Και όλα τα είχαν υποσχεθεί. Επαιξαν με τη λαχτάρα ενός ολόκληρου λαού να δει προκοπή. Και τον πρόδωσαν με τον πιο ελεεινό τρόπο. Τον πρόδωσαν συμμαχώντας με τους χειρότερους εχθρούς του. Με τους αιμοπότες του. Και τώρα αυτούς τους εχθρούς του λαού έχουν συμμάχους.
Αποδείχθηκαν οι χειρότεροι ολιγάρχες που μας κυβέρνησαν ποτέ.
Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία. Την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.
Το σύνολο των ανώτερων και ανώτατων στελεχών του είναι ένοχο για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Είναι ένοχο για τα μεγαλύτερα ψεύδη, για το πιο ελεεινά ψεύδη στον ελληνικό λαό, με μόνο σκοπό ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ την ψήφο του. Κλέφτες της πολιτικής ισχύος των πολιτών είναι. Και θα έπρεπε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ να βρίσκονται ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
Οι επίγονοι και οι νεώτεροι οπαδοί του ΠαΣοΚ, που μάλλον δεν τα ξέρες ή δεν τα θυμάστε καλά, και έχετε και πολύ “αριστερή φρασεολογία” έτοιμη στο τσεπάκι σας, τυπώστε το “Συμβόλαιο με το Λαό”, που θα μένει για να σας ντροπιάζει αιώνια, αν έχετε την τόλμη βγείτε στις πλατείες των Αγανακτισμένων να το μοιράσετε στον κόσμο. Αυτό το πράγματι επαναστατικό κείμενο.
Τολμήστε. Για να δείτε την οργή του λαού στα μάτια των ανέργων, των κατεστραμμένων επιχειρηματιών, των νέων χωρίς μέλλον, των γερόντων με την λειψή σύνταξη και τα λειψά φάρμακα, των πελατών του ανύπαρκτου ΕΣΥ, της ανύπαρκτης εθνικής ασφάλισης και του φθηνού φαρμάκου. Και του φθηνού ψεύδους των ΠαΣοΚικών ροκ σταρ του μακρινού και του κοντινού παρελθόντος.
Τολμήστε.
Γιατί μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τι έχει κάνει το “σοσιαλιστικό σας κίνημα” στην έρμη αυτή πατρίδα.
Που μου ‘χετε ακομη ελπίδες σε μαγειρευτές του Συντάγματος και σε διαγραφείς των ιστοσελίδων τους.
Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Ιδού κύριοι το ΠαΣοΚικό ψεύδος σε ένα και μόνο έγγραφο, υπό την μορφή “Συμβολαίου με τον Λαό” μάλιστα. Πού να μην ήταν και συμβόλαιο δηλαδή!
“Εκπροσωπούμε και εκφράζουμε τα συμφέροντα όλων των μη προνομιούχων Ελλήνων. Οι αγρότες, οι εργάτες, οι μισθωτοί, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι μικρομεσαίοι, οι επιστήμονες, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες, καθώς και οι νέοι και οι γυναίκες είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ξένη και ντόπια οικονομική ολιγαρχία.
H θέση της χώρας μας στην περιφέρεια του παγκόσμιου καπιταλισμού, που παγιώνεται με την ένταξη στην E.O.K. ευνοεί το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να καταπιέζει όλο και περισσότερα στρώματα του Λαού μας, κάθε μέρα και πιο στυγνά. H κρίση του καπιταλισμού δεν αφήνει περιθώρια εξαιρέσεων, δεν προσφέρει πια δυνατότητες στην άρχουσα τάξη να εικχωρεί δήθεν προνόμια και να καλλιεργεί διαιρέσεις.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 2)
Δεν νοείται Σοσιαλισμός χωρίς την έντονη καθημερινή παρουσία του Λαού, δίχως τελικά την άσκηση της εξουσίας από τον ίδιο το Λαό. Καμιά απόφαση, που αφορά επιλογές για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων είτε πρόκειται για την Εθνική Ανεξαρτησία, είτε πρόκειται για την Κοινωνική Απελευθέρωση, – δε μπορεί να προχωρήσει, αν δεν έχει την πλατιά λαϊκή συναίνεση και δεν μπορεί να υλοποιηθεί δίχως τη λαϊκή συμμετοχή και πρωτοβουλία.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 12)
Παράλληλα, η εξυγίανση και ο εκδημοκρατισμός του δημοσίου τομέα καθώς και η κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας απελευθερώνουν και κινητοποιούν το δυναμικό των μικρομεσαίων, και προωθούν την ανάπτυξη της χώρας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 16)
“Yπήρξε τεράστια κατασπατάληση πόρων, ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και καταστροφή του περιβάλλοντος. Στο βωμό της κερδοσκοπίας παραμελήθηκε η ικανοποίηση των συλλογικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών. H υπερτροφική ανάπτυξη της Aθήνας και η ερήμωση της υπαίθρου, συνοδεύτηκαν από αποδιοργάνωση του παραγωγικού δυναμικού στις περιφέρειες. H βιομηχανική ανάπτυξη καθοδηγήθηκε από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, έγινε θελημένα απρογραμμάτιστα και ασυντόνιστα σε βάρος της Ελληνικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και σε ανταγωνισμό με τους άλλους τομείς της οικονομίας και κύρια της γεωργίας.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 18)
H πλήρης απογραφή και κοινωνικά υπεύθυνη εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων και η αξιοποίηση των δικών μας πόρων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου Ελληνικού δυναμικού, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, θα συνοδεύονται από συστηματική επιστημονική έρευνα· μια έρευνα που θα βοηθά τη σωστή επιλογή και αφομοίωση ξένης τεχνολογίας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας εθνικής τεχνολογίας.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 20)
Βασικός μοχλός για την πραγματοποίηση της αυτοδύναμης και ισόρροπης αναπτυξιακής πολιτικής του ΠA.ΣO.K. θα είναι ο Δημοκρατικό Προγραμματισμός. Mε το Δημοκρατικό Προγραμματισμό θα εξασφαλιστεί η αποφασιστική συμμετοχή του Λαού στις αποφάσεις, που αφορούν στην κατάρτιση, εφαρμογή και έλεγχο του αναπτυξιακού προγράμματος, δηλαδή σ’ όλες τις αποφάσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα και το μέλλον του. Ταυτόχρονα η λαϊκή συμμετοχή σημαίνει πλατιά αποκέντρωση των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, που θα δίνει τη δυνατότητα να παίρνονται αποφάσεις σε διάφορα επίπεδα από τον ίδιο το Λαό, τους εκπροσώπους και τις οργανώσεις του.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 26)
H ριζική αντιμετώπιση του ανοίγματος ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών, πέρα από την αναγκαία λήψη μέτρων για τις εισαγωγές, προϋποθέτει τόνωση και αναδιάρθρωση των επενδύσεων υψηλής αποδοτικότητας που δημιουργούν, με τη σειρά τους, νέες θέσεις απασχόλησης. H κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και ιδιαίτερα το πρώτο άμεσο μέτρο της κοινωνικοποίησης του πιστωτικού συστήματος, των Τραπεζών, απελευθερώνει και κινητοποιεί το τεράστιο δυναμικό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τους μικρομεσαίους, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βήμα δεσμευτικό για την πορεία προς το Σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 32)
Βασικός, στρατηγικής προσανατολισμός μας είναι η διάλυση και των δύο ψυχροπολεμικών μπλοκ: του NATO και του Συμφώνου της Bαρσοβίας. Σ’ αυτή μας τη στρατηγική εντάσσουμε και την αποχώρηση της χώρας μας απ’ την Ατλαντική συμμαχία.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 48)
“H αντιμετώπιση της κρίσης του Αιγαίου δεν επιδέχεται διαταγμούς και παλινδρομήσεις. Πρέπει να καταστεί σαφές, τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ατλαντική Συμμαχία, πως τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας, καθώς και τα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτά τα σύνορα της πατρίδας του Αιγαίου, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτά τα σύνορα της πατρίδας μας κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες και κατοχυρώνονται σήμερα από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.
Διάλογος με την Τουρκία έχει νόημα μόνο στο μέτρο που δεν αφορά παραχωρήσεις απαράγραπτων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.


ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 50)
H Κύπρος είναι για το Ελληνικό Έθνος πρώτιστο θέμα. Είναι ταυτόχρονα και κρίσιμο διεθνές θέμα μια και συνεχίζεται η στρατιωτική κατοχή μεγάλου τμήματος ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου κράτους – μέλους του O.H.E. Αλλά η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, έχει και νόμιμο δικαίωμα αλλά και χρέος, να συμπαρασταθεί ενεργά στον αγώνα του Κυπριακού Λαού για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και βάσεων, για την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, για την κατοχύρωση της ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης, για τη διαμόρφωση ενός καταστατικού χάρτη που, ενώ θα κατοχυρώνει το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα παρέχει ίσα δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις σε όλους τους πολίτες της τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 51)
Καταδικάζει την απροκάλυπτη αμερικάνικη προώθηση και υποστήριξη δικτατορικών, στρατοκρατικών και καταπιεστικών καθεστώτων, όπως στην Τουρκία και τη Λατινική Αμερική, καθώς και τις επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών, με οποιοδήποτε πρόσχημα και μορφή.
Tο ΠA.ΣO.K , για τους ίδιους λόγους, καταδίκασε και τη Σοβιετική επέμβαση στο Aφγανιστάν.


ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 55)
Χρόνια ολόκληρα η Δεξιά φαλκιδεύει τη Δημοκρατία, γιατί φοβάται το Λαό. Καταστρατηγεί το Σύνταγμα, υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, ποδηγετεί το Συνδικαλισμό και εξουθενώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει ταυτίσει το Κράτος με το κόμμα, που κυβερνά, μονοπωλεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταστρατηγεί στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη, έχει κλονίσει το κύρος της Δικαιοσύνης.


ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 59)
Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί η υποβαθμισμένη συνειδητά λειτουργία του Κοινοβουλίου. H Δεξιά επειδή φοβάται τη φωνή του λαού, προσπάθησε να υποβαθμίσει και τη φωνή των εκπροσώπων του. Oι κυβερνήσεις της Δεξιάς δημιούργησαν μια υπερτροφική Εκτελεστική Εξουσία. Παράλληλα τοποθέτησαν σε δεύτερη μοίρα τη Βουλή με έναν αναχρονιστικό Κανονισμό Λειτουργίας, με τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων της Αντιπολίτευσης, με μια τυπική και μόνο λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. θέματα, που συγκεντρώνουν το Λαϊκό ενδιαφέρον, δε φθάνουν καθόλου στη Βουλή ή συζητούνται ανεπίκαιρα.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 60)
Mε την άνοδό του στην Κυβέρνηση, το ΠA.ΣO.K. θα προωθήσει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για να καταγράφεται η λαϊκή βούληση χωρίς παραμορφώσεις.


ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 63)
Oι Κυβερνήσεις της Δεξιάς έχουν κομματικοποιήσει και ιδιοποιούνται αναίσχυντα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Tο ΠA.ΣO.K. θεωρεί χρέος του να εξασφαλίσει και να κατοχυρώσει την αντικειμενική πληροφόρηση του Λαού από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Tα μέσα αυτά θα μεταβληθούν σε όργανα σωστής ενημέρωσης ψυχαγωγίας, πολιτιστικής ανάπτυξης και μόρφωσης, αλλά και ελεύθερης ανοιχτής συζήτησης και διακίνησης ιδεών.
Στη Διοίκησή τους θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών φορέων και των συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, ώστε να εξασφαλίζεται ο πλουραλισμός των απόψεων και της καλλιτεχνικής έκφρασης. H λογοκρισία καταργείται. Δε νοούνται απαγορεύσεις παρά μόνο για την προστασία των νέων.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 71)
Καταργούνται οι Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Λύκεια.
Καταργούνται επίσης οι σημερινές Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και γενικότερα στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 95)
Tα άμεσα προβλήματα της χώρας είναι ο πληθωρισμός και η ύφεση. Απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα η Δεξιά παραπαίει. Tη μια μέρα επιχειρεί να πολεμήσει τον πληθωρισμό με μέσα που εμποδίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας και την άλλη, να τονώσει την οικονομία με μέσα που εντείνουν τον πληθωρισμό. H Κυβέρνηση της N.Δ. έχει από καιρό χάσει τον έλεγχο της οικονομίας. O πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό διπλάσιο ή τριπλάσιο από εκείνο των άλλων χωρών της Ευρώπης. H ανεργία αυξάνεται συνεχώς και η ανισότητα στην κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου μεγαλώνει. Oι αποταμιεύσεις του Λαού, αντί να διοχετεύονται σε παραγωγικές επενδύσεις, τροφοδοτούν την πολυτελή κατανάλωση και την παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων. H ανικανότητα και η κακή διάγνωση της κατάστασης δεν είναι τα μόνα και ούτε τα κύριο αίτια. H κρίση είναι δομική. Tο αδιέξοδο της Δεξιάς είναι αναπότρεπτο, μια και για να βγάλει την οικονομία από την κρίση, θα πρεπε να θίξει δομές της εξουσίας της, να χτυπήσει συμφέροντα, που η ίδια έχει ταχθεί να προστατεύει και εξυπηρετεί. Oι φορείς αυτών των συμφερόντων, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι μεσάζοντες και οι κερδοσκόποι, επιδιώκουν να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, παρά την παρατεινόμενη κρίση. Κερδίζουν άλλωστε από τον ίδιο τον πληθωρισμό, που αποτελέι μέσο αναδιανομής του εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων. H φοροδιαφυγή και η διαρροή συναλλάγματος με τις γνωστές υπερτιμολογήσεις – υποτιμολογήσεις, συμπληρώνουν τον φαύλο κύκλο.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 111)
Παράλληλα η κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας που αποτελεί αντιμονοπωλιακό και αντιεξαρτησιακό μέτρο και η απελευθέρωση και ενίσχυση της πρωτοβουλίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συμβάλουν αποφασιστικά στο ξεπέρασμα της κρίσης και στη χάραξη της νέας αναπτυξιακής πορείας.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 115)
H οικονομική επέμβαση στη χώρα μας έχει χαρακτήρα καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της περιφέρειας, που αποβλέπει στη μεταφορά του κοινωνικού πλεονάσματος στη μητρόπολη. Για το λόγο αυτό, η χώρα μας, όπως και οι περισσότερες χώρες, της N. Ευρώπης και της Μεσογείου, δεν μπόρεσε να πετύχει μια αυτοδύναμη ανάπτυξη των στρατηγικών τομέων και να βάλει τις βάσεις για μια οικονομία με δικό της κέντρο αποφάσεων και προγραμματισμού.
H καθοδήγηση της οικονομίας από τις πολυεθνικές έφερε την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, τις άνισες εμπορικές ανταλλαγές και ξένες επενδύσεις με απαράδεκτους όρους βραχυπρόθεσμου, θεμιτού και αθέμιτου, επαναπατρισμού κερδών και κεφαλαίων. Παράλληλα ή εξαρτησιακή οικονομική πολιτική της Δεξιάς οδήγησε σε συνεχή διόγκωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, στην αύξηση του εξωτερικού δανεισμού και στη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 116)
H ένταξη στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες:
117. H ένταξη συνεπάγεται μεταφορά εθνικής κυριαρχίας, σε ξένα κέντρα, για κρίσιμα θέματα της εθνικής οικονομίας. Τις αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 117)
H Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα ζητήσει σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει ελεύθερα ο Λαός, ύστερα από αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση, αν επιθυμεί τη συνέχιση της ένταξης, ή αν το συμφέρον του επιβάλλει, όπως εμείς πιστεύουμε, τη σύναψη μιας ειδικής συμφωνίας με την Κοινή Αγορά.

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 118)
Άλλη μορφή οικονομικής εξάρτησης, στην οποία η Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα στρέψει την προσοχή της είναι ο εξωτερικός δανεισμός. O εξωτερικός δανεισμός επιτρέπεται όταν είναι εντεταγμένος σ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης. Δε συμφωνούμε με εξωτερικό δανεισμό, που αποβλέπει στο να καλύψει περιστασιακά λάθη και παραλείψεις της οικονομικής πολιτικής, αλλά τον δεχόμαστε όταν έχει δυναμικό αναπτυξιακό χαρακτήρα. H διατυμπανιζόμενη από την Κυβέρνηση της N.Δ. πιστοληπτική ικανότητα της χώρα δεν είναι το βασικό πρόβλημα.
H επιτυχία του εξωτερικού δανεισμού κρίνεται από την ταχύτητα με την οποία αυτοπεριορίζεται.
H εξακολούθηση του εξωτερικού δανεισμού σε υψηλά επίπεδα όπως τα σημερινά, θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της χώρας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 120)
Εδώ όλο το “συμβόλαιο”: http://www.pasok.gr/portal/resource/section/sumvolaioMenu
Και τα ΠαΣοΚικά ψεύδη συνεχίζονται για πολλές παραγράφους και δεκαετίες ακόμη. Ακούραστοι ψεύτες.
http://wp.me/pPn6Y-93l