ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.1.12

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


«Π+13 – 06/01/2012»: Φήμες για εφεδρεία

Αναστάτωση σε αρκετούς εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις
έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι για να πείσει η κυβέρνηση τους δανειστές να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ θα προχωρήσει στη... μείωση των ενστόλων, αλλά και των λειτουργών της μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει, οι κλάδοι αυτοί αριθμούν συνολικά 275.000 άτομα, αφού τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αριθμούν 90.000 άτομα, οι αστυνομικοί 55.000 και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης 130.000 άτομα. Όλοι οι προηγούμενοι το 2011 εξαιρέθηκαν από το μέτρο της μισθωτής εφεδρείας, το οποίο όμως και κατ' ομολογία του υπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα «έχει κλείσει τον κύκλο του».
_________________________________________

«ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - 07/1/2012»: Έρχονται ένστολες απολύσεις

Στο τραπέζι τα «φύλλα εξόδου» σε Στρατό, Αστυνομία, μέση εκπαίδευση
Εξετάζεται και το κλείσιμο ΑΕΙ-ΤΕΙ
Σε μέτρα σοκ θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους επίσημους δανειστές μας να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε να πάρουμε έγκαιρα τα 89 δισ. της επόμενης δόσης

Μια «στενή» ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξανανοίξει τα βιβλία και επεξεργάζεται πιο ακραία σενάρια, τα οποία πριν από ένα χρόνο δεν αποτελούσαν καν θέμα συζήτησης. Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να μειωθεί ο «υπερπληθυσμός» των... ένστολων (είτε αυτοί υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, είτε στις Ένοπλες Δυνάμεις) και των λειτουργών της μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει οι κλάδοι αυτοί αριθμούν συνολικά 275.000 άτομα, αφού τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αριθμούν 90.000 άτομα, οι αστυνομικοί 55.000 και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης 150.000 άτομα.

50.000

Όλοι αυτοί εξαιρέθηκαν το 2011 από το μέτρο της μισθωτής εφεδρείας, το οποίο κατ΄ ομολογία του υπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα «έχει κλείσει τον κύκλο του».

Στο ευρύτερο πλάνο βρίσκεται πλέον το σχέδιο 50.000 άμεσων απολύσεων, οι οποίες θα «χρηματοδοτηθούν» από τη νέα δανειακή σύμβαση και θα επιβαρύνουν τα επόμενα χρόνια μόνο τον ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Στον «κύκλο» των απολύσεων βρίσκεται και η κεντρική διοίκηση (δηλαδή τα υπουργεία) τα οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν με άλλες 15.000, τα 30.000 άτομα της εφεδρείας.

Επόμενο βήμα θα είναι οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών, τις οποίες θα ακολουθούν άμεσες απολύσεις των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές. Στους οργανισμούς αυτούς αναμένεται να επιληφθούν ακόμη και σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας.

Υπολογίζεται ότι στο τέλος της προσπάθειας αυτής θα έχουν συγχωνευτεί ή κλείσει περίπου 250 δημόσιοι οργανισμοί από τους οποίους δεν εξαιρούνται ούτε οι πανεπιστημιακές σχολές.

Και αλλαγές στα όρια ηλικίας

Μεγάλο είναι, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρχει και μια αναθεώρηση -έστω και μικρή- του ασφαλιστικού νόμου με διόρθωση των ορίων ηλικίας και των ασφαλιστικών ταμείων, ο οποίος ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2010 και ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί στο σύνολο του.

Στόχος είναι μέχρι και το 2015 τα Ταμεία να έχουν μειώσει -αν όχι μηδενίσει- τα ελλείμματά τους, τα οποία αναμένεται φέτος να προσεγγίσουν τα 13 δισ.

Η Υγεία

Ένα ακόμη θέμα που βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης είναι οι περικοπές στον κλάδο της Υγείας που απορροφά περίπου το 9% του ΑΕΠ κάθε χρόνο. Εκεί οι περικοπές θα περάσουν μέσα από την ενοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης 8,5 εκατ. ασφαλισμένων στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΠΥ), από τον οποίο αναμένεται μέσω περικοπών σε γιατρούς, φάρμακα και αναλώσιμα, να εξοικονομηθούν περίπου 5,5 δισ. ευρώ έως το 2015 χωρίς όμως να διευκρινιστεί πώς ακριβώς θα γίνει κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, οι ένστολοι, μαζί με τους δικαστικούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ, θα βρεθούν στο στόχαστρο του νέου κύματος περικοπών που έρχεται στο Δημόσιο με την εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων, που φέρνει σημαντικές περικοπές στις αμοιβές τους                                        σταρατα
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: