ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.3.12

ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΤΕΝΑΞΕΙ ΑΓΡΙΑ. (διαβαστε το)

Η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι: 1. Η πολιτική της διαχείριση και 2. Η διάσωση του Ευρώ και των Τραπεζών. ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΤΕΝΑΞΕΙ ΑΓΡΙΑ. Επιλέγουν την χρεωκοπία εντός Ευρώ. Η Αριστερά κοιμάται!
1. ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ
Ακόμα κι αν πετύχει το PSI, ακόμα κι αν εκταμιευτούν τα 130 δισ. της νέας δανειακής, η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη. Είναι απίστευτη η κοροϊδία που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα! Αυτή την στιγμή το συνολικό χρέος του ελληνικού κράτους είναι γύρω στα 390 δισ. ευρώ. Από αυτά θα κουρευτούν στην καλύτερη περίπτωση τα 90 (ο στόχος είναι το 90% των 100 δισ.), τα οποία θα γίνουν 40 και κάτι (το 53%). Αυτό σημαίνει πως το χρέος θα μειωθεί κατά 50 δισ. Το δάνειο όμως που θα δοθεί σε αντάλλαγμα του κουρέματος θα είναι 130 δισ. Από αυτά, 30 δισ. θα πάνε κατευθείαν στις ξένες τράπεζες, και περίπου 20 στις ελληνικές. Οπότε για την εξυπηρέτηση του παλιού χρέους μένουν τα 80 από τα 130 (Υποτίθεται για να μην πτωχεύσουμε μέσα στο 2012-13 που λήγουν συνολικά παλιά ομόλογα αξίας 100 δισ. στα δυό αυτά χρόνια). Η ουσία είναι όμως πως σε απόλυτους αριθμούς το χρέος αυξάνεται! Γλυτώνουμε δηλαδή 50, αλλά φορτωνόμαστε 130!!! Το χρέος δηλαδή γίνεται από 390, 470 δισ! (200% του ΑΕΠ!!). Το δημόσιο έλλειμμα είναι περίπου 10% του ΑΕΠ τον χρόνο και η ύφεση 7% του ΑΕΠ τον χρόνο! ΑΠΟ ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ; Και πώς θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2020, από το 200% που είναι σήμερα, όταν το ΑΕΠ συρρικνώνεται κάθε χρόνο από 4 ως 7%; Κάθε μιά μονάδα μείωση του ΑΕΠ ισοδυναμεί ΑΥΤΟΜΑΤΑ με 2 μονάδες αύξηση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ. Δεν βάζουμε καθόλου το δημόσιο έλλειμμα στον υπολογισμό (το οποίο καλύπτεται με ανακυκλούμενους τρίμηνους δανεισμούς με υψηλά επιτόκια, που επίσης αυξάνει το συνολικό χρέος).
2. ΑΦΟΥ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ;
Δεν μας δανείζουν για να μας σώσουν από την χρεωκοπία, αλλά για να ελέγξουν την αναπόφευκτη χρεωκοπία, με σκοπό να θωρακίσουν το ευρώ και τις τράπεζές τους. Οι αλλεπάλληλες συμβάσεις και μνημόνια στην ουσία υποθηκεύουν τα δημόσια έσοδα, τον δημόσιο πλούτο και παράλληλα δίνουν χρόνο στην Ε.Ε. να οργανώσει τον μηχανισμό ελέγχου της χρεωκοπίας, το περίφημο ESM. Δείτε στο παρακάτω βιντεάκι τι σημαίνει αυτό:
 
Το βασικό για την ηγεσία της Ε.Ε. είναι η προστασία του Ευρώ και των μεγάλων τραπεζών των χωρών του πυρήνα. Γι αυτό και θέλουν να ελέγχουν την ελληνική χρεωκοπία με δύο τρόπους. Πρώτον να μετατρέψουν το χρέος προς τράπεζες σε χρέη προς κράτη, και δεύτερον να υποθηκεύσουν τον ελληνικό δημόσιο πλούτο προς τους δανειστές. Το ESM λοιπόν δεν θα διαθέτει μόνο πόρους από τις χώρες μέλη (δανειστές), αλλά και ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ των υπερχρεωμένων χωρών! Αυτός είναι και ο αντικειμενικός στόχος των μνημονίων: Να περάσει η δημόσια (ενδεχομένως και η ιδιωτική) περιουσία στον έλεγχο του ESM.
3. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ
Έτσι όπως διαμορφώνεται η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, το κλειδί της χρεωκοπίας το κρατάνε οι δανειστές, δηλαδή η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σε μικρότερο βαθμό το ΔΝΤ. Μόλις αυτοί διακόψουν την χρηματοδότηση θα επέλθει χρεωκοπία. Τι όμως σημαίνει χρεωκοπία; Το βασικό πρόβλημα δεν θα είναι οι μισθοί και οι συντάξεις όπως προπαγανδίζουν, αλλά η ρευστότητα. Πολύ απλά οι τράπεζες δεν θα έχουν ρευστό. Θα μπει πλαφόν στις αναλήψεις από τις τράπεζες και η περίφημη εγγύηση των καταθέσεων θα τεθεί εν αμφιβόλω. Αυτό θα προκαλέσει μια κατάσταση Αργεντινής. Οι τράπεζες αναγκαστικά θα τεθούν σε ειδικό καθεστώς, όπου θα πρέπει να επανατοποθετηθούν όλες οι υποχρεώσεις τους αλλά και όλες οι οφειλές τρίτων προς αυτές σε μια συνθήκη αναδιάρθρωσης. Αυτό θα πάρει λίγους μήνες, και ως τότε θα υπάρξει πρόβλημα σε όλους τους τομείς (και στους μισθούς, και στις εισαγωγές, και στην λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών και παντού.) Όμως το κρίσιμο δεν είναι αυτό, το κρίσιμο είναι το ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ! Το δημόσιο; ή οι ίδιοι οι παλιοί ιδιοκτήτες τους; Αυτό που ψηφίστηκε στο Μνημόνιο 2 ήταν να την κάνουν οι ιδιοκτήτες τους!!
Πότε θα συμβεί η χρεωκοπία; Σίγουρα μετά τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, αφού δημιουργηθεί το ESM. Αλλά και ανά πάσα στιγμή, μετά από αυτό, ανάλογα με τις συνθήκες, τα συμφέροντα και τους εκβιασμούς των πιστωτών προς την Ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μια πειθήνια κυβέρνηση με κάποιου είδους “λαϊκή” νομιμοποίηση, και γι αυτό συμφώνησαν να γίνουν εκλογές. Με τον έλεγχο της κυβέρνησης και των τραπεζών, η χρεωκοπία δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμη βίαια ανακατανομή υπέρ των πλουσίων (μείωση μισθών συντάξεων, εξαφάνιση δικαιωμάτων, χάρισμα χρεών στους πλούσιους-δημεύσεις στους φτωχούς, νομιμοποίηση των παράνομων κερδών των καπιταλιστών, χάρισμα δημόσιας γης και ιδιοκτησίας σε αυτούς για “ανάπτυξη” κλπ.) και μια ακόμη βίαια μεταφορά υποθηκευμένου δημόσιου πλούτου προς το Ευρωπαϊκό κέντρο για να σωθεί το ευρώ. Κρίσιμο για να προχωρήσουν σε αυτό το σχέδιο είναι το να κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές…δηλαδή να βγάλουν μια κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” που θα διαχειριστεί την χρεωκοπία!
4. Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη περίοδος στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδας, όπου τόσο λίγοι λένε τόσο πολλά ψέμματα σε τόσους πολλούς, μόνο και μόνο επειδή ελέγχουν τα ΜΜΕ. Παραμυθιάζουν τον κόσμο συνεχώς, πως θα βγούμε από την κρίση σε ένα-δυό χρόνια. αρκεί να είμαστε πειθήνιοι στην τρόϊκα και προς-θεού, να μην φύγουμε από το ευρώ! Ο ρόλος των κατευθυνόμενων ΜΜΕ είναι καθοριστικός για να ηγεμονεύσει τόσα χρόνια η προτίμηση της αστικής τάξης της Ελλάδας στο ευρώ, και να μετατρέπεται σε προτίμηση της κοινωνίας! Οι ‘Ελληνες αστοί προτιμούν το ευρώ γιατί διαχειρίζονται κυρίως εμπορικό, μεταπρατικό ή χρηματηστηριακό κι όχι παραγωγικό κεφάλαιο. Τους συμφέρει λοιπόν να αγοράζουν φτηνά σε δολάριο και να πουλάνε ακριβά σε ευρώ. Ό,τι παραγωγική μονάδα είχαν την πήγαν στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, κι ότι απέμεινε εδώ φρόντισαν να το συνδέσουν είτε με ντόπια, είτε με ξένα τραπεζικά και επενδυτικά κεφάλαια που κερδοσκοπούν με τις ισοτιμίες, τα ασφάλιστρα κλπ. κλπ. Γι αυτό και οι Έλληνες αστοί δεν θέλουν με τίποτα την δραχμή που θα τους αποφέρει μόνο ένα ευκαιριακό και ανούσιο κέρδος. Όποιος θέλει δραχμή, πρέπει και να αρχίσει να παράγει. Κανένα εθνικό νόμισμα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς κάποιο παραγωγικό-συναλλαγματικό πλεονέκτημα.
Εφόσον λοιπόν η Ελληνική αστική τάξη επιλέγει το Ευρώ, τα συμφέροντά της συμπίπτουν με αυτά του Ευρωπαίκού διευθυντηρίου και της τρόϊκας. Γι αυτό κι ενδιαφέρεται να τοποθετήσει μια κυβέρνηση που ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ! Δηλαδή θέλει η αναπόφευκτη καταστροφή πόρων που θα επιφέρει μια χρεωκοπία, να φορτωθεί ολόκληρη στους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αγρότες κι όχι σε αυτήν. Γι αυτό και θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν τις τράπεζες στα χέρια τους.
Οι εκλογές που έρχονται έχουν σχεδιάσει να αναδείξουν μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που θα διαχειριστεί την χρεωκοπία σε όφελος της αστικής τάξης, με πρόσχημα την παραμονή της χώρας στο Ευρώ.
5. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ
Απέναντι στους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης, των ΜΜΕ και του πολιτικού προσωπικού τους, η αριστερά δεν μπορεί να αντιτάξει καμιά εναλλακτική λύση. Το ΚΚΕ ακολουθεί την εγκληματική για τον λαό τακτική του “να χρεωκοπήσουμε, να πεινάσουμε, για να δικαιωθεί η πολιτική μου” προτιμώντας ένα σίγουρο 10-11% για την πάρτη του, με τον λαό να πεινάει, παρά την ευθύνη της διακυβέρνησης σε συνθήκες χρεωκοπίας. Ο Σύριζα, φοβικά και υποταγμένα στην ηγεμονική αντίληψη της αστικής τάξης περί Ευρώ, αρνείται να πάρει την ευθύνη της ρήξης με την Ε.Ε., για να “μην του χρεώσουν την χρεωκοπία”. Κατά ένα διαστροφικό (αλλά εξηγήσιμο) τρόπο η κοινοβουλευτική αριστερά ενώ βλέπει την χρεωκοπία να έρχεται, αρνείται να αναλάβει την ευθύνη μιας εναλλακτικής διακυβέρνησης. Προτιμούν μια εκλογική ενίσχυση και βλέπουν μια σύγκρουση στο απώτερο μέλλον. Όμως η πολιτική σύγκρουση είναι τώρα! Γιατί μια νομιμοποιημένη μέσα από εκλογές μνημονιακή κυβέρνηση, θα διαχειριστεί την αναπόφευκτη χρεωκοπία σε όφελος των αστών, των αφεντικών και των ξένων.
Η λύση για το λαό είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση μέσα από εκλογές, δηλαδή ένα ευρύ μέτωπο κατά των αστών και των ξένων που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση και δεν θα φοβηθεί την χρεωκοπία, και η παράλληλη αυτο-οργάνωση, προετοιμασία και λαϊκή αλληλεγγύη και πρωτοβουλία για την αντιμετώπισή της. Όμως η αριστερά τραγικά ανάξια των περιστάσεων, δεν κάνει τίποτα απ’ τα δύο! Ούτε συγκροτεί μέτωπο εναλλακτικής διακυβέρνησης, ούτε προετοιμάζει τον κόσμο για την χρεωκοπία! Μένει λοιπόν στο αυτόνομο κίνημα και στην λαϊκή πρωτοβουλία να παίξει αυτό τον ρόλο, να δημιουργήσει δίκτυα αλληλεγγύης-προστασίας και να είμαστε έτοιμοι για την ταξική σύγκρουση ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ μας, μην περιμένοντας από κανέναν να μας σώσει. Χρειάζεται λοιπόν άμεσα να δυναμώσουν όπου υπάρχουν και να συγκροτηθούν όπου δεν υπάρχουν αντι-θεσμοί κοινωνικής αυτο-οργάνωσης με κύριο μέλημα την τροφή, την στέγη, τις μεταφορές, και όπου αυτό είναι δυνατό τις ανταλλαγές, την ενέργεια και τις επικοινωνίες.
Γιάννης Κ.

Από:http://antisomata.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: