ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.3.12

Το πάρτι στη ΜΟΔ συνεχίζεται, κ. Ράιχενμπαχ!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Δεν ξέρω αν το θυμάστε (αν όχι εδώ), αλλά στις 2 Φεβρουαρίου, όταν είχε φουντώσει άλλη μια ηρωική συζήτηση περί επιτροπείας της Ελλάδας, είχα δημοσιεύσει άρθρο μου υπό τον τίτλο «Ζητείται επίτροπος για την προστασία μας από τους φαύλους».

Εκεί, αναφερόμουν στα σημεία και στα τέρατα που συμβαίνουν στη ΜΟΔ - τον οργανισμό που δημιουργήθηκε κατ’ απαίτηση της Κομισιόν και που με την συνεισφορά εξαιρετικά εξειδικευμένου προσωπικού (υποτίθεται ότι) ασχολείται με την καλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων – αλλά και στις διαχειριστικές των κοινοτικών κονδυλίων αρχές που υπάρχουν σε όλα τα υπουργεία.

Αν ρίξετε μια ματιά σ’ εκείνο το άρθρο, θα διαπιστώσετε πως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, εκείνη την αποφράδα ημέρα του Οκτωβρίου του 2009, οι εξειδικευμένοι αυτοί υπάλληλοι – με ειδικές γνώσεις, προσόντα, πτυχία, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, καλή χρήση των υπολογιστών – μετακινήθηκαν αμέσως σε θέσεις «ψυγείου» και στις θέσεις τους βρέθηκαν διάφοροι κομματικοί φίλοι, ευνοούμενοι και άεργοι συνδικαλιστές.

Οι νεοαφιχθέντες (newcomers, αν γνώριζαν αγγλικά) – οι περισσότεροι μιας κάποιας ηλικίας - έγιναν προϊστάμενοι χωρίς να γνωρίζουν ξένες γλώσσες και ανέλαβαν το σοβαρό έργο του σχεδιασμού και της επικοινωνίας με τις κοινοτικές αρχές, χωρίς να γνωρίζουν καν πώς ανοίγει ένας υπολογιστής.

Οι εξειδικευμένοι νέοι υπάλληλοι, βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη να λιμνάζουν σε διάφορες υπηρεσίες, σε πρωτόκολλα και άλλες παρεμφερείς θέσεις, χωρίς πλέον να προσφέρουν τις γνώσεις τους.

Αυτός είναι και ο λόγος, έγραφα, για τον οποίο και τα κονδύλια δεν απορροφώνται – κάθε τόσο η Μέρκελ μας λέει πως υπάρχουν 22 δις ευρώ που θα έπεφταν στην ελληνική οικονομία, αλλά η Ελλάδα δεν εννοεί να τα λάβει – και ο κ. Ράιχενμπαχ, που υποτίθεται ότι αυτήν την τεχνική βοήθεια ήλθε να μας δώσει, έξι μήνες μετά την άφιξή του στη χώρα μας, έχει αποτύχει.

Φυσικά, είτε τα έγραψα όλα αυτά είτε όχι, δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Το μόνο που μεσολάβησε, ήταν ο καυγάς του αρμόδιου (λέμε τώρα) υπουργού – ο οποίος αν και συμβαίνουν όλα αυτά έχει κηρύξει το 2012… Έτος ΕΣΠΑ – με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας.

Το γνώριζα ότι θα κάνουν πως δεν άκουσαν, γι’ αυτό και με ένα υστερόγραφο είχα προειδοποιήσει ότι θα επανέλθω.

Η χώρα τα χρειάζεται αυτά τα χρήματα και δεν μπορούν κάποιοι (ατιμωρητί) να επιμένουν να κάθονται στο τραπέζι της κομματο-ρουσφετολογικής χαρτοπαιξίας ή να ασχολούνται με τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Τις προάλλες, περιήλθε στην κατοχή μου μια επιστολή εργαζομένης στη ΜΟΔ, της κ. Δήμητρας Χαλικιά, που όχι μόνο επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω, αλλά και καταγγέλλει ένα πρωτοφανές πάρτι αναθέσεων το οποίο έχει ξεκινήσει περί τα κοινοτικά κονδύλια και την περίφημη «τεχνική βοήθεια».

Από την επιστολή προκύπτει πως αφού συνέβησαν όλα τα παραπάνω (απομακρύνσεις ικανών και εξειδικευμένων υπαλλήλων και αντικατάστασή τους από άσχετους «φίλους»), τώρα η ΜΟΔ προχωρά σε αναθέσεις έργου σε εκτός υπηρεσίας εταιρίες, οι οποίες, έναντι διαφόρων αμοιβών, αναλαμβάνουν να… συμβουλεύουν τους άσχετους (επειδή οι σχετικοί, όπως είπαμε, βρίσκονται στα «ψυγεία» των διαφόρων υπουργείων).

Η καταγγελία έγινε με επιστολή προς τον αρμόδιο (ξαναλέμε τώρα) υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη, με κοινοποίηση στην Ειδική (λέμε τώρα) Γραμματέα ΕΣΠΑ κ. Ζεμπελιάδου.

Η επιστολή καταγγελίας 

«Εδώ και αρκετό καιρό γινόμαστε μάρτυρες διασπάθισης και ανορθολογικής διαχείρισης των πόρων της Τεχνικής Βοήθειας του ΕΣΠΑ», ξεκινά την επιστολή της η κ. Χαλικιά. Και προχωρά σε σειρά ενδεικτικών αναφορών:
 
1) Συνεχείς αναθέσεις από την Διοίκηση της ΜΟΔ σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα για παροχή υπηρεσιών σε θέματα τα οποία καλύπτονται πλήρως από το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτουν τόσο οι Διαχειριστικές Αρχές, όσο και η ΚΥ της ΜΟΔ . Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, ότι τέτοιου είδους πρακτικές συνεχίζονται λόγω κεκτημένης ταχύτητας, όμως μια «καλύτερη» ματιά στις Αποφάσεις αναθέσεων  αποδεικνύει ότι αυτές γίνονται σε συγκεκριμένους εμπειρογνώμονες που ενίοτε ανήκουν και στην ίδια Εταιρεία (!). Παραδείγματος χάρη: Οι αναθέσεις της διοίκησης της ΜΟΔ Α,Ε. στους κ. κ. Νάχμχαν και Φισσάμπερ που ανήκουν στην ίδια Εταιρεία (για ομοειδή αντικείμενα)- σας επισυνάπτονται οι αποφάσεις- υποκρύπτουν ιδιαίτερη μεταχείριση εις όφελος πολιτών και μη ορθολογική διαχείριση του δημοσίων πόρων, σε μια πάρα πολλή δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.
 
2) Η Διοίκηση της ΜΟΔ υπογράφει συμβάσεις με εμπειρογνώμονες για να την βοηθήσουν (!) στην «συνεργασία» της με την TASK FORCE  (επισυνάπτεται ανάθεση), την στιγμή μάλιστα που έχει διατεθεί όροφος στην ΜΟΔ για την λειτουργία (;) της TASK FORCE.
 
3) Τον Νοέμβριο του 2011, υπογράψατε την δημιουργία Ομάδας Εργασίας για τις διαπραγματεύσεις της χώρας με την ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2013-2020.

Στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται ρητά ότι δεν προκαλεί δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό.

Με έκπληξη λοιπόν, διάβασα στην Διαύγεια (επισυνάπτεται) Απόφαση της κας Ζεμπελιάδου, σύμφωνα με την οποία αμείβεται μέλος αυτής της ομάδας με 5.000 ευρώ, την στιγμή που η εν λόγω υπάλληλος είναι μέλος της Ομάδας και Σύμβουλος του κου Δρυμούση.

Αναρωτιέμαι, κύριε Υφυπουργέ, γιατί η Υπηρεσία σας, η ΕΥΣΣΑΠ , στελεχωμένη από συναδέλφους υψηλής και αποδεδειγμένης επιστημονικής επάρκειας δεν θεωρείται «ικανή» για την πολιτική ηγεσία, και αποφασίζεται η σπατάλη δημοσίων πόρων.
 
4) Όλες (σχεδόν) οι Διαχειριστικές Αρχές έχουν προκηρύξει «Τεχνικό Σύμβουλο» για να τους «βοηθά» στο έργο τους. Βρισκόσαστε σε θέση να γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι τα στελέχη που στελεχώνουν τις Διαχειριστικές αρχές είναι τα ικανότερα για να διαχειρισθούν τα κοινοτικά κονδύλια. Σε αυτό το σημείο, προτίθεμαι να επανέλθω με περισσότερα στοιχεία (στο που «πηγαίνουν» τα χρήματα και τι κάνουν με αυτά οι Τεχνικοί Σύμβουλοι…).
 
Η συνήθης πρακτική μέχρι τώρα κε Υφυπουργέ, ήταν, ότι τέτοιου είδους διαμαρτυρίες κατέληγαν στην Ελληνική βουλή με την μορφή επερωτήσεων.

Δυστυχώς όμως, οι απαντήσεις στις επερωτήσεις δεν είναι ποτέ αληθινές και σε οποιαδήποτε περίπτωση υποβαθμίζονται.
 
Για τον λόγο αυτό σας απευθύνω το δημόσιο e-mail με κοινοποίηση στους εργαζόμενους στις Διαχειριστικές Αρχές, επισυνάπτοντας κάποια στοιχεία.
 
Με την παρούσα, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι αναλαμβάνω όλες τις έννομες συνέπειες των λόγων και επιφυλάσσομαι ως Ελληνίδα πολίτης για κάθε έννομο συμφέρον».

Καταλάβατε; Φαντάζομαι πολύ καλά.

Οι αποφάσεις της ντροπής

Οι αποφάσεις της Ειδικής Γραμματείας ΕΣΠΑ και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (όλα αυτά) είναι πραγματικά μνημεία.

Έχουν δημοσιευθεί κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2011, δύο χρόνια μετά την απομάκρυνση των ικανών υπαλλήλων και τον αποδεκατισμό των υπηρεσιών, και λίγο μετά την άφιξη στην Αθήνα του Χορστ Ράιχενμπαχ.

Αντί, λοιπόν, να επαναφέρουν στις θέσεις τους τούς κανονικούς υπαλλήλους και να στείλουν πίσω στις θέσεις τους (με τον παλαιό μισθό) τα ρουσφέτια, άρχισαν να συγκροτούν «Ομάδες Εργασίας», που τελικά θα προχωρούσαν σε συμβάσεις με διάφορες εταιρίες συμβούλων που έναντι αμοιβής θα συμβουλεύουν γι’ αυτά που οι σχετικοί δεν χρειάζονται καθόλου συμβουλές και οι άσχετοι δεν πρόκειται να καταλάβουν στον αιώνα τον άπαντα!

Έτσι, ο κ. Μωραΐτης, στον οποίο ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός και ο κ. Χρυσοχοΐδης ως υπουργός είχαν (στις 11 Ιουλίου 2011) αναθέσει την αρμοδιότητα, στις 8 Νοεμβρίου του 2011 αποφασίζει τη «Σύσταση και Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας υποστήριξης του Υπουργού και του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης για τη μελλοντική Πολιτική Συνοχής 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!

Μέλη της Ομάδας, με εκείνη την απόφαση, ορίζονταν οι Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ, ως Πρόεδρος, Μάριος Καμχής, Πρόεδρος της ΜΟΔ Α.Ε., ως Αναπληρωτής Πρόεδρος, Αντώνης Μπαρτζώκας, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμβουλος του Υπουργού ΑΑΝ, ως εμπειρογνώμονας και Μέλος, Αναστάσιος Μπουγάς, πρώην ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως εμπειρογνώμονας και μέλος, Αγγελική Χύτα, στέλεχος της ΜΟΔ ΑΕ και σύμβουλος του υφυπουργού κ. Θ. Μωραΐτη, ως μέλος, Σταυρούλα Αγγελίδη, στέλεχος της ΜΟΔ ΑΕ και σύμβουλος της Ειδικής Γραμματέως ΕΣΠΑ, Ιωάννης Φίρμπας, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού & Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ως μέλος, Ελένη Χυτοπούλου, στέλεχος του ΥΠΑΑΝ και σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΝ, ως μέλος, Ματούλα Παπούλια, προϊσταμένη της ΕΥΣ ΕΚΤ, ως μέλος.

Όπως αναφέρεται, το έργο της Ομάδας επικουρείται κατά περίπτωση, από τις επιμέρους υπηρεσίες της Εθνικής Αρχής Συντονισμού (ΕΑΣ), καθώς επίσης και εφόσον απαιτείται και από άλλες αρμόδιες κατά περίπτωση υπηρεσίες άλλων Υπουργείων.

Αναφέρεται επίσης ότι έργο της Ομάδας είναι η υποστήριξη του Υπουργού και του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ειδικότερα σε ότι αφορά:

-Στο συντονισμό των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών για τη διαμόρφωση των ελληνικών θέσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης και
διαπραγμάτευσης των στόχων και των κριτηρίων επιλογής της Πολιτικής Συνοχής 2014-2020.

-Στο συντονισμό των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών για τη διαμόρφωση των ελληνικών θέσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης και
διαπραγμάτευσης του περιεχομένου, της στρατηγικής, της διαχείρισης και του ελέγχου της Πολιτικής Συνοχής 2014-2020.

-Στο συντονισμό των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών για τη διαμόρφωση των ελληνικών θέσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης και
διαπραγμάτευσης του περιεχομένου των κανονισμών των διαθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής 2014-2020 στο πλαίσιο της Ομάδας
Διαρθρωτικών Δράσεων του Συμβουλίου.

-Στην υποστήριξη του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών στη διαπραγματευτική διαδικασία των δημοσιονομικών προοπτικών 2014-2020, στο πλαίσιο της Ομάδας Δημοσιονομικών Προοπτικών του Συμβουλίου.

Σημειώνεται επίσης ότι «από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη του δημοσίου».

Στο μεταξύ, είχαν ήδη αρχίσει οι αναθέσεις (και χωρίς την βοήθεια της «Ομάδας»):

Στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο πρόεδρος της ΜΟΔ, υπό τον τίτλο «Ανάθεση παροχής υπηρεσιών υποστήριξης σε θέματα του ΕΣΠΑ», βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τον κ. Βάλτερ Φισσάμπερ ότι «η εταιρεία μας έκανε αποδεκτή την υπ’ αριθμ. 3465/06.10.2011 προσφορά που μας υποβάλατε για την
παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε θέματα του ΕΣΠΑ, συνολικού ποσού 32.500 € συμπεριλαμβανομένου του εκάστοτε νομίμου ΦΠΑ. Για την ανάληψη του εν λόγω έργου απαιτείται η σύναψη σύμβασης, σχέδιο της οποίας θα σας αποσταλεί σύντομα. Ευελπιστούμε σε μια πολύ καλή συνεργασία για την υλοποίηση του παραπάνω έργου».

Μιλάμε για «έργο» για το οποίο έχουν προσληφθεί ήδη οι γνωστοί «κατεψυγμένοι» υπάλληλοι.

Την ίδια μέρα, πανομοιότυπη επιστολή λαμβάνει και ο κ. Ηλίας Νάχμαν. Πρόκειται για «Ανάθεση έργου παροχής υπηρεσιών υποστήριξης σε θέματα συντονισμού
και οργάνωσης της παροχής Τεχνικής Βοήθειας προς την Ελλάδα»! Το ποσό είναι επίσης 32.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

(Να συμπεράνουμε πως δεν υπάρχει μόνο ανικανότητα απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και ανικανότητα… απορρόφησης της ίδιας της τεχνικής βοήθειας;)

Στις 8 Φεβρουαρίου 2012, ο πρόεδρος της ΜΟΔ Μάριος Καμχής ξαναβρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει εταιρία της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος είναι ο κ. Αβραάμ Μπενσασσών, σχετικά με το έργο «Ανάθεση παροχής υπηρεσιών για την επιτάχυνση της ωρίμανσης έργου για ένταξη στο ΕΠΕΡΑΑ 2007-2013 του έργου «Κατασκευή φραγμάτων και λοιπών Εγκαταστάσεων Ύδρευσης Νήσου Κερκύρας», αποτελούμενο από 3 υποέργα», απαντώντας θετικά στην από 24 Ιανουαρίου προσφορά που η εταιρία είχε υποβάλει (τσακ-μπαμ δηλαδή).

Διευκρινίζεται ότι «η διάρκεια του έργου ορίζεται έως και την 23η  Μαρτίου 2012 και η συνολική αμοιβή του ανέρχεται στο ποσό των δεκατεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα ευρώ (14.850 €) πλέον του νομίμου Φ.Π.Α.

Η παραπάνω αμοιβή θα καταβληθεί με την έκδοση των νόμιμων παραστατικών και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (φορολογική – ασφαλιστική ενημερότητα), το αργότερο 20 ημέρες μετά την κοινοποίηση του πρωτοκόλλου πιστοποίησης και οριστικής
παραλαβής του έργου στον Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Η παρακολούθηση του έργου θα γίνει από την Ομάδα Υποστήριξης Δικαιούχων ΕΣΠΑ και η οριστική παραλαβή του από τον Τομέα Διαχειριστικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Τεχνική Υποστήριξη της Εφαρμογής”».

Στις 9 Φεβρουαρίου 2012, την επομένη δηλαδή, ανάλογη επιστολή (πάντα με αναφορά στην «ευχάριστη θέση» κλπ.) παραλαμβάνει το Δικηγορικό Γραφείο Ι. Ληξουριώτη – Γ. Θεοδόση, υπό τον γενικό τίτλο «Ανάθεση νομικής υποστήριξης» (διερωτάται κανείς, αυτό το άθλιο και υπερτροφικό κράτος δεν διαθέτει δικηγόρους για τη νομική υποστήριξή του;)

Με την επιστολή αυτή το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο ενημερώνεται πως αναλαμβάνει τη νομική υποστήριξη της ΜΟΔ (από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περί τις πρακτικές της Κομισιόν, αποκλείεται να φτιάχτηκε ΜΟΔ χωρίς νομική υποστήριξη) για τη διαπραγμάτευση (άκουσον! Άκουσον!) με το Σύλλογο Εργαζομένων αναφορικά με την προσαρμογή στο Ν.4024/2011 της ΕΣΣΕ της ΜΟΔ.

Αναφέρεται επίσης ότι «η συνολική αμοιβή για την παραπάνω ανάθεση δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 7.500,00 € μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 429/30-1-2012 προσφορά σας. Η πιστοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Διοικητικού της ΜΟΔ. Η παραπάνω αμοιβή θα καταβληθεί με την έκδοση των νόμιμων παραστατικών και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (φορολογική – ασφαλιστική
ενημερότητα), το αργότερο 20 ημέρες μετά την κοινοποίηση του πρωτοκόλλου πιστοποίησης και οριστικής παραλαβής του έργου στον Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών».

Το πανηγύρι άρχισε «ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι»

Το πανηγύρι είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τις κοινές αποφάσεις που εξέδιδαν τον Ιούλιο του 2011 Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδης – υπενθυμίζω ότι μόλις είχαν ληφθεί οι ευρωπαϊκές αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και ο κ. Παπανδρέου βιαζόταν να πάρει το κανό του και να πάει διακοπές!

Στις 31 Αυγούστου 2011, την «ευχάριστη» επιστολή λαμβάνει ο κ. Φ. Παπαϊωάννου.

Θέμα, «ανάθεση έργου «Παροχή υπηρεσιών για την υποστήριξη της ΜΟΔ αε στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Task Force σε θέματα ΕΣΠΑ»!

Η συνολική αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των 13.950 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, η έναρξη του έργου ορίζεται στις 01/09/2011 και έχει διάρκεια 9 μήνες, ενώ ακολουθούν οι ίδιοι όροι-καρμπόν για τον τρόπο πληρωμής, καθώς και η υπόμνηση ότι «το παραπάνω έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους».

Και ενώ μας έχουν διαβεβαιώσει πως όσον αφορά στη δημιουργία της περίφημης Ομάδας Εργασίας δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση, στις 9 Φεβρουαρίου 2012, από απόφαση της Ειδικής Γραμματέως ΕΣΠΑ πληροφορούμεθα πως από τις 5 Ιανουαρίου 2012, για την γραμματειακή και επιστημονική (θυμίζω ότι οι επιστήμονες έχουν πάει για βρούβες από το 2009) υποστήριξη της Ομάδας μέχρι την ολοκλήρωση (;) του έργου της, θα απασχολούνται οι κυρίες Ελένη Χυτοπούλου (μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ για επιστημονική υποστήριξη) και Μαρία Καδά (επίσης μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ, αλλά για γραμματειακή υποστήριξη).

Είδατε πώς το ΠΑΣΟΚ πέτυχε την… ισότης; 5.000 ευρώ για την επιστημονική υποστήριξη, 5.000 και για την γραμματειακή!

Φαντάζομαι επίσης πως το γεγονός ότι η κ. Ελένη Χυτοπούλου είναι ήδη στέλεχος του υπουργείου και σύμβουλος του Γ.Γ. και είχε ενταχθεί στην γνωστή Ομάδα Εργασίας με την απόφαση της 8ης Νοεμβρίου 2011, όπου σημειωνόταν πως «από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη του δημοσίου», είναι μια ανθυπολεπτομέρεια!

Υ.Γ. Ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΜΟΔ, που ανέλαβε στις 17 Μαΐου του 2011: Έχει καθόλου ακουστά για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ;
elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: