ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.6.12

Θεσσαλονίκη: Δημόσια «παιδεία» στεγασμένη στην παράγκα του Καραγκιόζη…





Τις προάλλες (20/6/2012) είχαμε την ημέρα μνήμης του σεισμού που συνέβη στη Θεσσαλονίκη το 1978. Σήμερα (27/6/2012, ώρα 12.30μ.μ.) έχουμε από τις ΕΛΜΕ-Θ την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, εναντίον της προσβλητικής καμπάνιας: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!», που γίνεται στα σχολεία του Δήμου από την εταιρεία Coca Cola – 3E.
Η σύνδεση των δύο γεγονότων είναι ευκολονόητη. Κοινός παρονομαστής τους, η ατελείωτη αναλγησία κι ανευθυνότητα του «ελληνικού κράτους» της μεταπολίτευσης.  Γνωρίζουν «οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ» ότι οι πληγές που άφησε ο εγκέλαδος εξακολουθούν, 34 χρόνια μετά, να θυμίζουν στους Θεσσαλονικείς  το καταστροφικό του έργο. Κυρίως μέσω των λυόμενων κατασκευών που το κράτος θρασύτητα ονομάζει σχολικές μονάδες.
Στη Θεσσαλονίκη, το 1978, 35 σχολεία υπέστησαν βλάβες μη επισκευάσιμες και κρίθηκαν κατεδαφιστέα. Τότε επιλέχτηκε η «προσωρινή» λύση των λυόμενων κτηρίων για τη στέγαση των μαθητών. Όμως, στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…
Η Θεσσαλονίκη του 2012 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν η πρωτεύουσα της λυόμενης «παιδείας», αφού εκτός από τα λυόμενα σχολεία με τον αμίαντο(!) του 1978, που υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας, συχνότατα επιλέγεται ως φτηνή «λύση» η χρήση: προκατασκευασμένων, kibo – κοντέινερ, λυόμενων ή όποιας άλλης –ακατάλληλης ή επικίνδυνης για σχολικά κτήρια– κατασκευής μπορεί να φανταστεί κανείς.



Από τον Εύοσμο και τη Σταυρούπολη, μέχρι την Τούμπα και το κέντρο της Θεσσαλονίκης χρονίζουν τα προβλήματα που αφορούν τη σχολική στέγη και γενικά τις συνθήκες του περιβάλλοντος των μονάδων, που μόνο σχολικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Βεβαίως, από την κατάντια αυτή των δημόσιων σχολείων κερδισμένη βγαίνει η ιδιωτική παιδεία που καθίσταται (τεχνητά) αναγκαία ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν την πολυτέλεια να την επιλέξουν.
Στη Θεσσαλονίκη αισθάνεσαι ότι, μετά το σεισμό του 1978, ο εγκέλαδος μεταλαμπάδευσε την καταστρεπτικότητά του στο «ελληνικό κράτος». Το οποίο από τότε συνεχίζει να καταστρέφει προκλητικά τα δημόσια σχολεία και τη δημόσια εκπαίδευση, με συστηματική υποβάθμιση των υποδομών – ειδικά στις περιοχές που υπάρχουν συμφέροντα ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Όμως αυτό το κακό πλέον δεν αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη: η κρατική υποχρηματοδότηση παγιώνεται για όλα τα σχολεία της χώρας, με νέο πρόσχημα την «κρίση». 
Οι «από μηχανής θεοί» – οι μεγάλοι χορηγοί – οι πολυεθνικοί σπόνσορες – οι ιδιωτικές εταιρείες συμφερόντων έρχονται να καλύψουν με το αζημίωτο (αφού κατά βάθος προωθούν την πραμάτεια τους) το κενό της απαράδεκτης πολιτικής που ακολουθείται –χρόνια τώρα– εναντίων της δημόσια παιδείας, δυστυχώς από το ίδιο το κράτος. Ποιός ξέρει, ίσως αύριο να δούμε και τα σχολικά βιβλία: της Ιστορίας, των Μαθηματικών, των Θρησκευτικών, της Φυσικής, της Χημείας κτλ. να έχουν κόκκινα εξώφυλλα προς τιμήν του «φιλάνθρωπου» χορηγού. Ίσως οι μαθητές να υποχρεωθούν να φορέσουν τις κόκκινες ποδιές του ή τις διαφημιστικές κονκάρδες του, ίσως να γράφουν σε κόκκινους πίνακες ή σε κόκκινα τετράδια με κόκκινα στυλό, ίσως οι δάσκαλοί να γίνουν υπάλληλοι του χορηγού – να πληρώνονται από αυτόν, ίσως ο καταναλωτικός κόκκινος «Άγιος Βασίλης» να γίνει το σύμβολο της «σοφίας» αντί της κουκουβάγιας…
Ακολουθούν, σε φωτογραφίες, μερικά παραδείγματα ντεμέκ σχολικών ντεμέκ κτηρίων της ντεμέκ συμπρωτεύουσας. Από το 1978 και μετά, η λυόμενη δημόσια «παιδεία» στεγασμένη στην παράγκα του Καραγκιόζη:
1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης - λυόμενο του 1978

31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης - λυόμενο του 1978

7ο και 11ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου - λυόμενο του 1978

89ο Δημοτικό Σχολείο - λυόμενο του 1978

1o Εσπερινό Λύκειο και Γυμνάσιο - λυόμενο

38o Δημοτικό Σχολείο - λυόμενο

1ο 2ο 3ο Δημοτικό Σχολείο ΠΑΘ - λυόμενο

1ο Δημ. Σχολείο Ειδικής Αγωγής - 2ο Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής - λυόμενο

12ο Δημοτικό Σχολείο και 5ο Γυμνάσιο - λυόμενο, με φόντο το Μέγαρο του πολιτισμού...

64ο Δημοτικό Σχολείο - λυόμενο

24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου - κοντέινερ (kibo)

2ο Λύκειο Πολίχνης - προκάτ αίθουσες
Ακολουθεί η καταγγελία της ΕΛΜΕ-Θ
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για την προσβλητική καμπάνια της Coca Cola 3E στα σχολεία

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                  Θεσσαλονίκη  25/06/2012
Πρ. Κορομηλά 51
Τηλ./FAX 2310-229389
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail: 
gelmeth3@gmail.com



ΠΡΟΣ

  • Σχολεία Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ
  • Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ-Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΑ Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚ/ΣΗΣ ΑΝ.- ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • ΑΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΔΕ

Θέμα: Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 27.6., στις 12.30 στην  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της προσβλητικής καμπάνιας της εταιρείας Coca Cola – 3Ε στα σχολεία.



Η  εταιρεία Coca Cola – 3Ε αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης εισβάλει στα σχολεία. Με τη στήριξη  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και μέσα από ένα  πρόγραμμα που το βαφτίζει «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!» θα επιχορηγήσει επισκευές σε ένα από τα 13 σχολεία που έχουν υποδείξει οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Εύοσμου και Αμπελοκήπων –  Μενεμένης. Το σχολείο θα επιλεγεί, ψηφίζοντας οι μαθητές και όποιος  θέλει μέσω Facebook ή στις ειδικές κάλπες που έχουν εγκαταστήσει οι Δήμοι.


Με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης να οξύνει στο έπακρο τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία η Coca Cola, η  γνωστή πολυεθνική που αποκομίζει τεράστια κέρδη, πουλώντας αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, ανοιγοκλείνοντας εργοστάσια και τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων που πρόσφατα προχώρησαν σε μεγαλειώδη αγώνα διαρκείας για να τα υπερασπίσουν,  βρήκε την ευκαιρία να αναβαθμιστεί στα μάτια της κοινωνίας!

Τα σχολεία κυριολεκτικά του ΔΝΤ θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν στο διάβα τους τα μέτρα οπισθοδρόμησης που μας επιβάλλουν από κοινού ΕΕ, τρόικα και αλλεπάλληλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.   Η κατάσταση αυτή θα γενικευτεί και θα επιβληθεί,  αν επιτρέψουμε τις εταιρίες να κατακλύσουν τα σχολεία μας,  άλλες να χορηγούν βιβλία, άλλες να κάνουν γυμναστήρια,  καθορίζοντας βέβαια το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο.

Tα σχολεία μας θα έχουν  μετατραπεί σε παραμάγαζα των εταιρειών και   θα προωθούν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κέρδος. Τα σχολεία δεν  θα προάγουν  στους μαθητές τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της συνευθύνης και της κατανόησης του εαυτού τους όπως είναι ο προορισμός τους, αλλά τον ανταγωνισμό, τον ατομισμό και τον άκρατο ωφελιμισμό.

Να τους σταματήσουμε

Καλούμαστε να αντιδράσουμε, να αγωνιστούμε και  να σταματήσουμε τους χορηγούς που βρήκαν άλλη μια  ευκαιρία για να εισέλθουν στα σχολεία, να εμπορευματικοποιήσουν την παιδεία, να προωθήσουν τα σχέδια τους για μια παιδεία προσαρμοσμένη στους νόμους της αγοράς. Να αντιδράσουμε ενάντια:

Στους αναβαθμισμένους  «καλλικρατικούς» δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου , των Δήμων- επιχειρήσεων, των δήμων φορομπηχτών των πολιτών και των Δημάρχων manager, dealer των ιδιωτικών συμφερόντων που έδωσαν την άδεια στην εταιρία χορηγό να. μπει μέσα στα σχολεία μας. Απαιτούμε να ακυρώσουν τη συμφωνία και να διεκδικήσουν έκτακτη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων τους.
Στο υπουργείο παιδείας και στις διοικήσεις της εκπαίδευσης που ενέκριναν και επέτρεψαν στην εταιρία της Coca Cola να μπει μέσα στα σχολεία μας.

Στις  πολιτικές εξυπηρέτησης των δανειστών και στις πολιτικές που μας θέλουν να  γίνουμε  θυσία για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Να αγωνιστούμε για μια άλλη πολιτική, μια άλλη πορεία σε αντίθεση με το σχολείο της ΕΕ  του ΔΝΤ και την κοινωνία του κέρδους.

Έξω οι εταιρείες από τα σχολεία !
Τη διάλυση του σχολείου μας δεν …θα τη «χωνέψουμε» με coca –cola!!



Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 27.6., στις 12.30 στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης





 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ                       ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ
 

2 σχόλια:

Nikos Malas είπε...

Επειδή μια γνωστή εταιρία αποφάσισε να κάνει μια κοινωνική ενέργεια και επέλεξε την επισκευή ενός σχολικού κτιρίου, από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα καθορίσει «το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο»; Δεν καταλαβαίνουν οι εκπαιδευτικοί πόσο γραφικοί γίνονται με τέτοιες καταγγελίες; Αυτά διδάσκουν στα παιδιά; Ότι είναι κακό να προωθούμε την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία; Ότι πρέπει να βλέπουμε με καχυποψία οποιαδήποτε κοινωνική προσφορά; Έτσι προάγουν την αλληλεγγύη και τη συνευθύνη; Με τέτοια αγκύλωση; Αν αυτοί προτιμούν να διδάσκουν σε άθλια κτίρια παρά να δεχτούν τη βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα, οι μαθητές δεν τους φταίνε σε τίποτα.

NewNeuromancer είπε...

Αυτό που κατακρίνουμε από το blog μας είναι η υποκρισία τόσο του κράτους, όσο και των εταιριών που προσπαθούν να αναδείξουν τη δήθεν «ηθική» τους, μέσα στο ιδιοτελές πλαίσιο των δημοσιών σχέσεων και του «κοινωνικού μάρκετινγκ»: Της πιο ύπουλης μεθόδου προώθησης αχρείαστων προϊόντων στους καταναλωτές.

Αυτές οι μεθοδεύσεις προώθησης θεωρούμε ότι δεν πρέπει να διευκολύνονται από κανέναν, ειδικά όταν αφορούν παιδιά – μαθητές. Τα οποία παιδιά προτρέπονται να αλληλεπιδράσουν με την πολυεθνική επιχείρηση που προηγουμένως μπορεί να έχει απολύσει τον πατέρα τους από κάποιο εργοστάσιό της…

(Περισσότερος διάλογος στο blog μας. Είμαστε "γραφικοί", τι να κάνουμε...)