ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.6.12

Η μοιραία κωλοτούμπα!

Η επιστολή που απέστειλε ο Α. Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ,σχεδόν αποσιωπά την ευρωζωνική κρίση, ενώ ακόμα χειρότερα εγκαταλείπει..τη ρητορική της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου!Περιορίζεται να μιλήσει για «επικαιροποίηση» του Μνημονίου, με «αντικατάσταση μέτρων» που δεν έχουν αποδώσει!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΝΤΙ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ!

ΑΠΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΦΩΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ!


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ: ΣΑΜΑΡΑ-
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΥΒΕΛΗ!

Την ώρα που η Ευρωζώνη βουλιάζει και πνίγει τη μία μετά την άλλη τις οικονομίες, η Ελλάδα λάμπει δια της απουσίας από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η οποία συζητά το μέλλον της!

Η απουσία της Ελλάδας δεν είναι μόνο φυσική, αφού δεν θα πάνε στη Σύνοδο της ΕΕ ούτε ο Αντώνης Σαμαράς ούτε ο νέος μνημονιακός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά ουσίας.

Η Ελλάδα, την ώρα που Ευρωζώνη κλονίζεται, αντί να καταθέσει δυναμικά μια εναλλακτική άποψη για την πορεία της και να αναλάβει πρωτοβουλίες, οχυρώνεται άβουλη πίσω από το γερμανικό κρεματόριο το γερμανο-γαλλικό καταστροφικό διευθυντήριο.

Η Επιστολή που βαριεστημένα και από υποχρέωση απέστειλε ο Α. Σαμαράς, δια του κ. Κ. Παπούλια, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, σχεδόν, αποσιωπά την ευρωζωνική κρίση, ενώ ακόμα χειρότερα εγκαταλείπει κι αυτή τη ρητορική της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου!

Ο Α. Σαμαράς στην εν λόγω Επιστολή του περιορίζεται να μιλήσει για «επικαιροποίηση» του Μνημονίου, με «αντικατάσταση μέτρων» που δεν έχουν αποδώσει! Κανονική κωλοτούμπα!

Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς οφείλουν όσο ποτέ να συμπαραταχθούν για να διασφαλίσουν μια βιώσιμη, συνεκτική και προοδευτική διέξοδο για τον τόπο με την ακύρωση πρώτα απ’ όλα του Μνημονίου!

 Στη συνέχεια παραθέτουμε σχετικά ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες τα οποία, δυστυχώς, εξωραΐζουν αφόρητα τη στάση Σαμαρά και τις κυβερνητικές επιδιώξεις:


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να συμμετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην κρισιμότατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Παπούλιας θα παραδώσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τους 26 ηγέτες επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται στους ομολόγους του της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με την πρόσφατη απόφασή του ο λαός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και ότι αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι οι Έλληνες ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης, ενώ θέτει και το θέμα της επικαιροποίησης του μνημονίου, με αντικατάσταση, μεταξύ άλλων, μέτρων που δεν έχουν αποδώσει.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ.Παπούλιας θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο νέα σύσκεψη εργασίας με τον Γ.Ζανιά, τον Κ.Χατζηδάκη και τον Χρ.Σταϊκούρα.

Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες, Τρίτη, σειρά επαφών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Ζανιά, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε ότι θα μετέχει και αυτός στην αποστολή στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι «όλα είναι πλέον κάλα οργανωμένα», ενώ εκτίμησε ότι «η έκβαση της αποστολής θα είναι θετική».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι παρουσίασε στον κ. Παπούλια τις απόψεις του και την εμπειρία του εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους μεταφέρει τη θέση της χώρας μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανέλαβε να εκπροσωπήσει τη χώρα μετά την εμπλοκή που υπήρξε στην εκπροσώπηση σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών και δεδομένης της αδυναμίας του Αντώνη Σαμαρά να ταξιδέψει.

Η νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάνθηκε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μπορούν να συμμετέχουν μόνο αρχηγοί κρατών, δηλαδή πρόεδροι ή πρωθυπουργοί.

Τον Κ. Παπούλια θα συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης βκαι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΛΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Χείρα βοηθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα θα ζητήσει με επιστολή του ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς που αναμένεται να κομίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στους αρχηγούς των κρατών-μελών της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η επιστολή για την οποία ενημερώθηκαν και οι κυβερνητικοί εταίροι, οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, κκ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης στη συνάντηση που είχαν στην οικία του Πρωθυπουργού στην Κηφισιά, θα οριστικοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης και στη συνέχεια θα δοθεί στον κ. Παπούλια.

Σε αυτήν την επιστολή ο κ. Σαμαράς, εκτός από την επισήμανση που θα υπάρχει ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προτίθεται να αναφέρει ότι στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, οι ψηφοφόροι υπεραμύνθηκαν της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Με βάσει αυτό το επιχείρημα, ο Πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει την ανάγκη η Ε.Ε. να δώσει από την πλευρά της στην ελληνική πλευρά τις δυνατότητες να υπάρξει ανάπτυξη, όπως ζητάνε οι πολίτες και να ανακουφιστούν οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε την ιδέα για την επιστολή με τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι επίσης δεν θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, από τη στιγμή που δεν θα παραστεί στη Σύνοδο ο κ. Σαμαράς λόγω της εγχείρισης που έχει κάνει στο δεξί μάτι.

Με την κίνησή του αυτή ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να είναι..ωσεί παρών στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ ο ίδιος έχει κάνει προεργασία για να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις με κύκλο τηλεφωνημάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έστω και από την οικία του, λόγω των αυστηρών εντολών των ιατρών του, είχε την Τρίτη τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βίλφριντ Μαρτένς, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι,

Ο κ. Σαμαράς, που έχει την εικόνα ότι εντός του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στην Ελλάδα, υπογράμμισε στους ξένους παράγοντες τις ελληνικές θέσεις και όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές στο πρακτορείο Ρόιτερς, μόλις το επιτρέψουν οι ιατροί θα ταξιδέψει σε Παρίσι, Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Για την καλύτερη προετοιμασία της ελληνικής παρουσίας στη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός είχε εκτενή συζήτηση με τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη το απόγευμα της Τρίτης και εξετάστηκαν οι τρόποι για το πώς θα προωθηθούν οι θέσεις της χώρας.

Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συζήτησαν για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης και να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου.

Επισημάνθηκε ότι πρέπει να αποφευχθούν κρούσματα, όπως αυτό με τον παραιτηθέντα το απόγευμα κ. Γ. Βερνίκο από τη θέση του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.

Υπογραμμίστηκε και συμφωνήθηκε ότι πρέπει να προωθηθεί ταχύτατα και καλύτερα το κυβερνητικό έργο με άξονα την προγραμματική συμφωνία των τριών εταίρων.

Ακόμη έγινε αναφορά και στα νομοσχέδια που πρέπει να κατατεθούν και να ψηφισθούν κατά προτεραιότητα και συζητήθηκε ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου για τους δυο πρώτους μήνες.

Επίσης, έγινε και συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τα διαδικαστικά, καθώς θα είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία με τη συμμετοχή τριών εταίρων στο κυβερνητικό σχήμα.

Συνεργασία Σαμαρά-Στουρνάρα

Μια πρώτη συνεργασία είχε με τον Πρωθυπουργό ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, πριν ο κ. Σαμαράς συναντηθεί με τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Ο κ. Σαμαράς, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και του βασικού συμβούλου του κ. Χρ. Λαζαρίδη, συζήτησε επί 45 λεπτά με τον κ. Στουρνάρα τις πρώτες κινήσεις του στο υπουργείο, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε για λίγα λεπτά στην αρχή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας μίλησε για τη σκληρή δουλεία που πρέπει να γίνει και ευχαρίστησε τους πολιτικούς αρχηγούς για την τιμητική τους πρόταση και όταν ρωτήθηκε εάν είναι αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την επιμήκυνση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος, δήλωσε: «Θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με τους εταίρους μας».




πηγη  iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: