ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.10.12

ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ!!! ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ "ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ" ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ "ΣΤΟΥΡΝΟ"ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Αφορολόγητο τέλος για την ακίνητη περιουσία

Το σχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο
Από το πρώτο τετραγωνικό θα γίνεται η φορολόγηση, με συντελεστή που θα περιλαμβάνει οκτώ με δέκα κλιμάκια, θα ξεκινάει από 0,15% και θα φτάνει έως και 3%. Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια
Στόχος η εξασφάλιση εσόδων 3 δισ. ευρώ μετά την κατάργηση του ειδικού τέλους

Έρχεται νέος ενιαίος φόρος ακινήτων από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας και από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, με παράλληλη κατάργηση του αφορολογήτου.

Το υπουργείο προωθεί το... νέο σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μετά την κατάργηση από το 2013 του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Αξίζει να σημειωθεί πως για τον ΦΑΠ ισχύει αφορολόγητο ύψους 200.000 ευρώ.

Ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η επιβολή φόρου και στα εκτός σχεδίου ακίνητα θα σημάνει νέα ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν το επόμενο έτος να υποβάλουν το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία για τα εκτός σχεδίου ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους (αγροτεμάχια, οικόπεδα, βοσκότοποι κ.ά.). Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχει καταγράψει τα ακίνητα (κτίσματα και οικόπεδα) που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως, δεν διαθέτει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για να επιβάλει τον νέο φόρο και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.

Σύσκεψη

Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων Α. Βεσυρόπουλο από τη ΝΔ, Ανδρέα Μακρυπίδη από το ΠΑΣΟΚ και Σάκη Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ, εξετάστηκαν εναλλακτικά σενάρια κλιμάκωσης του φόρου, ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που βρέθηκε χθες στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει:

Επιβολή του ενιαίου φόρου χωρίς αφορολόγητο όριο, αφού τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δείχνουν ότι 74% των ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ. Επομένως στην περίπτωση που το αφορολόγητο όριο διαμορφωνόταν στις 100.000 ευρώ, αυτομάτως επτά στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων θα εξαιρούνταν από τον νέο φόρο και το βάρος των 3 δισ. ευρώ θα έπρεπε να το σηκώσει το 26% των ιδιοκτητών, οι οποίοι θα επιβαρύνονταν υπέρμετρα. Με την πρόταση αυτή αντέδρασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει αφορολόγητο όριο στα επίπεδα των 150.000 ευρώ, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν φόρο που θα έχει μόνιμο και όχι έκτακτο χαρακτήρα και από τον οποίο θα πρέπει να εξαιρεθούν οι μικρές ιδιοκτησίες. Οι διαφωνίες κατεγράφησαν και το θέμα παραπέμφθηκε για την επόμενη συνάντηση.
Η κλίμακα υπολογισμού του νέου φόρου θα θυμίζει την κλίμακα του ΦΑΠ. Θα έχει 8 ή 10 φορολογικά κλιμάκια και συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,15% και ενδεχομένως θα υπερβαίνουν το 2%. Όσο αυξάνεται η αντικειμενική αξία των ακινήτων τόσο θα αυξάνονται και οι συντελεστές, που ενδεχομένως να φτάσουν το 2-3%
Ο φόρος στα αγροτεμάχια μπορεί να αποδώσει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν από τον φόρο εξαιρεθούν τελικά όλοι οι κατ' επάγγελμα αγρότες.
Ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις, τράπεζες κ.λπ.) για την ακίνητη περιουσία τους υπολογίζεται να ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ, από 280 εκατ. ευρώ που ανέρχεται σήμερα ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλουν.

Σε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα εναλλακτικά σενάρια για την κλίμακα

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Τα κέρδη και οι ζημιές από την αλλαγή του φόρου

Φοροελαφρύνσεις σε σύγκριση με το χαράτσι (ειδικό τέλος) στα ακίνητα, αλλά επιβαρύνσεις σε σχέση με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας φέρνει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που προωθεί η κυβέρνηση και θα τεθεί σε ισχύ εντός του 2013. Η μεγάλη διαφορά με τον ΦΑΠ είναι ότι πλέον δεν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο. Ενδεικτικά του εύρους των αλλαγών στην φορολογία ακινήτων είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:

1. Διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων 5ετίας σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αντικειμενική αξία ακινήτου 80.000 ευρώ.
Ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ: 384 ευρώ.
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011: 0 ευρώ. Ισχύει αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ.
Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Με την εφαρμογή συντελεστή 0,15% για ακίνητη περιουσία αξίας έως 100.000 ευρώ ο φόρος θα ανέλθει σε 120 ευρώ. Αν εφαρμοστεί συντελεστής 0,2% ο φόρος θα διαμορφωθεί σε 160 ευρώ.
2. Διαμέρισμα 100 τ.μ. 3ετίας σε περιοχή με τιμή ζώνης 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αντικειμενική αξία ακινήτου 200.000 ευρώ.
Ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ: 750 ευρώ.
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011: 0 ευρώ. Ισχύει αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ.
Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Με την εφαρμογή συντελεστή 0,15% για τα πρώτα 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας και την επιβολή συντελεστή 0,2% για τα επόμενα 100.000 ευρώ ο φόρος διαμορφώνεται σε 350 ευρώ.
Στην περίπτωση που εφαρμοστεί συντελεστής 0,2% για τα πρώτα 100.000 ευρώ και 0,3% για τα επόμενα 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, τότε ο φόρος θα ανέλθει σε 500 ευρώ.

Μείωση έως και 37%. Εισήγηση για ελάφρυνση των τεκμηρίων

Στην πρόταση εκτός της περικοπής για τα ακίνητα προβλέπεται και η μείωση έως 44% του τεκμηρίου για τα IX, η οποία στην περίπτωση που υιοθετηθεί θα δώσει μια ανάσα στην αγορά αυτοκινήτου

ΠΡΟΤΑΣΗ για μείωση των τεκμηρίων μέχρι και 37% στις κατοικίες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται στο φορολογικό σύστημα.

Η εισήγηση που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξής:

Μείωση της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για κάθε ιδιοκατοικούμενη ή μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία:
από 40 σε 25 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα πρώτα 80 τ.μ. κύριων χώρων,
από 65 σε 45 ευρώ το τ.μ. για τα επόμενα 40 τ.μ. κύριων χώρων, δηλαδή από τα 81 έως τα 120 τ.μ.
από 110 σε 80 ευρώ το τ.μ. για τα επόμενα 80 τ.μ. κύριων χώρων, δηλαδή από τα 121 μέχρι τα 200 τ.μ.
από 200 σε 160 ευρώ το τ.μ. για τα επόμενα 100 τ.μ. κύριων χώρων, δηλαδή από τα 201 έως τα 300τ.μ.,
από 400 σε 350 ευρώ το τ.μ. για τα επόμενα τ.μ., δηλαδή για τα πλέον των 300 τετραγωνικών μέτρων.
Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας προτείνεται ποσό 25 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, αντί 30 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Τα νέα μειωμένα ποσά προτείνεται να προσαυξάνονται, προκειμένου για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2.800 έως 4.999 ευρώ το τ.μ. κατά ποσοστό 30% (αντί 40% που προβλέπεται σήμερα) και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ το τ.μ. και άνω κατά ποσοστό 60% (αντί 70% που προβλέπεται σήμερα).

Προσαύξηση

Όλα τα παραπάνω ποσά θα προσαυξάνονται, προκειμένου για μονοκατοικίες, κατά 10%.

Στην πρόταση προβλέπεται και η μείωση έως 44% του τεκμηρίου για τα IX αυτοκίνητα, η οποία στην περίπτωση που υιοθετηθεί θα δώσει μια μικρή ανάσα στην αγορά αυτοκινήτου.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται:

Μείωση του βασικού τεκμηρίου που επιβάλλεται σε IX έως 1.200 κ.ε. από τα 4.000 στα 2.500 ευρώ.
Μείωση της προσαύξησης του τεκμηρίου από τα 600 στα 300 ευρώ για κάθε 100 κυβικά εκατοστά από τα 1.200 μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά.
Μείωση της προσαύξησης του τεκμηρίου από τα 900 στα 500 ευρώ για κάθε 100 κυβικά εκατοστά από τα 2.000 μέχρι τα 3.000 κυβικά εκατοστά.
Μείωση της προσαύξησης του τεκμηρίου από τα 1.200 στα 700 ευρώ για κάθε 100 κυβικά εκατοστά πάνω από τα 3.000.

Τα τεκμήρια προτείνεται να μειώνονται ανάλογα με την παλαιότητα των αυτοκινήτων κατά ποσοστό 30% για χρονικό διάστημα πάνω από 5 και μέχρι 10 έτη και κατά ποσοστό 50% για χρονικό διάστημα πάνω από 10 έτη.

Ψαλίδι σε μια σειρά από φοροαπαλλαγές

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ σε φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, δωρεές γονικές παροχές και κληρονομιές περιουσιακών στοιχείων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μπει οι διατάξεις που προβλέπουν:

Αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές περιουσιακών στοιχείων από τους γονείς στα παιδιά και από τον έναν σύζυγο στον άλλο. Εξετάζεται η μείωση τουλάχιστον κατά 50% του αφορολόγητου αυτού ορίου, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό. Το αφορολόγητο πιθανότατα θα πέσει στα 75.000 ευρώ.
Αφορολόγητα όρια 30.000 ευρώ και 6.000 ευρώ για τις λοιπές περιπτώσεις κληρονομιών ή δωρεών ακίνητης περιουσίας προς συγγενείς άλλων βαθμών (ανίψια, αδέλφια κ.ά.). Και τα αφορολόγητα όρια αυτών των περιπτώσεων θα μειωθούν σημαντικά.
Αφορολόγητα όρια για γονικές παροχές κληρονομιές και δωρεές πρώτης κατοικίας. Τα όρια αυτά ανέρχονται σε 200.000 ευρώ εάν ο αποκτών την κατοικία είναι άγαμος και σε 250.000 ευρώ εάν ο αποκτών την κατοικία είναι έγγαμος, και προσαυξάνονται κατά 25.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και κατά 30.000 ευρώ για κάθε ένα από το τρίτο και τα επόμενα. Προωθείται η δραστική τους μείωση.

(ΕΘΝΟΣ 23/10/2012 – Κ. ΤΣΑΧΑΚΗΣ - Μ. ΒΟΥΡΓΑΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: