ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.11.12

Φτανει πια με το « παρελαβα καμμενη γη…»

Του Πέτρου Τρουπιώτη
      Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι πολλοί πολιτικοί (πιθανόν η πλειοψηφία τους) δεν έχουν αντιληφθεί ούτε ποια είναι η αίσθηση που έχουν για τους ιδίους οι πολίτες, ούτε τι είδους αντίληψη έχουν για τα κόμματα και την πολιτική.
 Και κυρίως δεν έχουν αίσθηση πως αντιμετωπίζουν τα όσα , βερμπαλιστικά, γενικόλογα κλπ, λένε κατά καιρούς.
  Αναρωτιέμαι πραγματικά πολλές φορές, ακούγοντας ορισμένα από αυτά που λένε σε τηλεοράσεις, σε συνεντεύξεις τους η ακόμα και στην Βουλή αν δεν ξέρουν όντως , πως τα προσλαμβάνουν όλα αυτά οι .....
πολίτες, ή αν νομίζουν πως δεν έχει σημασία και πρέπει να λένε τέτοια γιατί κάποιους πείθουν ή τελικά δεν μπορούν να κινηθούν σε άλλο μήκος κόμματος.
 Άκουγα χθες στο ραδιόφωνο  REAL fm τον υπουργός Υγείας τον κ Ανδρέα Λυκουρεντζο, συμπαθή κατά τα αλλά, να δηλώνει ανάμεσα στα αλλά « αν ξέρατε τι παρέλαβα…» και αναρωτήθηκα αν ο συγκεκριμένος υπουργός ήταν όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα , η ήλθε τώρα πρόσφατα.
 Γιατί αν δεν κάνω λάθος , είναι βουλευτής από το 2004 και την δεύτερη κυβερνητική θητεία Καραμανλή, δηλαδή από το 2007 ως το 2009, διατέλεσε μέλος του υπουργικού συμβούλιου. Ήταν υφυπουργός παιδείας. Και αυτό σημαίνει ότι και την κατάσταση γνώριζε ,,ίσως όχι σε λεπτομέρειες αλλά είχε μια γενική αντίληψη και το τι ακριβώς γίνεται ήξερε.
 Επίσης από το 2009 και μετά εκτός από βουλευτής ήταν μέχρι που ανέλαβε υπουργός και γραμματέας της ΝΔ , άρα ήξερε πολύ περισσότερα από τον μέσο βουλευτή.
 Λοιπόν όλες αυτές οι φράσεις για το τι παρέλαβε, έχουν σχετική αλήθεια.
 Γιατί μπορεί να μην ήξερε τις λεπτομέρειες του υπουργείου υγείας, το οποίο παρέλαβα ,όμως είναι σαφές ότι είχε μια συνολική εικόνα και την οικονομικής κατάστασης της χωράς και των μηχανισμών που λειτουργούσαν και λειτουργούν και του κλίματος στην δημόσια διοίκηση.
 Είναι δηλαδή σαφές ότι γνώριζε.
 Και εν πέσει περιπτώσει, δεν ενδιαφέρει κανέναν πολίτη αν γνώριζε, τού γνώριζε, τι παρέλαβε και όλα αυτά.
 Οι πολίτες επιλέγουμε πολιτικούς δια της ψήφου μας, όχι για να κάνουν γενικές διαπιστώσεις, ούτε για να κάνουν καταγραφή αυτών που παρέλαβαν και δεν παρέλαβαν. Αυτά οφείλουν οι ίδιοι να τα κάνουν για να δουν που βρίσκονται και να κινηθούν ανάλογα.
 Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να είναι αποτελεσματικοί στην θέση στην οποία αναλαμβάνουν.
 Και να λένε σαφείς κουβέντες. Δηλαδή , θα γίνει αυτό τότε και εκείνο τότε. Θα κοστίσει αυτό τόσο και θα επιβαρυνθούν αυτοί.
  Όλα τα αλλά είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίες. Όλα τα αλλά αποτελούν ένα σύννεφο που κατασκευάζουν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί , έτσι ώστε μέσα σε αυτό να χαθεί και η δική τους δράση ( ή μη δράση). Όλα τα περί καμένης γης που παρέλαβαν , τεράστιων οικονομικών προβλημάτων κλπ, έστω και αν είναι πραγματικότητα δεν αφορούν τους πολίτες (ιδιαίτερα μετά από πένητα μήνες διακυβέρνησης) και μόνον ως δικαιολογίες για την μη επίτευξη στόχων μπορούν να εκληφθούν.
 Μόνον που τώρα πια οι πολίτες όχι μόνον δεν ενδιαφερόμαστε για δικαιολογίες αλλά δεν τις ακούμε πια.
 Ενδιαφερόμαστε για αποτελέσματα, απτά και άμεσα μετρήσιμα. Αυτή εξάλλου είναι και η δούλης των υπουργών Εκτελεστική εξουσία είναι. Αν το καταλάβουν, μπορεί να επιβιώσουν στο νέο πολιτικό σύστημα. Αν όχι….
 ΥΓ. Ο υπουργός Υγείας αποτέλεσε απλώς την αφορμή για το σημείωμα αυτό. Δεν είναι ο μονός που μιλά έτσι. Είναι δυστυχώς πολλοί υπουργοί και πολιτικοί γενικώς….
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: