ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.11.12

Αντισυνταγματικά έκρινε τα μέτρα (και) ο Άρειος Πάγος!


Αντισυνταγματικά έκρινε τα μέτρα (και) ο Άρειος Πάγος!
Εύλογα ερωτηματικά και αβεβαιότητα προκαλούν οι δυο διαδοχικές αποφάσεις κορυφαίων οργάνων της Δικαιοσύνης για τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Τόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και ο Άρειος Πάγος έκριναν ότι υπάρχει πλειάδα αντισυνταγματικών διατάξεων οι οποίες αποτελούν εν δυνάμει πρόβλημα στην εφαρμογή των μέτρων.
Οι συνθήκες που δημιουργούν αυτές οι αποφάσεις στο πολιτικό σκηνικό είναι πρωτόγνωρες καθώς μπορεί να πρόκειται γαι τον προληπτικό έλεγχο συνταγματικότητας και οι αποφάσεις να μην είναι δεσμευτικές αλλά σίγουρα αποτελούν πρόκριμα για την ανάληψη ΄νομικής δράσης κατά των μέτρων από φορείς και πολίτες μόλις αυτά ψηφιστούν.
Την προηγούμενη Πέμπτη, η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε κρίνει επίσης αντισυνταγματικές πολλές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, όπως οι νέες μειώσεις των συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η περικοπή των δώρων στο Δημόσιο.
Τα επίμαχα μέτρα έχουν αναστατώσει ιδιαίτερα τους δικαστές, οι οποίοι είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο οικονομικά. Επισημαίνεται ότι με τις νέες  περικοπές στους μισθούς, οι συνολικές μειώσεις αποδοχών των δικαστικών προσεγγίζουν το 60% την τελευταία διετία.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα δικαστήρια δεν φαίνονται διατεθειμένα να στηρίξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις αγνοώντας την πολιτική αναγκαιότητα που επικαλείται η κυβέρνηση.
Στις Βρυξέλλες πάντως αξιλογούν αυτές τις εξελίξεις με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα ενώ στους διαδρόμους συζητώνται και σενάριο πολιτικών σκοπιμοτήτων που μπορεί να έχει η κυβέρνηση και οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να εκφραστούν μέσω εν΄ςο δικαστικού veto σε κάποια από τα μέτρα. 
Το σενάριο αυτό είναι άλλωστε γνωστό και έχει εφαρμοστεί στη Ρουμανία πριν από μερικούς μήνες.
Προ πέντε ημερών το Sofokleousin.gr είχε επισημάνει την πολιτική διάσταση των εξελίξεων με αφορμή τη γνωμοδότηση του Ελεγκρτικού Συνεδρίου: 

Η διάρθρωση των μέτρων ρίχνει το βάρος στους συνταξιούχους, οι οποίοι καλούνται να συνεισφέρουν το 2013. Από τις συντάξεις περικόπτονται 4,7 δισ. ευρώ, με την κατάργηση των δώρων από τους συνταξιούχους να αποδίδει 2,3 δισ. ευρώ και τις κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ να αποδίδουν περίπου 1 δισ. ευρώ.
Αν όμως η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου χρησιμοποιηθεί ως βάση προσφυγών στα δικαστήρια, τότε το πλέον πιθανό σενάριο είναι η ακύρωση των περικοπών καθώς αυτές είχαν κριθεί a priori αντισυνταγματικές.
Άμεση συνέπεια μιας τέτοιας απόφασης θα ήταν η διάρρηξη της συμφωνίας Ελλάδας-τρόικας που θα οδηγούσε σε ακαριαία διακοπή της χρηματοδότησης και αποχώρηση του ΔΝΤ.
Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε πριν μερικούς μηνες στη Ρουμανία, όπου το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις, προκαλώντας ρήξη με το ΔΝΤ.
Προβλέποντας την επερχομενη εμπλοκή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιχείρησε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση, καθώς στην τελευταία του ανακοίνωση αναφέρει ότι "πλέον ευνοημένα πρόσωπα" στην Ελλάδα θα πρέπει να "πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί" στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας, σε μια στιγμή που ο κατάλογος κατόχων λογαριασμών στην Ελβετία έχει προκαλέσει σκάνδαλο στην Αθήνα.
"Η φορολογική επιβάρυνση πρέπει να κατανέμεται δίκαια και οι πιο ευνοημένοι στην ελληνική κοινωνία θα πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί", δήλωσε ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.
"Το ΔΝΤ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι πολύ σημαντικό τα οικονομικά μέτρα να μοιραστούν με δίκαιο και αμερόληπτο τρόπο στον ελληνικό λαό σε μια στιγμή που καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να θέσει και πάλι τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης", σημείωσε ο Ράις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: