ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.11.12

«Η αποστασία των διανοουμένων»


Το Ποντίκι
Απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά
Προφανώς, η πτώση του σοβιετικού στρατοπέδου, με σύμβολο την πτώση του τείχους του Βερολίνου, θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής.

Μέσα σε δύο ή τρία χρόνια θα ζήσουμε μια σαρωτική «αλλαγή παραδείγματος», χωρίς ίσως ιστορικό προηγούμενο. Η κατάρρευση του ανατολικού στρατοπέδου θα μεταφραστεί, στην Ελλάδα, στην κατάρρευση του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ, περνώντας μέσα από το καθαρτήριο της υπόθεσης Κοσκωτά· η ευρωπαϊστική Αριστερά θα κυριαρχήσει στον Συνασπισμό της Αριστεράς, ο κόσμος θα γίνει για δέκα ή είκοσι χρόνια μονοπολικός. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας θα ολοκληρώσει την καθολική ανατροπή των παλιών γεωπολιτικών σταθερών. Ο εξαμερικανισμός και η υποταγή στα παγκοσμιοποιητικά ρεύματα του συρμού, θα καταστούν ιδεολογικά κυρίαρχα. Ποιος δεν θυμάται τα αναρίθμητα «Κλικ», τα καινούργια μπαρ, την εισβολή των ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, τις νέες οικολογικές ευαισθησίες, με τους Οικολόγους-Εναλλακτικούς; Ο πατριωτισμός γίνεται ντεμοντέ για τη νεολαία. Ήδη το 1993 θα έχει αναδυθεί ένα νέο ιδεολογικό και πολιτικό τοπίο. Το ΠΑΣΟΚ κατεξοχήν – αλλά και η Δεξιά – θα μεταβληθεί σε κόμμα δυτικόστροφο και εκσυγχρονιστικό, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Σημίτη το 1996· στην Αριστερά, ο Συνασπισμός, αφού αποχωρήσει το ΚΚΕ, θα ενσωματώσει τη νεότερη γενιά των στελεχών και των λίγων διανοουμένων του ΚΚΕ, που πλέον έχουν προσχωρήσει στην ευρωπαϊσμό, μετά την κατάρρευση του σοβιετισμού.


Στον χώρο των διανοουμένων με την ευρύτερη, αλλά και τη στενή έννοια του όρου, συντελείται μια αληθινή «κοσμογονία». Ο πολλαπλασιασμός των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, η πληθώρα των νέων εντύπων, η εκθετική αύξηση των εκδόσεων, η επέκταση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η μεταβολή των εκπαιδευτικών στη μεγαλύτερη ίσως κατηγορία εργαζομένων, με δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, ο πολλαπλασιασμός των ποικίλων ιδρυμάτων των τραπεζών, των επιχειρήσεων, των κομμάτων, των ξένων ΜΚΟ, με τη συνεπικουρία των ποικίλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αναδεικνύουν, για πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία, τη διανόηση σε μια ισχυρή κοινωνική κατηγορία/οιονεί τάξη, συνδεδεμένη οργανικά με τον εκδυτικισμό και την εγκατάλειψη της «στενής ελληνικής ταυτότητας».


Η διανόηση, ως ευρύτερη κοινωνική κατηγορία, αποτέλεσε εν τέλει τη σημαντικότερη κοινωνική βάση του σημιτικού εκσυγχρονισμού, όντας ταυτόχρονα και ο ιδεολογικός εκφραστής της. Γι’ αυτό η παλιά γκραμσιανή αντίληψη των οργανικών διανοουμένων δεν αρκεί πλέον για να περιγράψει το νέο κοινωνικό φαινόμενο της μαζικοποίησης των διανοουμένων. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε πως η περίοδος του σημιτικού εκσυγχρονισμού αποτέλεσε την ιστορική φάση της μεταπολίτευσης, κατά την οποία τα διανοούμενα στρώματα κατέστησαν ηγεμονικά στην ταξική συμμαχία μεταπρατών επιχειρηματιών, πολιτικών, κρατικής γραφειοκρατίας και διανοουμένων. Γι’ αυτό και στην ίδια την κυβέρνηση Σημίτη, με επικεφαλής τον ίδιο, θα εκπροσωπείται προνομιακά το καθηγητικό κατεστημένο, με μια πληθώρα εκπροσώπων.


«Καθοδήγηση»


Η οκταετία Σημίτη αποτέλεσε τη χρυσή εποχή της ηγεμονίας των διανοουμένων ως τάξεως. Γι’ αυτό εξ άλλου και η πολιτική των κυρίαρχων μεγάλων δυνάμεων, ιδιαίτερα των αγγλοσαξόνων, των ΗΠΑ και της Αγγλίας, θα επικεντρωθεί προνομιακά στον επηρεασμό και την ιδεολογική «καθοδήγηση» της διανόησης, ως αποφασιστικής σημασίας άξονα ελέγχου και επηρεασμού των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Η ιδεολογία, η πνευματική και πολιτισμική ηγεμονία, κατέστη αποφασιστικό όπλο της κυριαρχίας, σε μια εποχή που είχε αδυνατίσει ο ρόλος, αλλά και ο έλεγχος άλλων πυλώνων της εξουσίας και της εξάρτησης, όπως ο στρατός ή η εκκλησία. Τα αγγλοσαξωνικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, σε διασύνδεση με τις εγχώριες αντένες των κολεγίων και των ποικίλων ιδρυμάτων και αποστολών, θα γίνουν σχεδόν οι αποκλειστικοί φορείς διαμόρφωσης των ηγετικών ομάδων της πολιτικής και της διανόησης.


Επειδή δε, στην περίοδο της παγκοσμιοποίησης και της οικοδόμησης της Αυτοκρατορίας, αποκτά καθοριστικό ρόλο η αναδιαμόρφωση της εθνικής συνείδησης, προς την κατεύθυνση των νέων αυτοκρατορικών μορφωμάτων, προνομιακό ρόλο στη νέα εποχή θα αποκτήσουν οι ιστορικοί και οι «στοχαστές». Αυτοί – μαζί με τους γλωσσολόγους, τους φιλολόγους, τους εκπαιδευτικούς – θα αναλάβουν να «ανακατασκευάσουν» το ιστορικό παρελθόν και να καταδείξουν την έκπτωση των παλιών «εθνικιστικών κατασκευών». Γι’ αυτό και η παλαιότερη επικέντρωση της ελληνικής διανόησης στην πολιτική οικονομία και την κοινωνιολογία, όπως συνέβαινε στην πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο, όταν το ερώτημα ήταν η υπέρβαση της εξάρτησης και η αλλαγή της κοινωνίας προς όφελος των κυριαρχούμενων τάξεων, θα εγκαταλειφθεί. Τώρα το κέντρο βάρους θα περάσει στην «εκπαίδευση» των νεότερων γενεών, σύμφωνα με τους νέους κανόνες της «διαθεματικότητας» και του μεταμοντερνισμού, στην ψυχολογία για την αντιμετώπιση των ασθενειών της νεωτερικότητας, δηλαδή την προσαρμογή σε έναν άσπλαχνο κόσμο, η οικονομία θα μετακινηθεί προς τη διεύθυνση επιχειρήσεων και το «μάρκετινγκ», και προ παντός στην κατασκευή μιας «νέας Ιστορίας».

Ο μαρξισμός θα εγκαταλειφθεί εν μέρει ή μάλλον θα συγκεραστεί με τις μεταμοντέρνες θεωρίες της αποδόμησης, που θέτουν το βάρος, προνομιακά, στις μειονότητες, τον πολυπολιτισμό, γενικότερα στην κατεδάφιση της ενιαίας εθνικής, κάποτε και ταξικής συνείδησης – προϋπόθεση για την ενσωμάτωση/υποταγή στα υπό διαμόρφωση νέα αυτοκρατορικά μορφώματα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ditty heyday, a construction committee turned up to start edifice a speciality on the vacant lot.

The 175015 887841 738348 [url=http://kamachu.000space.com/msu.html]528016[/url] [url=http://mios.my-board.org/sdu.html]824430[/url] down period relations's 5-year-old daughter instinctively took an attracted at guardianship in all the

eagerness growing on next door and dog-tired much of each day observing the workers.

Ανώνυμος είπε...

[p]These boots are designed away from sheepskin and possess a distinctive design and design and comfort . Sometimes numerous outdated people today be worthwhile attation on their presence, easpcially within the city, really to see a couple of outdated many people clothing fashional apparel and " booties " and shoes . The circumference at the mid-calf is a roomy 12?inches . The third primary product line is Sanuk, a line of sandals and [url=http://cheapuggbootsforsale.moonfruit.com]cheap ugg boots for sale[/url] footwear focused on the surfing community . Moreover, they are designed using twin faced sheepskin . The popular footwear brand is giving fans the chance to win $5,000 by designing a charity [url=http://genuineaustralianuggboots.moonfruit.com]genuine australian ugg boots[/url] boot that will be sold in stores around the world! And, we're making the pot even sweeter by giving away a pair of UGG gloves to boot! To the drawing board you go!
As part of its annual "Art and Sole" charitable contest, UGG is looking for talented artists, DIY bloggers, and all-around creative types (aka YOU) to inspire a pair of its classic shearling boots . Nearly every single on-line users has this kind of a doubt:隆卤 Is that genuine?隆卤 They usually considering about invest the identical income to purchase unique merchandise . The design is various to let for variations in the shape of the foot and body weight used to the heel . tan, metallic, pink, purple, red, green etc.[/p][p]What else have you seen [url=http://childrensuggboots.moonfruit.com]childrens ugg boots[/url] on the Olympic stage that has caught your eye? . For some time now Ugg Australia has produced a great range of calf high boots for women . Kids UGG Boots aree adorable, the feet of your child would remain warem and dry . They all were looking for boot footwear that could put up with any type [url=http://womensbootsuk1.webstarts.com]womens boots uk[/url] of temperature, that would almost always warm their toes and that would be secure . Finding Cheap UGG " booties " can appear almost hopeless into the [url=http://cheaprealuggbootsuk.moonfruit.com]cheap real ugg boots uk[/url] regular person . It's not easy to [url=http://uggaustraliaboots.moonfruit.com]ugg australia boots[/url] look for the authentic product that sell for a cheap price . It is necessary for us to have a pair of comfortable shoes . Second, read the descriptions of the boots carefully and ask the retailer questions if necessary [url=http://womensbootsuk.webstarts.com]womens boots uk[/url] to make sure you are getting what you desire . And women buy various styles of boots of the latest design happily and satisfactorily, because with the decoration of beautiful cheap ugg boots, women will become more [url=http://uggkensingtonboots1.webstarts.com]ugg kensington boots[/url] charming and confident.[/p]

Ανώνυμος είπε...

Cost-free Proxy Servers are utilised for anonymous searching. Most typical usage of free of charge proxy server is to bypass the higher education/business office or any other place's stability restrictions and obtain unrestricted websites. But [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jHPsZTC-_Bk ]Private Proxies Buy Proxies Org [/url] servers must be used with caution. If employed with no security actions, it can outcome in big decline as when compared to benefit of searching the internet anonymously. There are two techniques by means of which you can conceal your identification (your IP address) when surfing the net. Initial and the most low-cost way is to use cost-free proxy server. There are many windows and linux proxy websites available on the net which lets you use their providers free of charge of cost. The other solution for hiding your id is to use paid software program. The IP hiding software, adjustments your IP address constantly to permit you browse world wide web anonymously.

There are number of crucial items you need to have to hold in mind when using totally free proxy servers.

one.) Watch out for your protection

Do not give out any sensitive info these kinds of as your login particulars or credit card details when utilizing diverse proxy servers due to the fact when you use totally free proxy server, all the info you supply on any website is very first sent to free of charge proxy server and then to the internet site server. So all the info go via the free of charge proxy server and most of the time it is unencrypted, exposing your delicate information for potential misuse.

Paid application are considerably far better in conditions of security. There systems are designed to conceal your IP and then discard all your details without any human involvement.

2.) Balance and Availability

There are a lot of cost-free proxy server websites but most of them are not stable and are not available each and every time you check out them. This problem is not quite substantial with compensated computer software.

3.) Speed of Searching

When you use any proxy server for hiding your IP, you can truly feel the gradual velocity of searching instantaneously. Though there are very good websites obtainable for anonymous searching but they are extremely hard to locate. Also, velocity is not constant it is dependent mainly on load on their servers. At occasions you do get very good searching speed but it's not consistent. Again, paid out application for hiding IP are significantly better at browsing pace. As they cost for their services, they make sure that the consumer encounter is greater and you do not get slow velocity even though browsing the net through their application.

They are also excellent when you uncover a good quality one that masks your region of origin. When seeking for a On-line Proxy make certain it has Java set up so you can watch videos. As you can often have your region of origin cloaked but if java does not operate it is not a lot use.