ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.11.12

Τα μέτρα δεν σημαίνουν και δόση

Σκληρό πόκερ στις Βρυξέλλες ενώ η Αθήνα τελειώνει και το... σκούπισμα
 
Τα μέτρα δεν σημαίνουν και δόση
Η ώρα της κρίσης για την κυβερνητική πολιτική έφτασε καθώς σε λίγες ώρες τα μέτρα θα έχουν ψηφιστεί και θα αποτελούν νόμο του κράτους, ενώ από την άλλη πλευρά στην Ευρώπη δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα της εκταμίευσης της δόσης και όλα δείχνουν πως θα καθυστερήσει και μετά τις 12 Νοεμβρίου. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως έχει δηλώσει ότι τα διαθέσιμα της χώρας αρκούν οριακά μέχρι τις 16 Νοεμβρίου ενώ η κυβερνητική γραμμή υψηλών τόνων εστιάζει στο  δίλημμα μέτρα ή χρεοκοπία.
Η δυναμική που έχει δημιουργηθεί στις Βρυξέλλες και που βασίζεται στις θέσεις του IIF και του ΔΝΤ οδηγει σε ντε φάκτο διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος αλλά όχι σε τόσο άμεση όσο ελπίζει ο Αντώνης Σαμαράς. Η Άνγκελα Μερκελ διαφοροπιεί τη στάση της και γίνεται πιο διαλλακτική αλλά αυτή η διελκυστίνδα σε αυτή τη φάση κοστίζει χρόνο και χρήμα.
Αν το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου δεν καταλήξει σε απόφαση αλλά αναπέμψει το θέμα της χοήγησης της δόσης στους ηγέτες της Ευρωζώνης τότε η κατάσταση θα γίνει αποπνικτικη για την ελληνική κυβέρνηση.
Στελέχγ του υπουργείου Οικονομικών συζητούν τώρα ακόμα και την επιλογή της τμηματικής καταβολής της δόσης ή ακόμα και της κατάθεσης σε δεσμευμενο λογαριασμό. Στόχος είναι να μην πληγεί το κύρος της κυβέρνησης και η αξιοπιστία στο εσωτερικό μέτωπο και απέναντι στους πολιτικούς της εταίρους.
Με αυτά τα επιχειρήματα πιέζει ο Γιάννης Στουρναρας τους συναφέλφους του ώστε να δεχθούν λύση η οποία να ικανοποιεί και το λαϊκό αίσθημα στην ΑΘήνα προκειμένου να διατηρθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.
Το παιχνίδι όμως των διαρκών εκβιασμών τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός δεν φαίνεται να αποδίδει τους προσδοκώμενους καρπούς. Όλα δείχνουν πως η εικονα των κοινοβουλευτικών ομάδων μετά την ψηφοφορία για τα μέτρα θα είναι τελείως διαφορετική οδηγώντας σε νεες ζυμώσεις το πολιτικό σύστημα.
Στα διεθνή φόρα η πολιτική του ΔΝΤ που αρχικά είχε απορρίψει η Ελλάδα κερδίζει έδαφος ενώ οπως όλα δείχνουν βάση συζήτησης αποτελεί η πρόταση του IIF για μείωση επιτοκίων και επιμηκυνση.
Σε κάθε περίπτωση όμως για να εταμιευθεί η δόση χρειάζεται πλάνο και πολιτικές αποφάσεις για τη μείωση του χρέους και όχι μόνο τα μέτρα τα οποία συμβάλλουν αποκλειστικά και μόνο στην αύξησή του.

sofokleuse in

Δεν υπάρχουν σχόλια: