ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.12.12

Αμφισβητούν την BlackRock Παρωχημένες οι εκτιμήσεις. Πρόβλεψη για μελλοντικές ανάγκες τραπεζών. Πρόσθετα ποσά για τις "μικρές"


Αμφισβητούν την BlackRock
Πριν ακόμη "στεγνώσει το μελάνι" των ανακοινώσεων της ΤτΕ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, άρχισε η αμφισβήτηση των εκτιμήσεων  και των στοιχείων της, τα οποία θεωρούνται παρωχημένα. Τραπεζικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι οι συνθήκες στη χρηματοπιστωτική αγοράέχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες - όπως και τα στοιχεία που αφορούν κινδύνους επισφαλειών. Αναγνωρίζουν πάντως ότι τα διαθέσιμα 50 δισ. επαρκούν για να καλυφθούν και πρόσθετες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν μετά τη διενέργεια των stress test στα μέσα του 2013.
Μετά την κάλυψη των εκτιμώμενων τωρινών κεφαλαιακών αναγκών, θα απομείνουν περίπου 5 δισ. ως "μαξιλάρι ασφαλείας", που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυριως για τη στήριξη των μεγάλων τραπεζών, αν παραστεί ανάγκη.
 Για τις μικρότερες, πέραν των κεφαλαίων που θα δοθούν μέσω ΑΜΚ και ΜΟΔ στην ανακεφαλαιοποίηση, θα υπάρχουν διαθέσιμα επιπλεον 4,4 δισ, προκιμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα από πιθανούς μελλοντικούς πιστωτικούς κινδύνους, έλλειψη ρευστότητας κλπ.
Για τις ανακεφαλαιοποιήσεις θα δοθούν το επόμενο τριμηνο συνολικά 40,5 δισ. ευρώ για όλες τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τις κεφαλαιακές ανάγκες που προσδιορίθηκαν από την ΤτΕ. Τα 27,5 δισ. θα διοχετευθούν στις 4 "συστημικές", ενώ το ήμισυ του υπόλοιπου ποσού  θα καλύψει ανάγκες του ΤΤ και του υπό εκκαθάριση προβληματικού κομματιού της πρώην ATEbank.
Ενα κονδύλι 1,4 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμο για πρόσθετες ανάγκες (πέρα από τις εκτιμηθείσες) που μπορεί να προκύψουν στη διαδικασία εκκαθάρισης των bad bank  (Αγροτική, Proton, TBank).
Παράλληλα, για τις “μη συστημικές” τράπεζες έχει υπολογιστεί ποσό της τάξης των 3,1 δισ. ευρώ για το ενδεχόμενο να προκύψουν επιπρόσθετες ανάγκες στο μέλλον.

Από το συνολικό ποσό των 50 δισ. απομένει λοιπόν  αδιάθετο ως "απόθεμα ασφαλείας" ποσό 5 δισ. ευρώ. Αυτό θα χρηισμοποιηθεί εαν υπάρξουν εξελίξεις  που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών (περαιτέρω επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών, μεγάλη αύξηση επισφαλειών, συρρίκνωση καταθέσεων, νέο κούρεμα ή επαναγορά χρέους κλπ).

Πόσα χρειάζονται οι μεγάλες τράπεζες
Στην έκθεση της  ΤτΕ, οι κεφαλαιακές ανάγκες  των μεγάλων τραπεζών, οι ζημίιες τους από το PSI και οι πιθανές απώλειες από καθυστερούμενα δάνεια  προσδιορίζονται ως εξής:
 Εθνική: Χρειάζεται 9,756 δισ. ευρώ. Βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των αναγκών έπαιξαν οι ζημιές από το PSI (11,735 δισ. ευρώ) και οι ακαθάριστες αναμενόμενες ζημίες πιστωτικού κινδύνου (8,366 δισ. ευρώ).

Eurobank: Θα χρειαστεί κεφάλαια  5,839 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό προκύπτει από τον αντίκτυπο ζημιών 5,781 δισ. ευρώ από το PSI και 8,226 δισ. ευρώ έναντι αναμενόμενων ζημιών πιστωτικού κινδύνου.

Alpha Bank: Οι κεφαλαιακές  ανάγκες ανέρχονται σε 4,571 δισ. ευρώ. Ειχε ζημιές 4,786 δισ. ευρώ από το PSI. Οι ζημιές πιστωτικού κινδύνου διαμορφώνονται στα 8,493 δισ. ευρώ,

Τρ. Πειραιώς: Πρέπει να ενισχυθεί κεφαλαιακά με 7,335 δισ. ευρώ. Ειχε ζημιές 2,615 δισ. ευρώ από το PSI. Οιναμενόμενες ζημιές πιστωτικού κινδύνου υπολογίζονται σε 6,281 δισ. ευρώ.
 sofokleousin


Δεν υπάρχουν σχόλια: