ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.12.12

Αποκαλύψεις από τους New York Times για την επαναγορά ελληνικού χρέους




«Τα hedge funds πέτυχαν αξιόλογα κέρδη στην ελληνική επαναγορά χρέους». 

Με αυτό τον τίτλο, οι New York Times αποκαλύπτουν σε άρθρο τους ένα μέρος μόνο από το παρασκήνιο πίσω από το πρόγραμμα επαναγοράς των...ελληνικών ομολόγων, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το ρόλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ταμείου (IIF).

Η αμερικανική εφημερίδα εστιάζει στη μη αξιοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης (CACs) στην επαναγορά ελληνικού χρέους και υποστηρίζει ότι το IIF «έπαιξε με τους φόβους» της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να κοστίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων δύο δισ. ευρώ περισσότερα.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι το Νοέμβριο του 2012 ο αρμόδιος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, είχε λάβει e-mail από το υψηλόβαθμο στέλεχος της Deutsche Bank, Χακάν Βολίν, σύμφωνα με το οποίο η επιστράτευση ρητρών συλλογικής δράσης (collective action clauses - CACs) στην εξεταζόμενη από την ευρωζώνη επαναγορά ελληνικού χρέους δεν θα προκαλούσε προβλήματα είτε στην Ελλάδα είτε στη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Deutsche Bank πρότεινε στην Ευρώπη να υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στα ιδιωτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου που είχαν αγοράσει ελληνικά ομόλογα.

Προέτρεπε δε, τους κοινοτικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν CACs, ώστε να πουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή, από αυτήν που θα αποδέχονταν οικειοθελώς.

Ο Χακάν Βολίν υποστήριζε πως η κίνηση αυτή ήταν καθόλα νόμιμη και δεν θα αναστάτωνε τις αγορές. Στόχος ήταν τα hedge funds να πουλήσουν στα επίπεδα των 28-30 λεπτών ανά ευρώ, αντί των 34-35 λεπτών ανά ευρώ, κάτι που θα μείωνε το χρέος με λογικό κόστος.

Οι New York Times υποστηρίζουν ότι η μη ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης «είναι μια άλλη υπενθύμιση για το πώς οι ιδιώτες επενδυτές έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους σε διάφορα στάδια της κρίσης χρέους».

Επικαλούνται, δε, το διάσημο νομικό του Πανεπιστημίου του Ντιουκ, Μίτου Γκουλάτι, σύμφωνα με τον οποίο, με την ενεργοποίηση των ρητρών, η Ευρώπη θα μπορούσε να εξοικονομήσει δύο δισ. ευρώ.

Οι New York Times υπογραμμίζουτν πως στην απόφαση για τη μη ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης ρόλο διαδραμάτισε και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, το οποίο «έπαιξε με τους φόβους» των Βρυξελλών, της Ρώμης και της Μαδρίτης ότι η σκληρή γραμμή προσέγγισης των hedge funds θα μπορούσε να δημιουργήσει άλλον ένα γύρο χάους στην αγορά...

Μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Τσαρλς Νταλάρα πέταξε στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, για να τονίσει στην κυβέρνηση ότι η επίκληση των ρητρών θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ.


greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια: