ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.1.13

Απασφάλισε το ΤΤ

Μάχη Alpha-Attica για την απόκτηση του ΤΤ

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο Σαμαράς. Attica προκρίνουν Κουβέλης-Βενιζέλος, Alpha θέλουν τα λόμπι και το κατεστημένο.
 Μάχη Alpha-Attica για την απόκτηση του ΤΤ
Πιο περίπλοκη απ ότι αρχικά αναμενόταν αποδεικνύεται εν τέλει η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ενώ αρχικά θεωρούνταν δεδομένη η απορρόφησή του από την Alpha Bank, η απόφαση της Attica Bank να διεκδικήσει με αξιώσεις την απορρόφησή του αλλάζει τα δεδομένα. Παράλληλα προβληματισμό προκαλούν και οι χωριστές προσφορές από Eurobank και Εθνική Τράπεζα, καθώς η τελευταία εξαγοράζει την πρώτη.
Το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα κριθεί σε πολιτικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει και να προστατευτεί από τα πυρά της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων. Έτσι μεταβιβάζει τις αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ατναγωνισμού.
Η διάσπαση του ΤΤ σε Bad Bank και Good Bank και η πώληση του, αν και αρχικά αποτελούσε το τελευταίο κομμάτι του παλαιού παζλ το οποίο θα αποδομούταν στα εξ' ων συνετέθη, απειλεί να μετατρέψει το τραπεζικό σκηνικό σε ντόμινο.
Όπως αποκάλυψαν στο Sofokleousin.gr Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, οι διοικήσεις της Εθνικής και της Eurobank απέφυγαν εντέχνως να δεσμευτούν για τη συνέχιση της πορείας ενοποίησής σε περίπτωση που μια από τις δυο αποκτήσει το ΤΤ.
Αυτό αιτιολογεί σε μεγάλο βαθμό και τις αποτιμήσεις των μετοχών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, όπου η Eurobank διαπραγματεύεται με discount 25% έναντι της συμφωνηθείσας τιμής εξαγοράς των μετοχών της από την Εθνική.
Αναβιώνουν σενάρια για «κοινωνική τράπεζα»
Η υποβολή πρότασης από την Attica Bank προσκρούει στις επιθυμίες και τους σχεδιασμούς του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου, το οποίο επιθυμεί την ισχυροποίηση των συστημικών τραπεζών, ώστε να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους και να μην τεθούν υπό κρατικό έλεγχο.
Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της Attica bank να καταθέσει προσφορά για την απορρόφηση του ΤΤ δείχνει ότι σε πολιτικό επίπεδο οι σχεδιασμοί που αναπτύσσονται είναι διαφορετικοί. Έτσι ξαναβγαίνει από τη βαθειά κατάψυξη το σχέδιο Παπανδρέου για τη δημιουργία ισχυρού κρατικού τραπεζικού πυλώνα με αντικείμενο τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών.
Σε αυτό το πλαίσιο η ενοποίηση Attica Bank και ΤΤ αποκομίζει τη στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως για το θέμα, ώστε να μην υποσκάψουν περαιτέρω την ήδη πριονισμένη κυβερνητική συνοχή και να μην πυροδοτήσουν κόντρα κυβέρνησης τραπεζιτών.
Το μπαλάκι στην Ευρώπη
Ο Αντώνης Σαμαράς αντιλαμβανόμενος την ένταση των πιέσεων και προσπαθώντας να τηρήσεις τις αντικρουόμενες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι τραπεζιτών και των πολιτικών του συνέταιρων, πετάει το μπαλάκι για την απόφαση στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού.
Εκεί το τραπεζικό λόμπι είναι ισχυρότερο και οι πολιτικές παρεμβάσεις που μπορούν να επηρρεάσουν την απόφαση είναι γερμανικές και γαλλικές.
Έτσι ο πρωθυπουργός θέτει εαυτόν σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου και νίπτει τα χείρας του για την έκβαση του deal.
Τραπεζικοί κύκλοι διέρρεαν ότι η πρόταση της Attica bank, αν και κινείται στο μοτίβο των πολιτικών σχεδιασμών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, καθώς προσκρούει στις ανησυχίες των Ευρωπαίων για το μέγεθος της απορροφώσας.
Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι του ΤΤ και η ΟΤΟΕ προκρίνουν τη λύση της Attica bank ως πιο σταθερή και θέτουν ως επιχείρημα τις συγγενείς δραστηριότητες, οι οποίες είναι αλληλοσυμπληρούμενες και τη σύνδεση της εργασιακής και επιχειρησιακής κουλτούρας των δυο ιδρυμάτων.

 sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: