ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.2.13

«Δεν υπήρχε πολιτική βούληση για πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής»

 
Οι ευθείες καταγγελίες για έλλειψη πολιτικής βούλησης σύλληψης του μεγάλου αδήλωτου πλούτου χαρακτήρισαν την κατάθεση του Χρήστου Αθανασίου, υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Αθανασίου κλήθηκε ως μάρτυρας στην επιτροπή γιατί συμμετείχε στην επιχειρησιακή μονάδα του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο του μεγάλου πλούτου.
Στην εισαγωγική του κατάθεση ο κ. Αθανασίου φέρεται να περιέγραψε ότι δεν υπήρχε βούληση και προθυμία για την σύλληψη της φοροδιαφυγής. Όπως φέρεται να κατέθεσε στην Επιτροπή, η έλλειψη βούλησης ήταν τέτοια που κάποια στιγμή τέθηκε επικεφαλής των διασταυρώσεων πρόσωπο που βρέθηκε να μην μπορεί να δικαιολογήσει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία που εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις.
Φέρεται, επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να είπε ότι είχε στείλει αναφορές στους πρώην υφυπουργούς Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου για την ύπαρξη της λίστας Φαλσιανί αλλά οι αναφορές του να αγνοήθηκαν. Ο μάρτυρας επανέλαβε πως κατά την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, τον Οκτώβριο του 2010, είχε απευθυνθεί σε μέλος της ομάδας του ΔΝΤ που ήταν στη χώρα μας και του είχε ζητήσει να συνδράμει για την διαβίβαση της λίστας Φαλσιανί στην Ελλάδα για να λάβει την απάντηση πως αυτό είναι θέμα που το χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση.
Η κατάθεση του κ. Αθανασίου θα συνεχιστεί την Πέμπτη το απόγευμα με τις ερωτήσεις των βουελυτών. Το πρωί της ίδιας μέρας στην Προανακριτική θα προσέλθουν συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκειμένου να απαντήσουν, με διαδικασίες εξπρές, αν τους είχε δοθεί για φύλαξη το επίμαχο CD.
Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής παράταση των εργασιών μέχρι τέλος Μαρτίου, ενώ προσανατολίζεται μέσα στο προσεχές διάστημα να ζητήσει να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα τα 58 αρχεία που ανοίχθηκαν από τους 4 χρήστες του επίμαχου usb, γνωστού ως «usb Διώτη». Στόχος είναι να γίνει αντιστοίχηση των 58 αρχείων με ονόματα προκειμένου να υπάρξει ένα συμπέρασμα για το κίνητρο της αλλοίωσης της λίστας. Η έρευνα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ έχει ανατεθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ και τις προσεχείς ημέρες που θα κληθεί να καταθέσει ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής κ. Παναγιωτόπουλος, μέλη της επιτροπής αναμένεται να του ζητήσουν να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα τα 58 αρχεία και ο μεγαλύτερος λογαριασμός που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Ορισμένα μέλη της Επιτροπής δηλώνουν ότι «το αδίκημα της αλλοίωσης της λίστας έχει στοιχειοθετηθεί από τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης στο USB». Ταυτόχρονα όμως επισημαίνουν ότι «πρέπει να φωτιστεί και το κίνητρο της αλλοίωσης αυτής, διαφορετικά δεν αποκλείεται να αποδειχθεί αδιέξοδη η έρευνα και να στοιχειοθετηθεί ένα απλό πλημμέλημα, ενδεχόμενο που θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής». Για να μην περιοριστεί σε απλό πλημμέλημα τυχόν παραπομπή θα πρέπει να αναζητηθεί το κίνητρο, ανέφερε βουλευτής.
Στο κλίμα αυτό το ενδιαφέρον κάποιων μελών της προανακριτικής επιτροπής στρέφεται αφενός στον έλεγχο του ΣΔΟΕ και αφετέρου στην κατάθεση των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου που τα ονόματά τους ήταν στη λίστα Λαγκάρντ αλλά σβήστηκαν, έχουν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ότι τα χρήματα τους είναι φορολογημένα και νόμιμα και ότι έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα με τις ευεργετικές ρυθμίσεις του Νόμου Αλογοσκούφη. «Μένει να αποδειχθεί όμως η περίοδος κατά την οποία επαναπατρίσθηκαν, διότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών είχε δώσει παράταση της χρονικής ισχύος της», αναφέρει μέλος της προανακριτικής επιτροπής επισημαίνοντας πως αν τα χρήματα επέστρεψαν «χάριν» της παράτασης ισχύος που είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι υπάρχει κίνητρο για την αλλοίωση. Ελπίδες στηρίζουν μέλη της επιτροπής και στην αντιστοίχηση των 58 αρχείων με φυσικά πρόσωπα.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: