ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.4.13

Θέλουν να ποδηγετήσουν την τρόικα Ποια θέματα δεν θέλει να συζητήσει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των δανειστών

Θέλουν να ποδηγετήσουν την τρόικα
 Κινήσεις προκαθορισμού της ατζέντας διαπραγμάτευσης με την τρόικα και του σκηνικού μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι συνομιλίες κάνει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να ποδηγετήσει το κλιμάκιο των δανειστών. Με αυτό τον τρόπο στοχεύει να αποφύγει κακοτοπιές και να εστιάσει τους ελέγχους σε θέματα που μπορεί να χειριστεί. Παράλληλα επιχειρείται να εστιαστούν οι πιέσεις τις τρόικας στις απολύσεις επίορκων, το χαράτσι και τα μισθολογικά ώστε να μην τεθεί θέμα αποκρατικοποιήσεων και δημοσίων εσόδων.
Επίσης η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αποφύγει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των προβλημάτων στο deal Εθνικής-Eurobank, προσπάθεια στην οποία συμβάλλει και η Τράπεζα της Ελλάδος προσπθώντας να δείξει ότι οι διαδικασίες που καθυστερούσαν εχουν ξεπαγώσει και τα χρονοδιαγράμματα είναι σαφή και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γ. Προβόπουλος ζήτησε από τις διοικήσεις των τραπεζών να υποβάλλουν σαφή σχέδια για την επόμενη μέρα και να ξεκινήσουν άμεσα στις διαδικασίες έγκρισης των αμκ από τις γενικές συνελεύσεις.
Στη διαμόρφωση του σκηνικού παρεμβάλλονται και κομματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία επιχειρούν να μπλοκάρουν τις εξελίξεις με τις απολύσεις επίορκων και την κινητικότητα, προσπαθώντας να βγάλουν παράλληλα στη σέντρα τον υπερκομματικό Αντώνη Μανιτάκη.
Από την πλευρά του ΔΝΤ προετοιμάζεται επικοινωνιακή αντεπίθεση με διαρροές-αντιστάθμισμα στο κλίμα που καλλιεργεί το Μαξίμου, έτσι τα θέματα της διαπραγμάτευσης θα τεθούν και δημοσίως μέσα από non papers που θα διοχετευθούν σε εφημερίδες και sites. Η προσέγγιση αυτή δείχνει ότι το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το παιχνίδι της κυβέρνηση και να οδηγηθεί σε επικοινωνιακή σύγκρουση, με άγνωστες διαστάσεις.
Σε κάθε περίπτωση η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμεί να εστιάσει στα δημοσιονομικά, όπου υπάρχει τρύπα 2,5-4 δισ. και στην αποτελεσματικότητα των μέτρων που είχε προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτή τη βάση θα τεθούν και όλα τα υπόλοιπα θέματα εισπράξεων και φορολογικής πολιτικής καθώς και οι απολύσεις των επίορκων στο Δημόσιο.
Στην κατεύθυνση αυτή τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το πρώτο δίμηνο του έτους δεν είναι ενθαρρυντικά. Από αυτά προκύπτει μεγάλη μείωση εσόδων, τόσο φορολογικών όσο και ασφαλιστικών, με αποτέλεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης να έχει συρρικνωθεί στο 1,3 δισ. ευρώ από 3,2 δισ. την ίδια περίοδο του 2012. Συγκεκριμένα, τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκαν από 9,2 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2012 σε 8,6 δισ. την ίδια περίοδο φέτος και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης από 7,3 δισ. ευρώ σε 6,6 δισ. ευρώ. Επίσης, τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 118 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που έφτασαν τα 8,2 δισ. ευρώ.
Σε δεύτερη φάση θα προσεγγίσει θέματα ανοίγματος της εγχώριας αγοράς, όπως τις μεταφορές, τα ταξί και τη ναυτιλία. Επί αυτών των θεμάτων όμως το Μαξίμου δεν έχει απαντήσεις και παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων. Δεν είναι άλωσε τυχαία η προσχώρηση του συνδικαλιστή των ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου, στη Νέα Δημοκρατία, απ όπου είχε αποχωρήσει.
Τα θέματα του Μαξίμου
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υπόθεση με το χαράτσι, επί του οποίου υπάρχουν τριβές με τους κυβερνητικούς εταίρους, καθώς η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την αρχική της δέσμευση για κατάργησή του καθώς έχουν βρεθεί εναλλακτικοί πόροι άντλησης ρευστότητας και επικρέμεται η απειλή λήψης νέων μέτρων.
Η κυβέρνηση έστειλε πρότασή για μείωση του ΕΕΤΗΔΕ. Η μείωση είναι της τάξης του 15%-20% και οδηγεί σε απώλειες εσόδων της τάξης των 350 εκατ. ευρώ. Ως αντιστάθμισμα, η κυβέρνηση έχει προτείνει αύξηση του ΕΕΤΗΔΕ στα εκτός σχεδίου ακίνητα με βάση τις αντικειμενικές τιμές του δήμου τους, επιβολή ΕΕΤΗΔΕ και στα ακίνητα που νοικιάζει το Δημόσιο από ιδιώτες ή άλλους φορείς (π.χ. Ταμεία) για να στεγάζουν υπηρεσίες του και αύξηση μειωμένων συντελεστών ΕΕΤΗΔΕ που έχουν καθιερώσει - παρανόμως - διάφοροι δήμοι. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμπληρωματικά η κυβέρνηση προτείνει μια μικρή αύξηση του ΦΑΠ του 2013.
Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη της τρόικας κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με το πώς βλέπουν την πρόταση Μανιτάκη για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Η εντύπωση που έχει σχηματίσει το οικονομικό επιτελείο, ωστόσο, είναι ότι η τρόικα θα συναινέσει, υπό την προϋπόθεση ότι θα προβλεφθεί ένας ακριβής αριθμός αποχωρήσεων για το 2013. Στο συγκεκριμένο θέμα το ΔΝΤ φέρεται να κινείται σε αυστηρότερη γραμμή από την Κομισιόν.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: