ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.5.13

Διαφωνία για το αντιρατσιστικό - Βενιζέλος και Κουβέλης το θέλουν στη Βουλή

diafonia-gia-to-antiratsistiko-venizelos-kai-koyvelis-to-theloyn-sti-voyliΦΑΝΕΡΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Χωρίς συμφωνία των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το φλέγον ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να αφήνουν αρκετές αιχμές και την κυβέρνηση να διαμηνύει εμμέσως ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω...
«Διεκδίκησή μας είναι να πάει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή» τόνισε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης επισημαίνοντας ότι η υπάρχουσα νομοθεσία δεν προβλέπει τις διατάξεις τις οποίες εισάγει.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξάφρασε την πλήρη διαφωνία με τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, που έκρινε αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο. «Απαράδεκτη η όποια καθυστέρηση στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου» ανέφερε προσθέτοντας ότι αποτελεί ότι «πράξη δημοκρατικής ουσίας η κατάθεσή του».

Ο κ. Κουβέλης την χαρακτήρισε «απαράδεκτη» αφού, όπως είπε, κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου όταν στο παρελθόν, και σε ανάλογη διαδικασία, είχε εκτιμήσει ορισμένες από τις διατάξεις, τότε, συνταγματικές.

Επίσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη διαρροή του πορίσματος δυο ώρες πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Στην ερώτηση αν συμφωνούν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο και επέμεινε στην τήρηση της διαδικασίας για συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Τον κ. Ρουπακιώτη τον στηρίζουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας των νέων και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ τέλος σημείωσε ότι ετέθη με επιμονή το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης και η ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα.

Βενιζέλος: Ανάγκη επικαιροποίησης της συμφωνίας

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη «επικαιροποίησης του προγραμματικού πλαισίου της κυβέρνησης προκειμένου να είμαστε έντιμοι, ειλικρινείς και αποτελεσματικοί απέναντι στις δεσμεύσεις μας στο λαό».

«Εχω ζητήσει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από τον Ιούλιο του 2012. Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού των νομοθετικών και των άλλων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης» σημείωσε με νόημα.

«Δύο λύσεις υπάρχουν: Το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή, να βελτιωθεί και να ψηφιστεί απ' όλο το συνταγματικό τόξο, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Την απάντηση δεν μπορούν να την δώσουν οι αυτόκλητοι τραμπούκοι. Το αντιρατσιστικό είναι μια μεγάλη δημόσια πράξη» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτήρισε "πολιτικό μόρφωμα" απροκάλυπτα ναζιστικό». «Εάν το αντιρατσιστικό απορριφθεί από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου» υπογράμμισε λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν έχει ακόμα πειστεί για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «το ζήτημα της ανεργίας δεν λύνεται μόνο μέσω της ανάπτυξης, χρειάζονται μεγάλες κρατικές παρεμβάσεις στον τομέα της ανεργίας» ενώ είπε ότι «το ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να μειωθεί άμεσα, πριν την θερινή περίοδο».

Παράλληλα, ζήτησε να κατατεθεί άμεσα ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βενιζέλος είπε πως «δεν συζητήσαμε για τις απολύσεις στο Δημόσιο».

Ούτε βήμα πίσω το Μαξίμου, πιθανή νέα σύσκεψη

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να κάνει «ούτε βήμα πίσω» για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, σχολιάζοντας «δεν πρόκειται να κατατεθεί το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, ούτε κανένα άλλο».

«Εάν το ΠΑΣΟΚ θέλει να καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή, μπορεί να το κάνει» επισημάνθηκε.

 Θα πρέπει να αναφερθεί, πάντως ότι δεν τέθηκε από τους κυβερνητικούς εταίρους θέμα στήριξης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγίου Κωνσταντίνου μία νέα σύσκεψη για το ζήτημα είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα την ερχόμενη Πέμπτη.
 
 
 
 
καφενειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: