ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.5.13

Νέες προτάσεις για τους τοκογλύφους δανειστές: Πιέστε τους τρικομματικούς υπαλλήλου σας για νέα μέτρα και για πιο εξοντωτικές φορολογίες... υπάρχει ακόμη και άλλο λίπος για τα υπερκέρδη σας!!!

Γράφει ο Χωριάτης

Με την συντακτική μας ομάδα ψάξαμε να βρούμε τι άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί αυτή η ανάλγητη προδοτική κυβέρνηση για νέους φόρους και για πιο δυσβάστακτα μέτρα και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ακόμη πολύ λίπος και μάλιστα χωρίς να ανοίξει μύτη.
Για παράδειγμα θα πει κάποιος τα έχουν σκεφτεί όλα και η υπομονή έχει εξαντληθεί.
Λάθος φίλοι μου, δεν μιλάμε για τα "λογικά αδιανόητα", όπως έχει γραφτεί και από εδώ αλλά και από άλλους ιστολόγους, λ.χ για τον "αέρα που αναπνέουμε" και τις "συνευρέσεις" των ζευγαριών, αλλά για πιο ήπια και πιο κερδοφόρα, όπως είναι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων και πάρκινγκ.
Η ιδέα ως φορολογικού μέτρου είναι και εύλογη και θα έχει και ένθερμους υπερασπιστές τους γνωστούς-αγνώστους που φωνάζουν κάθε φορά "ρε... καλά τους κάνουν!!!"
Και πάμε στην λογιστική της πρακτικής αριθμητικής.
Πόσα ζώα οικόσιτα υπάρχουν στην Ελλάδα;
Ας πάρουμε από τις κτηνοτροφικές μονάδες τις στάνες και τα μαντριά θα βγάλουμε έναν ικανό αριθμό φορολογητέας ύλης, στη συνέχεια να πιάσουμε τα κοτέτσια και εάν έχουμε περιθώρια στα περιστέρια και γιατί όχι και στα αποδημητικά πουλιά που έχουν στέγη (φωλιές) εντός της ιδιοκτησίας του φορολογούμενου.
Και ερχόμαστε στα τετράποδα που συνοικούν με τον φορολογούμενο.
Ποιος θα φέρει αντίρρηση να το πληρώνει... ας πούμε με ένα συμβολικό ποσό των 100 ευρώ το μήνα;
Είσαι ζωόφιλος ή φιλόζωος φίλε μου; - Να πληρώσεις.

Τέλος με τα ιδιόκτητα πάρκινγκ. Εκεί ομόφωνα αποφασίσαμε να πληρώνουν με το μέτρο κάλυψης του δρόμου. Ένα λογικό ποσό θα ήταν σε μονοκατοικίες 100 ευρώ και σε πολυκατοικίες ανάλογα με τις θέσεις στάθμευσης... να δεις μετά πως απελευθερώνονται χιλιάδες θέσεις στάθμευσης!!!

Έχουμε σκεφτεί και άλλα, ως συντακτική ομάδα, αυτά προς το παρόν και ακολουθεί μια πολύ παλιά μας πρόταση (express) για τα αγροτεμάχια:

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των αγροτεμαχίων, των αγρών, των βοσκοτόπων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως θα γίνει με βάση την επιφάνεια (και με μεσοσταθμική τιμή 12 ευρώ ανά στρέμμα) κι όχι με την αντικειμενική αξία. Ο συνολικός αριθμός των στρεμμάτων που έχουν καταγραφεί φθάνει τα 66,5 εκατομμύρια, ενώ το συνολικό ποσό εσόδων στο οποίο στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών με τη φορολόγηση των εκτάσεων γης εκτός σχεδίου πόλεως είναι τα 800 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σε κάθε στρέμμα γης θα αντιστοιχεί φόρος 12 ευρώ κατά μέσο όρο. Επιπλέον, η κλίμακα του νέου ενιαίου φόρου που θα επιβαρύνει τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα είναι πολύ πιθανό, τελικά, να μην έχει αφορολόγητο όριο,
Αυτά έγιναν γνωστά χθες μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τη φορολογία των ακινήτων. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα επιβληθεί το 2014 στα αγροτεμάχια, τους αγρούς και τις λοιπές εκτάσεις γης που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως.
Η φορολόγηση των ακινήτων αυτών θα γίνει με κλίμακα φορολογικών συντελεστών διαφορετική από αυτήν που θα ισχύσει για τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καθοριστεί ένας βασικός συντελεστής φόρου σε ευρώ ανά στρέμμα, ο οποίος, εν συνεχεία, θα διαφοροποιείται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εδαφικής έκτασης. Συγκεκριμένα, για κάθε έκταση, τα χαρακτηριστικά που θα λαμβάνονται υπόψη για την κλιμάκωση του φορολογικού συντελεστή θα αφορούν τις εξής περιπτώσεις:
ñ Καλλιεργήσιμη ή μη καλλιεργήσιμη.
ñ Αρδευόμενη ή μη αρδευόμενη.
ñ Παραθαλάσσια ή μη.
ñ Κοντά σε εθνική ή επαρχιακή οδό.
ñ Μονοετής ή πολυετής καλλιέργεια.
ñ Πεδινή, ορεινή ή ημιορεινή ζώνη.
Για τις αγροτικές καλλιεργούμενες εκτάσεις θα ισχύουν σημαντικά μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές και όχι αφορολόγητο όριο στρεμμάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ, που τέθηκαν υπόψη των μετεχόντων στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, οι εκτάσεις που έχουν καταγραφεί φθάνουν τα 66,5 εκατ. στρέμματα
Η φορολόγηση των εκτάσεων γης εκτός σχεδίου, με βάση τις αντικειμενικές αξίες, αποφασίστηκε να ξεκινήσει από το 2015. Για το σκοπό αυτό, οι φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αυτής της κατηγορίας θα κληθούν να δηλώσουν τα ακίνητα αυτά σε ένα ανασχεδιασμένο ηλεκτρονικό έντυπο Ε9, μέσω του οποίου θα υποχρεωθούν να αναγράψουν πολύ περισσότερα περιγραφικά στοιχεία από αυτά που περιλαμβάνει το Ε9 στη σημερινή του μορφή, ώστε να καταστεί δυνατός ο υπολογισμός των αντικειμενικών αξιών τους. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του νέου αναμορφωμένου Ε9 για τις εκτός σχεδίου εδαφικές εκτάσεις θα εκπνεύσει στις 31 Αυγούστου 2013.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ
Εκτάσεις μονοετούς καλλιέργειας (βαμβάκι, σιτάρι, καλαμπόκι κ.λπ.)
25 εκατομμύρια στρέμματα
Ελαιόδεντρα, ελαιόφυτα
9 εκατομμύρια στρέμματα
Εκτάσεις πολυετούς καλλιέργειας (μήλα, πορτοκάλια, ροδάκινα, κεράσια κ.λπ.)
3 εκατομμύρια στρέμματα
Βοσκότοποι
23 εκατομμύρια στρέμματα
Ιδιωτικά δάση
6 εκατομμύρια στρέμματα
Λατομεία
0,15 εκατομμύρια στρέμματα
Λοιπές εκτάσεις
0,45 εκατομμύρια στρέμματα
ΣΥΝΟΛΟ
66,5 εκατομμύρια στρέμματα

==========================
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: