ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.5.13

“ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ” Αυτοδιαλύεται το Κίνημα – Στο κατώφλι εξόδου από τη Βουλή


20130312-212600

Δημοσκοπήσεις οι οποίες φέρουν το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα κάτω πριν υποχωρήσει κάτω από το όριο του 3% πρόκειται να έρθουν στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, καταδεικνύοντας την υπαρξιακή κρίση που βιώνει το άλλοτε πανίσχυρο Κίνημα. Μεταξύ των δημοσκοπήσεων που φέρουν το ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου (όχι επί των αναποφάσιστων), οι οποίες του δίνουν ποσοστό μεταξύ 4-4,5%, υπάρχει μια που δίνει πρόθεση ψήφου μόλις στο 3,5%!

Τα διαλυτικά φαινόμενα στο ΠΑΣΟΚ εντείνονται από την απόχώρηση της Άννας Διαμαντοπούλου, και βέβαια το θέμα ηγεσίας,που έχει θέσει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παναγιωτκόπουλος.

Ήδη ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν δημοσκοπήσεις που δίνουν στο ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου 3,5 %, δείγμα του ότι εκτός από τους βουλευτές του την “κοπανάνε” πλέον και οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του.

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και την πρόθεσή της να ιδρύσει νέο κόμμα μαζί με άλλους ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ και στον Μανώλη Κοττάκη η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου.

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει πια» τονίζει εγείροντας θέμα «ηθικής αξιοπιστίας» ενώ αποκαλύπτει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες με τη συμμετοχή και της ίδιας για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού ο οποίος θα υπερασπίζεται την επιχειρηματικότητα, την αξιοκρατία και τη στελέχωση του δημοσίου από αρίστους.

Βέβαια ήδη η πρώην υπουργός υποπέπτει σε κενά λογικής. Καθότι ούτε όταν την “εξέφραζε” το ΠΑΣΟΚ, ήταν το κόμμα αυτό, προστάτης της επιχειρηματικότητας, και υπέρμαχος της αξιοκρατίας. Και νομίζουμε ότι λόγω της κατάντιας που οδηγήθηκε η χώρα μας, όλοι πλέον ως δια μαγείας το αναγνωρίζουν.

Η Α.Διαμαντοπούλου ζητά την αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και την υποκατάστασή της στον έλεγχο του μνημονίου από το κοινοβούλιο, οι επιτροπές του οποίου θα ελέγχουν σε μηνιαία βάση τους υπουργούς. «Τρόικα τέλος» λέει χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι μέχρι προ ολίγου καιρού η Άννα Διαμαντοπούλου, ψήφιζε χωρίς ενδοιασμούς όλα τα μνημόνια, αλλά και τους νόμους που τα συνόδευαν.

Προτείνει επίσης την υποτίμηση του ευρώ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το παρελθόν κάνει την αυτοκριτική της, παραδέχεται ότι «κούνησα το δάκτυλο στην κοινωνία» και ότι τώρα «έχω ανάγκη την ταπείνωση».

Οπότε τώρα μας εξομολογείται τις πολιτικές της “αμαρτίες”, και ως γνωστόν “Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία” γινόμαστε και αντιτροικανοί, και ξεκινάμε για ένα νέο συμβόλαιο με το λαό, σαν να μην τρέχει τίποτα. Άλλωστε ποντάρουμε και στην μνήμη “χρυσόψαρου” κάποιων ψηφοφόρων.

Αιχμηρή κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ασκεί και ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Κινήματος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ), Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, προειδοποιώντας ότι το κόμμα οδηγείται «σε ένα τραγικό αδιέξοδο».

Με ανοικτή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Παναγιωτακόπουλος θέτει μάλιστα θέμα αλλαγής ηγετικής ομάδας, στρατηγικής και πολιτικής πρότασης, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη «από μια πρωτοβουλία σωτηρίας της παράταξης».

Στην μακροσκελή επιστολή του ο κ. Παναγιωτακόπουλος έθεσε πολλά θέματα αλλά το καλύτερο το άφησε για το τέλος

“Από εδώ και πέρα δεν θα σας επιτρέψουμε άλλο τον διασυρμό και τη συρρίκνωση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη σήμερα:

Από άλλη ηγετική ομάδα.

Από άλλη στρατηγική.

Από άλλη πολιτική πρόταση.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μια πρωτοβουλία σωτηρίας της παράταξης γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να σωθεί η χώρα και ο λαός μας.

Τα περιθώρια αντοχής έχουν τελειώσει.

Οι συναισθηματισμοί έχουν τελειώσει.

Η ανοχή έχει τελειώσει.

Είναι ώρα για αποφάσεις.

Αποφάσεις πολιτικές, συλλογικές και  προσωπικές για τον καθένα.”

Φρονούμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αμφισβητηθεί εντόνως τις προσεχείς ημέρες, από ότι έχει απομείνει στο κόμμα του, είναι ξεκάθαρο ότι η ηγεσία του δεν είναι στέρεα. Τα μεγάλα κόμματα είναι εκ φύσεως πολυσυλλεκτικά. Για αυτό άλλωστε καταφέρνουν και ανεβαίνουν στην εξουσία.Ψαρεύουν σε πολλές “λίμνες”. Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να το κάνει εδώ και δύο χρόνια. Γιατί απλούστατα κανείς δεν το πιστέυει πια.

Και παλαιότερα υπήρχαν προστριβές και διαφωνίες μεταξύ των στελεχών του. Τότε όμως υπήρχε η “κόλα” της εξουσίας. Τώρα που βλέπουν την εξουσία με το “κυάλι” ανακαλύπτουν ότι δεΝ έχουν κανένα λογο να ανέχονται ο ένας τον άλλο. Θα ψάξουν άλλους προορισμούς με προοπτική να πλησιάσουν την εξουσία και πάλι.

Το ίδιο μπορέι να συμβεί και στην ΝΔ, εάν συνεχίσει να φυλλοροεί. Αυτό το γνωρίζει και ο Α.Σαμαράς, και ο Ε.Βενιζέλος, και για αυτό το λόγο ένας ενιαίος πολιτικός σχηματισμός που θα περιλαμβάνει και τους δύο δεν φαντάζει διόλου απίθανος όπως και ο κ.Παναγιωτακόπουλος αναφέρει στην επιστολή του

“Είστε λάθος. Πηγαίνετε σε ένα τραγικό αδιέξοδο το κόμμα και πρέπει να το καταλάβετε.

Εκτός και αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί άλλου σχηματισμού στις ερχόμενες εκλογές.

Οπότε μπορεί να υπάρχει μια λογική εξήγηση της αυτοκτονικής σας πολιτικής.

Αν συνεχίσετε με αυτές τις πολιτικές και πάτε με αυτές τις λογικές στις επόμενες εκλογές είναι βέβαιο ότι θα μείνετε αξέχαστοι!”

Αφού έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση που επί του πρακτέου παραμένει σταθερή, στη μνημονιακή της γραμμή, και ψηφίζει ότι της ζητηθεί ποιός ο λόγος να μην μετατραπεί σε μονοκομματική. Άλλωστε κανείς δεν θα καταλάβαινε…την διαφορά.

ΠΗΓΗ:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό και αν είναι απίστευτο το 3% να κυβερνά.Κόμμα που πιθανόν να μην μπει στη Βουλή έχει τα περισσότερα στελέχη στη Δημόσια διοίκηση. Που πήραν τη θέση με πολλά... προσόντα.Αλλά ξέχασα μόνο αν είναι(ήταν)κάποιος πασοκ είχε προσόντα .Η αξιοκρατία σε όλη της την διάσταση.Και για αυτήν είναι υπεύθυνη η Διαμαντοπούλου και οι συν αυτής. Βρέ ουστ ..........