ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.5.13

Κομισιόν: Πάτε πολύ καλά αλλά τα μέτρα δεν θα τα γλυτώσετε

Εκθεση που καταγράφει μεν τα βήματα προόδου της Ελλάδας, αλλά και φωτογραφίζει τα μέτρα που ενδεχομένως θα κληθεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση σε δύο χρόνια δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με το ελληνικό μνημόνιο....

Ειδικότερα η Κομισιόν αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε τομείς όπως τα δημόσια οικονομικά, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι διαρθρωτικές αλλαγές, ωστόσο, επισημαίνει ότι θα χρειαστούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για να μπει σε πιο σταθερή τροχιά η χώρα.
Η Επιτροπή σημειώνει ότι αναμένει μέτρια ανάκαμψη από τις αρχές του 2014, η οποία θα βασιστεί στη βελτίωση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Συγκεκριμένα προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 0,6% το 2014, η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί από το 2015 και μετά
Χαρακτηριστικά, με το βλέμμα στη διετία 2015-16, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να ακολουθήσουν διάφορες στρατηγικές συμπεριλαμβανομένων της βελτίωσης των εσόδων, διευρύνοντας τη φορολογικά βάση μέσω της άρσης φοροαπαλλαγών και φοροεκπτώσεων, της επέκτασης μέτρων που λήγουν, αλλά και τις στοχευμένες μειώσεις στις τρέχουσες δαπάνες.
Κρατά, πάντως, αποστάσεις από την κυβερνητική εκτίμηση για το «κενό» ύψους 4,2 δισ. ευρώ με πηγές από τις Βρυξέλλες να χαρακτηρίζουν τις προβολές αυτές «αβέβαιες» αι να κάνουν λόγο για πιθανή τροποποίηση.
Η ευρωπαϊκή αρχή σημειώνει πως οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν συγκεκριμένο σχέδιο για το 2015, όχι αργότερα από τα τέλη Αυγούστου του 2013, όταν θα έχουν καταρτίσει ένα λεπτομερές πρόγραμμα για τη διετία 2014-2015, συμβατό με το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3% έως το 2015.
Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για πρόοδο στο πεδίο του δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής με κοινοτικές πηγές να τονίζουν ότι «Πρώτη φορά στα χρόνια μνημονίου κυβέρνηση τα πάει καλύτερα από τους στόχους».
Οι τομείς στους οποίους διαπιστώνονται σωστά βήματα είναι τα δημόσια οικονομικά, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου που έχει φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά και οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Επισημαίνει, ακόμη, τα πτωτικά κόστη εργασίας, παράλληλα με την επιτυχή μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας έχουν βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του κόστους, αλλά υπογραμμίζει ότι απαιτούνται περαιτέρω αλλαγές στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να επιταχυνθεί η μετακύλιση της εξοικονόμησης κόστους στις τιμές.
Εξάλλου, η Επιτροπή τονίζει ότι το 2012 η Ελλάδα πέτυχε και με το παραπάνω τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος. Όπως τονίζει, το πρωτογενές έλλειμμα -1,3% του ΑΕΠ ήταν ελαφρώς καλύτερο από το στόχο του προγράμματος (-1,5% του ΑΕΠ), ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε από 9,4% του ΑΕΠ το 2011 σε 6,3% του ΑΕΠ το 2012 (χωρίς να συνυπολογιστεί το κόστος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών). Σημειώνεται, δε, ότι η δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπόψη η βαθιά οικονομική ύφεση.
Οι κίτρινες κάρτες
Για ακόμη μια φορά η ελληνική πλευρά βγαίνει «φάουλ» στον τομέα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής με την Κομισιόν να τονίζει ότι η πρόοδος αναφορικά με την είσπραξη φόρων και, κυρίως, τον εκσυχρονισμό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι ακόμη πολύ μικρή.
Επιπλέον, προειδοποιεί ότι απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η καθυστερημένη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και να καταστεί αποτελεσματική η νέα, ημιαυτόνομη διαχείριση εσόδων στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Τέλος χαρακτηρίζει μη ικανοποιητική την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων
Οσον αφορά τα πρόσθετα μέτρα από τις Βρυξέλλες αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα ύψους 2,1% του ΑΕΠ μέχρι το 2016 ή περίπου 4 δισ. ευρώ για να επιτευχθούν οι στόχοι.
Η έκθεση της Τρόικα προβλέπει χαμηλότερο δημοσιονομικό κενό στο 1,7% του ΑΕΠ το 2015 και στο 2,1% το 2016, ενώ διατηρεί το στόχο για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις στα 2,6 δισ. ευρώ το 2013 μολονότι το προσχέδιο της έκθεσης που είχε διαρρεύσει στο Reuters, προέβλεπε έσοδα 2 δισ. ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: